Together is empowering
בית · עדכוני לקוחות · דיני עבודה · ליטיגציה של דיני עבודה
בפסק דין תקדימי שניתן לאחרונה קבע בית הדין הארצי כי יש לכלול עמלות מכירה בשכר לצורך חישוב תשלום דמי מחלה, דמי חופשה, הפרשות לפנסיה וגמול עבור עבודה בשעות נוספות.
בית הדין הארצי לעבודה הפך את פסק דינו של בית הדין האזורי, וקבע כי הורדת שופט כדורגל לשיפוט בליגה נמוכה נבעה משיקולים לא ענייניים – שיקולי משקל ונראות.
בית הדין האזורי לעבודה החליט לבטל פיטורים של עובדת שהתבטאה כנגד חיילי צה"ל, בטענה כי נפלו פגמים בהליך השימוע שנערך לה.
גם בהליכי צמצום ורה-ארגון, חובה להקפיד על הליכי סיום העסקה העומדים בחוק ובפסיקה, לרבות זימון לשימוע, זכות לעורך דין בשימוע ועוד.
בית הדין האזורי לעבודה קבע כי התנהלות המעסיקה לא עמדה בהוראות החוק לגבי הליך פיטורים תקין, וכן פגעה בשמה הטוב של העובדת הוותיקה.
פסק דין תקדימי שנתן בית הדין הארצי לעבודה באחרונה מרחיב את ההגדרה של יחסי מרות למה שבית הדין מכנה "יחסי השפעה".
בית הדין הארצי לעבודה פסק את הסכום לעובד, לאחר שבית הדין האזורי פסק לזכותו פיצוי בסך 60,000 שקלים.
פסק הדין של בית הדין הארצי משקף שאין מתכונת קבועה או סטנדרטית לניהול נכון של בירור לפי החוק למניעת הטרדה מינית, ויש לבחון את הדברים בתוך הקשרם הספציפי ובהתחשב בסוגיות הייחודיות שעולות תוך כדי התהליך.
לגישת בית הדין לעבודה, הוצאת עובד מקבוצת הווטסאפ של מקום העבודה בטרם התקיים שימוע יכולה להצביע על כך שהשימוע נערך רק למראית עין, ולחשוף מעסיקים לטענות בדבר פיטורים שלא כדין.
בתביעה של מנכ"ל לשעבר את החברה בה הועסק, פסק בית הדין הארצי לעבודה, כי המנכ"ל לא יכול לצרף לתביעתו בבית הדין לעבודה את בעלי המניות האחרים, כיוון שהמשקיעים לא היו מעורבים בניהולה השוטף של החברה.
חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במנהל התקין) נועד להגן על עובדים שחושפים מעשה שחיתות במקום עבודתם – התיקון שעבר החוק לאחרונה מגביר את ההגנה.
בחודש ספטמבר, דחה בית הדין הארצי לעבודה את ערעורה של מסעדת קפה נואר בתל אביב והותיר על כנו את פסק הדין של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב שקבע, כי המסעדה תשלם פיצויים בגובה 300 אלף שקלים בגין פגיעה בהתארגנות עובדיה.
לאחרונה, בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב פסק, כי מעשיה של עובדת אשר ניצלה את ימי המחלה כימי חופשה מיד לאחר שנמסר לה מכתב הזימון לשימוע, מצדיקים שלילת פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת.
בית הדין לעבודה פסק לאחרונה, כי היעדרות קצרת מועד ממקום העבודה, ללא רשות, יכולה להוות הפרה של המשמעת וכפועל יוצא – עילה לפיטורים, אך לא ניתן לראות בה התפטרות.
פסק דין שניתן בבית הדין האזורי קבע כי עובדת שהרוויחה פחות מעובד באותו תפקיד זכאית לפיצוי מהמעסיק בגין הפליה.