© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  ליטיגציה

10 ביולי, 2024

ברנע: השתתפות בכנס השנתי של ארגון היועצים המשפטיים

זוהר לנדה, ראש מחלקת הליטיגציה במשרדנו, השתתף היום בכנס השנתי של ארגון היועצים המשפטיים הפנימיים בישראל (ACC Israel). זוהר היה חלק מפאנל מרתק שעסק בנושא ניהול משבר בחברה.

26 ביוני, 2024

תקדים: שירות מילואים קרבי הוכר על ידי הממונה על חדלות פירעון

עו"ד עידן מילר, מנהל תחום חדלות פירעון והבראת חברות במשרדנו, המשמש כנאמן של חברת ואייט דרס שיווק שמלות כלה (ובשמה הקודם - קבוצת ריקי דלאל), המצויה בהליכי חדלות פירעון, הגיש במסגרת תפקידו, בקשה לאישור תוכנית שיקום כלכלי לחברה ובעלי מניותיה. כמפורט בבקשה שהוגשה על ידו ועל ידי עו"ד הדר אילון, שירותו של בעל השליטה כקצין קרבי המילואים, הוכר כ"תרומת בעלים", לצורך הקלה בזכויותיו ושילוב של הסדר החוב בענייננו עם זה של החברה. עמדה זו התקבלה על ידי הממונה על חדלות פירעון.

16 ביוני, 2024

הגנת הצרכן: הדין הישראלי גובר על תניות שיפוט זרות

פסק דין חדש של בית המשפט העליון קובע כי במקרים מסויימים, הדין הישראלי יחול על התקשרויות והסכמים, גם אם נקבע בהסכמים אלה כי יחול עליהם דין זר. אגב פסיקה זו, בית המשפט קבע מספר קביעות משמעותיות שעשויות להשפיע גם על יחסים מסחריים, במקרים בהם קיימות הוראות דין שלא ניתן להתנות עליהן.

10 ביוני, 2024

חדלות פירעון: הגדלת סיכויי זכייה בהליך התמחרות המבוצע על ידי בעל תפקיד

ההעדפה שנתנו לאחרונה מנהלי ההסדר של חברת "איסבקו" חדלת הפירעון להצעת הרכישה של חברת הכרם, מצביעה על כך שלמרות שההיגיון הכלכלי אומר אחרת, ההצעה הגבוה ביותר (מבחינת שווי כספי) לא תמיד תהיה ההצעה הזוכה בהליך התמחרות.

30 במאי, 2024

ברנע: כנס בנושא מעילה והונאה במקום העבודה

עורכי הדין נטע ברומברג, הדר ישראלי וערן וינר ביחד עם רו"ח עופר אלקלעי וארגון היועצים המשפטיים ה- ACC, קיימו כנס בנושא מעילה והונאה במקום העבודה ודיברו על היערכות, מניעה, טיפול וניהול משבר במצבים אלו.

19 במאי, 2024

פסיקה חדשה עשויה לשנות את מעמדם של חוזים פאושליים

חוזים מענף הבנייה מתאפיינים במגוון הדרכים שהם מאפשרים לחישוב תמורה על עבודה. המודלים השונים נעים על ציר שבקצה האחד שלו נמצא מודל מבוסס דיוק ובשני – מודל מבוסס וודאות. הפסיקה החדשה יוצרת בלבול בין המודלים, ופוגעת במעמדם של חוזים פאושליים.

6 במאי, 2024

שימוש בשם ללא רשות: פגיעה בפרטיות

בית המשפט קבע כי רשת ההמבורגרים מקדונלד'ס תפצה את כתבת הצרכנות של חדשות 12, מעין פרתי, בסכום של 40,000 ש"ח, בשל שימוש שעשתה הרשת בשמה של הכתבת, ללא הסכמתה, במסגרת מסע פרסום לגלידה שמכרה הרשת.

21 באפריל, 2024

הצעת חוק פרטית חדשה לתובענות ייצוגיות: ראיון עם אייל נחשון ב"גלובס"

הצעת חוק פרטית מבקשת לחייב תובע ייצוגי לפנות בפנייה מוקדמת לנתבע - כמי שמייצג באופן תדיר גופים הנתבעים בתובענות ייצוגיות. אייל נחשון, מומחה בתביעות ייצוגיות ושותף במחלקת הליטיגציה במשרדנו, הציג את נקודת מבטו לגבי הצעת החוק ואמר בין היתר: ""זה רק יחזק את מוסד התובענות הייצוגיות".

12 במרץ, 2024

ברנע: ייצוג לקוח במסגרת בקשת רשות ערעור

עורכי הדין זוהר לנדה, ערן וינר, לינה מחולה וחן סגל ממשרדנו, מייצגים את פנדה - חברה פרטית אשר בעקבות סכסוך יצרי בין בעלי מניותיה נקלעו מוסדותיה למבוי סתום ("דד-לוק"). המחלוקות הגיעו עד לבית המשפט העליון, אשר בהחלטה תקדימית וחשובה קיבל את עמדת החברה והתווה את האופן שבו ינוהלו ויתבררו סכסוכי בעלי מניות, כמו גם כללי אצבע להתמודדות עם מצבי מבוי סתום בחברות פרטיות.  במוקד ההחלטה נקבעה האפשרות לסווג דירקטור בחברה פרטית כבעל "עניין אישי שלילי" ואף האפשרות להימנע מהבאה של עסקה לאישור האסיפה הכללית.

