© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  הייטק

26 במרץ, 2025

גלובס: האם בקרוב ה-AI יחליף את נציגי השירות?

הבינה המלאכותית הופכת לאנושית ואמפתית יותר, כך שהיא מסוגלת לזהות ולהגיב לרגשות אנושיים. חברות הטכנולוגיה משקיעות בפיתוח AI רגשי שעתיד לשפר משמעותית את שירות הלקוחות ואף להציע אמפתיה רבה יותר מנציגים אנושיים. ד"ר אבישי קליין, שותף וראש תחום פרטיות, סייבר ו-AI, התראיין לגלובס על העתיד הקרוב בהיבט הטכנולוגיה הזו.

12 במרץ, 2025

ישראכרט רכשה 30% מביזי בעשרות מיליוני שקלים

חברת ישראכרט רכשה שליש ממניות חברת הפינטק BIZZI שמעמידה הלוואות לעסקים קטנים באמצעות פלטפורמה דיגיטלית לפי שווי של 90 מיליון ש"ח (לפני הכסף). עוה"ד אילן בלומנפלד, דניאל קלינמן ושחף ארבלי ממשרדנו, ליווי את חברת BIZZI בעסקה החשובה.

10 במרץ, 2025

כנס בנושא: בינה מלאכותית בעולם השיווק - AI לצמיחה עסקית

העולם הדיגיטלי משתנה במהירות, ואיתו ה-AI שמשנה את חוקי המשחק. כדי להישאר בחזית, אנחנו צריכים לא רק להכיר את הכלים החדשים, אלא גם לדעת איך למנף אותם לטובת הצמיחה העסקית. עו"ד אבישי קליין, שותף וראש מחלקת הפרטיות, הסייבר והבינה המלאכותית ממשרדנו, ירצה בנושא הרגולציה בתחום ה-AI, על החשיפות המשפטיות הפוטנציאליות וכיצד ניתן להגן על עצמנו משפטית בעבודה העסקית והשיווקית עם כלי AI. 

5 במרץ, 2025

טור דעה: אתגרי קניין רוחני של חיילי מילואים בפיתוחי דיפנסטק

לא מעט חיילי מילואים הם יזמים בחיי היום-יום, והחודשים בשדה הקרב חשפו אותם לצרכים מבצעיים ולפערים טכנולוגיים הדורשים מענה. רבים מהם מפתחים פתרונות חדשניים שיכולים לשמש את כוחות הביטחון ולחזק את השוק הישראלי, אך לצד זאת, הם עשויים להתמודד עם אתגרים משפטיים מורכבים. עו"ד ענבר גורליק כתבה טור דעה בנושא לאנשים ומחשבים

5 במרץ, 2025

ארצות הברית: החלטה ראשונה בתביעת בעל זכויות יוצרים נגד פלטפורמת בינה מלאכותית

לאחרונה הכריע בית המשפט במדינת דלוור (Delaware) שבארצות-הברית, לראשונה, בתביעת של בעל זכויות יוצרים נגד פלטפורמת בינה מלאכותית: בתביעה, שהגישה ענקית המדיה והטכנולוגיה Thomson Reuters נגד פלטפורמת הבינה המלאכותית Ross Intelligence, נקבע שהנתבעת הפרה את זכויות היוצרים של התובעת, ומבלי שלנתבעת עומדות איזו מן ההגנות הקבועות בדין, לרבות הגנת השימוש ההוגן.

1 במרץ, 2025

הוועידה השנתית פינטק-תל אביב 2025: ד"ר צבי גבאי בפאנל מומחים

עו"ד ד"ר צבי גבאי, ראש מחלקת רגולציה, הוזמן להשתתף בפאנל מומחים, מהבכירים בתחום הפינטק בישראל, בנושא "שיטות עבודה מומלצות להטמעה ותפעול של פתרונות פינטק" שיתקיים בוועידה השנתית פינטק-תל אביב 2025! סטארטאפים, משקיעים וחברות מוזמנים לאירוע ייחודי של עולם הפינטק. 

26 בינואר, 2025

להפוך פרויקט לסטארט-אפ - הרצאה של איתי גורה

משרדנו מלווה את מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב. במסגרת זאת, עו"ד איתי גורה, המרכז במשרדנו את תחום הסטארטאפים, הרצה בקורס של הפקולטה להנדסה ודיבר על אתגרים משפטיים של יזמים בתחילת הדרך.

29 בדצמבר, 2024

שירותי תשלום ושירותים פיננסים מוסדרים – סיכום ומבט ל-2025

שנת 2024 התאפיינה בריבוי הוראות לחברות תשלומים וייזום תשלום כחלק מהערכות לכניסת חובת הרישוי שנכנסה לתוקף ביוני 2024. לצד זאת, נרשמו יוזמות חקיקה והוראות רגולטוריות בתחומים משיקים ומשלימים, שמטרתם יצירת הרמוניזציה וקידום שוק התשלומים בישראל.

24 בדצמבר, 2024

מועצת הגנת המידע האירופית: הגנה על מידע אישי בשימוש בבינה מלאכותית

לפני מספר ימים אימצה מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB) חוות דעת העוסקת במספר נושאים הקשורים להגנה על מידע אישי בהקשר לשימוש ופיתוח מודלים של בינה מלאכותית (AI). חוות הדעת מתמקדת באופן יישום עקרונות חקיקת הפרטיות האירופאית על בינה מלאכותית, בדגש על התממת נתונים (אנונימיזציה), הבסיס החוקי לעיבוד מידע אישי במהלך פיתוח ושימוש בבינה מלאכותית, וההשלכות של עיבוד מנוגד לחוק של מידע במערכות בינה מלאכותית.

