קבלת משכורת דרך חברת תשלומים
במסגרת התיקונים העקיפים שנכללו בחוק הסדרת העיסוק בשירותי תשלום וייזום תשלום, נכלל תיקון לחוק הגנת השכר. התיקון, אשר נכנס לתוקף במהלך חודש יוני, הרחיב את מגוון הגופים אליהם יכול העובד לבקש מהמעסיק להעביר את משכורתו.
מה החידוש בתיקון לחוק הגנת השכר?
טרם התיקון, החוק אפשר לעובד לקבל משכורת, בין היתר, באמצעות העברתה למוסד בנקאי, העברתה ללשכת עבודה שהוקמה לצורך זה, או באמצעות העברתה לכל תאגיד שאושר לכך על ידי שר העבודה בהסכמת ארגון העובדים הגדול ביותר ובאישור ועדת העבודה של הכנסת.
למעשה, התיקון מרחיב את מגוון הגופים דרכם יוכל עובד לקבל את משכורתו, כך שניתן יהיה לקבלה גם דרך חברות תשלומים. מדובר במגוון חברות חדשות, שחלקן טרם נכנסו לשוק, והן חברות תשלומים או בעלות רישיון למתן שירותי פיקדון ואשראי או בעלות רישיון נותן שירותי תשלום יציבותי, בהן חברות ישראכרט, מקס וכאל.
לאילו עובדים התיקון המדובר רלוונטי?
התיקון הוסיף מסלול חדש לקבלת משכורת שפונה בעיקר לעובדים שאין בבעלותם חשבון בנק בישראל. כך לדוגמא, אפשרות זו תקנה פתרון נוסף לחברות זרות המגיעות לפעול בישראל, ונדרשות לפתרון לתשלום שכר לעובדיהן הזרים.
כמו כן, ייתכן כי במסגרת אפשרות זו, יוצעו מוצרים לעובדים בעלי חשבונות בנק מוגבלים, כך שיוכלו לקבל פתרון כדוגמת כרטיס פריפייד, חלף ביצוע העברה בנקאית.
כיצד ישפיע התיקון על המעסיקים?
על מנת לאפשר את זכאותו של העובד לקבל את משכורתו במסלול החדש, על המעסיק להיערך לעבודתו מול גורמים ושחקנים חדשים הצפויים להיכנס לתחום תפעול תשלומי שכר.
מהי חשיבות התיקון?
התיקון מתרחש במקביל לרפורמות נוספות, אשר נועדו להנגיש את שירותי התשלום לציבור, ולהפוך את העבודה עימם לפשוטה יותר.
כך לדוגמא, שתי חברות מרכזיות בתחום העברות תשלומים לחו"ל, הממוקדות בקהל העובדים הזרים, קיבלו קוד זיהוי במערכת הבנקאית המאפשר למערכת הבנקאית את זיהוין והכרתן. הדבר מרחיב את האפשרות לאוטומציה של העבודה מולן, המקלה על שימוש במערכות אלה לתשלומי שכר.
***
מחלקת דיני עבודה ומחלקת רגולציה בברנע ג'פה לנדה ושות' עומדות לרשותכם לייעוץ בנושא זה ובכלל סוגיות דיני העבודה ורגולציה.