11 במרץ, 2024

הסכמות בלתי פורמליות או חוזה מחייב?

פסק דין חדש של בית המשפט העליון משרטט מחדש את גבולות הגזרה להכרה בהסכמים ומסמן כי גם להסכמים לא פורמליים עשוי להיות תוקף משפטי.

7 במרץ, 2024

ברנע: ייצוג ג'נסל בתביעה על סך 16 מיליון ₪

עורכי הדין גל ליפשיץ, יתיר מדר ולירון דהן ממחלקת הליטיגציה של משרדנו מייצגים את חברת ג'נסל בתביעה על סך 16 מיליון ₪ נגד יבואנית הרכב אי.וי מוטורס וכן חברת חולון מוטורס, בגין הפרת הסכמים וחוב כספי בסך כ- 4.5 מיליון דולר, עבור מערכות וציוד.

5 במרץ, 2024

זכויות יוצרים: בית המשפט בארה"ב דחה חלק מהטענות נגד OpenAI

נושא זכויות היוצרים וההגנה עליהן מצוי בליבת השימוש של חברות העושות שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית. על-כן, חשוב לוודא, שככל שקיימים הסכמים בין שחקנים שונים במשק ובין ספקי טכנולוגיית בינה מלאכותית, אלה יכללו הוראות המגינות על אותם .שחקנים מפני טענות משפטיות ביחס לזכויות היוצרים

19 בפברואר, 2024

חובת פנייה מוקדמת בתובענות ייצוגיות – בית המשפט מציב חסם בפני הגשת תביעות סרק?

בית המשפט המחוזי בתל אביב הפחית לאחרונה תשלומים שסוכמו בין משיבים למבקשים בתובענות ייצוגיות בעניין הצהרות נגישות באתרים, ומסמן בכך לתובעים סדרתיים כי הגשת תביעה ייצוגית היא המוצא האחרון וכי עליהם להקדים פנייה לנתבע בטרם הגשתה.

18 בפברואר, 2024

חדש: חוק הבוררות המסחרית הבינלאומית

החוק החדש מכניס בהירות לסוגיות ושאלות בתחום הבוררות הבינלאומית, באופן שיסייע לצדדים להסכם להחליט החלטות ולכלכל צעדים בתבונה, במקרה של סכסוך.

4 בינואר, 2024

זכויות יוצרים ו-AI: ה-New York Times תובע את OpenAI ואת מיקרוסופט

המתח בין שמירה על זכויות יוצרים של יוצרי תוכן לבין פיתוח של פלטפורמות AI מגיע שוב לפתחם של בתי המשפט. האם רגולציה מתאימה תוכל ליישב בין הצרכים השונים?

3 בינואר, 2024

חדלות פירעון: הטלת אחריות אישית על נושאי משרה בשל חוב שנצבר לרשם החברות

בית משפט המחוזי קבע כי יש להטיל אחריות אישית על מנהל כללי ודירקטור בחברה, לחוב שצברה החברה לרשם החברות בגין אגרות שנתיות, לאחר הפסקת פעילותה, כתוצאה מהימנעותו מנקיטת הליכים לפירוק החברה.

21 בספטמבר, 2023

תביעות נגזרות וועדות בלתי תלויות: הרצאה של אייל נחשון בוובינר של איגוד החברות הציבוריות

בעקבות פרסום טיוטת תקנות החברות, אייל נחשון, שותף במחלקת הליטיגציה במשרדנו, הוזמן להשתתף בוובינר של איגוד החברות הציבוריות אשר דן בנושא. בהרצאתו, התייחס אייל לטיוטות התקנות בראי הליטיגציה.

20 בספטמבר, 2023

האם התיקון המוצע לחוק החוזים מבטל את הלכת אפרופים?

בניגוד לכותרות, בחינה שקולה של התיקון מראה שמדובר בעיגון בחקיקה של הלכה של בית המשפט העליון, וביצירת וודאות רבה יותר לגבי פרשנות חוזים במגזר העסקי.

19 בספטמבר, 2023

חוזים, חתימות וסמיילי: האם לאימוג'י יש תוקף משפטי?

בתי משפט ברחבי העולם נדרשים לקבוע מה המעמד המשפטי של אימוג'ים, ולהכניס תחת דוקטרינת החוזים שפה דיגיטלית שעל משמעות הסמלים שלה עדיין אין הסכמה רחבה. 

10 בספטמבר, 2023

מה מותר ומה אסור לאחר היפרדות בין יזמים בחברת סטארט אפ

הסכם מייסדים אמור לפתור בעיות העלולות לעלות במקרה של פירוקו של מיזם משותף. אולם, היעדרו של הסכם כזה לא מאפשר למייסדים לחמוק מחובות ברורות הנגזרות מחוק החברות.