© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  רגולציה

14 ביולי, 2025

תקדים: חברה זרה הודרה ממכרזים בשל אי קיום רכש גומלין

לראשונה, הוטלו סנקציות על חברה זרה בגין אי-עמידה בהתחייבויות לרכש גומלין בישראל. מדובר בחברת DAQO הסינית, אשר נאסר עליה להשתתף במכרזים ממשלתיים בישראל במשך שנתיים. זאת, כאשר תקופת ההדרה המרבית הקבועה בחוק היא חמש שנים.

13 ביולי, 2025

רפורמת הייבוא "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" - מפת דרכים

בתחילת השנה נכנסה לתוקפה, בתהודה רבה, רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל", אשר מאפשרת ליבואנים לייבא לישראל מוצרים שונים ומגוונים במסלול תקינה חדש, המבוסס על התאמה לדרישות ותקינות אירופאיות מאומצות.

13 ביולי, 2025

הסנאט עצר את ההקפאה, הרגולטורים מגבירים אכיפה: אחריות משפטית על בינה מלאכותית

בתחילת החודש דחה הסנאט האמריקאי כמעט פה אחד (99-1) סעיף מרכזי מתוך הצעת חוק רפובליקנית רחבה למדיניות פנים, אשר ביקש להקפיא למשך עשור את יכולת המדינות לאכוף רגולציה על מערכות בינה מלאכותית. זאת בתקופה שבה עדיין אין מסגרת פדרלית אחידה המסדירה את תחום הבינה המלאכותית.

10 ביולי, 2025

משרד הכלכלה והתעשייה מטיל ערובה זמנית על ייבוא אלומיניום מסין

לפני כשנה, פתח הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה בחקירה כלכלית בחשד לייבוא בהיצף של פרופילים וצינורות אלומיניום מסין. הממונה קבע ערובה זמנית על ייבוא אלומיניום מסין (פרופילים וצינורות), במטרה להגן על התעשייה המקומית.

7 ביולי, 2025

יולי 2025: ישראל בעידן גיאו-פוליטי חדש

משרדנו קיים וובינר שעסק במצבה הנוכחי של ישראל, לאחר כמעט שנתיים של עימותים מתמשכים והסרתם של חלק מהאיום המרכזיים שנשקפו לה — ובראשם חיזבאללה ואיראן. הדיון התמקד בכניסתה של ישראל למציאות גיאו-פוליטית חדשה, ובשאלות המהותיות על כיוונה לעתיד במזרח התיכון, כמו גם על מעמדה המדיני והביטחוני בזירה הבינלאומית. בין הדוברים: אלוף (מיל') יעקב עמידרור, לשעבר היועץ לביטחון לאומי של ראש ממשלת ישראל וראש חטיבת המחקר באמ"ן; פרופ' יוסי שיין, לשעבר חבר כנסת (הכנסת ה-24), ראש מייסד של בית הספר לממשל באוניברסיטת תל אביב ופרופסור אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג'ורג'טאון, מחברם של ספרים שזכו להכרה בין-לאומית; ומר ג'פרי קאהן, מומחה לאסטרטגיה בינלאומית, אשר כיהן בתפקידים בכירים במוסדות גלובליים ובמגזרים שונים. הוובינר נחתם בהרצאה של פרופ' עמיחי כהן, יועץ מיוחד למשפט בינלאומי במשרדנו, בנושא הרחבת הסכמי אברהם והזדמנויות חדשות במזרח התיכון.

1 ביולי, 2025

מלחמת הסחר בין ארצות-הברית לסין: אתגרי המשקיעים הזרים בישראל

בישראל קיים פיקוח על השקעות של גורמים זרים – ובמיוחד כאלה המייצגים מדינות זרות – בתשתיות ובשירותים חיוניים. פיקוח זה, שמכונה בשיח הבינלאומי FDI (Foreign Direct Investments), נועד בעיקרו להבטיח את ביטחון המדינה.

