האיחוד האירופי שוקל את השעיית הסכם הסחר עם ישראל – מהלך שמעורר חשש להשלכות כלכליות משמעותיות. פרופ' עמיחי כהן, יועץ מיוחד למשפט בינלאומי במשרדנו, התראיין בנושא והתייחס למוחשיות האיום בצל המדיניות המדינית שישראל נוקטת בה בימים אלו.
חיפוש לפי תחום
חדשות ועדכונים
מיזוגים ורכישות - הרצאה מקצועית בקורס סמנכ"לי כספים של התאחדות התעשיינים
עו"ד אילן בלומנפלד, שותף וראש המחלקת המסחרית הישראלית במשרדנו, הרצאה בנושא "מיזוגים ורכישות בהיבט המשפטי, הכנת החברה למכירה ו/או מיזוג" בקורס סמנכ"לי כספים בתעשייה של התאחדות התעשיינים.
תחרות והגבלים עסקיים - הרצאה מקצועית בקורס סמנכ"לי כספים של התאחדות התעשיינים
עו"ד גל רוזנט, שותף וראש מחלקת התחרות וההגבלים העסקיים במשרדנו, העביר הרצאה בנושא ניהול סיכוני דיני תחרות והגבלים בארגון, לרבות כלים למניעת וטיפול בהפרות, בקורס סמנכ"לי כספים בתעשייה של התאחדות התעשיינים.
קטגוריות:
תחרות והגבלים עסקיים
צו עיכוב הליכים בהליך חדלות פרעון עם חוב של 1.75 מיליארד ש"ח
חברת לנדא קורפוריישן לימיטד, העוסקת בפיתוח וייצור טכנולוגיות דפוס דיגיטלי, הגישה לאחרונה בקשה לצו עיכוב הליכים לצורך גיבוש הסדר חוב, מחוץ להליכי חדלות פירעון. על פי הבקשה, לחברה חוב כולל של כ-1.75 מיליארד ש"ח, מתוכם כ-1.4 מיליארד ש"ח לנושים מובטחים, וכ-300 מיליון ש"ח לספקים ונושים נוספים. עו"ד עידן מילר ממשרד ברנע ג'פה לנדה מייצג את WINDER PTE, אחד הנושים המרכזיים בתיק.
קטגוריות:
חדלות פירעון
וובינר מקצועי ליועמ"שים: ניהול סיכוני דיני תחרות בארגון
אנו מזמינים אתכם/ן לוובינר מקצועי ופרקטי עם יועמ״שים למען יועמ״שים Gcs for Gcs ובהובלת השותפים עו"ד גל רוזנט ועו"ד אירית ברודסקי ממשרדנו. בוובינר נסקור כלים פרקטיים לצמצום חשיפות בדיני תחרות: מנגנוני אכיפה פנימיים, כלים לזיהוי מוקדם, דרכי פעולה בשוטף ובחירום מול רשות התחרות, מתחרים, ספקים ולקוחות ועם מבט קדימה על טרנדים והתפתחויות ב-2025.
קטגוריות:
תחרות והגבלים עסקיים
וובינר מקצועי: עושים סדר במדיניות תגמול
וובינר מקצועי ופרקטי עם יועמ״שים למען יועמ״שים Gcs for Gcs ובהובלת השותפים עו"ד חגית רוס ועו"ד עמרי אורן, ממחלקת שוק ההון במסגרתו נעסוק בכללי אצבע לבניית מדיניות תגמול אפקטיבית - מבנה מומלץ, מה חובה לכלול ומה רצוי לשקול, לצד שיקולים רגולטוריים, משפטיים ודרישות השוק שיש לכלול בתהליך קבלת ההחלטות. בנוסף, נבחן מהו מענק מיוחד ובין היתר, מתי ראוי לשלבו, מהם השיקולים והנסיבות לקביעתו וכיצד יש לשלבו במדיניות התגמול באופן הטוב ביותר - ובעיקר מהם הכללים שיחולו עליו לאור עמדת רשות ניירות ערך.
קטגוריות:
דיני עבודה
|
הייטק
|
ליווי בכירים
|
ליווי מעסיקים
|
רגולציה פיננסית
|
שוק הון
|
תאגידים
|
תגמול עובדים ובכירים
|
תמריצי מס ומענקים
ענף הבנייה: הסיכון רק עולה – אבל מניות הנדל"ן מזנקות: ראיון עם עו"ד טרי אלמוזלינו ארנון
בעקבות המלחמה גוברת הציפייה לגל שיקום רחב של פרוייקטי נדל"ן והתחדשות עירונית. כמומחית בתחום הנדל"ן התראיינה טרי ל Ynet ואמרה בין היתר כי "בניינים שלמים נהרסו או ניזוקו באופן שמצריך את השלמת הריסתם באופן מוחלט והקמתם מחדש. הפתרון לטענתה הוא הקמתם מחדש על ידי יזמים פרטיים במסלול התחדשות עירונית."
