© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  תאגידים

5 בדצמבר, 2024

מנגנוני נאמנות לא מוסדרים

אנחנו נוהגים לחשוב על נאמנות כעל מנגנון חוזי מוסדר שגופים יוצרים באמצעות הסכם, כתב הסמכה לנאמן וכו'. אבל האם יכול להיות שנמצא את עצמנו חלק מהסדר נאמנות, מבלי שהדבר הוסדר באופן פורמלי? התשובה (המפתיעה אולי) היא חד משמעית כן.

24 בנובמבר, 2024

ברנע: ייצוג חברת קופטר טכנולוגיות מים בעסקת השקעה

עורכי הדין חן שקד וניר אלתר ייצגו את חברת קופטר טכנולוגיות מים, סטרטאפ לטיהור בריכות שחייה, בהשקעה של כ- 7.5 מיליון ₪, שבוצעה על ידי החברה הציבורית פארמוקן. קופטר טכנולוגיות הוקמה בשנת 2022 באמצעות תמיכת חממת הטכנולוגיה InNegev.

9 בספטמבר, 2024

ברנע: ייצוג Qualtero בעסקת מכירה בהיקף של למעלה מ-30 מיליון דולר

עורכי הדין יובל לזי ונופר רוז דוד ייצגו את Qualtero, המתמחה בשירותי IT וייעוץ, במכירתה לחברת- Comply365 בהיקף של למעלה מ-30 מיליון דולר.

28 באוגוסט, 2024

הטבות מס לעמותות ומטרות ציבוריות

מדינת ישראל מעניקה הטבות מס ייחודיות לעמותות ומלכרים כדי לעודד את פעילותם ולתמרץ תורמים לתרום לגופים אלו, בכפוף לעמידה בקריטריונים מסוימים שנקבעו.

19 באוגוסט, 2024

ייצוג טיפרנקס בעסקת רכישת שליטה של החברה לפי שווי של 200 מיליון דולר

עורכי הדין אריאלה דרייפוס, רהף עואודה ייצגו את חברת טיפרנקס בעסקה במסגרתה  prytek רכשה 40% נוספים מאלה שכבר החזיקה והפכה לבעלת השליטה בה.  ב-2021 גייסה טיפרנקס 77 מיליון דולר חלקו בסקנדרי בהובלת פרייטק, בעסקה שגם היא לוותה על ידי המשרד. עו"ד חנא דאהר ייעץ לעסקה בהיבטי המס שלה

7 באוגוסט, 2024

ברנע: שיפוט בתכנית יזמיות של אוניברסיטת ת"א

משרדנו הוא השותף המשפטי של המרכז ליזמות של אוניברסיטת תל אביב ומלווה את המרכז בתכניות שונות וביניהן את תכנית יזמיות בקמפוס, תכנית לסטודנטיות מתואר שני ומעלה לבניית מיזם. אתמול התקיים הפיצ' נייט של התכנית בו הציגו היזמיות את המיזם שלהן. עו"ד ענבר קציר, המלווה מיזמים בשלבים ראשונים, שימשה כשופטת באירוע הסיום.

6 באוגוסט, 2024

ברנע: ייצוג Trivago בהשקעה בסטארטאפ הישראלי Holisto

משרדנו ייצג את Trivago, פלטפורמת חיפוש מלונות עולמית מובילה, בהשקעה אסטרטגית ובאופציה לרכישת Holisto, סטארטאפ ישראלי מבוסס AI המפתח פלטפורמה לתכלול מחירים ומנוע חיפוש להזמנות בתחום המלונאות. אריאלה דרייפוס ודין ויינברג ייצגו את Trivago.  

4 באוגוסט, 2024

לשכת עורכי הדין הבינלאומית (IBA): אריאלה דרייפוס בהרצאה על רכישת סטארטאפים

אריאלה דרייפוס, שותפה במחלקה המסחרית-בינלאומית במשרדנו, הרצתה בוובינר לחברי לשכת עורכי הדין הבינלאומית על סוגיות משפטיות מרכזיות ברכישת סטארטאפים וחברות צעירות הרשומות בהודו.

1 באוגוסט, 2024

תמורה מותנית

השימוש במנגנון ה-Earn-out מאפשר לנהל את הציפיות ולאזן בין הסיכונים והסיכויים של הצדדים בעסקה. מדובר במנגנון אטרקטיבי עבור שני הצדדים לעסקה, שכן הוא מאפשר למוכר לקבל תמורה גבוהה יותר במקרה שפעילות החברה הנרכשת תמשיך לצמוח לאחר העסקה, ומצד שני מעניק לרוכש הגנה מסוימת במקרה שהחברה לא תעמוד ביעדים הפיננסים.

31 ביולי, 2024

יזמות: עו"ד טל פרייליך חי הרצתה במסגרת "מרכז היזמות" של אוניברסיטת תל אביב

עו"ד טל פרייליך חי דיברה בפני משתתפות תכנית "יזמיות בקמפוס" על מושגי יסוד משפטיים בעולם היזמות והסטארטאפים.

