© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים

5 ביוני, 2023

מתי ואיך מותר למעסיק לעקוב אחר עובדים העובדים מרחוק?

מעסיקים המבקשים לעקוב אחר עובדיהם באמצעים טכנולוגיים חייבים להקפיד על ניסוח מדיניות ברורה, יידוע, ושימוש סביר ומידתי באמצעים אלה, כדי להגן על פרטיות עובדיהם ולהמנע מחשיפות. 

5 ביוני, 2023

תמחור מבוסס אלגוריתמים – האתגר הבא של דיני התחרות?

בכל הקשור בתמחור, לאלגוריתמים יש יתרונות משמעותיים: אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית מסוגלים לבצע אנליזות מורכבות בצורה קלה, יעילה ומהירה, באמצעות עיבוד כמות אדירה של מידע. הכוח החישובי שלהם עולה עשרות ומאות מונים על יכולת האדם בכל הנוגע לאיסוף, לארגון ולניתוח המידע, ומאפשר קבלת החלטות זריזות ומדויקות בהרבה בהתאם לתנאי השוק המשתנים, והכול בזמן אמת. אולם, בה בעת שימוש בהם טומן בחובו חשש לפגיעה בתחרות, בעיקר בשווקים ממועטי מתחרים. 

4 ביוני, 2023

מי הרגולטור המפקח על השקעות זרות בישראל?

לישראל אין כיום מסגרת רגולטורית כללית מחייבת לאישור עסקאות הנוגעות לביטחון לאומי. כתוצאה מכך, גופים זרים יכולים לקנות ולמכור נכסים וניירות ערך בישראל ללא הגבלה – בדרך כלל. הוועדה המפקחת, שקמה ב-2019, מסדירה רק חלק מהסוגיות המתעוררות, ויש לשקול את סמכויותיה לפני כניסה לעסקת השקעה עם גורמים זרים.

30 במאי, 2023

יום המכירה הינו היום הקובע את חבות המס

על פי וועדת הערר של מנהל מיסוי מקרקעין חיפה, שינוי בתב"ע לא ישנה את חבות המס, אם השינוי נעשה אחרי יום המכירה.

30 במאי, 2023

המאפיינים המיוחדים של דיני חדלות פירעון בישראל

חברה זרה, המבקשת להתקשר עם חברה ישראלית, צריכה להביא במסגרת שיקוליה,  שדיני חדלות הפירעון מחייבים שיפוט בישראל ושוויון בין נושים – לא משנה היכן הם מאוגדים.

29 במאי, 2023

שחיתות ושוחד: ה-SEC אוכפת פעילות לא אמריקאית מחוץ לגבולות ארה"ב

ה-SEC מרחיבה את תחולת הוראות ה-FCPA ופותחת בהליכי אכיפה גם נגד חברות לא אמריקאיות שפועלות מחוץ לגבולות ארה"ב ומבצעות פעולות שרק מעלות חשש למעשי שחיתות. חברות ישראליות בעלות פעילות בינלאומית צריכות להכיר את ההוראות ולהיערך בהתאם.

28 במאי, 2023

האיחוד האירופי נגד פייסבוק: 1.2 מיליארד יורו קנס על פגיעה בפרטיות

קנס בסך של 1.2 מיליארד יורו הוטל על Meta לאחר שנקבע כי החברה ביצעה העברת מידע פרטי של מיליוני משתמשים מהאיחוד האירופאי לארצות הברית באופן שיטתי ובניגוד להוראות החוק האירופי.

28 במאי, 2023

פירוק מרצון: הארכת תוקף פטור מאגרה שנתית

משרד המשפטים מאריך את תקופת הפטור מחובות אגרה שנתית או מעיצומים כספיים שהוטלו – לאחר הפסקת פעילות במסגרת פירוק מרצון.

28 במאי, 2023

הסדרת העיסוק בשירותי תשלום וייזום תשלום: החוק החדש

הוראות חדשות קובעות את המסגרת הרגולטורית למתן שירותי תשלום, מבקשות לעודד כניסת שחקנים חדשים לשוק ותוך מתן הגנה נרחבת לצרכנים. החוק יחול על חברות המעניקות שירותי תשלום, נותני שרותי אשראי, חברות סליקה, ועוד.

24 במאי, 2023

הרצאה: פוזיציות ואינטרסים באירוע של חדלות פירעון

עורך דין עידן מילר מרצה היום בקורס הערכת סיכונים פיננסים בעסקים קטנים המיועד לרכזי אשראי ובנקאי עסקים של בנק דיסקונט. הקורס מתקיים במסגרת BDO האקדמיה לפיננסים ו IFI – המכון הישראלי לפיננסים.

