© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

אבישי קליין

מגדל אלקטרה סיטי
רחוב הרכבת 58
תל אביב
6777016

אבישי קליין

ד"ר אבישי קליין הוא שותף ומוביל את פרקטיקת הפרטיות והסייבר במשרד. 

אבישי מחזיק בניסיון ומיומנויות ייחודיים בתחומי הפרטיות ואבטחת המידע. ניסיונו כולל עבודה מקיפה הן במגזר הפרטי והן באקדמיה, והוא מביא עמו היכרות עמוקה עם הפרקטיקות, הרגולציות והמחקר בתחומי ההתמחות שלו. לאבישי גישה פרקטית וצופה פני-עתיד לסוגיות המורכבות העולות מהשינויים התכופים בנושאי משפט וטכנולוגיה, אותה הוא מעמיד לשירות לקוחות המשרד.

 

אבישי הוא דוקטור למשפטים, עם התמחות במשפט וטכנולוגיה. טרם הצטרפותו למשרדנו, אבישי שימש כקצין אבטחת המידע של קבוצת אמדוקס. ניסיונו המגוון מאפשר לאבישי להתבונן בסוגיות משפטיות מנקודת מבט ייחודית, המתייחסת לכלל היבטי הציות של הפעילות העסקית של לקוחותיו, כולל מומחיות בדרישות רגולציות בתחום הבינה המלאכותית ודיני הפרטיות בישראל ובעולם, לרבות  ה- GDPR, CCPA/CPRA, LGPD ועוד.

 

אבישי מתמחה בבניית תכניות ציות מקיפות ללקוחותיו, בניהול משברי סייבר, בייעוץ בסוגיות שונות בתחומי הפרטיות ואבטחת המידע, לרבות ביחס להסכמים מסחריים ועסקאות מיזוג ורכישה. בנוסף, הוא מייעץ ללקוחות בקשר לבנית תכניות היערכות ותגובה לאירועי סייבר ואבטחת מידע, משמש כ-DPO, מנהל סקרי פרטיות, ומספק ליווי והדרכה לצוותי פרטיות ולמנהלים ודירקטורים בתאגידים שונים.

 

ד"ר אבישי קליין הוא אחד המייסדים של פורום ה- DPO הישראלי, חבר בוועדה המייעצת של המכון הישראלי למדיניות טכנולוגית ומרצה בתחומי משפט ואינטרנט, פרטיות ורגולציות סייבר.

 

אבישי הינו חבר ב- Future of privacy Forum (FPF) ומחזיק בשתיים מההסמכות המקצועיות היוקרתיות בתחומי הפרטיות, מטעם האיגוד הבינלאומי של מומחי הפרטיות (IAPP):

 

  • CIPP/E certification –  (Certified Information Privacy Professional Europe)
  •  CIPT certification – (Certified Information Privacy Technologist)

 

השכלה:


תואר שלישי במשפטים (PhD), התמחות בטכנולוגיה ומשפט, אוניברסיטת בר-אילן, 2015.

תואר שני במשפטים, LL.M, אוניברסיטת בר-אילן, 2008.

תואר ראשון במשפטים, LL.B, אוניברסיטת בר-אילן, 2007.

חברות בלשכת עורכי דין:


חבר בלשכת עורכי הדין משנת 2010

חדשות ועדכונים - אבישי קליין:


24 בדצמבר, 2024

מועצת הגנת המידע האירופית: הגנה על מידע אישי בשימוש בבינה מלאכותית

לפני מספר ימים אימצה מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB) חוות דעת העוסקת במספר נושאים הקשורים להגנה על מידע אישי בהקשר לשימוש ופיתוח מודלים של בינה מלאכותית (AI). חוות הדעת מתמקדת באופן יישום עקרונות חקיקת הפרטיות האירופאית על בינה מלאכותית, בדגש על התממת נתונים (אנונימיזציה), הבסיס החוקי לעיבוד מידע אישי במהלך פיתוח ושימוש בבינה מלאכותית, וההשלכות של עיבוד מנוגד לחוק של מידע במערכות בינה מלאכותית.
15 בדצמבר, 2024

הרחבת תחולת תקנות הגנת הפרטיות בדבר מידע שמועבר לישראל

החל מ-1 בינואר 2025, תקנות הגנת הפרטיות (הוראות לעניין מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי), התשפ"ג-2023 יחולו גם על מידע שנשמר או מעובד בישראל או במדינות אחרות, כמו ארצות הברית ואנגליה, אם במאגרי המידע הללו יש גם מידע שהועבר מאירופה. משמעות החידוש היא שברגע שמאגר מידע בישראל או במדינה אחרת כולל גם מידע אישי שהועבר מאירופה, כל המידע במאגר, כולל המידע המקומי או המידע שמקורו במדינות אחרות, יהיה חייב לעמוד בדרישות התקנות – ולא רק המידע שהגיע מאירופה.
9 בדצמבר, 2024

עלייה באכיפת רגולציית סייבר בניו יורק משקפת מגמה רחבה יותר בארה"ב

קנסות שניתנו לאחרונה בניו יורק הם חלק ממגמה רחבה יותר של החמרת אכיפה מדינתית בארה"ב בנושאי הסייבר. חברות ישראליות הפועלות בארה"ב נדרשות לעקוב מקרוב אחר שינויים אלו כדי להימנע מקנסות משמעותיים ולשמור על אמון הלקוחות.

לכל העדכונים מאבישי קליין >