© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  הייטק

13 ביולי, 2025

הסנאט עצר את ההקפאה, הרגולטורים מגבירים אכיפה: אחריות משפטית על בינה מלאכותית

בתחילת החודש דחה הסנאט האמריקאי כמעט פה אחד (99-1) סעיף מרכזי מתוך הצעת חוק רפובליקנית רחבה למדיניות פנים, אשר ביקש להקפיא למשך עשור את יכולת המדינות לאכוף רגולציה על מערכות בינה מלאכותית. זאת בתקופה שבה עדיין אין מסגרת פדרלית אחידה המסדירה את תחום הבינה המלאכותית.

3 ביולי, 2025

מיזוגים ורכישות - הרצאה מקצועית בקורס סמנכ"לי כספים של התאחדות התעשיינים

עו"ד אילן בלומנפלד, שותף וראש המחלקת המסחרית הישראלית במשרדנו, הרצאה בנושא "מיזוגים ורכישות בהיבט המשפטי, הכנת החברה למכירה ו/או מיזוג" בקורס סמנכ"לי כספים בתעשייה של התאחדות התעשיינים. 

30 ביוני, 2025

וובינר מקצועי: עושים סדר במדיניות תגמול

וובינר מקצועי ופרקטי עם יועמ״שים למען יועמ״שים Gcs for Gcs ובהובלת השותפים עו"ד חגית רוס ועו"ד עמרי אורן, ממחלקת שוק ההון במסגרתו נעסוק בכללי אצבע לבניית מדיניות תגמול אפקטיבית - מבנה מומלץ, מה חובה לכלול ומה רצוי לשקול, לצד שיקולים רגולטוריים, משפטיים ודרישות השוק שיש לכלול בתהליך קבלת ההחלטות. בנוסף, נבחן מהו מענק מיוחד ובין היתר, מתי ראוי לשלבו, מהם השיקולים והנסיבות לקביעתו וכיצד יש לשלבו במדיניות התגמול באופן הטוב ביותר - ובעיקר מהם הכללים שיחולו עליו לאור עמדת רשות ניירות ערך.

25 ביוני, 2025

הקצאת אופציות לעובדים כמנגנון תגמול: מדריך משפטי לחברות

כיצד ניתן לאמץ תוכנית אופציות ולהיערך מראש? חברה המעוניינת להעניק אופציות לעובדים נדרשת לאמץ תוכנית אופציות אשר תכלול את עקרונות ההקצאה, מנגנון ההבשלה, תנאי המימוש, הסדרת מצבים של סיום העסקה ועוד. תוכנית זו טעונה אישור של דירקטוריון החברה ולעיתים גם של האסיפה הכללית. 

25 ביוני, 2025

פסיקה חדשה בתחום האופציות: מה המשמעויות למעסיקים וכיצד להיערך נכון?

בעניין קובאץ', פסק דין שניתן באחרונה, מאיר זרקור חשוב על האופן שבו נבחנות התחייבויות מותנות למתן אופציות במסגרת יחסי עבודה. ברקע הדברים, עובדת שהועסקה לפי הסכם שכלל התחייבות להעניק לה אופציות, בכפוף לאישור הדירקטוריון ולתקופת תנאי של המשך העסקה לתקופה של מעל 12 חודשים.

1 ביוני, 2025

יזמיות בקמפוס: הרצאות מקצועיות לסטודנטיות בתארים מתקדמים באוניברסיטת ת"א

עו"ד ענבר גורליק, שותפה במשרדנו, הרצתה במסגרת תכנית "יזמיות בקמפוס" באוניברסיטת תל אביב לסטודנטיות בתארים מתקדמים על נושאים מגוונים בתחום המשפט המסחרי, בין היתר על הסכמי מייסדים, מבנה הון חברה וסוגי גיוסי הון שונים ועל קניין רוחני בפן המסחרי.

