© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  Regulation

21 בינואר, 2025

כל מה שצריך לדעת על דורה - מדריך ליועצים משפטיים

משרדנו קיים וובינר בשיתוף ארגון יועמ"שים למען יועמ"שים, במסגרתו ד"ר אבישי קליין נתן כלים פרקטיים לחברות בסקטור הפיננסי, זאת לאור תקנות ה Dora

20 בינואר, 2025

זכויותיהם של מחזיקי תעודות ADS בחברה ישראלית ציבורית הנסחרת בנאסד"ק

אגב דיון בתביעה של בעלי מניות אקטיביסטיים בחברת ננו דיימנשן הישראלית, הנסחרת בנאסדק, קבע בית המשפט המחוזי שמעמדם של מחזיקי תעודות ADS (American Depository Share) הוא כשל בעלי מניות בחברה. המשמעות: מניעת שימוש במבנה של תעודות ADS בידי דירקטוריונים סרבניים כדי לחסום בעלי מניות אקטיביסטיים.

16 בינואר, 2025

עשר שאלות ותשובות בנושא ניהול וייעוץ השקעות ללא רישיון

לאחרונה עלו לכותרות מספר מקרים הנוגעים לניהול וייעוץ השקעות ללא רישיון. מקרים האלו מדגישים את החשיבות שבהבנת הכללים והדרישות החוקיות בתחום.

15 בינואר, 2025

רשות ני"ע: סכומים חדשים להגדרת "משקיע מסווג"

רשות ניירות ערך עדכנה לאחרונה את הסכומים שמשקיע יחיד נדרש לעמוד בהם כדי להיחשב כ"משקיע מסווג". העדכון חל רק על משקיעים שהינם יחידים, ולא על חברות.

15 בינואר, 2025

עיכובים במסירת דירות - עדכון חשוב בעקבות מלחמת "חרבות ברזל"

מלחמת "חרבות ברזל" גרמה לטלטלה משמעותית בענף הבניה, שהתבטאה בהשלכות לא מבוטלות על היקף כוח האדם, סגירת אתרי בנייה, ובהתאם, אף לעיכוב במועדי מסירה בפרויקטים רבים.

14 בינואר, 2025

דיני עבודה: כל מה שצריך לדעת לתחילת שנת 2025

שנת 2025 החלה עם שורה של שינויי ועדכוני חקיקה במשפט העבודה. להלן עיקרי השינויים והחידושים הרלוונטיים.

13 בינואר, 2025

בעקבות הפסיקה החדשה של העליון: מה צריך לדעת על צוואה הדדית?

עורכת הדין ליאת קיסרי, ראש מחלקת לקוחות פרטיים במשרד, ועורכת הדין גל ליפשיץ, שותפה במחלקת הליטיגציה, אשר מלווה לקוחות עתירי הון בסכסוכי ירושה, התראיינו ל"כלכליסט" בעקבות פסיקה חדשה של בית המשפט העליון שעסקה בצוואה הדדית.

12 בינואר, 2025

עלייה משמעותית בעסקאות הנדל"ן בשנת 2024

אלעד רשטיק התראיין לגלובס בעקבות גל רכישות בתחום ההתחדשות העירונית. כמומחה בשוק ההון, אלעד דן בשאלה האם גל הרכישות ישפיע על שוק ההנפקות.

8 בינואר, 2025

אישור מדיניות תגמול ותגמול בכירים חרף התנגדות האסיפה (אובר-רולינג) - עושים סדר

בחודש האחרון פורסמו עמדות ביחס למנגנון האובר-רולינג, הן על-ידי היועצת המשפטית לממשלה והן על-ידי רשות ניירות ערך. הרקע הוא החובה לאמץ מדיניות תגמול בקרב חברות ציבוריות ובקרב חברות פרטיות שהינן חברות איגרות חוב, לעניין תנאי כהונה והעסקה של נושאי משרה בהן, ולפעול על-פיה.

8 בינואר, 2025

לא בכל יום הופכים שלושה שופטים פסק דין וקובעים תקדים כלכלי - ראיון עם מיקי ברנע

החלטת בית המשפט הכלכלי, לבטל אישור של תביעה נגזרת שהוגשה נגד בעל השליטה באקויטל מעוררת מחלוקת בקרב מומחים לדיני חברות. כמומחה בתחום שוק ההון, התראיין מיקי ברנע לגלובס בנושא ואמר בין היתר כי יש לאפשר לדירקטורים בוועדת הביקורת, הבוחנת עסקאות, להתייעץ עם בעל השליטה מבלי שהדבר ייחשב שהכפיפו את עצמם לרצונו.

1 בינואר, 2025

הליך אכיפה ראשון בגין פגיעה בייבוא מקביל

הממונה על התחרות פרסמה הודעה על כוונתה להטיל עיצום כספי בסך של כ-15.7 מיליון שקלים על קבוצת עופר אבניר וכן עיצום כספי של כ-400 אלף שקלים על נושא משרה בה, בגין הפרה לכאורה של הוראות חוק התחרות הכלכלית בנושא ייבוא מקביל.

29 בדצמבר, 2024

שירותי תשלום ושירותים פיננסים מוסדרים – סיכום ומבט ל-2025

שנת 2024 התאפיינה בריבוי הוראות לחברות תשלומים וייזום תשלום כחלק מהערכות לכניסת חובת הרישוי שנכנסה לתוקף ביוני 2024. לצד זאת, נרשמו יוזמות חקיקה והוראות רגולטוריות בתחומים משיקים ומשלימים, שמטרתם יצירת הרמוניזציה וקידום שוק התשלומים בישראל.

