© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

חיפוש לפי תחום

כל העדכונים /  בלוקצ'יין

2 באפריל, 2024

רגולציית השווקים בנכסי קריפטו (MiCA) ושידול הפוך

היבט קריטי עבור חברות קריפטו שאינן מאוגדות באיחוד האירופי הוא הפטור משידול הפוך. פטור זה מאפשר לחברות מחוץ לאיחוד להציע שירותים בנכסי קריפטו ללקוחות באיחוד האירופי ללא צורך באישור מתוקף רגולציית MiCA.

23 בינואר, 2024

ה-SEC מאשרת קרנות סל מחקות ביטקוין

האישור מעורר התרגשות גדולה בקרב אנשי תעשיית הקריפטו והביטקוין בפרט, אולם יש לשים לב לכך שמדובר באישור פרטני שאינו גורף, ושה-SEC עדיין מתייחסת לסקטור כאל סקטור הפכפך הדורש משנה זהירות מצד המשקיעים.

16 בנובמבר, 2023

רשות ניירות ערך האמריקאית: עלייה בפעולות אכיפה בתחום ה-NFT

ה-SEC נוקטת בקו של רגולציה דרך אכיפה בתחום ה-NFTs, ויוצרת חוסר ודאות משפטית בתחום. האם רשות ניירות ערך הישראלית תלך בעקבותיה?

30 באוגוסט, 2023

ניירות ערך, נכסים דיגיטליים ונכסים פיננסיים: ההגדרות החדשות

לאחר קבלת הערות הציבור, רשות ניירות ערך מפרסמת הצעת חוק מתוקנת המבקשת לאסדר את תחום הנכסים הדיגיטליים.

6 באוגוסט, 2023

קריפטו כנייר ערך – יישום מבחן האווי ביחס לנכסים קריפטוגרפיים

הרגולציה באמצעות אכיפה (regulation by enforcement) מגבשת מבחנים כדי להחליט אלו נכסים קריפטוגרפיים עונים על ההגדרה של "נייר ערך" בעניין XPR - מטבע הקריפטו.

2 במרץ, 2023

לראשונה, התייחסות נרחבת לנכסים דיגיטליים במסגרת חוק ההסדרים

ההתייחסות המעמיקה לתחום הנכסים הדיגיטליים בתכנית הכלכלית 2023-2024 כוללת פרק לקידום הרגולציה בנכסים דיגטליים, התייחסות למטבעות יציבים, לסוגיות מיסוי, למערכת הבנקאית, להתאגדויות DAO ועוד.

9 בפברואר, 2023

נכסים דיגיטליים או ניירות ערך?

רשות ניירות ערך פרסמה לאחרונה הצעה לשורת תיקוני חקיקה הקשורים לתחום של נכסים דיגיטליים (קריפטוגרפיים), שהשלכותיה חורגות מתחום הנכסים הדיגיטליים ושאינה נושאת בשורה של ממש למיזמי הקריפטו הישראליים.

8 בינואר, 2023

2022: השנה המטלטלת של עולם הקריפטו

מצד אחד, תעשיית הקריפטו עדיין מצויה במשבר לאחר שורה של פשיטות רגל ואחת השערוריות הגדולות בעולם הפיננסים. מצד שני, חלופות שקופות ומבוזרות לעולם הריכוזי מוכיחות מדוע הן כה חשובות, ואת יכולתן לתפקד ביעילות גם בתקופות משבר.

19 בדצמבר, 2022

עד כמה שימוש ב-DeFi פוטר ממחויבות לעמוד בדרישות הרגולטור?

פעילות בדרך של ביזור פיננסי (Decentralized Finance - DeFi) לא פוטרת מדרישות בתחום מניעת איסור הלבנת הון או ציות לסנקציות. מתברר ש-DeFi נתון לאותם "חוקי כבידה" כמו פרויקטים בתעשייה הפיננסית המסורתית.

2 בנובמבר, 2022

בתי המשפט והמטאוורס – על המצאה באמצעות NFT וחידושים אחרים

פעילות עסקית עניפה בעולמות המטאוורס והקריפטו כופה על מערכות המשפט בעולם להתקדם. האם מערכת המשפט בישראל רוצה ויכולה להשתנות גם היא?

20 ביולי, 2022

שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה

הביקוש לשירותי שמירה בנאמנות על נכסי קריפטו, המסופקים על ידי משתתפים מיוחדים בשוק, גבוה מאוד בקרב משקיעים מוסדיים, תאגידים, בורסות, פרטים וכורי קריפטו. שירותים אלה מיועדים לשמור על נכסי הקריפטו של הלקוחות ולמנוע מהם להיאבד או להיגנב.

