בית · עדכוני לקוחות · ליטיגציה
בית המשפט המחוזי קבע: לבית המשפט בישראל יש סמכות לדון בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד חברת OpenAI, יוצרת כלי הבינה המלאכותית ChatGPT.
בתחילת מרץ, נכנסו לתוקף תקנות המתווכים במקרקעין (אתיקה וחובות מקצועיות), הקובעות לראשונה כללי אתיקה וחובות מקצועיות מחייבים החלים על כלל העוסקים בתיווך במקרקעין בישראל, ואשר מסדירות תחומים מרכזיים בעבודת המתווכים במקרקעין.
מלחמת “חרבות ברזל” גרמה לטלטלה משמעותית בענף הבניה, שהתבטאה בהשלכות לא מבוטלות על היקף כוח האדם, סגירת אתרי בנייה, ובהתאם, אף לעיכוב במועדי מסירה בפרויקטים רבים.
פסק דין חדש של בית המשפט העליון, שהפך את החלטות הערכאות הנמוכות, עושה סדר באופן יישום הוראות חוק הירושה במקרים בהם אדם שירש רכוש מכוח צוואה הדדית עם הוראת “יורש אחר יורש”, משנה את צוואתו לאחר פטירת בן.ת זוגו.
בעת האחרונה מתגברת מגמת הליכי האכיפה ואף מכתבי התראה ו/או בקשות לאישור תובענה ייצוגית כנגד יצרנים ויבואנים המחוייבים לעמוד ביעדי מחזור קבועים מכוח חוק האריזות. מגמה זו צפויה להתגבר, בין היתר, כיוון שהגשת בקשות אלה אינן כרוכות בתשלום אגרה.
ההעדפה שנתנו לאחרונה מנהלי ההסדר של חברת “איסבקו” חדלת הפירעון להצעת הרכישה של חברת הכרם, מצביעה על כך שלמרות שההיגיון הכלכלי אומר אחרת, ההצעה הגבוה ביותר (מבחינת שווי כספי) לא תמיד תהיה ההצעה הזוכה בהליך התמחרות.
חוזים מענף הבנייה מתאפיינים במגוון הדרכים שהם מאפשרים לחישוב תמורה על עבודה. המודלים השונים נעים על ציר שבקצה האחד שלו נמצא מודל מבוסס דיוק ובשני – מודל מבוסס וודאות. הפסיקה החדשה יוצרת בלבול בין המודלים, ופוגעת במעמדם של חוזים פאושליים.
בית המשפט קבע כי רשת ההמבורגרים מקדונלד’ס תפצה את כתבת הצרכנות של חדשות 12, מעין פרתי, בסכום של 40,000 ש”ח, בשל שימוש שעשתה הרשת בשמה של הכתבת, ללא הסכמתה, במסגרת מסע פרסום לגלידה שמכרה הרשת.
פסק דין חדש של בית המשפט העליון משרטט מחדש את גבולות הגזרה להכרה בהסכמים ומסמן כי גם להסכמים לא פורמליים עשוי להיות תוקף משפטי.
נושא זכויות היוצרים וההגנה עליהן מצוי בליבת השימוש של חברות העושות שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית. על-כן, חשוב לוודא, שככל שקיימים הסכמים בין שחקנים שונים במשק ובין ספקי טכנולוגיית בינה מלאכותית, אלה יכללו הוראות המגינות על אותם .שחקנים מפני טענות משפטיות ביחס לזכויות היוצרים
בית המשפט המחוזי בתל אביב הפחית לאחרונה תשלומים שסוכמו בין משיבים למבקשים בתובענות ייצוגיות בעניין הצהרות נגישות באתרים, ומסמן בכך לתובעים סדרתיים כי הגשת תביעה ייצוגית היא המוצא האחרון וכי עליהם להקדים פנייה לנתבע בטרם הגשתה.
החוק החדש מכניס בהירות לסוגיות ושאלות בתחום הבוררות הבינלאומית, באופן שיסייע לצדדים להסכם להחליט החלטות ולכלכל צעדים בתבונה, במקרה של סכסוך.
המתח בין שמירה על זכויות יוצרים של יוצרי תוכן לבין פיתוח של פלטפורמות AI מגיע שוב לפתחם של בתי המשפט. האם רגולציה מתאימה תוכל ליישב בין הצרכים השונים?
בית משפט המחוזי קבע כי יש להטיל אחריות אישית על מנהל כללי ודירקטור בחברה, לחוב שצברה החברה לרשם החברות בגין אגרות שנתיות, לאחר הפסקת פעילותה, כתוצאה מהימנעותו מנקיטת הליכים לפירוק החברה.
בניגוד לכותרות, בחינה שקולה של התיקון מראה שמדובר בעיגון בחקיקה של הלכה של בית המשפט העליון, וביצירת וודאות רבה יותר לגבי פרשנות חוזים במגזר העסקי.
בתי משפט ברחבי העולם נדרשים לקבוע מה המעמד המשפטי של אימוג’ים, ולהכניס תחת דוקטרינת החוזים שפה דיגיטלית שעל משמעות הסמלים שלה עדיין אין הסכמה רחבה.
הסכם מייסדים אמור לפתור בעיות העלולות לעלות במקרה של פירוקו של מיזם משותף. אולם, היעדרו של הסכם כזה לא מאפשר למייסדים לחמוק מחובות ברורות הנגזרות מחוק החברות.
פסק דין חשוב שניתן על-ידי בית המשפט העליון מחדד את חשיבות עריכת הסכמות חוזיות באופן ברור ומפורש, כדי להימנע ממחלוקות בקשר להקניית זכויות בנייה נוספות או עתידיות לבעלי זכויות ספציפיים במקרקעין.
לאחרונה נכנסו לתוקף תיקונים בחוק הירושה, שמרחיבים את סמכויות הרשם לענייני ירושה ומפחיתים את מספר העניינים שיועברו לבתי המשפט לענייני משפחה, ומצמצמים את הפיקוח של האפוטרופוס הכללי על מנהלי עיזבון.
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק באופן תקדימי כי דיירים שהתנגדו לפרויקט פינוי בינוי יפצו את שאר הדיירים בסכום של 7.2 מיליון ש”ח. בית המשפט אפשר לדיירים, לפנים משורת הדין, לחתום על ההסכם, ובכך לפטור עצמם מתשלום הפיצויים.