חיפוש לפי תחום
בחר תחום עיסוק
עדכוני לקוחות / סייבר
החלטת בית המשפט על תחילת תהליכי האכיפה, בנוסף להוראות החוק הכלליות הנאכפות כבר כיום, צפויה להוביל לעליה ממשית באכיפה כנגד חברות העומדות בתנאי הסף של חוק הגנת הפרטיות בקליפורניה (CCPA/CPRA).
המגמות שנראו ב-2023 וודאי ימשיכו ויעמיקו ב-2024, עם רגולציה הולכת ומתפתחת על כלי AI, סוגיות חדשניות של פרטיות ואבטחת מידע וניסיון של רשויות בארץ ובעולם להדביק את הקצב בו הטכנולוגיה משתנה ומשנה את פני העולם העסקי.
בעוד שכלי AI יכולים לתרום תרומה משמעותית לעסקים, גם אם אינם טכנולוגיים, חשוב להכיר היטב את החשיפות שכלים אלה עשויים לייצר, כדי לבצע בחינה והטמעה באופן חוקי ושקוף.
החוק יפקח על חברות המייצרות ומספקות מכשירים חכמים (מכשירי IoT), ועל חברות המטפלות במידע שמכשירים אלה אוספים, ויחייב אותן לשורה של חובות שמטרתן שמירה על פרטיות הצרכנים.
ארה”ב מבקשת לקבוע כללים לפיתוח ושימוש בטוח של בינה מלאכותית כדי להסדיר את פעילות הממשל ולבסס את ההובלה שלה בתחום ה-AI והרגולציה שלו.
חברות סייבר ישראליות הפועלות באירופה חשופות לרגולציות ה-GDPR למרות שהן רשומות בישראל, ואפילו אם המידע שהן אוספות לא מעובד או מאוחסן באירופה.
הפריצה של Black Shadow לחברת Cyberserve שפורסמה לפני מספר ימים, אשר תוצאותיה, נכון לעת הזו, הן הדלפת מאגר הכולל למעלה מ-800,000 רשומות אודות בני אדם שונים, לצד מאגרים נוספים שנחשפו, מעלה שאלות חשובות הנוגעות ליחסים בין בעלי מאגרי המידע לבין הגורמים שעימם הם מתקשרים ומקבלים שירותים שונים הנוגעים לפעילות העסקית ואגב כך נוגעות במידע שלהם.