8 במאי, 2025

רשות הגנת הפרטיות מסדירה את תחום הבינה המלאכותית עם הגבלות מחמירות

ד"ר אבישי קליין ממשרדנו במאמר דעה ב"ישראל היום" מתייחס לטיוטת ההנחיות החדשה של רשות הגנת הפרטיות להסדרת טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים בישראל. ההנחיות יקבלו משנה תוקף בכניסתו של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות לתוקף במהלך אוגוסט 2025. הטיוטה מציבה דרישות מחמירות, ובהן איסור שימוש במידע אישי ללא הסכמה מראש וקנסות כבדים בגין הפרות. אמנם, יש לברך על היוזמה לקביעת סטנדרטים ברורים לעידן ה-AI, אך ההתמקדות הבלעדית בפרטיות תוך התעלמות ממורכבות הטכנולוגית והאתגרים העסקיים הטמונים בה, מעלה קשיים רבים עבור ארגונים בישראל.  בעקבות כך, על עסקים להתחיל לנהל סיכונים טכנולוגיים ורגולטוריים במקביל. 

8 במאי, 2025

הרשות להגנת הפרטיות מציבה גבולות לבינה המלאכותית: מה המשמעות לעסקים?

הרשות להגנת הפרטיות ("הרשות") פרסמה לאחרונה טיוטת הנחיה המבהירה את עמדתה לגבי האופן שבו על עסקים וארגונים ליישם את הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 ("החוק") והתקנות שמכוחו, על מערכות בינה מלאכותית.

28 באפריל, 2025

ברנע: ליווי חברת מקורות במסחור וניהול פטנטים

משרדנו זכה בהליך מכרזי לייעוץ בתחום מסחור וניהול פורטפוליו פטנטים של מקורות - חברת המים של ישראל. עו"ד חן שקד, שותף במחלקה המסחרית במשרדנו, המתמחה בהסכמי מיסחור טכנולוגיות, ילווה את הייעוץ למקורות.

24 באפריל, 2025

מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB): עיבוד מידע אישי בטכנולוגיות בלוקצ’יין

לאחרונה פרסמה מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB) טיוטת הנחיות חדשה בנוגע לעיבוד מידע אישי באמצעות טכנולוגיות בלוקצ'יין. מטרת ההנחיות היא להבהיר כיצד ניתן ליישב בין עקרונות ה-GDPR לבין השימוש בטכנולוגיות בלוקצ’יין.

20 באפריל, 2025

הנחיות רשות ניירות ערך: שימוש בצ'אט-בוטים בפלטפורמות פיננסיות

מהפכת הבינה המלאכותית מגיעה גם לשוק ההון בישראל: רשות ניירות ערך מאפשרת שימוש בצ'אט-בוטים להנגשת אנליזות פיננסיות, אך קובעת כללים ברורים ומגבלות חשובות שעל גופים פיננסיים לשים לב אליהם.

2 באפריל, 2025

חדשנות על מדים: עלייתו של תחום דיפנס-טק בישראל

המלחמות השונות שאירעו בעולם בשנים האחרונות, בין היתר מלחמת רוסיה-אוקראינה ומלחמת חרבות ברזל, הציבו את תחום הדיפנס-טק באור הזרקורים. על רקע השינויים במציאות הביטחונית הגלובלית והמתיחות הגיאופוליטית המתגברת באזורים שונים בעולם נחשפו פערים טכנולוגיים בשדה הקרב ובכך נוצרו הזדמנויות חדשות ליזמים, ועלייה משמעותית בהתעניינות בתחום מצידם של משקיעים וקרנות הון סיכון.

30 במרץ, 2025

Israeli Women in Tech Compliance :כנס עם מיקרוסופט

הכנס בנושא רגולציה טכנולוגית ואתגרי ציות משפטי בעידן הבינה המלאכותית התקיים בהובלת משרדנו ובשיתוף Microsoft Israel. במהלך הכנס דנו בהשפעתה של הבינה המלאכותית על אסטרטגיה משפטית והיבטי רגולציה מתקדמים. אנו מודים למארגנות, לדוברות ולמשתתפות על תרומתן לדיונים המקצועיים, התובנות החשובות וההובלה של שיח עמוק ומשמעותי בתחומים חדשניים אלו. את הכנס הובילו ד"ר אבישי קליין ועו"ד מאשה יודשקין ממחלקת פרטיות, סייבר ובינה מלאכותית ממשרדנו. 

26 במרץ, 2025

גלובס: האם בקרוב ה-AI יחליף את נציגי השירות?

