מגדל אלקטרה סיטי
רחוב הרכבת 58
תל אביב
6777016
קרין קשי
לקרין ניסיון רב בליווי חברות הפועלות באינטרנט.
עו"ד קרין קשי מלווה באופן שוטף חברות מקומיות ובינלאומיות, חברות סטארט-אפ וחברות בוגרות בהיבטים שונים של דיני אינטרנט ובכלל זה פרטיות בישראל ובאירופה (GDPR), מסחר אלקטרוני, סוגיות שונות בנושא אתר אינטרנט לרבות הכנת תנאי שימוש ומדיניות פרטיות, הסכמים מסחריים מול ספקים; לקוחות ושותפים עסקיים, רישיונות תוכנה, ועוד.
קרין צברה ניסיון משמעותי בייעוץ לארגונים הכפופים לדיני הפרטיות בישראל ובאירופה ובכלל זה בהכנת תכניות ציות להוראות רגולציית הפרטיות אשר חלות על ארגונים ממגוון תחומי עיסוק.
בנוסף, לקרין ניסיון בליווי חברות סטארט-אפ החל משלב הקמתן, בהיבטים של המשפט המסחרי והתאגידי ובהיבטים רגולטוריים ובליווי עסקאות מסחריות שונות, ובכללן עסקאות מיזוגים ורכישות, מיזמים משותפים, שיתופי פעולה ועוד.
השכלה:
המרכז הבינתחומי בהרצליה .LL.B ו - B.A במנהל עסקים שנת 2010
חברות בלשכת עורכי דין:
חברת לשכת עורכי הדין משנת 2012
חדשות ועדכונים - קרין קשי:
2022: מגמות בדיני הפרטיות בארץ ובעולם ומבט ל-2023
שנת 2022 התאפיינה בהתפתחויות רגולטוריות משמעותיות בתחום הגנת הפרטיות בישראל וברחבי העולם. התפתחויות אלו משפיעות באופן ישיר על חברות, להן פעילות עסקית בישראל וברחבי העולם שכרוכה באיסוף ובעיבוד מידע אישי.
תקנות פרטיות חדשות של משרד המשפטים יחולו על מידע של אזרחי אירופה
התקנות, שנועדו להגן על מעמד התאימות לו זכתה ישראל לפי החלטת הנציבות האירופאית בשנת 2011, יחייבו גופים להגן על מידע שהגיע לישראל מהאזור הכלכלי האירופי, קרי, ממדינות האיחוד האירופי וכן מאיסלנד, נורווגיה וליכטנשטיין.
האם מותר למעסיק לבקש מידע רפואי בהליך קבלה לעבודה?
לגישת הרשות להגנת הפרטיות, על המעסיק להימנע מלאסוף מידע רפואי נרחב שאינו רלוונטי לעבודה או למשרה שבה מדובר. המעסיק צריך להיות מסוגל להצביע על הרלוונטיות הישירה של המידע למשרה האמורה. רלוונטיות זו צריכה להיבחן על פי קנה מידה אובייקטיבי והכללים המשפטיים הנוגעים לסבירות ומידתיות. כלומר, עד כמה, ואם בכלל, המידע רלוונטי לעבודה או למשרה.