© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  רגולציה

14 במאי, 2025

המהפכה הקריפטוגרפית: ממערכת פיננסית מקבילה למיינסטרים

13 במאי, 2025

חסינות UNRWA מפני תביעות נזיקיות

במהלך מלחמת חרבות ברזל התברר כי עובדים של סוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם (UNRWA) פעלו בשירות ארגון חמאס, והשתתפו בטבח ב-7 באוקטובר.

12 במאי, 2025

בית המשפט: שינוי מהותי בפריט מיובא אינו מצדיק שינוי סיווג לצורכי מכס

בפסק דין שניתן באפריל 2025, קבע בית המשפט המחוזי כי שינוי מהותי בפריט מיובא – כגון פירוק חלקיו – אינו מקנה ליבואן זכות לשינוי סיווגו לצורכי מכס.

11 במאי, 2025

משטר המכסים האמריקאי – הקלות ליצרני הרכב, ומניעת כפל מכסים

ביום שלישי ה 29.4.2025 חתם נשיא ארצות הברית על צו נשיאותי ועל הכרזה נשיאותית, המקלים על כמה מהמכסים על רכבים שהוטלו בראשית חודש אפריל.

11 במאי, 2025

ממשלת ארצות הברית ביטלה את הפטור ליבוא מסין על יבוא קטן (de minimis)

ב-2.5.2025 נכנסה לתוקף ההוראה שנקבעה בצו הנשיאותי מס' 14256 מיום 2.4.2025. הצו הנשיאותי מבטל את פטור ה-לייבוא מסין לארצות הברית, הניתן למוצרים ששוויים מתחת ל-$800.

8 במאי, 2025

רשות הגנת הפרטיות מסדירה את תחום הבינה המלאכותית עם הגבלות מחמירות

ד"ר אבישי קליין ממשרדנו במאמר דעה ב"ישראל היום" מתייחס לטיוטת ההנחיות החדשה של רשות הגנת הפרטיות להסדרת טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים בישראל. ההנחיות יקבלו משנה תוקף בכניסתו של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות לתוקף במהלך אוגוסט 2025. הטיוטה מציבה דרישות מחמירות, ובהן איסור שימוש במידע אישי ללא הסכמה מראש וקנסות כבדים בגין הפרות. אמנם, יש לברך על היוזמה לקביעת סטנדרטים ברורים לעידן ה-AI, אך ההתמקדות הבלעדית בפרטיות תוך התעלמות ממורכבות הטכנולוגית והאתגרים העסקיים הטמונים בה, מעלה קשיים רבים עבור ארגונים בישראל.  בעקבות כך, על עסקים להתחיל לנהל סיכונים טכנולוגיים ורגולטוריים במקביל. 

8 במאי, 2025

הרשות להגנת הפרטיות מציבה גבולות לבינה המלאכותית: מה המשמעות לעסקים?

הרשות להגנת הפרטיות ("הרשות") פרסמה לאחרונה טיוטת הנחיה המבהירה את עמדתה לגבי האופן שבו על עסקים וארגונים ליישם את הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981 ("החוק") והתקנות שמכוחו, על מערכות בינה מלאכותית.

5 במאי, 2025

סקר ציות: למה תכנית אכיפה פנימית הפכה חובה בארגונים?

סקר ציות הוא הלב הפועם ביישום תכנית אכיפה פנימית. זהו כלי מדויק למיפוי סיכונים, זיהוי פערים רגולטוריים, והערכת הבקרות הקיימות. הסקר חושף את האופן שבו מתנהלים תהליכים בארגון מהיבטים משפטיים, אתיים ותפעוליים, ומאפשר התאמה מדויקת של תכנית הציות לסיכונים הייחודיים של הארגון.

28 באפריל, 2025

היטל היצף על יבוא קנביס רפואי

שר הכלכלה ניר ברקת החליט לפי הדיווחים בעיתונות, לאמץ את המלצת הוועדה המייעצת לעניין היטלי הסחר ולהטיל "היטל היצף" על יבוא קנאביס מקנדה בשיעור של עד 165% (ההיטל משתנה לפי היצרן). ב 21.4.2025 כתב שר האוצר לשר הכלכלה מכתב ובו הוא מביע את התנגדותו להטלת ההיטל, וההחלטה עוכבה.

28 באפריל, 2025

משבר המכסים מול ארה"ב מציף מחדש את שאלת רכש גומלין בישראל

בימים אלה, מגבש משרד האוצר יחד עם משרדי ממשלה נוספים תכנית לצמצום הגירעון המסחרי של ארה"ב מול ישראל, על מנת להקטין את שיעור המכס שהטיל ממשל טראמפ על יבוא סחורות מישראל. לפי הדיווחים, אחת ההצעות הנשקלות כעת היא מתן פטור לחברות אמריקאיות מחובת רכש גומלין בתמורה לזכייתן במכרזים גדולים בישראל.

28 באפריל, 2025

עצמאות נגיד הבנק המרכזי הפדראלי "הפדרל ריזרב"

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ חוזר וקורא בימים האחרונים להורדת הריבית בארצות הברית תוך שהוא החריף את הביטויים כלפי יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאואל, ואף איים להדיחו. נראה כי בימים האחרונים החליט הנשיא טראמפ שלא להדיח את פאואל לעת עתה, אך אין כל ביטחון שהוא לא יחליט לנסות ולהדיחו בעתיד.

