Together is empowering
בית · עדכוני לקוחות · ליטיגציה · ליטיגציית נדל"ן
מלחמת "חרבות ברזל" גרמה לטלטלה משמעותית בענף הבניה, שהתבטאה בהשלכות לא מבוטלות על היקף כוח האדם, סגירת אתרי בנייה, ובהתאם, אף לעיכוב במועדי מסירה בפרויקטים רבים.
פסק דין חשוב שניתן על-ידי בית המשפט העליון מחדד את חשיבות עריכת הסכמות חוזיות באופן ברור ומפורש, כדי להימנע ממחלוקות בקשר להקניית זכויות בנייה נוספות או עתידיות לבעלי זכויות ספציפיים במקרקעין.
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק באופן תקדימי כי דיירים שהתנגדו לפרויקט פינוי בינוי יפצו את שאר הדיירים בסכום של 7.2 מיליון ש"ח. בית המשפט אפשר לדיירים, לפנים משורת הדין, לחתום על ההסכם, ובכך לפטור עצמם מתשלום הפיצויים.
בפסק הדין של העליון נקבעו קביעות מחמירות ביחס לחוזים למראית עין, שכל מטרתם היא להונות את רשויות המס ואת המערכת הבנקאית. בין היתר התייחס העליון למחלוקת משפטית מתמשכת בשאלת סיווג החוזים.
על מנת לוודא שההסדר המוסכם הוא הולם ולא כולל ויתור על זכויות קוגנטיות של הרוכש לפי החוק, יש לקחת בחשבון מספר עקרונות, כגון האם ההסכם משקף הערכה סבירה של הסיכונים הקיימים במחלוקות בין הצדדים.
על פי ועדת הערר המחוזית, על ועדות הבנייה להעדיף ראיה תכנונית רוחבית בבואן לאשר תכניות בנייה, ורק במקרים חריגים לסטות מעמדת הדרג המקצועי.
פסק דין חדש של בית המשפט העליון מבטל פסיקה של המחוזי ואגב כך מחיל על מוכרי דירה "על הנייר" אחריות וחבות מוגברות לגילוי מידע.