© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים

17 במאי, 2023

יעוץ השקעות וטכנולוגיות חדשות: תיקון ההוראה

כדי להתמודד עם היצע נמוך של שירותי ייעוץ השקעות או ניהול תיקים באמצעות ממשקים טכנולוגים, רשות ניירות ערך פרסמה הצעה לתיקון ההוראה בשני תחומים עיקריים: שירותי איתותים ומסחר חברתי. שני שירותים אלה נשענים על מדיה דיגיטלית.

16 במאי, 2023

דחיית שווי החברה - אריאלה דרייפוס בטור דעה

אריאלה דרייפוס, שותפה במחלקה המסחרית בינלאומית במשרדנו, בטור דעה לCTECH מבית כלכליסט, בו היא מסבירה על האפשרות לדחיית שווי החברה.

15 במאי, 2023

כנס: עולם העבודה בהייטק

אירחנו כנס ליועצים משפטיים מארגון ה-ACC בנושא עולם העבודה בהייטק. הכנס התמקד בסוגיות מרכזיות בשוק העבודה בהייטק הישראלי וכלל הרצאות מגוונות בנושאים כמו: סעיפי איסור תחרות בהסכמי עבודה, צוות העובדים כמרכיב קריטי במקומות העבודה ועוד. בין דוברי הכנס היו מיקי ברנע, שותף מנהל של משרדנו, נני מעוז, מייסד, יו"ר ומנכ"ל אוורסט, הראל פרלמוטר, נטע ברומברג, ענבר גורליק ועמוס א. רוזנצויג.

14 במאי, 2023

העליון מצמצם את האפשרות לתבוע מונופולים בגין מחיר גבוה בלתי הוגן

פסק הדין שנתן בית המשפט העליון לאחרונה, בקשר עם תובענה ייצוגית שהוגשה כנגד תנובה בעניין תמחור מופרז ובלתי הוגן של גבינת קוטג', מלמד על כך שלמרות התהודה לה זכה פסק הדין בעניין קוקה קולה, בתי המשפט לא יקבלו תובענות כאלה, אלא במקרים חריגים ביותר.

14 במאי, 2023

הוראות חדשות לגבי מידע שהועבר לישראל מהאזור הכלכלי האירופי

התקנות מעניקות מספר זכויות עודפות לנשואי המידע הרלוונטיים, כאשר במאגר המידע יש מידע שהועבר מהאזור הכלכלי האירופאי לישראל, ובין היתר את זכות מחיקת מידע וזכות עיון רחבה יותר של נושא המידע.  

10 במאי, 2023

החשיבות של הסכמי העברת חומרים

הסכמי העברת חומרים (MTA) מיועדים לקבוע את התנאים וההגבלות של העברת חומרים השימוש בהם, וההגנה על הקניין הרוחני שלהם.

10 במאי, 2023

פיצוי על איחור במסירת דירה: כיצד לנסח תניות ויתור

על מנת לוודא שההסדר המוסכם הוא הולם ולא כולל ויתור על זכויות קוגנטיות של הרוכש לפי החוק, יש לקחת בחשבון מספר עקרונות, כגון האם ההסכם משקף הערכה סבירה של הסיכונים הקיימים במחלוקות בין הצדדים.

9 במאי, 2023

גל רוזנט השתתף בכנס השנתי של דיני התחרות

גל רוזנט, ראש מחלקת התחרות וההגבלים העסקיים במשרדנו, הרצה השבוע בכנס השנתי לדיני התחרות. בכנס נכחו בכירים בתחום התחרות בישראל ועו"ד מהמשרדים המובילים בארץ.

9 במאי, 2023

תיקון לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד: המלצות חדשות (2.0)

נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה המליצה למעסיקים מסוימים שמתגלים אצלם פערי שכר בין גברים לנשים, לפעול למינוי צוות יישום הכולל נציגי הנהלה בכירה וכוח אדם, לשם הכנה וקביעת תוכנית עבודה רב שנתית לקידום שכר שווה ולצמצום הפערים.

8 במאי, 2023

אסדרת שוק הקריפטו בישראל – ד"ר צבי גבאי לכלכליסט

חוק ההסדרים לשנים 2023-2024 מציע התייחסות מקיפה להרחבת וליצירת תשתית רגולטורית בתחום הנכסים הדיגיטליים. במסגרתו, הממשלה מתייחסת לאסדרה בתחומים רבים וביניהם גם לשוק הקריפטו. ד"ר צבי גבאי, ראש מחלקת שוק הון במשרדנו, מרחיב על נושא אסדרת שוק הקריפוטו בכתבה לכלכליסט.

