© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

זוהר לנדה
עורך דין זוהר לנדה

מגדל אלקטרה סיטי
רחוב הרכבת 58
תל אביב
6777016

זוהר לנדה

זוהר הוא ממייסדי המשרד וראש מחלקת הליטיגציה. זוהר נחשב לאחד מעורכי הדין הבולטים ביותר בארץ בתחום הליטיגציה. זוהר מעורב במספר הליכי התדיינות, בוררות וגישור מהמורכבים והרגישים ביותר בישראל. זאת הודות למומחיותו המעמיקה בתחומי המשפט המסחרי ויכולתו לרתום את הבנתו למען לקוחותיו. 

עו"ד זוהר לנדה בעל 20 שנות ניסיון בהשגת התוצאות הרצויות ללקוחותיו – חברות ויחידים (זרים ומקומיים) – בסכסוכים מסחריים

 

זוהר מייעץ בסכסוכים הנוגעים לבעלי מניות, מאבקי שליטה, ייצוג תאגידים בינלאומיים בהתדיינויות מסחריות ומנהליות בישראל לרבות זכויות בעלי המיעוט, תביעות נגזרות, תובענות ייצוגיות, סכסוכי קניין רוחני, בפני כל הערכאות המשפטיות, מבתי משפט מנהליים ועד לבג"צ.

 

בנוסף מעורב זוהר בפעילותן של עמותות ללא כוונת רווח הפועלות לקידום החינוך בישראל.

 

בשנת 2004 נבחר זוהר על-ידי "פורבס ישראל" כאחד מעשרת עורכי הדין המבטיחים ביותר בתחום המשפט המסחרי בארץ. 

 

זוהר מדורג על ידי מדריכי דירוג זרים וישראלים כעו"ד מוביל בתחומו. במדריך הדירוג היוקרתי Chambers and Partners הוא מתואר כבעל ניסיון עשיר בייצוג חברות בסכסוכים מתוקשרים ומורכבים ואף דורג במהדורת 2022 של המדריך כעו"ד מוביל בתחומו.

מדריך ה-Legal 500 מתאר את זוהר כ"אחד מעורכי הדין הבכירים בתחום הליטיגציה בישראל. זוהר יצירתי מאוד, שולט באולם בית המשפט ומספק תוצאות מעולות".

השכלה:


האוניברסיטה העברית .LL.M בהצטיינות שנת 2000

האוניברסיטה העברית .LL.B בהצטיינות שנת 1998

חברות בלשכת עורכי דין:


חבר לשכת עורכי הדין משנת 1999

חדשות ועדכונים - זוהר לנדה:


12 במרץ, 2024

ברנע: ייצוג חברת פנדה יישומי מסחר במסגרת בקשת רשות ערעור שהוגשה לבית המשפט העליון

עוה״ד זוהר לנדה, ערן וינר, לינה מחולה וחן סגל ייצגו את חברת פנדה יישומי מסחר בע"מ במסגרת בקשת רשות ערעור שהוגשה לבית המשפט העליון על החלטה של בית המשפט המחוזי בחיפה שניתנה כהחלטת ביניים במסגרת הליך להיפרדות בין בעלי המניות בחברה.

ברקע הדברים ניצבת חברה פרטית אשר מוחזקת שווה בשווה על-ידי שני בעלי מניות, מאור ושמוליק, המכהנים גם כדירקטורים יחידים בחברה, כאשר בין השניים נוצר משבר אמון חריף אשר הוביל לנקיטת הליך משפטי לקידום היפרדות בין הצדדים. במסגרת ההליך  ניתנו הוראות שונות על-ידי בית המשפט המחוזי במטרה להוציא את החברה מהמבוי הניהולי הסתום שהיא נמצאה בו, לרבות מינוי דירקטור מכריע לדירקטוריון החברה. בהמשך, התקיים דיון בדירקטוריון החברה בשאלת שכרו של מנכ"ל החברה, שמוליק, המכהן גם כדירקטור.  

 

במסגרת החלטת בית המשפט המחוזי נקבע כי לא נפל פגם באופן ניהול ישיבות הדירקטוריון בהן נקבע השכר, וכי מאור (שהתנגד לאישור השכר) נגוע ב"עניין אישי שלילי". בנוסף, קבע בית המשפט המחוזי כי בנסיבות העניין והייחודיות של מבנה החברה, אין מקום להכפיף את אישור תנאי השכר של שמוליק בקבלת אישור האספה הכללית, זאת למרות הוראות חוק החברות בעניין זה.   

 

בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי, הגיש מאור בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון.

 

לאחר קבלת תגובות הצדדים, בית המשפט העליון דחה את בקשת רשות הערעור.

מדובר בהחלטה מהותית וחשובה אשר אישררה מנגנון ייחודי שנתפר למידותיה של החברה, תוך שימוש בסמכויות הרחבות שניתנו לבית המשפט המחוזי בניהול הליכי היפרדות בין בעלי מניות בחברה פרטית. זהו צעד נוסף המתווה את גבולות סעיף 191 לחוק החברות ואת הסמכויות הנגזרות של בתי המשפט מכוחו.

26 בדצמבר, 2023

אקטיביזם מוסדי - ראיון עם מיקי ברנע וזוהר לנדה

בשנה האחרונה נראו יותר מוסדיים המבקשים להשפיע על חברות בהן יש להן אחזקות. כמשרד מוביל בתחום זה, מיקי ברנע וזוהר לנדה התראיינו לדה מרקר ודיברו על ההתעוררות של המוסדיים בשורה של חברות. 

6 בספטמבר, 2023

הצלחה תקדימית של אקטיביזם מוסדי ישראלי

בתום מאבק ארוך של בעלי המניות בחברת מגוריט, בראשות קבוצת הפניקס ומור בית השקעות, שיוצגו על ידי משרדנו, דיווחה מגוריט, על הפחתה משמעותית של דמי הניהול המשולמים לחברת הניהול. ההסכמות הושגו אחרי מאבק מוסדי אקטיביסטי, שכלל גם פנייה לבית המשפט ודרישה לכנס אסיפה מיוחדת של בעלי המניות. את הפניקס ומור ייצגו עורכי הדין זוהר לנדה וחגית רוס. כמו כן סייעו עדי שהם, שחר רוטשילד, אלון ענווה, צופיה שינפלד ורונית לרר.

לכל העדכונים מזוהר לנדה >