© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים

27 במאי, 2025

עסקת נדל"ן בעשרות מיליוני שקלים בירושלים

וילה לשימור בשכונת טלביה היוקרתית בירושלים, בת כ-100 שנה, על מגרש בשטח של כ-860 מ"ר, נמכרה לאחרונה תמורת כ-79 מיליון ש"ח. עו"ד אלון וולנר, שותף במשרדנו, ייצג את הרוכש בעסקה דיסקרטית שנערכה בין גורמים מוכרים ובעלי שם בקהילה העסקית בארץ ובעולם.

27 במאי, 2025

השעיה אפשרית של הסכם הסחר בין האיחוד האירופי לישראל

האיחוד האירופי שוקל את השעיית הסכם הסחר עם ישראל – מהלך שמעורר חשש להשלכות כלכליות משמעותיות. פרופ' עמיחי כהן, יועץ מיוחד למשפט בינלאומי במשרדנו, התראיין בנושא והתייחס למוחשיות האיום בצל המדיניות המדינית שישראל נוקטת בה בימים אלו.

23 במאי, 2025

רגולציה ויוקר המחיה: ד"ר צבי גבאי השתתף בפאנל בערוץ 10

ד"ר צבי גבאי השתתף בפאנל המרכזי של ערוץ 10 (ערוץ הכלכלה) בהנחייתה של דפנה שחר, דנו המשתתפים בהשפעת הרגולציה על יוקר המחיה בישראל ובדרכים האפשריות להתמודדות עם האתגרים הרגולטוריים. בין המשתתפים היו ראש רשות האסדרה, מנכ"ל רשות התחרות לשעבר ועוד.

22 במאי, 2025

דוחות פערי שכר מגדריים בארגון: הדד ליין מתקרב

מעסיקים המעסיקים מעל ל-518 עובדים נדרשים להפיק, אחת לשנה, שני דוחות המפרטים את פערי השכר במקום העבודה בין גברים לנשים, לפרסם את הדוח הפומבי מבין השניים ולמסור לכל עובד מידע אודות הקבוצה שאליה הוא משתייך לפי הסיווג בדוחות שערך.

19 במאי, 2025

דוראל סגרה מימון ענק של 1.3 מיליארד דולר לפרויקטים סולאריים בארה"ב

קבוצת דוראל השלימה עסקת מימון אסטרטגית בהיקף של 1.3 מיליארד דולר עם הבנקים HSBC, Santander ו-KeyBank. המימון מיועד לפיתוח פרויקטים סולאריים מהגדולים ביותר שידעה ארצות הברית. עו"ד סמואל הנרי סמואל, עו"ד ניר אלתר ורועי בנזיקרי מהמחלקה המסחרית הבינלאומית ייצגו את דוראל וחברות מגדל בעסקת הענק.

19 במאי, 2025

רפורמת התחבורה הציבורית: השלכות על החזר הוצאות נסיעה לעובדים

חל מיום 25.4.2025 חל שינוי בתעריפי התחבורה הציבורית במסגרת הפעימה השנייה של רפורמת "צדק תחבורתי". התעריפים החדשים עשויים להשפיע על שיעור החזרי הוצאות נסיעה לעובדים.

15 במאי, 2025

מגמות עדכניות באכיפת שוחד ושחיתות

בחודשים האחרונים אנו עדים לשינויים משמעותיים בארץ ובעולם בכל הנוגע לאכיפת עבירות שוחד ושחיתות. לצד מגמות שאינן אחידות בין המדינות , נראה כי נשמרת נקודת איזון מסויימת הקשורה ברצון שלא להוריד את סטנדרט האכיפה בתחום, חרף שינוי משמעותי שחל בארהב.

15 במאי, 2025

המסלול החדש להשכרה מוסדית ארוכת טווח: פוטנציאל משמעותי – מימוש מוגבל

המסלול החדש להשכרה מוסדית ארוכת טווח, שהחל בשנת 2022, מציע תמריצי מס משמעותיים ליזמים המבצעים פרויקטים ייעודיים להשכרה לטווח ארוך. עם זאת, על אף הכוונות, הנתונים מצביעים על ירידה דרסטית בכמות הבקשות לקבלת אישור לפרויקטים במסלול זה. עו"ד מאיה כרמי לוברטובסקי ממשרדנו סוקרת את עיקרי המסלול, את החסמים המרכזיים שמונעים את מימוש הפוטנציאל שבו, ומציעה כיווני מחשבה לעתיד במאמר דעה באתר "מגדילים".

14 במאי, 2025

המהפכה הקריפטוגרפית: ממערכת פיננסית מקבילה למיינסטרים

13 במאי, 2025

חסינות UNRWA מפני תביעות נזיקיות

במהלך מלחמת חרבות ברזל התברר כי עובדים של סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם (UNRWA) פעלו בשירות ארגון חמאס, והשתתפו בטבח ב-7 באוקטובר.

12 במאי, 2025

ראיון לערוץ 10: עלייה בהליכי חדלות פירעון במגזר ההייטק הישראלי

עו"ד עידן מילר, שותף ומנהל תחום חדלות פרעון והבראת חברות במשרד, התראיין לערוץ 10 - ערוץ הכלכלה של ישראל, בנוגע לגידול במספר הליכי חדלות הפירעון בקרב חברות הייטק בישראל. בראיון נידונו הסיבות לתופעה, ההשלכות המשפטיות והצעדים הפרקטיים העומדים בפני מנהלי חברות במצב של מצוקה כלכלית.

