© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

Together is empowering

חיפוש לפי תחום

חדשות ועדכונים /  אינטרנט

10 במרץ, 2025

כנס בנושא: בינה מלאכותית בעולם השיווק - AI לצמיחה עסקית

העולם הדיגיטלי משתנה במהירות, ואיתו ה-AI שמשנה את חוקי המשחק. כדי להישאר בחזית, אנחנו צריכים לא רק להכיר את הכלים החדשים, אלא גם לדעת איך למנף אותם לטובת הצמיחה העסקית. עו"ד אבישי קליין, שותף וראש מחלקת הפרטיות, הסייבר והבינה המלאכותית ממשרדנו, ירצה בנושא הרגולציה בתחום ה-AI, על החשיפות המשפטיות הפוטנציאליות וכיצד ניתן להגן על עצמנו משפטית בעבודה העסקית והשיווקית עם כלי AI. 

12 בפברואר, 2025

סדנה ליזמים צעירים בשיתוף אקסלרטור AtoBe

כחלק מהליווי השוטף של אקסלרטור AtoBe של המכללה האקדמית להנדסה בירושלים המקדם מיזמים טכנולוגיים, לאחרונה קיימנו במשרדנו סדנה ליזמים צעירים שמפתחים יוזמות טכנולוגיות חדשניות עם חזון אדיר. עוה"ד יובל לזי, ראש המחלקה המסחרית הבינלאומית, חלק עם היזמים מהידע הנרחב שלו בהרצאה מרתקת ומלווה אותם באופן שוטף בכל פעולה משפטית אליה הם נדרשים. 

18 בספטמבר, 2024

ד"ר אבישי קליין לדה מרקר על החשיבות של הטמעת מדיניות AI בחברות ציבוריות

כמומחה בתחום הבינה מלאכותית, התייחס ד"ר אבישי קליין בדה מרקר לצורך של חברות ציבוריות לגבש מדיניות בינה מלאכותית. לדבריו, עם מדיניות ברורה, דיווח שקוף, פיקוח אנושי וניהול נכון, יכולות החברות להפיק את המירב מאותן טכנולוגיות, להגביר את אמון המשקיעים והלקוחות ולצמצם סיכונים.

5 ביוני, 2023

המדריך להימנעות מתביעות בעקבות פרסום ברשתות החברתיות

חברות הבוחרות לפרסם תוכן שיווקי וממומן ברשתות החברתיות והן באמצעות מובילי דעת קהל, צריכות להכיר את המגבלות החלות עליהן, בין היתר, החוק להגנת הצרכן, בשביל להימנע מתביעות. בכתבה בכלכליסט הארנו אור על הנושא ונתנו טיפים מעשיים.

5 במאי, 2023

ברנע: אירוח כנס בנושא בינה מלאכותית ורגולציה

אירחנו כנס בנושא בינה מלאכותית ורגולציה בהשתתפות גלעד סממה, ראש הרשות להגנת הפרטיות בישראל ובכירים נוספים. הכנס התקיים בשיתוף AIPP האיגוד הבינלאומי למומחי פרטיות ולשכת המסחר ישראל-אמריקה. בכנס הרצה ד"ר אבישי קליין, ראש תחום הפרטיות והסייבר בברנע בנושא האסדרה של הבינה המלאכותית בארץ.

18 באפריל, 2023

וובינר: השלכות חוק השירותים הדיגיטליים (DSA)

חוק השירותים הדיגיטליים שנכנס לאחרונה, נחשב לרפורמה הגדולה של שירותי ותוכן ומידע ומטיל חובות על מגוון רחב של חברות הייטק ישראליות. ד"ר אבישי קליין, ראש מחלקת הגנת הפרטיות וסייבר במשרדנו, הרצה בוובינר שקיימנו עם "יועמ"שים למען יועמ"שים" על החוק ועל הפן הפרקטי – מתי ואיך על חברות להיערך.

9 במרץ, 2023

ברנע: הובלת פסק דין תקדימי הנוגע לחובת הנגשה לבעלי מוגבלויות

בית המשפט דחה 66 בקשות לאישור תובענות ייצוגיות שהוגשו כנגד חברות ציבוריות מובילות בישראל בטענה שעל הדיווחים הכספיים הפומביים שלהם באתר המאי"ה חלה חובת הנגשה לאנשים עם מוגבלות בהתאם לחוק השוויון ותקנותיו. עורכי הדין אייל נחשון, זוהר חיים-לוינגר ונעמה בן ארוש משה ממשרדנו, ייצגו את מרבית החברות הנתבעות.

5 במרץ, 2023

סייבר ופרטיות: ד"ר אבישי קליין השתתף בכנס בינלאומי בדובאי

ד"ר אבישי קליין, ראש מחלקת הפרטיות והסייבר במשרדנו, השתתף כדובר בפאנל העוסק בהיערכות לאיומי ולמשברי סייבר, בכנס של The Global Intellectual Property (IP) ConfEx אשר התקיים בדובאי.

15 בפברואר, 2023

פרטיות: אבישי קליין בראיון ל Tech12 על הרגולציה האירופאית החדשה

הכניסה לתוקף של תקנות הפרטיות האירופיות ב-2018 היתה בעלת השפעה בינלאומית, והטילה על חברות שורה חדשה של מגבלות בתחומי הפרטיות. כעת, חוקי פרטיות חדשים הנוגעים להתנהגות הוגנת בשוק הדיגיטלי ולתחומי הגנת הצרכן נכנסים לתוקף והשפעתם על חברות דרמטית. ד"ר אבישי קליין עושה סדר בנושא.