קטגוריות:
נדל"ן
ברנע: ליווי קבוצת עזריאלי ברכישה בהיקף של 855 מיליון ש"ח
משרדנו ליווה את קבוצת עזריאלי בעסקה לרכישת שליטה (67%) בחברת צמח המרמן, בעסקה מורכבת בהיקף של כ-855 מיליון ש"ח, שבוצעה באמצעות מיזוג משולש הופכי.
את קבוצת עזריאלי ליוו עורכי הדין מיקי ברנע, מישה גיטרמן וטל פרייליך, בסיוע מחלקת הנדל"ן, מחלקת דיני עבודה ומחלקת שוק ההון.
מהן הזכויות של קשישים בהתחדשות עירונית לאחר קריסת מבנים?
בעקבות מתקפת הטילים האחרונה מאיראן, קרסו מבנים רבים במספר אזורים ברחבי הארץ. לאור זאת, שרי הממשלה הודיעו על כוונתם לקדם תהליכי התחדשות עירונית עבור המבנים שנפגעו.
בעוד המדינה שוקדת על גיבוש תוכנית בנושא, בדקנו מהן הזכויות הייחודיות של דיירים קשישים בפרויקטים של פינוי-בינוי – שכן ברוב המקרים, אלו הם הדיירים העיקריים במבנים הוותיקים.
מדריך בנושא מאת עו"ד מאיה כרמי, מומחית במיסוי נדל"ן, פורסם באתר Ynet.
מדריך למעסיקים ולעובדים בעקבות ההנחיות החדשות של פיקוד העורף
מעסיקים ועובדים מתמודדים כעת עם שאלות חדשות על בסיס יומי, כמו האם ניתן להגיע למשרד, מה קורה כשאין אפשרות לעבוד מהבית, ועוד. עו"ד ליאור גירשביץ מספק סקירה מקיפה במדריך שפורסם באתר וואלה.
וובינר מקצועי: דיני עבודה במלחמה
האם מותר לעבוד מהבית? מי רשאי להגיע למקום העבודה? האם יש חובה לשלם שכר או אולי דמי חופשה? ומה עושים כשאין הנחיות ברורות?
במציאות הנוכחית, שבה הנחיות החירום משתנות תדיר אנו עושים סדר בוובינר ממוקד ופרקטי עם עו"ד נטע ברומברג, ראש מחלקת דיני עבודה במשרדנו, שתספק מענה לשאלות הבוערות ביותר של מעסיקים במטרה לסייע לנווט במציאות המשתנה.
The Legal 500: Class Actions Comparative Guide
פורסמה המהדורה השלישית של מדריך The Legal 500: Class Actions Comparative Guide על ידי מדריך הדירוג היוקרתי הבינלאומי דה-ליגל 500. המדריך מציג סקירה השוואתית של הליכי תובענות ייצוגיות במספר תחומי שיפוט, ומהווה מקור ידע חשוב עבור משפטנים וחברות בינלאומיות. הפרק העוסק בישראל נכתב על ידי עו"ד אייל נחשון ועו"ד אבינדב פרויס ממחלקת הליטיגציה של המשרד.
יזמיות בקמפוס: הרצאות מקצועיות לסטודנטיות בתארים מתקדמים באוניברסיטת ת"א
עו"ד ענבר גורליק, שותפה במשרדנו, הרצתה במסגרת תכנית "יזמיות בקמפוס" באוניברסיטת תל אביב לסטודנטיות בתארים מתקדמים על נושאים מגוונים בתחום המשפט המסחרי, בין היתר על הסכמי מייסדים, מבנה הון חברה וסוגי גיוסי הון שונים ועל קניין רוחני בפן המסחרי.
עסקת נדל"ן בעשרות מיליוני שקלים בירושלים
וילה לשימור בשכונת טלביה היוקרתית בירושלים, בת כ-100 שנה, על מגרש בשטח של כ-860 מ"ר, נמכרה לאחרונה תמורת כ-79 מיליון ש"ח. עו"ד אלון וולנר, שותף במשרדנו, ייצג את הרוכש בעסקה דיסקרטית שנערכה בין גורמים מוכרים ובעלי שם בקהילה העסקית בארץ ובעולם.