21 במאי, 2023

שיתוף פעולה עם הרשויות יזכה תאגידים בהקלה בצעדי אכיפה וענישה

הרשויות בארה"ב מסמנות מגמה משמעותית של הקלות באכיפה כנגד תאגידים שמשתפים פעולה בחקירות, מתעדים מסמכים ומטמיעים תכניות ציות. הדבר נכון גם כלפי חברות ישראליות הפועלות בארה"ב.

21 במאי, 2023

ברנע: ליווי חברת מגדל בהשקעה של 100 מיליון דולר

עורכי הדין רועי אנגל, יאנה זילברשטיין, ויעקב וילנסקי ליוו את חברת מגדל ביטוח בהשקעה של מאה מיליון דולרים בקרן השקעות הנדל"ן Exeter Industrial Value Fund EQT. יותר מ–90% מהמשקיעים בקרן הם גופים מוסדיים אמריקאיים ובינלאומיים, ומגדל היא המשקיע הישראלי היחיד.

18 במאי, 2023

פסק דין חדש של העליון מבהיר שלא יכשיר הסכמים שכל מטרתם להונות את הרשויות ולהתחמק מתשלומי מס

בית המשפט העליון פוסע צעד אחד לקראת החמרת סיווג הסכמים למראית עין כהסכמים פסולים ובלתי חוקיים (חוזה למראית עין הוא חוזה שקיימת בו אי-התאמה בין הסכמתם הגלויה של הצדדים כפי שמגולמת בחוזה לבין רצונם וכוונתם האמיתיים.(טרי אלמוזלינו ארנון, ראש מחלקת הנדל"ן המסחרי במשרדנו, שופכת אור על הנושא בכתבה לגלובס

17 במאי, 2023

סיכונים משפטיים בשימוש ב-ChatGPT

הסוגיות המשפטיות שמתלוות לשימוש בפתרונות עיבוד מבוססי בינה מלאכותית ימשיכו וילוו אותנו בשנים הבאות. בינתיים, השאלות המרכזיות קשורות בקניין רוחני, פרטיות ואמינות.

17 במאי, 2023

ברנע: ליווי קריפטוהאב בסבב גיוס על סך 6 מיליון דולר

עורכי הדין איתי גורה וענבר קציר ליוו את חברת קריפטוהאב, המהווה מרכז לכלים ופתרונות טכנולוגיים בעולמות הבלוקצ'יין, בהשקעה בחברה בגובה של 6 מיליון דולר. את הסבב הובילה טקטונה, החברה הציבורית היחידה הממקדת את פעילותה באימוץ טכנולוגיות בלוקצ'יין.

17 במאי, 2023

יעוץ השקעות וטכנולוגיות חדשות: תיקון ההוראה

כדי להתמודד עם היצע נמוך של שירותי ייעוץ השקעות או ניהול תיקים באמצעות ממשקים טכנולוגים, רשות ניירות ערך פרסמה הצעה לתיקון ההוראה בשני תחומים עיקריים: שירותי איתותים ומסחר חברתי. שני שירותים אלה נשענים על מדיה דיגיטלית.

16 במאי, 2023

דחיית שווי החברה - אריאלה דרייפוס בטור דעה

אריאלה דרייפוס, שותפה במחלקה המסחרית בינלאומית במשרדנו, בטור דעה לCTECH מבית כלכליסט, בו היא מסבירה על האפשרות לדחיית שווי החברה.

15 במאי, 2023

כנס: עולם העבודה בהייטק

אירחנו כנס ליועצים משפטיים מארגון ה-ACC בנושא עולם העבודה בהייטק. הכנס התמקד בסוגיות מרכזיות בשוק העבודה בהייטק הישראלי וכלל הרצאות מגוונות בנושאים כמו: סעיפי איסור תחרות בהסכמי עבודה, צוות העובדים כמרכיב קריטי במקומות העבודה ועוד. בין דוברי הכנס היו מיקי ברנע, שותף מנהל של משרדנו, נני מעוז, מייסד, יו"ר ומנכ"ל אוורסט, הראל פרלמוטר, נטע ברומברג, ענבר גורליק ועמוס א. רוזנצויג.

14 במאי, 2023

העליון מצמצם את האפשרות לתבוע מונופולים בגין מחיר גבוה בלתי הוגן

פסק הדין שנתן בית המשפט העליון לאחרונה, בקשר עם תובענה ייצוגית שהוגשה כנגד תנובה בעניין תמחור מופרז ובלתי הוגן של גבינת קוטג', מלמד על כך שלמרות התהודה לה זכה פסק הדין בעניין קוקה קולה, בתי המשפט לא יקבלו תובענות כאלה, אלא במקרים חריגים ביותר.

14 במאי, 2023

הוראות חדשות לגבי מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי

התקנות מעניקות מספר זכויות עודפות לנשואי המידע הרלוונטיים, כאשר במאגר המידע יש מידע שהועבר מהאזור הכלכלי האירופאי לישראל, ובין היתר את זכות מחיקת מידע וזכות עיון רחבה יותר של נושא המידע.