בית · עדכוני לקוחות · מיסוי
בעלי בניינים המיועדים להשכרה לטווח ארוך זכאים להטבות מס משמעותיות שניתנו כדי לעודד בניית בניינים הכוללים דירות מגורים שמיועדות להשכרה ממושכת.
“ביטול חלקי” של עסקת מכר במקרקעין – הוא למעשה עסקה חדשה שבה הרוכש בעסקה, מוכר חלק מהקרקע שרכש במקור, בחזרה למוכר בעסקה.
החוק החדש לעידוד תעשייה עתירת ידע ולקידום השקעות בהייטק הישראלי – חוק האנג’לים החדש, באמצעות תמריצי מס שונים, נועד לשמר את ישראל כיעד אטרקטיבי להשקעה בחברות טכנולוגיה
במסגרת תיקון חדש בחוק ההסדרים, החל משנת 2025, יחיד אשר הכנסתו החייבת ממקורות הוניים בלבד בשנת המס עלתה על התקרה, יהיה חייב במס נוסף על חלק הכנסתו החייבת ממקורות הוניים העולה הסכום האמור, בשיעור של 2% נוספים.
בסוף שנת 2024, פורסמו בכנסת במסגרת חוק ההסדרים עדכוני חקיקה משמעותיים, המשנים ללא היכר את אופן מסויין של “חברות מעטים” בישראל.
ועדת הכספים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את החוק להקלות בתנאי שינוי מבנה, לאחר שהצעת החוק שפורסמה לראשונה בפרק המיסים של חוק ההסדרים לשנת 2025, במטרה להיטיב עם ענף ההיי-טק, פוצלה מהצעת החוק המקורית.
לאחרונה, פרסמה רשות המיסים הנחיות מעודכנות על היבטי המס שיחולו בהשקעה בחברה באמצעות SAFE. הנחיות אלה הן בהמשך לפרסום עמדתה הראשונה של הרשות במאי 2023 ואשר פגו בסוף 2024.
במטרה לצמצם מחלוקות בין מוכרי דירות מגורים לרשות המיסים, פורסמה לאחרונה תוספת להוראות ביצוע משנת 1987, הכוללת הנחיות להתמודדות עם מקרים בהם למוכר אין אסמכתאות להוצאות שהוציא על בניית הדירה, אותן הוא מבקש לנכות מהשבח החייב במס.
שנת 2025 הביאה עמה חידושים משמעותיים בעולם המס בכלל, ובעולם מיסוי מקרקעין בפרט. להלן עיקרי השינויים שאושרו עד ינואר 2025 בתחום.
רשות המיסים ומשרד האוצר פרסמו תזכיר חוק להסדרת תחום הנכסים הדיגיטליים בישראל. אחת ההצעות המרכזיות בתזכיר היא להסדיר באופן ברור את מעמדו של “נכס דיגיטלי” כנכס הוני.
לפני מספר ימים פרסמה רשות המיסים הנחיה חדשה שמעדכנת את הכללים לקבלת הטבות במס רכישה לנכים, עיוורים, נפגעים ובני משפחה של חללי מערכות ישראל.
ב- 17 ספטמבר פורסם תיקון לכללי מס הכנסה (הקלות מס בהקצאת מניות לעובדים), לאחר כ-20 שנה שלא תוקנו.
התיקון ייכנס לתוקף ב-1 לינואר 2025 וישפיע בעיקרו על הליך אישור תוכניות ההקצאה והדיווחים לרשות המיסים.
לעמדת בית המשפט המחוזי שהובעה בפסק הדין שניתן לאחרונה, יש השלכות משמעותיות עבור משקיעים, יזמים וגם אנשים פרטיים הרוכשים בנייני דירות המיועדים להריסה, ומעוניינים לבצע התאמות בשימוש בנכסים הנרכשים.
על פי התקנות החדשות, שצפויות להיכנס לתוקף באוגוסט 2024, מסלול הטבת מס הרכישה לדירת מגורים יחידה העומד לרשות עולים חדשים ישופר, ושימוש בו יעשה משתלם יותר מאשר שימוש במסלול במדרגות מס רכישה של דירה יחידה להן זכאי תושב ישראל.
מתי קובע בית המשפט כי עסקה היא עסקה מלאכותית לצרכי מס? במקרה של קבוצת “מוצרי שלם אריזות”, בית המשפט המחוזי דחה את טענות פקיד השומה בעניין, וקבע כי שינוי המבנה שנעשה הוא לגיטימי מבחינה עסקית, וכי לא מדובר בשינוי שנעשה רק על מנת להפחית תשלומי מס.
בית המשפט קבע שרשות המסים גבתה ביתר מעל מאה מליון ש”ח ממוכרי דירות שעד המכירה השכירו אותן במסלול הפטור ממס. משמעות הקביעה דרמטית, שכן קופת המדינה תיאלץ להחזיר את המס שנגבה ביתר למוכרי דירות המהווים חלק מהקבוצה עליה חל פסק הדין.רשות המיסים צפויה לערער על ההחלטה.
לחתימה על הסכם ממון בין בני זוג יש השפעה קריטית לא רק על חלוקת הרכוש לאחר גירושים, אלא גם על תשלום מס במהלך חיי הנישואים. חשוב להכיר את היתרונות הכלכליים הטמונים בחתימה על הסכם שכזה, ולנסח אותו בהתאם.
מחלוקת בענייני שומה הובילה לפסק דין חדש ותקדימי בנוגע למערכת היחסים בין חברות בנות בקבוצה רב לאומית, ובנוגע לסיווג טיב הפעילות העסקית שסיפקו החברות זו לזו.
מטרתה של הצעת החוק היא הגברת השקיפות במערכת המס הישראלית, כדי למנוע הערכה שלילית של מדינת ישראל על-ידי הפורום הבינלאומי לשקיפות וחילופי מידע, וכדי להגביר את מאמצי המאבק בהון השחור.
ביהמ”ש העליון ציין כי מטבעה, מהותה של עסקת תיווך היא חיבור בין שני צדדים לכדי עסקה אחת, ולכן התייחסות לעסקה כאל מתן שירות לכל צד בנפרד – לתושב חוץ ולתושב ישראל – לא משקפת את המהות הכלכלית האמיתית של השירות.