בית · עדכוני לקוחות · בנקאות ומימון
הוראות חדשות קובעות את המסגרת הרגולטורית למתן שירותי תשלום, מבקשות לעודד כניסת שחקנים חדשים לשוק ותוך מתן הגנה נרחבת לצרכנים. החוק יחול על חברות המעניקות שירותי תשלום, נותני שרותי אשראי, חברות סליקה, ועוד.
הסעיף החדש קובע כי שירותי תשלום בנקאיים אגב פעילות במטבע וירטואלי מוגדרים כפעילות בסיכון גבוה, ומחוייבים באמצעי בקרה מוגברים. בנוסף, וכדי למנוע מראש מתאגידים בנקאיים לסרב באופן גורף לאפשר פעילות בכספים שמקורם בקריפטו, הסעיף קובע כי עליהם לגבש מדיניות ונהלים שיאפשרו להם לתת שירותים בנקאיים בכספים אלה.
בסקירה השנתית של בנק ישראל אשר פורסמה בסוף חודש מאי עדכן הפיקוח על הבנקים כי הוא מקדם גיבוש רגולציה עדכנית ומקיפה בנושא של ניהול סיכוני סביבה. זהו צעד שננקט על רקע החשיבות הרבה שהפיקוח על הבנקים מייחס לנושא איכות הסביבה.
אף שישראל היא מהמדינות המובילות בעולם בתחום הפינטק, חברות פינטק נאלצות להתמודד קשיים רגולטורים רבים. תזכיר חוק חדש שפורסם נועד לאפשר הקמה של “ארגז חול” אשר יוקם בהשראה של תוכניות שונות שהונהגו כבר ביפן, אוסטרלי וסינגפור.
השינויים החוקיים האחרונים נותנים בידי עסקים כלים שלא היו קודם לכן להתמודד עם הקשיים התזרימיים בתקופה זו של משבר הקורונה.
לאחרונה בנק ישראל הוביל מספר התפתחויות חשובות בשוק התשלומים בישראל, שאמורות לעודד את התחרות בשוק שירותי התשלומים ולקדם יישום של טכנולוגיות חדשניות.
בנק ישראל פרסם נייר עמדה בנושא פעילות אפליקציות התשלומים של הבנקים בעסקים. נייר העמדה מסיים מאבק ארוך, שניהלו חברות כרטיסי האשראי מול הבנקים.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב, פסק לאחרונה בסוגיה הנוגעת להתנהלות של בנקים עם כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים. בית המשפט קבע במפורש כי מדיניותו הגורפת של הבנק אשר אוסרת פתיחת חשבון ללקוח העוסק במטבעות דיגיטליים – אינה סבירה.
בית המשפט המחוזי דן החודש בבקשה למתן צו זמני לבנק הפועלים המחייב אותו לקבל כספי לקוח, שמקורם ברווחי מכירת מטבעות דיגיטליים, אשר בוצעה מחוץ לישראל.
פסק דין תקדימי של בית המשפט המחוזי בתל אביב קובע כי בנק רשאי לסרב להעניק שירות לחברה העוסקת במטבעות וירטואליים (Virtual Currencies).
כחלק מהמגמה העולמית למציאת תחליפי אנרגיה ועידוד הקמת פרויקטים בתחום האנרגיה המתחדשת, פרסמה מדינת ישראל בשנים האחרונות מספר מכרזים משמעותיים במטרה להשיג פיתוח בר קיימא של מקורות אנרגיה נקיים יותר. מבין המכרזים, ניתן למנות שני מכרזים נפרדים להקמה והפעלה של שתי תחנות כוח תרמו-סולאריות (Plot A ו-Plot B) באזור קיבוץ אשלים בדרום הארץ, את הפרויקט אגירה שאובה בגלבוע.