30 ביוני, 2025

וובינר מקצועי: עושים סדר במדיניות תגמול

וובינר מקצועי ופרקטי עם יועמ״שים למען יועמ״שים Gcs for Gcs ובהובלת השותפים עו"ד חגית רוס ועו"ד עמרי אורן, ממחלקת שוק ההון במסגרתו נעסוק בכללי אצבע לבניית מדיניות תגמול אפקטיבית - מבנה מומלץ, מה חובה לכלול ומה רצוי לשקול, לצד שיקולים רגולטוריים, משפטיים ודרישות השוק שיש לכלול בתהליך קבלת ההחלטות. בנוסף, נבחן מהו מענק מיוחד ובין היתר, מתי ראוי לשלבו, מהם השיקולים והנסיבות לקביעתו וכיצד יש לשלבו במדיניות התגמול באופן הטוב ביותר - ובעיקר מהם הכללים שיחולו עליו לאור עמדת רשות ניירות ערך.

30 ביוני, 2025

האיחוד האירופי: הנחיות חדשות לזיהוי ומניעת תרמיות שוק בעולם הקריפטו

במסגרת יישום רגולציית MiCA (Markets in Crypto-Assets), פרסמה לאחרונה רשות ניירות ערך האירופית (ESMA) את הדו"ח הסופי בנוגע להנחיות לזיהוי ומניעת תרמיות שוק בנכסי קריפטו. מטרת ההנחיות היא לספק לכלל רשויות הפיקוח באיחוד האירופי כלים אחידים ומבוססי סיכון, לאכיפת הוראות MiCA נגד ניצול לרעה של מידע או מניפולציות בשוק הקריפטו.

30 ביוני, 2025

תושבות בישראל: מתי ולמה כדאי לפנות לרשות המיסים לקבלת רולינג?

עולים חדשים ותושבים חוזרים ותיקים זכאים, על פי חוק, לפטור ממס על הכנסות שמקורן מחוץ לישראל למשך עשר שנים ממועד הפיכתם לתושבי ישראל. במקרים מסוימים, מומלץ לפנות לקבלת רולינג של רשות המיסים – במיוחד כאשר קיימת אי התאמה בין מועד קבלת מעמד עולה חדש לבין מועד העברת מרכז החיים לישראל.

23 ביוני, 2025

עדכונים משפטיים ורגולטוריים מרכזיים נוכח מצב החירום המתמשך

עם התמשכות מבצע "עם כלביא", משרדי ממשלה ורשויות מוסיפים לפרסם הקלות רגולטוריות בתחומים שונים. אלו ההקלות החדשות

18 ביוני, 2025

הקלות רגולטוריות לאור מצב החירום בישראל

שר הביטחון הכריז על מצב מיוחד בעורף בכל רחבי ישראל, זאת לפי חוק ההתגוננות האזרחית. בהמשך לכך, משרדי ממשלה ורשויות פרסמו הקלות רגולטוריות בתחומים שונים.

11 ביוני, 2025

עיצומים מנהליים מטעם רשות ניירות ערך: כלי אכיפה אפקטיבי או פגיעה בזכויות?

בעת האחרונה חלה החמרה ברורה בגישתה של רשות ניירות ערך כלפי אכיפה מנהלית. כלי העיצום הכספי שנועד במקור לתת מענה מהיר, מידתי ויעיל לטיפול בהפרות קלות יחסית בשוק ההון הופך בפועל למסלול אכיפה גם כנגד מקרים של הכללת פרט מטעה בדוחות כספיים ובהליך מקוצר ומזורז.

5 ביוני, 2025

רגולציית DORA: מהן ההשלכות על ספקי טכנולוגיה ועסקים גלובליים?

