מגדל אלקטרה סיטי
רחוב הרכבת 58
תל אביב
6777016
אילן בלומנפלד
אילן הוא שותף בכיר במחלקה המסחרית במשרד.
עו"ד אילן בלומנפלד מומחה בתחום המיזוגים והרכישות והוא ייעץ בכמה מעסקאות הגדולות שבוצעו בישראל בשנים האחרונות.
ניסיונו של אילן בתחום המיזוגים והרכישות משתרע על כלל התעשיות והסקטורים, בין היתר בתחומי התעשייה המסורתית, השקעות בחברות הזנק, מגזר קיבוצי והשקעות בתעשייה הקיבוצית, קרנות, חברות ביטוח ועוד.
אילן מעורב בפעילות העסקית והתפעולית של לקוחותיו ומסייע להם להוציא לפועל את האסטרטגיה העסקית שלהם בצורה מיטבית. בכלל זה אילן מייעץ ללקוחותיו במגוון רחב של נושאים מסחריים הנוגעים לליבת הפעילות שלהם, החל ממשטר תאגידי, הסכמי מייסדים, שיתופי פעולה אסטרטגים, מימון, גיוסי הון, שינויים מבניים, מכירת פעילות ומכירת נכסים.
אילן דורג על ידי מדריך הדירוג היוקרתי The Legal 500 בתחום המסחרי, התאגידים, המיזוגים ורכישות.
השכלה:
המרכז הבינתחומי .LL.B ו- BA התמחות בשיווק שנת 2005
חבר בלשכת עורכי דין:
חבר לשכת עורכי הדין משנת 2006
חדשות ועדכונים - אילן בלומנפלד:
משטר תאגידי באגודה שיתופית והקשר לדיני חברות
בשונה מדיני החברות, דיני האגודות השיתופיות לא עוסקים במתח שבין הרשויות השונות באגודה השיתופית, ולכן קיים לעיתים קושי בהבנת הממשל התאגידי באגודה שיתופית ובהפרדת הרשויות בה. יחד עם זאת, ניתן ליישם כללים שנוצרו והתפתחו בדיני החברות, על דרך ההיקש, אל תוך דיני האגודות השיתופיות.
על פי דיני החברות, ההפרדה בין האורגנים בתאגיד הכרחית לצורך מתן עצמאות למנהלים. אלה צריכים להיות מסוגלים לנווט את התאגיד בהתאם לשיקול דעתם המקצועי העצמאי, כאשר טובת התאגיד בלבד עומדת לנגד עיניהם ולא בהכרח טובת בעליו.
ההפרדה בין סמכויות האורגנים בחברות (פרטיות וציבוריות) שאובה מעקרון הפרדת הרשויות. להבדיל מפקודת האגודות השיתופיות, חוק החברות מפרט את מדרג הסמכויות בחברה וכיצד כל אורגן מפקח על האורגן שתחתיו. על-פי חוק החברות, לאסיפה הכללית ולדירקטוריון יש סמכויות שונות לגמרי. כך למשל, סעיף 57 לחוק החברות מפרט את הסמכויות של האסיפה הכללית וסעיף 92 לחוק מפרט את הסמכויות של הדירקטוריון. זאת ועוד, על פי החוק ועיקרון הפרדת הרשויות, כל אחד מבין האורגנים בחברה הוא אורגן עצמאי, שאינו נתון למרותם של האורגנים האחרים ואין מסמכותו של אורגן אחד להורות לאורגן אחר כיצד עליו להפעיל את כוחו וסמכויותיו. לא זאת בלבד אלא שדירקטוריון הממיר את שיקול דעתו העצמאי בשיקול דעתם של אחרים (למשל של בעלי המניות), מפר את חובותיו כלפי החברה וחשוף לסנקציות על פי החוק.
בין דיני חברות לדיני אגודות שיתופיות
לאחרונה, עלו מספר מקרים בהם התעוררה השאלה האם אסיפה כללית באגודה שיתופית יכולה לבטל החלטות של הוועד המנהל. בחלקם, בית המשפט לקח את "שיקול הדעת העסקי" מדיני החברות והחיל אותו על אגודות שיתופיות, כך שוועד מנהל (המקבילה באגודה לדירקטוריון בחברה) אשר קיבל החלטה שלא מתוך ניגוד עניינים – נהנה מ"חזקת התקינות" ובית המשפט לא המיר את שיקול דעתו של הוועד המנהל בשיקול דעתו של בית המשפט, לא כל שכן, בשיקול הדעת של האסיפה הכללית. כמו כן, פסיקה משמעותית של בית משפט קבעה במפורש שלא זו בלבד שהאסיפה הכללית באגודה שיתופית לא יכולה לבטל החלטה של ועד מנהל, אלא שגם הוועד עצמו לא יכול לחזור בו מהחלטות שנתקבלו בוועד כדין, כל עוד צדדים שלישיים מסתמכים על אותן החלטות.
לכן, נראה כי בהיעדר הוראה מפורשת בתקנון האגודה, המטילה חובה או מקנה זכות כלשהי לאסיפה הכללית של האגודה להתערב בהחלטת הוועד המנהל, האסיפה הכללית של האגודה לא יכולה להתערב בהחלטת ועד מנהל שהתקבלה בסמכות וכדין, כל עוד לא מדובר בהחלטה שהתקבלה בחוסר תום לב או בחוסר סבירות.
***
אנו עומדים לרשותכם בכל שאלה הקשורה בדיני האגודות השיתופיות.
עו"ד אילן בלומנפלד הוא שותף במחלקה המסחרית בברנע ג'פה לנדה.
ברנע: ייצוג מכירת רשת הקונדיטוריות מתוקה
עורכי הדין אילן בלומנפלד, יובל לזי ודור לוי תם יצגו את מייסדי רשת מתוקה - רשת החנויות ובתי הקפה - במכירתה לאיש העסקים-עדי כהן, מנכ"ל טיב טעם לשעבר.
פסיקת בית המשפט בעניין "שוופס": מתי ייבוא מקביל הוא לגיטימי?
בית המשפט העליון הפך את החלטת המחוזי וקבע כי זה טעה כשייחס בינלאומיות לסימן המסחר הישראלי "שוופס" ושייך אותו למערכת גלובאלית.