השעיה אפשרית של הסכם הסחר בין האיחוד האירופי לישראל
רגולציה ויוקר המחיה: ד"ר צבי גבאי השתתף בפאנל בערוץ 10
ד"ר צבי גבאי השתתף בפאנל המרכזי של ערוץ 10 (ערוץ הכלכלה) בהנחייתה של דפנה שחר, דנו המשתתפים בהשפעת הרגולציה על יוקר המחיה בישראל ובדרכים האפשריות להתמודדות עם האתגרים הרגולטוריים. בין המשתתפים היו ראש רשות האסדרה, מנכ"ל רשות התחרות לשעבר ועוד.
דוראל סגרה מימון ענק של 1.3 מיליארד דולר לפרויקטים סולאריים בארה"ב
קבוצת דוראל השלימה עסקת מימון אסטרטגית בהיקף של 1.3 מיליארד דולר עם הבנקים HSBC, Santander ו-KeyBank. המימון מיועד לפיתוח פרויקטים סולאריים מהגדולים ביותר שידעה ארצות הברית. עו"ד סמואל הנרי סמואל ועו"ד ניר אלתר מהמחלקה המסחרית הבינלאומית ייצגו את דוראל וחברות מגדל בעסקת הענק.
המסלול החדש להשכרה מוסדית ארוכת טווח: פוטנציאל משמעותי – מימוש מוגבל
המסלול החדש להשכרה מוסדית ארוכת טווח, שהחל בשנת 2022, מציע תמריצי מס משמעותיים ליזמים המבצעים פרויקטים ייעודיים להשכרה לטווח ארוך. עם זאת, על אף הכוונות, הנתונים מצביעים על ירידה דרסטית בכמות הבקשות לקבלת אישור לפרויקטים במסלול זה. עו"ד מאיה כרמי לוברטובסקי ממשרדנו סוקרת את עיקרי המסלול, את החסמים המרכזיים שמונעים את מימוש הפוטנציאל שבו, ומציעה כיווני מחשבה לעתיד במאמר דעה באתר "מגדילים".
ראיון לערוץ 10: עלייה בהליכי חדלות פירעון במגזר ההייטק הישראלי
עו"ד עידן מילר, שותף ומנהל תחום חדלות פרעון והבראת חברות במשרד, התראיין לערוץ 10 - ערוץ הכלכלה של ישראל, בנוגע לגידול במספר הליכי חדלות הפירעון בקרב חברות הייטק בישראל. בראיון נידונו הסיבות לתופעה, ההשלכות המשפטיות והצעדים הפרקטיים העומדים בפני מנהלי חברות במצב של מצוקה כלכלית.
ליווי חברת מנורה מבטחים בהשקעות בתחום הדאטה-סנטרס
עוה"ד רועי אנגל, יאנה זילברשטיין ויעקב וילנסקי ממשרדנו ליוו את חברת מנורה מבטחים בהשקעות משמעותיות בסך של 175 מיליון דולר בשתי חברות שונות בתחום הדאטה-סנטרס, במטרה להרחיב את פעילותה בשוק זה. ביניהם, השקעה בסך 100 מיליון דולר בקרן האמריקאית IPI Partners, המתמחה בפיתוח חוות שרתים ייעודיות עבור חברות טכנולוגיה גלובליות דוגמת גוגל ואמזון. והשקעה נוספת בסך 75 מיליון דולר בחברת Aligned Data Centers הפועלת בתחום תשתיות טכנולוגיה מתקדמות בארה"ב.
רשות הגנת הפרטיות מסדירה את תחום הבינה המלאכותית עם הגבלות מחמירות
ד"ר אבישי קליין ממשרדנו במאמר דעה ב"ישראל היום" מתייחס לטיוטת ההנחיות החדשה של רשות הגנת הפרטיות להסדרת טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים בישראל. ההנחיות יקבלו משנה תוקף בכניסתו של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות לתוקף במהלך אוגוסט 2025. הטיוטה מציבה דרישות מחמירות, ובהן איסור שימוש במידע אישי ללא הסכמה מראש וקנסות כבדים בגין הפרות. אמנם, יש לברך על היוזמה לקביעת סטנדרטים ברורים לעידן ה-AI, אך ההתמקדות הבלעדית בפרטיות תוך התעלמות ממורכבות הטכנולוגית והאתגרים העסקיים הטמונים בה, מעלה קשיים רבים עבור ארגונים בישראל. בעקבות כך, על עסקים להתחיל לנהל סיכונים טכנולוגיים ורגולטוריים במקביל.