7 במאי, 2023

הגברת האכיפה מטעם רשם החברות על חברות מפרות

על מנת להימנע מעיצומים, קנסות וקשיים בקבלת אשראי, חשוב להקדים ולהסדיר נושאים לא פתורים מול רשם החברות.

5 במאי, 2023

ברנע: אירוח כנס בנושא בינה מלאכותית ורגולציה

אירחנו כנס בנושא בינה מלאכותית ורגולציה בהשתתפות גלעד סממה, ראש הרשות להגנת הפרטיות בישראל ובכירים נוספים. הכנס התקיים בשיתוף AIPP האיגוד הבינלאומי למומחי פרטיות ולשכת המסחר ישראל-אמריקה. בכנס הרצה ד"ר אבישי קליין, ראש תחום הפרטיות והסייבר בברנע בנושא האסדרה של הבינה המלאכותית בארץ.

4 במאי, 2023

פגיעה במעמדו של חיסיון משפטי: נאמן רשאי לקבל לעיונו ייעוץ משפטי שניתן לדירקטורים

בית משפט העליון קבע, כי ייעוץ משפטי שניתן לדירקטורים בוועדת ביקורת ובוועדה בלתי תלויה, לא מוגן בחיסיון עורך דין-לקוח וכי החברה (ובהתאמה, הנאמן שנכנס בנעליה) הם בעלי החיסיון ותוצריו. לפיכך, נאמן, שמונה בעקבות קריסתה של החברה, רשאי לקבל לידיו מסמכים ותכתובות שהוחלפו בין דירקטור בין עורכי הדין של החברה.

4 במאי, 2023

בית המשפט: עובדים זרים אינם זכאים לקצבת אזרח ותיק

בית הדין האזורי דן לאחרונה בזכויותיהם של עובדות זרות, אשר דרשו תשלום קצבת זקנה מביטוח לאומי, לכל יתרת חייהם ולשאירים אחריהם, בתום תקופת עבודתן בארץ. בית הדין קבע כי ככלל עובד זר אינו תושב ישראל, ועל כן אינו זכאי לקצבת אזרח ותיק מהביטוח הלאומי. עמוס א. רוזנצויג, יועץ מיוחד במשרדנו ולשעבר היועץ המשפטי של המוסד לביטוח לאומי שופך אור על הנושא בכתבה לכלכסליט.

3 במאי, 2023

משרד הכלכלה נגד קוקה קולה: ראיון עם גל רוזנט

לאחר שהחברה המרכזית למשקאות – קוקה קולה ישראל הודיעה על העלאת מחירים, משרד הכלכלה הודיע לחברה למשקאות על כוונתו לבחון את הצורך בפיקוח על מוצריה. כמומחה בתחום התחרות, גל רוזנט התראיין לדהמרקר בנושא.

2 במאי, 2023

כלל שיקול הדעת העסקי – חברו הטוב ביותר של הדירקטור

חברי וחברות דירקטוריון שרוצים להגן על עצמם מתביעות הקשורות במילוי חובות כנדרש צריכים להבין על בוריים את שלשת עקרונות כלל שיקול הדעת העסקי. כי מה שנכון בדלאוור, נכון גם בישראל.

2 במאי, 2023

מנגנוני חלוקת רווחים בקרנות השקעה פרטיות – ההבדלים בין קרנות PE ל-VC

פריחתן של קרנות ה-PE בישראל נובעת בעיקר מהבשלתן של חברות ישראליות רבות – אז מה בעצם ההבדלים העיקריים בין קרנות אלה לקרנות הון סיכון (VC)?

24 באפריל, 2023

הבורסה משיקה לראשונה שאלון ESG

פרסום השאלון מתכתב עם המגמה העולמית ועם חשיבות הנושא עבור משקיעים. השאלון פותח לאחר בחינה של שאלונים דומים מרחבי העולם והותאם לחברות הנסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב.

24 באפריל, 2023

ברנע: ייצוג אשכולות, חברה לזכויות מבצעים של אמני ישראל, נגד נטפליקס

עורכי הדין אייל נחשון, דנה בוקשטיין ונעמה בן ארוש משה ממשרדנו, ייצגו את אשכולות - חברה לזכויות מבצעים של אמני ישראל, בתביעה נגד נטפליקס העולמית בטענה ל"שימוש בביצועים מוגנים" מבלי קבלת הסכמת האמנים ובלי שנטפליקס שילמה תמלוגים לאמנים בהתאם.

20 באפריל, 2023

היתרי בנייה שניתנו בניגוד לעמדת הדרג המקצועי זקוקים לנימוק מספק

על פי ועדת הערר המחוזית, על ועדות הבנייה להעדיף ראיה תכנונית רוחבית בבואן לאשר תכניות בנייה, ורק במקרים חריגים לסטות מעמדת הדרג המקצועי.