© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

Together is powerful

Clearview AI: עשרות מיליוני דולרים בגין איסוף מידע ביומטרי ללא הסכמת המשתמשים

חברת Clearview AI תשלם כ-51 מיליון דולר בעקבות תביעה שהוגשה כנגדה בגין קצירת מידע של תמונות מהרשת לצורך אימון בינה מלאכותית. לאחרונה, בית המשפט הפדרלי באילינוי, אישר סופית פשרה בתביעה כנגד החברה בגין איסוף ואחסון מידע ביומטרי לזיהוי פנים ללא הסכמת המשתמשים. החלטה זו מהווה תזכורת לחשיבות ולרלוונטיות של חוקי הפרטיות המדינתיים בארה”ב ולסיכון הגבוה לקנסות כבדים במקרה של הפרתם.

Clearview AI קצרה למעלה מ-10 מיליארד תמונות מאתרים פומביים ומרשתות חברתיות ללא הסכמה, ויצרה מאגר מידע ביומטרי נרחב ששימש לאימון ותפעול מערכות בינה מלאכותית. התנהלות זו עוררה תרעומת בין-לאומית משמעותית בקשר לפרטיות והובילה לתביעות רבות, ובפרט תחת חוק הגנת המידע הביומטרי של אילינוי (BIPA), המחייב קבלת הסכמה מפורשת לאיסוף מידע ביומטרי במדינה.

הפשרה

במסגרת הסדר הפשרה שאושר, החברה תעניק לתובעים הייצוגיים 23% ממניות החברה, השוות כיום כ-51  מיליון דולר. מדובר בהסדר ייחודי המבוסס על מניות, שמטרתו להתמודד עם המגבלות הכלכליות של החברה ולהבטיח פיצוי משמעותי לחברי הקבוצה. בנוסף, ההסדר כולל מנגנון ניהול חדשני, במסגרתו ימונה “מנהל הסדר” שתפקידו לפקח על האינטרסים של חברי הקבוצה, על יציבותה הפיננסית של הלברה ועל שקיפות התהליך.

השלכות עתידיות

הסדר הפשרה מדגיש את הרלוונטיות של חוקי הפרטיות בארה”ב ובפרט ביחס מידע ביומטרי ולשימוש בבינה מלאכותית. מומלץ לחברות הפועלות בתחומים דומים לעקוב מקרוב אחר תקדים זה, המצביע על הגברת הפיקוח המשפטי והסיכונים הכלכליים הכרוכים באיסוף מידע ביומטרי ללא הסכמה מפורשת, וכן בסיכוני פרטיות אחרים.

חברות ישראליות הפועלות בשוק האמריקאי, ובמיוחד אלו העוסקות בטכנולוגיות ביומטריות, זיהוי פנים או קצירת מידע שהוא תמונות וסרטונים, נדרשות להעריך בקפידה את השלכות ההחלטה הזו על המשך פעילותן. תשומת הלב הגוברת לנושא הפרטיות והגנת הנתונים בארה”ב וברחבי העולם מחייבת התאמות בפרקטיקות עסקיות, הקפדה על קבלת הסכמה כדין ויצירת מנגונים פנימיים לאיתור ומניעה של סיכונים משפטיים בתחומים אלה.

המלצות מרכזיות

אנו ממליצים ללקוחותינו לבחון את הפרקטיקות שלהם בתחום איסוף מידע אישי וביומטרי, את מנגנוני קבלת ההסכמה שהם מפעילים, ואת ההסכמים הרלוונטיים, בכדי להפחית את הסיכונים שהתממשו בעניין Clearview ובתחום הפרטיות בכלל.

לייעוץ נוסף לגבי השלכות המקרה על העסק שלכם, אנא צרו קשר עם מחלקת הגנת הפרטיות, סייבר ובינה מלאכותית לייעוץ וליווי. 

***

ד”ר אבישי קליין, שותף וראש מחלקת הגנת הפרטיות, סייבר ובינה מלאכותית ועו”ד מאשה יודשקין ממחלקת הגנת הפרטיות, סייבר ובינה מלאכותית.

תגיות: AI | איסוף מידע אישי