23 בדצמבר, 2024

כנס: ניהול מוצלח של הקשר עם הייעוץ המשפטי ואיך להימנע מטעויות נפוצות

משרדנו אירח אתמול 15 מנכ"לים של סטארטאפים, במסגרת CEO Elite Series. איתי גורה, שותף במשרדנו, אשר מוביל את תחום הסטארטאפים, הרצה באירוע על האתגרים המרכזיים שעומדים בפני חברות סטארטאפ בצמיחה, על ניהול נכון של הייעוץ המשפטי ואיך להמנע מטעויות נפוצות.

16 בדצמבר, 2024

הרצאה בתכנית ההכשרה של Hasoub Angels

עורכי הדין יובל לוי וחנא דאהר הוזמנו להרצות בתכנית ההכשרה של Hasoub Angels, עמותה לקידום יזמות וטכנולוגיה בחברה הערבית.  באירוע יובל הרצה על מימון סטארטאפים מהזווית של אנג'לים. לאחר מכן, חנא סקר את השיקולים המשפטיים והמיסוייים שמשקיעים אנג'לים חייבים להכיר.

9 בדצמבר, 2024

עלייה באכיפת רגולציית סייבר בניו יורק משקפת מגמה רחבה יותר בארה"ב

קנסות שניתנו לאחרונה בניו יורק הם חלק ממגמה רחבה יותר של החמרת אכיפה מדינתית בארה"ב בנושאי הסייבר. חברות ישראליות הפועלות בארה"ב נדרשות לעקוב מקרוב אחר שינויים אלו כדי להימנע מקנסות משמעותיים ולשמור על אמון הלקוחות.

25 בנובמבר, 2024

דו"ח להערות הציבור: שימוש בבינה מלאכותית במגזר הפיננסי

החודש פורסם להערות הציבור דו"ח ביניים בנושא בינה מלאכותית בסקטור הפיננסי. הדוח נכתב על ידי משרדי המשפטים והאוצר, רשות התחרות, רשות ניירות ערך, רשות שוק ההון והפיקוח על הבנקים.  הדו"ח כולל המלצות ראשונות מסוגן ביחס לרגולציה על שימוש בטכנולוגיית  AI  במגזר הפיננסי.  הדו"ח פתוח להערות עד ל-15 בדצמבר.

24 בנובמבר, 2024

ברנע: ייצוג חברת קופטר טכנולוגיות מים בעסקת השקעה

עורכי הדין חן שקד וניר אלתר ייצגו את חברת קופטר טכנולוגיות מים, סטרטאפ לטיהור בריכות שחייה, בהשקעה של כ- 7.5 מיליון ₪, שבוצעה על ידי החברה הציבורית פארמוקן. קופטר טכנולוגיות הוקמה בשנת 2022 באמצעות תמיכת חממת הטכנולוגיה InNegev.

7 בנובמבר, 2024

כיצד תכנון מס נכון יכול להשפיע על הצלחת הסטארטאפ?

בכתבה ל"בחדרי חרדים" מסביר הראל פרלמוטר, ראש מחלקת המיסים במשרדנו, כיצד תכנון אסטרטגי יכול לצמצם עלויות ולייעל את התוצאות הפיננסיות.

30 באוקטובר, 2024

למה הפמטק עשוי להיות ההשקעה הטובה ביותר של יזמים? טור דעה של עו"ד ענבר גורליק

תחום הפמטק חווה צמיחה משמעותית בישראל, עם למעלה מ-100 חברות פעילות וצפי לגידול במיליארדי דולרים בשוק העולמי בשנים הקרובות. בטור דעה שכתבה לאתר אנשים ומחשבים, עו"ד ענבר גורליק, המתמחה בייצוג חברות בתחום, מסבירה על הפוטנציאל הרב הטמון בפמטק ועל הצורך בהכרה רחבה יותר בענף זה, לצד תחומים כמו סייבר ובינה מלאכותית.

18 בספטמבר, 2024

ד"ר אבישי קליין לדה מרקר על החשיבות של הטמעת מדיניות AI בחברות ציבוריות

כמומחה בתחום הבינה מלאכותית, התייחס ד"ר אבישי קליין בדה מרקר לצורך של חברות ציבוריות לגבש מדיניות בינה מלאכותית. לדבריו, עם מדיניות ברורה, דיווח שקוף, פיקוח אנושי וניהול נכון, יכולות החברות להפיק את המירב מאותן טכנולוגיות, להגביר את אמון המשקיעים והלקוחות ולצמצם סיכונים.

17 בספטמבר, 2024

אחריות הדירקטוריון על אבטחת המידע בחברה

הרשות להגנת הפרטיות פרסמה לאחרונה הנחיה מחייבת, בנוגע לתפקיד הדירקטוריון במילוי החובות המוגדרות בתקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע). ההנחיה, שנכנסה לתוקף זה עתה לאחר שהתקבלו הערות הציבור, מרחיבה ומחדדת את האחריות המוטלת על הדירקטוריון בנושאי הגנת הפרטיות ואבטחת מידע.

12 בספטמבר, 2024

ברנע: ייצוג Daily.dev, שנבחר כאחד מ-21 הסטארטאפים המבטיחים של 2024

גאים ללוות את daily.dev - אחד מהיזמים שנבחר בין 21 הסטארטאפים המבטיחים של שנת 2024 של N12  בשיתוף IVC

21 באוגוסט, 2024

פלטפורמות בינה מלאכותית ודיני זכויות יוצרים: האם הטבעת המשפטית מתהדקת?

בית המשפט בארצות-הברית דן בתביעות של אמנים נגד פלטפורמות בינה מלאכותית על הפרת זכויות יוצרים. ההחלטה עשויה להוביל להסדרה חדשה ולהתחקות אחר השפעת השימוש ביצירות מוגנות על האימון של הפלטפורמות.