25 בדצמבר, 2024

תחולת חוק שירותי תשלום וייזום תשלום במסגרת נאמנויות

עמדת סגל חדשה של רשות ניירות ערך מבהירה את תחולת חוק הסדרת העיסוק בשירותי תשלום וייזום תשלום על פעילויות במסגרת נאמנויות. העמדה מציגה כלים פרשניים שמטרתם לסייע באבחנה בין שירותי תשלום המחייבים רישיון לבין פעילויות הפטורות מרישוי.

24 בדצמבר, 2024

מועצת הגנת המידע האירופית: הגנה על מידע אישי בשימוש בבינה מלאכותית

לפני מספר ימים אימצה מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB) חוות דעת העוסקת במספר נושאים הקשורים להגנה על מידע אישי בהקשר לשימוש ופיתוח מודלים של בינה מלאכותית (AI). חוות הדעת מתמקדת באופן יישום עקרונות חקיקת הפרטיות האירופאית על בינה מלאכותית, בדגש על התממת נתונים (אנונימיזציה), הבסיס החוקי לעיבוד מידע אישי במהלך פיתוח ושימוש בבינה מלאכותית, וההשלכות של עיבוד מנוגד לחוק של מידע במערכות בינה מלאכותית.

23 בדצמבר, 2024

כנס: ניהול מוצלח של הקשר עם הייעוץ המשפטי ואיך להימנע מטעויות נפוצות

משרדנו אירח אתמול 15 מנכ"לים של סטארטאפים, במסגרת CEO Elite Series. איתי גורה, שותף במשרדנו, אשר מוביל את תחום הסטארטאפים, הרצה באירוע על האתגרים המרכזיים שעומדים בפני חברות סטארטאפ בצמיחה, על ניהול נכון של הייעוץ המשפטי ואיך להמנע מטעויות נפוצות.

19 בדצמבר, 2024

הנפקות ביטחוניות בשוק ההון: טור דעה של אלעד רשטיק ורז לנדאו ב- N12

בשוק ההון הישראלי, המורגל לטרנדים כמו התחדשות עירונית וקנאביס, בולט בשנה האחרונה מגזר חדש: החברות הביטחוניות. מאז ה-7 באוקטובר, שוק ההון עבר טלטלות אך החל להתייצב, ובתוך כך מתגלות הזדמנויות חדשות. כיום נסחרות בבורסה בתל אביב 15 חברות ביטחוניות פעילות, והצמיחה אינה מקרית. אלעד רשטיק ורז לנדאו, מומחים בשוק ההון, כתבו טור דעה ל- N12 על הטרנד החדש, האתגרים וההזדמנויות.

19 בדצמבר, 2024

שינוי צוואה הדדית לאחר פטירת בן.ת הזוג - פסק דין חדש של בית המשפט העליון

פסק דין חדש של בית המשפט העליון, שהפך את החלטות הערכאות הנמוכות, עושה סדר באופן יישום הוראות חוק הירושה במקרים בהם אדם שירש רכוש מכוח צוואה הדדית עם הוראת "יורש אחר יורש", משנה את צוואתו לאחר פטירת בן.ת זוגו.

16 בדצמבר, 2024

וובינר: התקשרות עם נותני שירותים - כלים פרקטיים וניהול חשיפות

משרדנו קיים הבוקר וובינר ליועצים משפטיים בנושא התקשרות עם נותני שירותים. הוובינר התקיים בשיתוף ארגון היועצים המשפטיים בישראל, ובו השתתפו 130 יועצים משפטיים. עו"ד נטע ברומברג, ראש מחלקת דיני עבודה במשרד, שוחחה בוובינר על מגמות התקשרות עם נותני שירותים, סיווג נכון של נותני שירותים וכללים להתקשרות עימם.

16 בדצמבר, 2024

הרצאה בתכנית ההכשרה של Hasoub Angels

עורכי הדין יובל לוי וחנא דאהר הוזמנו להרצות בתכנית ההכשרה של Hasoub Angels, עמותה לקידום יזמות וטכנולוגיה בחברה הערבית.  באירוע יובל הרצה על מימון סטארטאפים מהזווית של אנג'לים. לאחר מכן, חנא סקר את השיקולים המשפטיים והמיסוייים שמשקיעים אנג'לים חייבים להכיר.

15 בדצמבר, 2024

הרחבת תחולת תקנות הגנת הפרטיות בדבר מידע שמועבר לישראל

החל מ-1 בינואר 2025, תקנות הגנת הפרטיות (הוראות לעניין מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי), התשפ"ג-2023 יחולו גם על מידע שנשמר או מעובד בישראל או במדינות אחרות, כמו ארצות הברית ואנגליה, אם במאגרי המידע הללו יש גם מידע שהועבר מאירופה. משמעות החידוש היא שברגע שמאגר מידע בישראל או במדינה אחרת כולל גם מידע אישי שהועבר מאירופה, כל המידע במאגר, כולל המידע המקומי או המידע שמקורו במדינות אחרות, יהיה חייב לעמוד בדרישות התקנות – ולא רק המידע שהגיע מאירופה.