25 בינואר, 2022

ד"ר אבישי קליין הרצה בקורס הכשרת קציני.ות ציות בתחום הפרטיות

ד"ר אבישי קליין, מוביל פרקטיקת הפרטיות ואבטחת המידע במשרדנו, הרצה בנושא סיכוני הגנת הפרטיות וGDPR –בארגון.

19 בינואר, 2023

ברנע: וובינר בנושא הנגשת דוחות

אייל נחשון, הרצה במסגרת וובינר שנערך עם איגוד החברות הציבוריות בסוגיית הנגשת דוחות החברה במערכות מגנ"א ומאי"ה והחשיפות של חברות ציבוריות לתובענות ציבוריות בקשר להפרת חובות הנגשה. 

9 בינואר, 2023

ברנע: אירוח יזמים מתכנית JumpTAU

משרדנו אירח יזמים המשתתפים בתכנית JumpTAU של מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב. במסגרת זו, יובל לזי הרצה בנושא הסכם מייסדים ומימון סטארט-אפים וענת אבן-חן הרצתה על הקמת אתר וסוגיות פרטיות אליהם נדרשים יזמים להתייחס כבר בתחילת הדרך.

20 בנובמבר, 2022

רגולציה: טיפים לרכישות אונליין לקראת חודש הסיילים

עורכת הדין ענת אבן-חן, ראש מחלקת רגולציה במשרדנו, התראיינה לאתר וואלה וציינה נקודות חשובות לצרכנות נכונה לקראת מבצעי ה- Black Friday.

19 ביולי, 2022

ברנע: ייצוג סטארטאפ הפועל בתחום ה- NFT בגיוס בסך של 24 מיליון דולר

עורכי הדין צבי גבאי, אריאלה דרייפוס, אנדרי ינאי וטל פרייליך ייצגו את חברת הסטארט-אפ הישראלית GameChain העוסק בתחום הקריפטו וה-NFT, בגיוס של 24 מיליון דולר כחלק מסבב גיוס Round A. הגיוס הובל על-ידי גריפין גיימינג פרטנרס, והצטרפו אליהם החברות ויי-גיימס, Maverick Ventures Israel, MaxStealth, דרייב מבית דרפט-קינגס ו-6th Man Ventures.

21 בפברואר, 2022

הנגשת אתרים – החקיקה ומשמעותה

עו"ד ענת אבן חן ועו"ד אייל נחשון, שותפים במשרדנו, הרצו היום בפורום בוני אתרים על הדרישות והחובות של בעלי, בוני ומתפעלי אתרים נוכח חובת ההנגשה.

14 בדצמבר, 2021

ייעוץ לאיגוד החברות הציבוריות - הנגשת דיווחים

משרדנו מייעץ לאיגוד החברות הציבוריות אל מול משרד המשפטים, לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ולרשות ני"ע בכל הנוגע להנגשת דיווחי חברות. מן הסקירה שהכנו לאיגוד קבענו כי אין מקום או הצדקה, גם בראייה בינלאומית רוחבית, להטיל חובת הנגשה על חברות ככל הנוגע לדיווחי המגנ"א והמאי"ה, או לאפשר אכיפה פרטית (בצורה של תובענה ייצוגית) מול החברות בנושא.

31 באוקטובר, 2021

חגיגות מבצעי נובמבר באתרי אינטרנט – טיפים לקניה נכונה

חודש נובמבר מביא איתו שלל מבצעים לקניות אונליין. לפני שמבצעים קנייה חשוב לדעת מהם המוצרים הפטורים ממיסים, באילו אתרים רצוי לקנות ומהן נורות האזהרה שאסור להתעלם מהן. עו"ד קרין קשי, מרכזת תחום הפרטיות במשרדנו, מתייחסת לנושא בראיון ל- Ynet.

3 באוגוסט, 2020

ליווי קבוצת עזריאלי בהקמת אתר אופנה

קבוצת עזריאלי וקבוצת MGS מקימות חברה למכירת מוצרי אופנה והנעלה אונליין. מדובר בפעם הראשונה שעזריאלי מקימה חברה יחד עם קמעונאי. את העסקה הוביל שגיא גרוס ממשרדנו

20 במאי, 2020

מדריך לעשיית עסקים בישראל באתר Practical Law

גם השנה היינו אחראים לכתיבת המדריך לעשיית עסקים בישראל עבור האתר Practical Law. המדריך מקיף נושאים רבים ביניהם מערכת המשפט בישראל, השקעות זרות, דיני עבודה, מיסוי, תחרות, פרטיות, קניין רוחני ועוד.

12 בינואר, 2020

ראיון עם דפנה קליין בתכנית הרדיו "צבע הכסף"

דפנה קליין התראיינה לתכנית הרדיו "צבע הכסף" בעקבות פסק הדין האחרון של בית המשפט העליון בו נקבע, כי פעולת השיתוף ברשתות החברתיות עלולה להיחשב כפרסום לצרכי חוק לשון הרע. לדברי דפנה מדובר בהחלטה בעלת משקל משמעותי ביחס לציבור רחב של אנשים, אשר לא מודעים בהכרח לחשיפה שלהם להיתבע בתביעות לשון הרע (החל מדקה 21.22).