רגולציית DORA (Digital Operational Resilience Act) מגדירה את הדרישות החדשות של האיחוד האירופי לחוסן תפעולי דיגיטלי במגזר הפיננסי – כולל ניהול סיכוני סייבר, פיקוח על ספקי שירותי ICT ודיווח על אירועים טכנולוגיים חריגים. מדריך זה מסביר למוסדות פיננסיים ולספקי טכנולוגיה – בתוך ומחוץ לאיחוד – מהן חובות הציות, מתי הרגולציה חלה, אילו התחייבויות חוזיות צפויות, וכיצד ניתן להיערך נכון כדי לצמצם חשיפה רגולטורית ותפעולית.

4 ביוני, 2025

חברת NSO חויבה בפיצויים בסך 168 מיליון דולר ל- WhatsApp: מהן ההשלכות על חברות ישראליות?

פסק דין תקדימי שמעורר שאלות עקרוניות בנוגע לסמכות שיפוט אמריקאית כלפי חברות זרות, ביניהן חברות ישראליות הפועלות בארצות הברית, ולרגולציה על ייצוא טכנולוגיות ביטחוניות.

3 ביוני, 2025

האיחוד האירופי שוקל מחדש את הסכם הסחר עם ישראל על רקע הלחימה בעזה

שרי החוץ של האיחוד האירופי החליטו לבחון אפשרות של ביטול הסכם ההתאגדות בין ישראל לבין האיחוד האירופי בשל טענות כי המלחמה בעזה מעלה ספקות ביחס למחויבותה של ישראל לזכויות אדם.

27 במאי, 2025

השעיה אפשרית של הסכם הסחר בין האיחוד האירופי לישראל

האיחוד האירופי שוקל את השעיית הסכם הסחר עם ישראל – מהלך שמעורר חשש להשלכות כלכליות משמעותיות. פרופ' עמיחי כהן, יועץ מיוחד למשפט בינלאומי במשרדנו, התראיין בנושא והתייחס למוחשיות האיום בצל המדיניות המדינית שישראל נוקטת בה בימים אלו.

23 במאי, 2025

רגולציה ויוקר המחיה: ד"ר צבי גבאי השתתף בפאנל בערוץ 10

ד"ר צבי גבאי השתתף בפאנל המרכזי של ערוץ 10 (ערוץ הכלכלה) בהנחייתה של דפנה שחר, דנו המשתתפים בהשפעת הרגולציה על יוקר המחיה בישראל ובדרכים האפשריות להתמודדות עם האתגרים הרגולטוריים. בין המשתתפים היו ראש רשות האסדרה, מנכ"ל רשות התחרות לשעבר ועוד.

14 במאי, 2025

המהפכה הקריפטוגרפית: ממערכת פיננסית מקבילה למיינסטרים

ביטקוין נוצר במקור כחלופה למערכת הבנקאית המסורתית – אמצעי לשמירת ערך וביצוע תשלומים מחוץ לתשתית הפיננסית המסורתית. כתוצאה מכך, עד היום מטבעות דיגיטליים, כולל מטבעות יציבים כמו USDT ו-USDC פועלים בעיקר כמערכת מקבילה שכמעט ואינה מצטלבת עם המערכת הפיננסית המרכזית. עם הזמן, התפיסה כלפי מטבעות דיגיטליים השתנתה באופן דרמטי. ביטקוין כבר אינו נתפס אך ורק ככלי להלבנת הון, אלא הפך לזהב דיגיטלי – נכס אלטרנטיבי המהווה רכיב משמעותי בתיקי השקעות של משקיעים רבים.

13 במאי, 2025

חסינות UNRWA מפני תביעות נזיקיות

במהלך מלחמת חרבות ברזל התברר כי עובדים של סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם (UNRWA) פעלו בשירות ארגון חמאס, והשתתפו בטבח ב-7 באוקטובר.

12 במאי, 2025

בית המשפט: שינוי מהותי בפריט מיובא אינו מצדיק שינוי סיווג לצורכי מכס

בפסק דין שניתן באפריל 2025, קבע בית המשפט המחוזי כי שינוי מהותי בפריט מיובא – כגון פירוק חלקיו – אינו מקנה ליבואן זכות לשינוי סיווגו לצורכי מכס.