© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  ליטיגציה

12 במרץ, 2024

ברנע: ייצוג לקוח במסגרת בקשת רשות ערעור

עורכי הדין זוהר לנדה, ערן וינר, לינה מחולה וחן סגל ממשרדנו, מייצגים את פנדה - חברה פרטית אשר בעקבות סכסוך יצרי בין בעלי מניותיה נקלעו מוסדותיה למבוי סתום ("דד-לוק"). המחלוקות הגיעו עד לבית המשפט העליון, אשר בהחלטה תקדימית וחשובה קיבל את עמדת החברה והתווה את האופן שבו ינוהלו ויתבררו סכסוכי בעלי מניות, כמו גם כללי אצבע להתמודדות עם מצבי מבוי סתום בחברות פרטיות.  במוקד ההחלטה נקבעה האפשרות לסווג דירקטור בחברה פרטית כבעל "עניין אישי שלילי" ואף האפשרות להימנע מהבאה של עסקה לאישור האסיפה הכללית.

11 במרץ, 2024

הסכמות בלתי פורמליות או חוזה מחייב?

פסק דין חדש של בית המשפט העליון משרטט מחדש את גבולות הגזרה להכרה בהסכמים ומסמן כי גם להסכמים לא פורמליים עשוי להיות תוקף משפטי.

7 במרץ, 2024

ברנע: ייצוג ג'נסל בתביעה על סך 16 מיליון ₪

עורכי הדין גל ליפשיץ, יתיר מדר ולירון דהן ממחלקת הליטיגציה של משרדנו מייצגים את חברת ג'נסל בתביעה על סך 16 מיליון ₪ נגד יבואנית הרכב אי.וי מוטורס וכן חברת חולון מוטורס, בגין הפרת הסכמים וחוב כספי בסך כ- 4.5 מיליון דולר, עבור מערכות וציוד.

5 במרץ, 2024

זכויות יוצרים: בית המשפט בארה"ב דחה חלק מהטענות נגד OpenAI

נושא זכויות היוצרים וההגנה עליהן מצוי בליבת השימוש של חברות העושות שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית. על-כן, חשוב לוודא, שככל שקיימים הסכמים בין שחקנים שונים במשק ובין ספקי טכנולוגיית בינה מלאכותית, אלה יכללו הוראות המגינות על אותם .שחקנים מפני טענות משפטיות ביחס לזכויות היוצרים

19 בפברואר, 2024

חובת פנייה מוקדמת בתובענות ייצוגיות – בית המשפט מציב חסם בפני הגשת תביעות סרק?

בית המשפט המחוזי בתל אביב הפחית לאחרונה תשלומים שסוכמו בין משיבים למבקשים בתובענות ייצוגיות בעניין הצהרות נגישות באתרים, ומסמן בכך לתובעים סדרתיים כי הגשת תביעה ייצוגית היא המוצא האחרון וכי עליהם להקדים פנייה לנתבע בטרם הגשתה.

18 בפברואר, 2024

חדש: חוק הבוררות המסחרית הבינלאומית

החוק החדש מכניס בהירות לסוגיות ושאלות בתחום הבוררות הבינלאומית, באופן שיסייע לצדדים להסכם להחליט החלטות ולכלכל צעדים בתבונה, במקרה של סכסוך.

4 בינואר, 2024

זכויות יוצרים ו-AI: ה-New York Times תובע את OpenAI ואת מיקרוסופט

המתח בין שמירה על זכויות יוצרים של יוצרי תוכן לבין פיתוח של פלטפורמות AI מגיע שוב לפתחם של בתי המשפט. האם רגולציה מתאימה תוכל ליישב בין הצרכים השונים?

3 בינואר, 2024

חדלות פירעון: הטלת אחריות אישית על נושאי משרה בשל חוב שנצבר לרשם החברות

בית משפט המחוזי קבע כי יש להטיל אחריות אישית על מנהל כללי ודירקטור בחברה, לחוב שצברה החברה לרשם החברות בגין אגרות שנתיות, לאחר הפסקת פעילותה, כתוצאה מהימנעותו מנקיטת הליכים לפירוק החברה.

21 בספטמבר, 2023

תביעות נגזרות וועדות בלתי תלויות: הרצאה של אייל נחשון בוובינר של איגוד החברות הציבוריות

בעקבות פרסום טיוטת תקנות החברות, אייל נחשון, שותף במחלקת הליטיגציה במשרדנו, הוזמן להשתתף בוובינר של איגוד החברות הציבוריות אשר דן בנושא. בהרצאתו, התייחס אייל לטיוטות התקנות בראי הליטיגציה.

20 בספטמבר, 2023

התיקון המוצע לחוק החוזים - עד כמה הוא דרמטי?

בניגוד לכותרות, בחינה שקולה של התיקון מראה שמדובר בעיגון בחקיקה של הלכה של בית המשפט העליון, וביצירת וודאות רבה יותר לגבי פרשנות חוזים במגזר העסקי.

19 בספטמבר, 2023

חוזים, חתימות וסמיילי: האם לאימוג'י יש תוקף משפטי?

בתי משפט ברחבי העולם נדרשים לקבוע מה המעמד המשפטי של אימוג'ים, ולהכניס תחת דוקטרינת החוזים שפה דיגיטלית שעל משמעות הסמלים שלה עדיין אין הסכמה רחבה. 

