בית · עדכוני לקוחות · דיני עבודה
על פי התקנות, על מזמין שירותים לערוך התחשבנות עם הקבלן המספק את השירותים, אחת לרבעון, וזאת בהתייחס לתשלומים לכלל עובדי הקבלן (שירותים – שירותי ניקיון, שמירה, אבטחה והסעדה).
בנסיבות חריגות בלבד וכאשר יש אינדיקציה על התנהלות לא תקינה מצד עובדים, כמו הצגת אישורי מחלה כאשר יש חשש שהעובד עובד במקום אחר במקביל או מציג אישורי מחלה ממושכים מיד לאחר קבלת מכתב זימון לשימוע, להעמיד את העובדים לבדיקה רפואית.
החל מ-1 באפריל 2025, נכנס לתוקף צו ההרחבה שעליו חתם שר העבודה, המרחיב את תחולת ההסכם הקיבוצי משנת 2022 על כלל ענף ההסעדה המוסדית. הצו חל כעת על כל העובדים והמעסיקים בענף, ומשפר את תנאי ההעסקה של עובדי ההסעדה – אוכלוסייה שנחשבת לאחת מהחלשות בשוק העבודה.
ההסכם הקיבוצי, שנחתם בין ההסתדרות לנשיאות המגזר העסקי, ייכנס לתוקף רק בהוצאת צו הרחבה. ההסכם מתייחס לזכויות משרתי ומשרתות המילואים ובני זוג, לרבות תוספת של ימי חופש בתשלום ועיגון ההגנה מפני פיטורים.
הסכם קיבוצי חדש מסדיר, בין היתר ובכפוף למתן צו הרחבה על הוראותיו, תשלום שכר לעובדי המגזר הפרטי, שנעדרו מעבודתם בשל הלחימה. כפוף להרחבתו, הסדר זה יהיה תקף גם לגבי עובדים שהוצאו לחל”ת בשל הלחימה.
על רקע הלחימה והמחסור בידיים עובדות, שר העבודה חתם על היתר כללי להעסקת עובדים בשעות נוספות. היתר זמני זה נועד לאפשר, ככל הניתן, תפקוד תקין ורציף של מקומות העבודה במשק.
העדכון ייכנס לתוקף כבר במשכורת חודש אפריל 2023, וישפיע על סכומי ההפרשות הסוציאליות לגמל ופיצויים, דמי חופשה, גמול עבור עבודה בשעות נוספות ודמי מחלה.
היכרות עם הוראות צו ההרחבה חשובה גם לחברות המזמינות שירותי שמירה ואבטחה מחברות שירותים בתחום, שכן גם מזמיני השירות נדרשים לעמוד בהוראות חוק להגברת האכיפה של דיני העבודה.
תיקון לחוק עבודת נשים שפורסם ב-14 במרץ מרחיב את ההסדרים הנוגעים לעבודת לילה להורים יחידים ומעתה אסור למעסיק לסרב לקבל לעבודה נשים וכן הורים יחידים משום שאינם מסכימים לעבוד בלילה מטעמים משפחתיים.
צעד נוסף בדרך לשכר שווה לגברים ולנשים – יישום תיקון לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד.