© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  ליטיגציה

19 בדצמבר, 2024

שינוי צוואה הדדית לאחר פטירת בן.ת הזוג - פסק דין חדש של בית המשפט העליון

פסק דין חדש של בית המשפט העליון, שהפך את החלטות הערכאות הנמוכות, עושה סדר באופן יישום הוראות חוק הירושה במקרים בהם אדם שירש רכוש מכוח צוואה הדדית עם הוראת "יורש אחר יורש", משנה את צוואתו לאחר פטירת בן.ת זוגו.

12 בדצמבר, 2024

שימוש במידע פנים: ראיון עם הדר ישראלי

כחצי שנה לאחר הגשת כתב האישום, משפטו של שי ליפמן נפתח בבית המשפט המחוזי בת"א. ליפמן, לשעבר אנליסט נדל"ן בכיר, מואשם מואשם שהרוויח כ-400 אלף שקל ממסחר בניירות ערך אחרי שנחשף למידע רגיש ועשה שימוש במידע פנים. כמומחית בתחום הצווארון לבן, התראיינה עו"ד הדר ישראלי לגלובס והסבירה מה האישומים נגד ליפמן, מה העונש הצפוי ואילו אתגרים צפויים לפרקליטות ולהגנה.

8 בדצמבר, 2024

סקירת השנה בבוררות 2023

Jus Mundi פרסם סקירה מקיפה שמיועדת לכל מי שמתעניין בבוררות בינלאומית. הפרסום בוחן את ההתפתחויות האחרונות בבוררות בינלאומית בישראל ומספק ניתוח מעמיק של ההתפתחות המשפטית בתחום. לינה מחולי, עורכת דין בכירה במשרדנו, נבחרה לקחת חלק בכתיבת הסקירה על ישראל.

5 בדצמבר, 2024

מנגנוני נאמנות לא מוסדרים

אנחנו נוהגים לחשוב על נאמנות כעל מנגנון חוזי מוסדר שגופים יוצרים באמצעות הסכם, כתב הסמכה לנאמן וכו'. אבל האם יכול להיות שנמצא את עצמנו חלק מהסדר נאמנות, מבלי שהדבר הוסדר באופן פורמלי? התשובה (המפתיעה אולי) היא חד משמעית כן.

19 בנובמבר, 2024

ברנע: ייצוג 100 בעלי דירות פרויקט תמ"א בחולון, שבו החברה היזמית נקלעה להליך חדלות פרעון

משרדנו באמצעות עורכי הדין עידן מילר ועו"ד הדר אילון ייצגו 100 בעלי דירות פרויקט תמ"א בחולון, שבו החברה היזמית נקלעה להליך חדלות פרעון. משרדנו ליווה את הדיירים בהליך גישור, שבו עלה לגבש הסדר, שבמסגרתו ישמרו זכויותיהם ובטוחותיהם של הדיירים ומבלי שהדיירים ידרשו להוסיף תשלום נוסף, ייסלל מתווה לחידוש העבודות בפרויקט. הסדר הגישור, אשר כלל התחייבויות של רוכשי דירות חדשים (שאינם מרשינו) להזרים לפרויקט עשרות מיליוני ₪, כדי לממן את השלמתו, אושר על ידי בית המשפט המחוזי.  

27 באוקטובר, 2024

שלושה פסקי דין בשבוע של גלובס: ייצוג בערעור הנוגע לפסילת מכרז

במסגרת מדור "שלושה פסקי דין בשבוע", נבחר פסק הדין שבו בית המשפט העליון פסל מכרז לשירותי תחבורה ציבורית בגולן, בעקבות ניגוד עניינים של עו"ד שייעץ לוועדת המכרזים במקביל לייעוץ למציעה הזוכה. עו"ד ערן וינר, המייצג את סופרבוס שזכו כ"כשיר שני" בערעור לעליון, אמר: "אנו שמחים שביהמ"ש העליון הדגיש את חשיבות השמירה על טוהר ההליך המכרזי. עם זאת, אנו מצרים על כך שלא נקבע באופן תקדימי כי יש לבטל את המכרז כולו, אלא רק לפסול את ההצעה הזוכה, ולהכריז על מרשותינו כזוכים במכרז כ'כשירים שני'". במדור זה נבחרים פסקי דין בתחומי הליבה הכלכליים.

30 בספטמבר, 2024

ראיון עם אייל נחשון: האם כדאי להגיש תובענות ייצוגיות כנגד חברות תעופה

גלובס ראיין את אייל נחשון, מומחה בתחום, לאור העלייה בבקשות לתובענות ייצוגיות נגד חברות תעופה בחודש האחרון, בעיקר בעקבות ההסלמה במצב הביטחוני. בראיון ציין אייל, בין היתר, כי: "בעידן הנוכחי אנשים נוטים למהר ולהגיש תביעות כדי להיות הראשונים בתור, אך חשוב לעצור ולבחון האם זהו הכלי המשפטי הנכון למקרה הספציפי שלהם".