28 באפריל, 2025

כללי מקור בסחר בינלאומי

על הסחר הבינלאומי בין סין לארצות הברית מוטלים כיום מכסים ניכרים, שלמעשה חוסמים את הסחר הישיר בין שתי המדינות. אלא שמכסים אלו מעלים את האפשרות כי סחר בין שתי המדינות יתקיים בעקיפין, דרך מעבר של סחורות במדינות שלישיות. כמובן, העברה של מוצרים מוגמרים סיניים לארצות הברית והצגתם, למשל, כמוצרים המיוצרים בדרום-קוריאה היא אסורה ומהווה עבירה. אך ייתכן מצב ביניים שבו מרכיבים מסוימים של המוצר ייוצרו בסין, ואחרים במדינות אחרות, כמו למשל ישראל, הנהנות משיעור מכס נמוך יותר.

28 באפריל, 2025

דרישות ארצות הברית בעניין המכסים

ב-5 לאפריל 2025 הטילה ארצות הברית "מכס גומלין" על כלל המוצרים המיובאים לארצות הברית (למעט חריגים) בשיעור של 10%. על מוצרים המיובאים ממדינות שלארצות הברית גרעון סחר גדול עימן – לרבות מדינת ישראל – הוטל מכס גומלין מיוחד המחושב לפי גודל גירעון הסחר. מכס הגומלין המיוחד הוקפא ל-90 יום על מנת לאפשר לצדדים להגיע לידי הסכמה בדבר הדרכים לצמצום גירעון הסחר.

27 באפריל, 2025

רשות ניירות ערך: דוח ריכוז ממצאים בנושא הצעה של ניירות ערך ללא פרסום תשקיף

לאחרונה, פרסמה רשות ניירות ערך דוח ריכוז ממצאים בנושא הצעה של ניירות ערך ללא פרסום תשקיף. הדוח מיועד לגופםי המעוניינים להציע ניירות ערך לציבור ומשקף את עמדת הרשות ביחס לגבולות הגזרה של עמידה בפטורים שונים המאפשרים להציע ניירות ערך ללא פרסום תשקיף.

24 באפריל, 2025

שינויי רגולציה משמעותיים בעולם הקריפטו – עם כניסת MiCA לתוקף מה חשוב לדעת?

האיחוד האירופי השיק את תקנות MiCA (Markets in Crypto-Assets), שנועדו לייצר מסגרת רגולטורית ברורה ואחידה עבור ספקי שירותי קריפטו ונחשבת למודל עולמי לרגולציה בתחום הקריפטו (CASPs).

24 באפריל, 2025

מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB): עיבוד מידע אישי בטכנולוגיות בלוקצ’יין

לאחרונה פרסמה מועצת הגנת המידע האירופית (EDPB) טיוטת הנחיות חדשה בנוגע לעיבוד מידע אישי באמצעות טכנולוגיות בלוקצ'יין. מטרת ההנחיות היא להבהיר כיצד ניתן ליישב בין עקרונות ה-GDPR לבין השימוש בטכנולוגיות בלוקצ’יין.

20 באפריל, 2025

הנחיות רשות ניירות ערך: שימוש בצ'אט-בוטים בפלטפורמות פיננסיות

מהפכת הבינה המלאכותית מגיעה גם לשוק ההון בישראל: רשות ניירות ערך מאפשרת שימוש בצ'אט-בוטים להנגשת אנליזות פיננסיות, אך קובעת כללים ברורים ומגבלות חשובות שעל גופים פיננסיים לשים לב אליהם.

11 באפריל, 2025

טראמפ מתמרן את שוק ההון? ד"ר צבי גבאי מתראיין ל-N12

זמן קצר לפני שהודיע על השעיה של המכסים מול רוב שותפות הסחר של ארה"ב למשך 90 יום – מהלך שהוביל לעליות חדות בשווקים – פרסם הנשיא לשעבר דונלד טראמפ פוסטים שנויים במחלוקת, שבהם אזכר את סמל המניה של חברה שבשליטתו. המהלך עורר תהיות כבדות בנוגע לניגוד עניינים, מניפולציה בשוק ההון והיבטים משפטיים מורכבים שנלווים לכך. ד"ר צבי גבאי התראיין ל-N12 והציג את ההיבטים המשפטיים של הפרשה.

10 באפריל, 2025

הצבת מצלמות במקום העבודה: איזון בין זכויות העובד לבין סמכויות המעסיק

פסק דין חדש של בית הדין הארצי לעבודה קובע כי הצבת מצלמות בקרבת עמדת עבודה אינה מהווה בהכרח הרעה מוחשית בתנאי העבודה.

7 באפריל, 2025

רפורמת רישום התרופות בישראל: ייעול תהליכים וקיצור זמנים לטובת הגדלת ההיצע והוזלת המחירים

משרד הבריאות יוצא במתווה חדש לקיצור דרמטי של הליכי רישום התרופות בישראל, אשר מבוסס על אימוץ גישה חדשה של הגברת שיתוף הפעולה בין משרד הבריאות לבין רשויות רישום מובילות בעולם, תוך הסתמכות על אישורים שניתנו במדינות אחרות לפני שהוגשו לרישום בישראל.