בית · עדכוני לקוחות · התחדשות עירונית
בית המשפט המחוזי בת"א קבע שייפויי כוח לעורכי דין לא בהכרח כוללים את הסמכות לחתום על הסכמים במקום בעלי דירות.
לפעולה באיגוד מקרקעין יש השלכות מס משמעותיות, ויש לתת עליהן את הדין ברכישת חברה או מניותיה.
במסגרת פירוק שיתוף בעסקת נדל"ן, לפולשים בנכס יש משמעות גדולה הקשר של חלוקת התמורה.
על פי החלטת בית המשפט המחוזי, בפרויקט פינוי בינוי, גם בעלי דירות שלא חתמו על הסכם עם היזם מחוייבים בסעיף הבוררות
לאחרונה אושרו תיקונים לחקיקה הנדרשת לקידום מתחמי פינוי בינוי. בעוד כולם מדברים על הורדת הרף ל- 66%, נציין כי יש הרבה שינויים נוספים. כלל השינויים, קטנים כגדולים, חשובים אחד אחד.
כידוע בפרויקטים של התחדשות עירונית, הדיירים בוחרים את החברה שעימם הם מוכנים לצאת למסע הארוך, על בסיס יחסי אמון אישיים בין הצדדים. יחסי אמון אלו הם אלו מובילים את הצדדים לחתימה על הסכם מחייב, והדיירים מצפים כי החברה שעימם התקשרו לא תשתנה ולא תועבר לידי בעלים אחרים. בהחלטה שניתנה בבית המשפט המחוזי לאחרונה נבחן מקרה בו לאחר שנחתם הסכם בין החברה היזמית לבין בעלי הזכויות בקרקע, מכרה החברה היזמית את השליטה לחברה אחרת.
תקופה מעניינת של שינויי חקיקה עומדת לעבור עלינו.
בחוק ההסדרים המתוכנן, ישנם מספר רפורמות נדל"ניות משמעותיות מאוד, עליהם דובר רבות במשך שנים. כמו כן, עומד להיות מאושר התיקון לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), אשר מבצע מספר עדכונים חשובים
החלטה תקדימית של ועדת הערר לתכנון ובנייה פיצויים והיטלי השבחה במחוז תל אביב קבעה כי חישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי בינוי יבוצע באמצעות כימות התועלת שתוכנית הפינוי בינוי מקנה לבעלי הדירות הישנות בלבד (דירה חדשה מול דירה ישנה) וכי יש להתעלם מהדירות העודפות שמקבל היזם ומכל תמורה אחרת שמקבל היזם ולא מקבלים בעלי הדירות הישנות.
בהחלטת ועדת ערר שניתנה לאחרונה, הוחלט כי סטייה ממדיניות מהנדס העיר הנוגעת לזכויות המקסימאליות שאפשר לקבל מכוח תמ"א 38 מחייבת פירוט ונימוק מצד הועדה המקומית לתכנון ובנייה.
ועדת הערר לתכנון ולבניה מחוז תל אביב קבעה, כי הפטור שניתן לעניין תשלום היטל השבחה הינו פטור מפורש וחד משמעי החל אך ורק על זכויות שניתנו במסגרת תכנית תמ"א 38 או מכוח תכנית מפורשת שאושרה לפיה.