10 בספטמבר, 2023

מה מותר ומה אסור לאחר היפרדות בין יזמים בחברת סטארט אפ

הסכם מייסדים אמור לפתור בעיות העלולות לעלות במקרה של פירוקו של מיזם משותף. אולם, היעדרו של הסכם כזה לא מאפשר למייסדים לחמוק מחובות ברורות הנגזרות מחוק החברות.

6 בספטמבר, 2023

הצלחה תקדימית של אקטיביזם מוסדי ישראלי

בתום מאבק ארוך של בעלי המניות בחברת מגוריט, בראשות קבוצת הפניקס ומור בית השקעות, שיוצגו על ידי משרדנו, דיווחה מגוריט, על הפחתה משמעותית של דמי הניהול המשולמים לחברת הניהול. ההסכמות הושגו אחרי מאבק מוסדי אקטיביסטי, שכלל גם פנייה לבית המשפט ודרישה לכנס אסיפה מיוחדת של בעלי המניות. את הפניקס ומור ייצגו עורכי הדין זוהר לנדה וחגית רוס. כמו כן סייעו עדי שהם, שחר רוטשילד, אלון ענווה, צופיה שינפלד ורונית לרר.

31 באוגוסט, 2023

למי שייכות זכויות הבנייה?

פסק דין חשוב שניתן על-ידי בית המשפט העליון מחדד את חשיבות עריכת הסכמות חוזיות באופן ברור ומפורש, כדי להימנע ממחלוקות בקשר להקניית זכויות בנייה נוספות או עתידיות לבעלי זכויות ספציפיים במקרקעין.

28 באוגוסט, 2023

חדלות פירעון: ריבוי הבקשות לקבלת הסדר חוב

עו"ד עידן מילר, מנהל תחום חדלות פירעון והבראת חברות במשרדנו, מתראיין לגלובס ומבהיר כי "מה שרואים בעיתון זה רק קצה הקרחון". לדבריו ישנם כיום הסדרי חוב שקטים שלא מתפרסמים של חברות קבלניות, הייטק, רכש בטחוני ועוד המתרחשים מתחת לפני השטח.

8 באוגוסט, 2023

ברנע: ייצוג לקוח בתביעה של 11 מיליון ₪

משרדנו מייצג את עדי נחום, שותף בקבוצת קונטמפו, וחברות בבעלותו בתביעה לסעד כספי של 11 מיליון ש"ח, לסעדים להסרת קיפוח ולסעד הצהרתי על זכויות בעלות בחברות בקבוצת קונטמפו נגד בעלי החברה, שחר רז, וחברות נוספות בקבוצה. לחברת קונטמפו עשרות פרויקטים של התחדשות עירונית ברחובות מבוקשים במרכז תל אביב, בגבעתיים, בגבעת שמואל, ברעננה, בבת ים וברמת השרון.

7 באוגוסט, 2023

ברנע: ליווי רשת "אניס" בהליך הבראה ושיקום כללי

עורכי הדין עידן מילר ולירון דהן ממשרדנו, ליוו את רשת מוצרי הטבע "אניס" בתוכנית הבראה והסדר חוב, לאחר שהרשת נקלעה לחובות של 22.9 מיליון ש"ח. במסגרת הליך זה, הגישו עוה"ד בקשה לבית המשפט המחוזי, למנות לה נאמן. בבקשה עלה כי החובות, שצברה הרשת הם בין היתר תוצאה של הרחבת הסניפים ועליית אחוז הריבית וכי הרשת פועלת כבר ליישום תוכנית ההבאה הכוללת - צמצום של סניפים הפסדיים, סגירתו של מפעל אריזה בקריית ענבים, התייעלות וצמצום ועוד. החברה מבקשת מינוי נאמן וגיבוש הסדר לחובותיה.

30 ביולי, 2023

תיקונים בחוק הירושה

לאחרונה נכנסו לתוקף תיקונים בחוק הירושה, שמרחיבים את סמכויות הרשם לענייני ירושה ומפחיתים את מספר העניינים שיועברו לבתי המשפט לענייני משפחה, ומצמצמים את הפיקוח של האפוטרופוס הכללי על מנהלי עיזבון.

17 ביולי, 2023

ברנע: ייצוג קבוצה של כ-120 בעלי דירות במתחם מגורים המיועד לפינוי בינוי בתביעה נגד דיירים סרבנים

משרדנו ייצג קבוצה של כ-120 בעלי דירות במתחם מגורים המיועד לפינוי בינוי בהרצליה, נגד שלושה בעלי דירות במתחם, אשר מתנגדים לפרויקט, בגלל דרישת פיצויים מוגדלים מהיזם. בית המשפט קבע בהחלטה יוצאת דופן כי על הדיירים הסרבנים לשלם פיצויים של לא פחות מ7.8 מיליון ₪ (2.6 מיליון שקל כל אחד) וכמו כן כל אחד מהם חויב בהוצאות משפט בסכום של 20 אלף שקל. בתיק זה, בית המשפט הטיב עם הדיירים הסרבנים ונתן להם עדיין פתח מילוט, ככל והם יחתמו על הסכם הפינוי בינוי.

16 ביולי, 2023

התנגדו לפרויקט פינוי בינוי וישלמו 7.2 מיליון ₪ פיצויים

בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק באופן תקדימי  כי דיירים שהתנגדו לפרויקט פינוי בינוי יפצו את שאר הדיירים בסכום של  7.2 מיליון ש"ח.  בית המשפט אפשר לדיירים, לפנים משורת הדין, לחתום על ההסכם, ובכך לפטור עצמם מתשלום הפיצויים.