28 באוגוסט, 2024

ברנע: ייצוג קבוצת אביב בעתירה מנהלית

עורכי הדין זוהר לנדה, עדי שוהם, שי בלו ואנה אלנפורט מייצגים את אביב ייזום בעתירה מנהלית נגד עיריית הרצליה. התביעה הוגשה לאחר שהעירייה התחייבה לאשר תוכנית פיתוח לקרקע בתוך שנה, מה שמהווה תנאי להעברתה לאביב, אך עדיין לא דנה בתוכנית. קבוצת אביב נושאת בעלויות מימון — אך הבנייה לא אמורה להתחיל בקרוב.

28 באוגוסט, 2024

תיק נוה-מנדלבליט: חיפוש בחומרי מחשב והיחס לזכויות החשודים

שיר רוזנצוויג בטור דעה לכלכליסט העוסק בזכויות חשודים ובהיעדר יכולת הפיקוח על רשויות חקירה בכל הנוגע לחיפוש במכשירי מחשב.

19 באוגוסט, 2024

ייצוג בנק הפועלים בתובענה ייצוגית שהוגשה נגדו

עורכי הדין אייל נחשון, זוהר חיים לוינגר ואנה אלפונט ייצגו את בנק הפועלים בתביעה ייצוגית שהוגשה על ידי עמותת נציגי עמותת החברה והסביבה. בבקשה לתובענה הייצוגית נטען כי הבנק גובה עמלות חליפין מופרזות בעת המרת כספים בין מטבעות זרים. בית המשפט דחה על הסף וקבע כי הגשת הבקשה מהווה התנהלות שלא בתום לב ושימוש לרעה בהליך משפטי.

28 ביולי, 2024

הגברת האכיפה בסוגיות הקשורות לחוק האריזות

בעת האחרונה מתגברת מגמת הליכי האכיפה ואף מכתבי התראה ו/או בקשות לאישור תובענה ייצוגית כנגד יצרנים ויבואנים המחוייבים לעמוד ביעדי מחזור קבועים מכוח חוק האריזות. מגמה זו צפויה להתגבר, בין היתר, כיוון שהגשת בקשות אלה אינן כרוכות בתשלום אגרה.

23 ביולי, 2024

ברנע: סילוק תביעה על הסף עוד טרם הגשת כתב ההגנה

משרדנו ייצג סמנכ"ל כספים שכיהן בעבר באחת מחברות הבנייה הגדולות במשק, במסגרת תביעה שהוגשה למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב על ידי הנאמן שמונה לחברה במסגרת הליך חדלות פירעון שנפתח נגדה. לצד סמנכ"ל הכספים, אשר כיהן בעבר במשך חודשים בודדים באותה חברה, נתבעו בהליך עשרות נושאי משרה (חברי הדירקטוריון והנהלה) שכיהנו בחברה לאורך השנים אליהם מתייחסת התביעה, וכן בעלי השליטה בחברה ורואי החשבון המבקרים. התביעה מייחסת לנתבעים, ביחד ולחוד, אחריות לנזקים נטענים אשר הוערכו בסך של כ-500 מיליון ₪, בשל קריסת החברה והיקלעותה להליכי חדלות פירעון.   באופן חריג ויוצא דופן, ואף שהתביעה מעלה שלל טענות עובדתיות ומשפטיות שיוחסו בין היתר לסמנכ"ל הכספים, פעלנו על מנת להגיש בקשה לסילוק התביעה על הסף בשם סמנכ"ל הכספים - עוד טרם הגשת כתב ההגנה, וזאת בין היתר מטעמים של העדר עילה ויריבות. לאחר שיג ושיח עם הנאמן, הושגה הסכמה למחיקתו על הסף של סמנכ"ל הכספים מכתב התביעה. זאת, בין היתר, על יסוד הטענה שכתב התביעה לא כלל אף טענה עובדתית קונקרטית שניתן היה לייחס דווקא לסמנכ"ל הכספים, ומשום שכתב התביעה אף לא ייחס לסמנכ"ל הכספים אחריות אישית לנזק כלשהו בגין אירוע זה או אחר (ותחת זאת, הסתפק בייחוס אחריות קולקטיבית לנזקים הנטענים לכלל הנתבעים).