12 במאי, 2025

בית המשפט: שינוי מהותי בפריט מיובא אינו מצדיק שינוי סיווג לצורכי מכס

בפסק דין שניתן באפריל 2025, קבע בית המשפט המחוזי כי שינוי מהותי בפריט מיובא – כגון פירוק חלקיו – אינו מקנה ליבואן זכות לשינוי סיווגו לצורכי מכס.

11 במאי, 2025

משטר המכסים האמריקאי – הקלות ליצרני הרכב, ומניעת כפל מכסים

ביום שלישי ה 29.4.2025 חתם נשיא ארצות הברית על צו נשיאותי ועל הכרזה נשיאותית, המקלים על כמה מהמכסים על רכבים שהוטלו בראשית חודש אפריל.

11 במאי, 2025

ממשלת ארצות הברית ביטלה את הפטור ליבוא מסין על יבוא קטן (de minimis)

ב-2.5.2025 נכנסה לתוקף ההוראה שנקבעה בצו הנשיאותי מס' 14256 מיום 2.4.2025. הצו הנשיאותי מבטל את פטור ה-לייבוא מסין לארצות הברית, הניתן למוצרים ששוויים מתחת ל-$800.

8 במאי, 2025

ליווי חברת מנורה מבטחים בהשקעות בתחום הדאטה-סנטרס

עוה"ד רועי אנגל, יאנה זילברשטיין ויעקב וילנסקי ממשרדנו ליוו את חברת מנורה מבטחים בהשקעות משמעותיות בסך של 175 מיליון דולר בשתי חברות שונות בתחום הדאטה-סנטרס, במטרה להרחיב את פעילותה בשוק זה. ביניהם, השקעה בסך 100 מיליון דולר בקרן האמריקאית IPI Partners, המתמחה בפיתוח חוות שרתים ייעודיות עבור חברות טכנולוגיה גלובליות דוגמת גוגל ואמזון. והשקעה נוספת בסך 75 מיליון דולר בחברת Aligned Data Centers הפועלת בתחום תשתיות טכנולוגיה מתקדמות בארה"ב.

8 במאי, 2025

רשות הגנת הפרטיות מסדירה את תחום הבינה המלאכותית עם הגבלות מחמירות

ד"ר אבישי קליין ממשרדנו במאמר דעה ב"ישראל היום" מתייחס לטיוטת ההנחיות החדשה של רשות הגנת הפרטיות להסדרת טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים בישראל. ההנחיות יקבלו משנה תוקף בכניסתו של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות לתוקף במהלך אוגוסט 2025. הטיוטה מציבה דרישות מחמירות, ובהן איסור שימוש במידע אישי ללא הסכמה מראש וקנסות כבדים בגין הפרות. אמנם, יש לברך על היוזמה לקביעת סטנדרטים ברורים לעידן ה-AI, אך ההתמקדות הבלעדית בפרטיות תוך התעלמות ממורכבות הטכנולוגית והאתגרים העסקיים הטמונים בה, מעלה קשיים רבים עבור ארגונים בישראל.  בעקבות כך, על עסקים להתחיל לנהל סיכונים טכנולוגיים ורגולטוריים במקביל. 

8 במאי, 2025

החלטה תקדימית: בנק הפועלים ובנק דיסקונט ישלמו 80 מיליון שקל בגין אחזקת מיעוט במתחרה

בנק הפועלים ובנק דיסקונט ישלמו לאוצר המדינה 80 מיליון שקלים במסגרת הסדר פשרה מינהלי בגין רכישת אחזקת מיעוט במתחרה, שלשיטת הממונה על התחרות מהווה הסדר כובל בלתי חוקי.

8 במאי, 2025

הרשות להגנת הפרטיות מציבה גבולות לבינה המלאכותית: מה המשמעות לעסקים?

הרשות להגנת הפרטיות ("הרשות") פרסמה לאחרונה טיוטת הנחיה המבהירה את עמדתה לגבי האופן שבו על עסקים וארגונים ליישם את הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 ("החוק") והתקנות שמכוחו, על מערכות בינה מלאכותית.

7 במאי, 2025

הממשל האמריקאי רושם ניצחון נוסף במאבק המשפטי נגד גוגל

הממשל האמריקאי, בניצוחו של הנשיא טראמפ, רושם הישג משמעותי נוסף במאבק רב-שנים שמנהלות רשויות האכיפה בארצות הברית נגד ענקית האינטרנט גוגל.

7 במאי, 2025

חגית בן משה בראיון ל-The Marker בנושא התפתחות ענף הלוגיסטיקה

עו"ד חגית בן משה, שותפה ומנהלת מחלקת ההתיישבות במשרדנו, התראיינה ל-The Marker במסגרת כתבה שעסקה בצמיחה המהירה של תחום הלוגיסטיקה בישראל ובעולם. הכתבה בחנה את השפעות מלחמת הסחר והטלת מכסים כבדים על יבוא לארה"ב, ואת היקף העסקאות הגדל בענף—הכולל הקמת מרכזים לוגיסטיים (מרלו"גים) לשימוש עצמי או להשכרה, וכן ייזום מתחמים לוגיסטיים על ידי חברות נדל"ן מניב.