הבינה המלאכותית הופכת לאנושית ואמפתית יותר, כך שהיא מסוגלת לזהות ולהגיב לרגשות אנושיים. חברות הטכנולוגיה משקיעות בפיתוח AI רגשי שעתיד לשפר משמעותית את שירות הלקוחות ואף להציע אמפתיה רבה יותר מנציגים אנושיים. ד"ר אבישי קליין, שותף וראש תחום פרטיות, סייבר ו-AI, התראיין לגלובס על העתיד הקרוב בהיבט הטכנולוגיה הזו.

12 במרץ, 2025

ישראכרט רכשה 30% מביזי בעשרות מיליוני שקלים

חברת ישראכרט רכשה שליש ממניות חברת הפינטק ביזי שמעמידה הלוואות לעסקים קטנים באמצעות פלטפורמה דיגיטלית לפי שווי של 90 מיליון ש"ח. עורכי הדין אילן בלומנפלד, דניאל קלינמן ושחף ארבלי ממשרדנו, ליווי את חברת ביזי בעסקה.

10 במרץ, 2025

כנס בנושא: בינה מלאכותית בעולם השיווק - AI לצמיחה עסקית

העולם הדיגיטלי משתנה במהירות, ואיתו ה-AI שמשנה את חוקי המשחק. כדי להישאר בחזית, אנחנו צריכים לא רק להכיר את הכלים החדשים, אלא גם לדעת איך למנף אותם לטובת הצמיחה העסקית. עו"ד אבישי קליין, שותף וראש מחלקת הפרטיות, הסייבר והבינה המלאכותית ממשרדנו, ירצה בנושא הרגולציה בתחום ה-AI, על החשיפות המשפטיות הפוטנציאליות וכיצד ניתן להגן על עצמנו משפטית בעבודה העסקית והשיווקית עם כלי AI. 

5 במרץ, 2025

טור דעה: אתגרי קניין רוחני של חיילי מילואים בפיתוחי דיפנסטק

לא מעט חיילי מילואים הם יזמים בחיי היום-יום, והחודשים בשדה הקרב חשפו אותם לצרכים מבצעיים ולפערים טכנולוגיים הדורשים מענה. רבים מהם מפתחים פתרונות חדשניים שיכולים לשמש את כוחות הביטחון ולחזק את השוק הישראלי, אך לצד זאת, הם עשויים להתמודד עם אתגרים משפטיים מורכבים. עו"ד ענבר גורליק כתבה טור דעה בנושא לאנשים ומחשבים

5 במרץ, 2025

ארצות הברית: החלטה ראשונה בתביעת בעל זכויות יוצרים נגד פלטפורמת בינה מלאכותית

לאחרונה הכריע בית המשפט במדינת דלוור (Delaware) שבארצות-הברית, לראשונה, בתביעת של בעל זכויות יוצרים נגד פלטפורמת בינה מלאכותית: בתביעה, שהגישה ענקית המדיה והטכנולוגיה Thomson Reuters נגד פלטפורמת הבינה המלאכותית Ross Intelligence, נקבע שהנתבעת הפרה את זכויות היוצרים של התובעת, ומבלי שלנתבעת עומדות איזו מן ההגנות הקבועות בדין, לרבות הגנת השימוש ההוגן.

1 במרץ, 2025

הוועידה השנתית פינטק-תל אביב 2025: ד"ר צבי גבאי בפאנל מומחים

עו"ד ד"ר צבי גבאי, ראש מחלקת רגולציה, הוזמן להשתתף בפאנל מומחים, מהבכירים בתחום הפינטק בישראל, בנושא "שיטות עבודה מומלצות להטמעה ותפעול של פתרונות פינטק" שיתקיים בוועידה השנתית פינטק-תל אביב 2025! סטארטאפים, משקיעים וחברות מוזמנים לאירוע ייחודי של עולם הפינטק. 

12 בפברואר, 2025

סדנה ליזמים צעירים בשיתוף אקסלרטור AtoBe

כחלק מהליווי השוטף של אקסלרטור AtoBe של המכללה האקדמית להנדסה בירושלים המקדם מיזמים טכנולוגיים, לאחרונה קיימנו במשרדנו סדנה ליזמים צעירים שמפתחים יוזמות טכנולוגיות חדשניות עם חזון אדיר. עוה"ד יובל לזי, ראש המחלקה המסחרית הבינלאומית, חלק עם היזמים מהידע הנרחב שלו בהרצאה מרתקת ומלווה אותם באופן שוטף בכל פעולה משפטית אליה הם נדרשים.