© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

Together is empowering

חיפוש לפי תחום

חדשות ועדכונים /  חדלות פרעון והסדרי חוב

28 באוגוסט, 2023

חדלות פירעון: ריבוי הבקשות לקבלת הסדר חוב

עו"ד עידן מילר, מנהל תחום חדלות פירעון והבראת חברות במשרדנו, מתראיין לגלובס ומבהיר כי "מה שרואים בעיתון זה רק קצה הקרחון". לדבריו ישנם כיום הסדרי חוב שקטים שלא מתפרסמים של חברות קבלניות, הייטק, רכש בטחוני ועוד המתרחשים מתחת לפני השטח.

7 באוגוסט, 2023

ברנע: ליווי רשת "אניס" בהליך הבראה ושיקום כללי

עורכי הדין עידן מילר ולירון דהן ממשרדנו, ליוו את רשת מוצרי הטבע "אניס" בתוכנית הבראה והסדר חוב, לאחר שהרשת נקלעה לחובות של 22.9 מיליון ש"ח. במסגרת הליך זה, הגישו עוה"ד בקשה לבית המשפט המחוזי, למנות לה נאמן. בבקשה עלה כי החובות, שצברה הרשת הם בין היתר תוצאה של הרחבת הסניפים ועליית אחוז הריבית וכי הרשת פועלת כבר ליישום תוכנית ההבאה הכוללת - צמצום של סניפים הפסדיים, סגירתו של מפעל אריזה בקריית ענבים, התייעלות וצמצום ועוד. החברה מבקשת מינוי נאמן וגיבוש הסדר לחובותיה.

9 ביולי, 2023

מגבלות חדשות בנוגע להעדפת השיקום של חברה יזמית שקורסת

בפסק דין בעניין בכר נדל"ן שניתן לאחרונה, בית משפט קבע עדיפות לזכויותיהם של בעלי הזכויות, ויצר מכשול בפני מאמצי שיקום של חברות התחדשות עירונית, אשר ביחס לפרויקטים בראשית דרכם, מחויבים לקבל את הסכמתם של בעלי הזכויות. עידן מילר, מנהל תחום חדלות הפירעון והבראת חברות של המשרד, מציג את הקשיים בעקבות הפסיקה החדשה בטור דעה לגלובס.

24 במאי, 2023

הרצאה: פוזיציות ואינטרסים באירוע של חדלות פירעון

עורך דין עידן מילר מרצה היום בקורס הערכת סיכונים פיננסים בעסקים קטנים המיועד לרכזי אשראי ובנקאי עסקים של בנק דיסקונט. הקורס מתקיים במסגרת BDO האקדמיה לפיננסים ו IFI – המכון הישראלי לפיננסים.

10 באפריל, 2023

הצעות מאוחרות וחדלות פרעון: עידן מילר לדה מרקר

האם היכולת להציע הצעה מאוחרת בהליכי חדלות פירעון עוזרת לנושים לקבל יותר ולנאמן לנהל הליך יסודי יותר? עידן מילר מפרט על הצדדים הבעייתיים של הצעות רכישה מאוחרות.

2 בפברואר, 2023

החבויות והחשיפה לתביעות מצד נאמן חדלות הפירעון שמונה לקבלני נדלן ותשתיות אשר קורסים

לאחרונה חלה עלייה באירועי קריסה של חברות ביצוע קבלניות הפועלות בשוק הנדלן והתשתיות. קריסת קבלן משפיעה לא רק על נושיו, אלא גם על מזמינת העבודות בפרויקט. עו"ד עידן מילר בטור דעה מסביר האם חוק חדלות פירעון מונע צמצום נזקים מצדה של מזמינת עבודות?

23 בנובמבר, 2022

ייצוג בעלי מניות בסכסוך בחברת פאוורמט

ייצוג בעלי מניות בסכסוך בחברת הסטארט-אפ פאוורמט, אשר הייתה בין הראשונות שפיתחו טכנולוגיית טעינה אלחוטית. החברה מחזיקה בלמעלה מ- 145 פטנטים, נחשבה לשחקנית משמעותית בשוק וחתמה על עסקאות בהיקף גדול עם חברות בינלאומיות. 

27 ביולי, 2022

ברנע: ייצוג חברות סייבר מקבוצת אביליטי במסגרת בקשה למתן צו פתיחת הליכים מטעמן

עורכי הדין: זוהר לנדה ולירון דהן ממשרדנו, הגישו בקשה למתן צו פתיחת הליכים ולהפעלה זמנית בשם חברות חברות סייבר מקבוצת אביליטי, אשר חובותיהן נאמדים בסך של כ-150 מיליון ₪

25 באוגוסט, 2020

פסיקה חדשה צפויה לצמצם אחריות של מנהלים בעקבות קריסת חברות

בפסק דין חשוב שניתן בימים האחרונים, דחה השופט כבוב תביעת ענק בסך 120 מיליון שקל, שהגישו מפרקי חברת חבס השקעות כנגד מי שניהלו את החברה. התביעה הופנתה כנגד נושאי משרה ובעלי השליטה בחברה, ובין היתר נטען בה כי החברה נוהלה בדרך רשלנית ובלתי זהירה, תוך נטילת סיכונים בלתי סבירים, שהובילו אותה בסופו של יום לקריסתה ולהליכי פירוק. עורך דין אייל נחשון  בטור דעה על השלכות פסק הדין.

19 באפריל, 2020

הבימה - ההצגה חייבת להמשך?

משרדנו מייצג את דירקטוריון והנהלת הבימה, התאטרון הלאומי של ישראל בסכסוך נגד נאמני הבימה בקשר לחובות התיאטרון.

29 במרץ, 2020

מאמר: גלגל הצלה לשוק האג"ח - הסדרי דחייה על קרן וריבית; ככה יהיו פחות הסדרי חוב

משבר הקורונה משפיע על שוקי ההון, הן על שערי המניות והן על מחירי ותשואות אגרות החוב הקונצרניות. זוהר לנדה במאמר בביזפורטל מסביר כי על רשות ניירות ערך ליצור מנגנון של "מסלול מהיר" שיאפשר לחברות לבחור להיכלל בהסדר דחייה בכפוף לקריטריונים.

19 במרץ, 2020

אפקט הקורונה: השווקים נסגרו בפני רוב החברות - האם גל ענק של הסדרי חוב בדרך?

מיקי ברנע בראיון לגלובס בנוגע לאפקט הקורונה גם על שוק איגרות החוב, הממשלתיות והקונצרניות.

5 בפברואר, 2017

אליעזר פישמן לא לבד: בכל שנה 19 אלף ישראלים מוגדרים כפושטי רגל

מחלקת הליטיגציה במשרדנו המתמחה בתחום פשיטות רגל התראיינה למעריב סופ"ש בעקבות פשיטת הרגל עליה הכריז אליעזר פישמן. ציינו, כי ישנן דרכים למנוע את אובדן כל נכסי המשפחה, גם במקרה של פשיטת רגל  וכי יש להימנע מלערב את נכסי המשפחה עם הנכסים העסקיים.