18 ביולי, 2024

מה הן זכויות הגנה מדילול?

למשקיע המעוניין לשמור על החזקותיו בחברה יש שתי אופציות מרכזיות – הגנה מדילול וזכות המצרנות. לכל אחת מהן משמעות אחרת, ורק הוספה של שתיהן להסכם ההשקעה יכולה להגן על ההחזקות בצורה מלאה.

17 ביולי, 2024

ברנע: ייצוג תרמו פישר בהשקעה בחברת סייטוריזן

משרדנו ייצג את Thermo Fisher בהשקעתה בחברת CytoReason. ההשקעה היתה בסבב של 80 מיליון דולר, לצד משקיעים בולטים כמו OurCrowd, Nvidia ו-Pfizer. חברת סייטוריזןמספקת למובילים בתחום התרפויטי תובנות ברמה המולקולרית וכלי בינה מלאכותית מתקדמים המאפשרים קבלת החלטות מבוססות-נתונים בתחומי הבריאות ומדעי החיים. את תרמו פישר ייצגו סיימון ג'פה, אריאלה דרייפוס ורהף עואודה.  

20 ביוני, 2024

חובת דיווח מקוון לרשם החברות נכנסת לתוקף

בהתאם להנחיות רשם החברות, כל חברה מאוגדת בישראל – בבעלות זרה או מקומית - נדרשת להגיש את הדיווחים והבקשות השונות מטעמה לרשם החברות באופן מקוון בלבד, באמצעות אתר האינטרנט של רשות התאגידים.

16 ביוני, 2024

הגנת הצרכן: הדין הישראלי גובר על תניות שיפוט זרות

פסק דין חדש של בית המשפט העליון קובע כי במקרים מסויימים, הדין הישראלי יחול על התקשרויות והסכמים, גם אם נקבע בהסכמים אלה כי יחול עליהם דין זר. אגב פסיקה זו, בית המשפט קבע מספר קביעות משמעותיות שעשויות להשפיע גם על יחסים מסחריים, במקרים בהם קיימות הוראות דין שלא ניתן להתנות עליהן.

13 ביוני, 2024

מה חשוב לכלול בהסכמי Advisory Board?

אדוויזורי בורד הוא לא אורגן מאורגני החברה, ואין חוק המחייב להקים אחד כזה, אבל הוא חלק חשוב ממעגל החיים של סטארט-אפ. התקשורת עם חברי האדוויזורי בורד מחייבת עריכת הסכם ייעוץ מקיף וברור, כדי לייצר תקשורת מיטבית בין חברי האדוויזורי בורד לסטארט-אפ, וכדי למנוע בעיות עתידיות באירועי מכירה או סבב גיוס.

10 ביוני, 2024

חובת הקמת מען דיגיטלי רשמי לתאגידים

חברות שלא דיווחו לרשם החברות על המען הדיגיטלי במסגרת הדוח השנתי הראשון של 2023 חייבות לבצע את הדיווח בדוח של 2024. במידה ולא יעשו כן, יהיו חשופות לסנקציות ולעיצומים.

29 במאי, 2024

מדריך: כל השלבים בדרך להליך פירוק מרצון

בישראל, פירוק מרצון הנו הליך מסודר שתחילתו בהכנה והגשה של תצהיר כושר פירעון מטעם הדירקטורים של החברה, ולאחר מכן אישור הפירוק על ידי בעלי המניות של החברה, מסירת הודעות לנושים של החברה ולרשם החברות, ולבסוף – פירוק החברה. חשוב לבצע את ההליך בצורה מסודרת, כדי להימנע מחשיפות, קנסות וחובות.

23 במאי, 2024

התאוששות בתחום המיזוגים והרכישות: ריאיון של מיקי ברנע לדה מרקר

שוק המיזוגים והרכישות מתחיל להראות סימני התאוששות. מיקי ברנע, שותף מנהל של משרדנו התראיין לדה מרקר ואמר: "בינתיים מתבצעות יותר עסקות בחברות פרטיות, אבל אם לא תהיה פה הסלמה ביטחונית חמורה, זה יגיע גם לחברות ציבוריות".

13 במאי, 2024

מיסוי: עסקאות בין חברות קשורות בקבוצה רב לאומית וניתוח פעילות מקומית

מחלוקת בענייני שומה הובילה לפסק דין חדש ותקדימי בנוגע למערכת היחסים בין חברות בנות בקבוצה רב לאומית, ובנוגע לסיווג טיב הפעילות העסקית שסיפקו החברות זו לזו.

8 במאי, 2024

ברנע: ייצוג שיינז ברכישתה על ידי Team Internet Group plc

עורכי הדין איתי גורה, ענבר קציר ואביחי אסולין מלווים את שינייז בהיבטים מסחריים כאשר לאחרונה ייצגנו את הלקוח בעסקת מכירת החברה ל- Team Internet Group plc. היקף העסקה -42 מיליון דולר.