18 ביולי, 2024

ברנע: ייצוג קרן השקעות בהליך חדלות פרעון של וסטו

משרדנו מלווה את קרן ההשקעות מאורו קפיטל, בעלת מניות ודירקטור שמונה מטעמה, בהליכי חדלות הפירעון של חברת הפינטק הישראלית הבינלאומית Vesttoo.  מדובר בהליך חדלות פירעון שמתנהל במקביל בארה"ב ובישראל כאשר היקף חובותיה מוערכים בכ-3 מיליארד דולר ואנו מייצגים את הקרן כאשר החברה (ועוד 48 תאגידים הקשורים אליה) מנהלת הליך חדלות פירעון לפי Chapter 11 בארה"ב, ובישראל מתנהלים הליכי אכיפה של הסדר החוב והכרה בהליך חדלות פירעון כהליך זר. במסגרת זו הוגשו הליכים לסעדים הצהרתיים בישראל לקביעת סמכות שיפוט בישראל לנושאים הקשורים בפעילות הדירקטורים בחברה.

10 ביולי, 2024

ברנע: השתתפות בכנס השנתי של ארגון היועצים המשפטיים

זוהר לנדה, ראש מחלקת הליטיגציה במשרדנו, השתתף היום בכנס השנתי של ארגון היועצים המשפטיים הפנימיים בישראל (ACC Israel). זוהר היה חלק מפאנל מרתק שעסק בנושא ניהול משבר בחברה.

26 ביוני, 2024

תקדים: שירות מילואים קרבי הוכר על ידי הממונה על חדלות פירעון

עו"ד עידן מילר, מנהל תחום חדלות פירעון והבראת חברות במשרדנו, המשמש כנאמן של חברת ואייט דרס שיווק שמלות כלה (ובשמה הקודם - קבוצת ריקי דלאל), המצויה בהליכי חדלות פירעון, הגיש במסגרת תפקידו, בקשה לאישור תוכנית שיקום כלכלי לחברה ובעלי מניותיה. כמפורט בבקשה שהוגשה על ידו ועל ידי עו"ד הדר אילון, שירותו של בעל השליטה כקצין קרבי המילואים, הוכר כ"תרומת בעלים", לצורך הקלה בזכויותיו ושילוב של הסדר החוב בענייננו עם זה של החברה. עמדה זו התקבלה על ידי הממונה על חדלות פירעון.

16 ביוני, 2024

הגנת הצרכן: הדין הישראלי גובר על תניות שיפוט זרות

פסק דין חדש של בית המשפט העליון קובע כי במקרים מסויימים, הדין הישראלי יחול על התקשרויות והסכמים, גם אם נקבע בהסכמים אלה כי יחול עליהם דין זר. אגב פסיקה זו, בית המשפט קבע מספר קביעות משמעותיות שעשויות להשפיע גם על יחסים מסחריים, במקרים בהם קיימות הוראות דין שלא ניתן להתנות עליהן.

10 ביוני, 2024

חדלות פירעון: הגדלת סיכויי זכייה בהליך התמחרות המבוצע על ידי בעל תפקיד

ההעדפה שנתנו לאחרונה מנהלי ההסדר של חברת "איסבקו" חדלת הפירעון להצעת הרכישה של חברת הכרם, מצביעה על כך שלמרות שההיגיון הכלכלי אומר אחרת, ההצעה הגבוה ביותר (מבחינת שווי כספי) לא תמיד תהיה ההצעה הזוכה בהליך התמחרות.

30 במאי, 2024

ברנע: כנס בנושא מעילה והונאה במקום העבודה

עורכי הדין נטע ברומברג, הדר ישראלי וערן וינר ביחד עם רו"ח עופר אלקלעי וארגון היועצים המשפטיים ה- ACC, קיימו כנס בנושא מעילה והונאה במקום העבודה ודיברו על היערכות, מניעה, טיפול וניהול משבר במצבים אלו.

19 במאי, 2024

פסיקה חדשה עשויה לשנות את מעמדם של חוזים פאושליים

חוזים מענף הבנייה מתאפיינים במגוון הדרכים שהם מאפשרים לחישוב תמורה על עבודה. המודלים השונים נעים על ציר שבקצה האחד שלו נמצא מודל מבוסס דיוק ובשני – מודל מבוסס וודאות. הפסיקה החדשה יוצרת בלבול בין המודלים, ופוגעת במעמדם של חוזים פאושליים.

9 במאי, 2024

בית המשפט העליון: ניצחון למטפרו ד.מ.י בערעור שהוגש נגד זכייתה במכרז לניהול ותכנון קו המטרו M1.

זוהר לנדה ושי אבניאלי ייצגו את מטפרו בערעור שהוגש לבית המשפט העליון על עתירה מינהלית במסגרתה ניסתה מתמודדת אחרת במכרז לטעון כי יש לפסול את זכייתה של מטפרו. בית המשפט קיבל את עמדת בית המשפט המחוזי ואת עמדתנו, והמליץ למערערת למשוך את הערעור ולהגיע להסכמות עם מטפרו לגבי הוצאות המשפט.