19 ביולי, 2022

שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה

המשך ההתפתחות והצמיחה בתחום הנכסים הדיגיטליים דורש שירותי נאמן משמורת אמינים ומפוקחים.

22 ביוני, 2022

כתב אישום ראשון בארה"ב הקשור לעבירות סחר פנים ב-NFT

כתב האישום עשוי לענות על השאלה החשובה: האם וכיצד יש ליישם חוקים שנועדו להגן על צרכנים בשוק הפיננסי הקונבנציונלי במרחב הנכסים הדיגיטליים.

13 ביוני, 2022

בנק ישראל ממשיך במהלכי הסדרת שימוש בקריפטו

הסעיף החדש קובע כי שירותי תשלום בנקאיים אגב פעילות במטבע וירטואלי מוגדרים כפעילות בסיכון גבוה, ומחוייבים באמצעי בקרה מוגברים. בנוסף, וכדי למנוע מראש מתאגידים בנקאיים לסרב באופן גורף לאפשר פעילות בכספים שמקורם בקריפטו, הסעיף קובע כי עליהם לגבש מדיניות ונהלים שיאפשרו להם לתת שירותים בנקאיים בכספים אלה.

3 בינואר, 2022

האם NFTs ידחפו רגולטורים להסדיר את המטאוורס?

עד לפני כמה שנים, רק גיקים טכנולוגיים וחברי קהילת הקריפטו התעניינו ב-NFTs, שלא לומר, ידעו במה מדובר. היום נדמה שה-NFTs נמצאים בכל מקום.

11 באוקטובר, 2021

המוסדות הפיננסיים החשובים בעולם מבקשים לפעול בתחום הקריפטו

בעוד שבישראל הבנקים לא ממהרים לאמץ את תעשיית הבלוקצ'יין, ומנסים להתרחק כמו מאש ממטבעות הקריפטוגרפיים, המצב בעולם שונה. לאחרונה, ארגוני-גג של המוסדות הפיננסיים החשובים בעולם, פנו לבנק להסדרי סליקה בינלאומיים (Bank for International Settlements - BIS), אשר עוסק בפיתוח סטנדרטים ואמות מידה לפיקוח על בנקים, בבקשה לאמץ רגולציה שתאפשר את מעורבותם בעולם הקריפטו.

15 באוקטובר, 2020

ביזור פיננסי (Decentralized Finance - DeFi) – עתידו של ענף הפיננסיים?

ביטקוין, המטבע הדיגיטלי הראשון, ביקש לייצר כסף מבוזר, שאינו נתון לשליטה מרכזית כלשהי, ולהנגישו לכל. למרות שהביטקוין לא הצליח לעמוד בהבטחה זו, נראה כי ה DeFi ממציאה מחדש את ענף הפיננסיים. ה- DeFi, מערכת פיננסית מבוזרת, שמהווה אלטרנטיבת קוד פתוח לכל שירות פיננסי חסכונות, הלוואות, מסחר וכלה בביטוחים. המערכת מופעלת על ידי אפליקציות נגישות לכל הנקראות  DApps ובנויות על רשת בלוקצ׳יין, ובעיקר על האית'רום.    

21 בספטמבר, 2020

בלוקצ'יין ורגולציה של מטבעות דיגיטליים

דר צבי גבאי בוחן בסרטון קצר את נושא המטבעות הדיגיטליים וההתפתחויות האחרונות בתחום רגולציית הבלוקצ’יין בארץ.

6 ביולי, 2020

כך תזהו שימוש חשוד במטבעות וירטואלים

על רקע שימושים במטבעות דיגיטליים לצורך מימון טרור ופעולות עברייניות שונות, פרסמה הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מסמך אשר נועד לסייע לגופים פיננסיים ולגורמי האכיפה לאתר פעילות לא כשרה בתחום המטבעות הדיגיטליים.

28 באפריל, 2020

ליברה 2.0 - ממטבע גלובאלי לאמצעי תשלום בפלטפורמות הפייסבוק

לאחר שהמיזם השאפתני של פייסבוק, מטבע דיגיטלי גלובלי ליברה, נתקל בהתנגדות עזה של רגולטורים ברחבי העולם, פייסבוק מודיעה על "ליברה 2.0". המיזם עתיד לעבור שינויים מרחיקי לכת שמצד אחד צפויים להוציא את העוקץ מבעייתיות המיזם בעיני הרגולטורים, אבל מצד שני לוותר על החזון – העברה מהירה ופשוטה של מטבע דיגיטלי בין בערך מקובל משתמשים ברחבי העולם, ללא צורך בחשבון בנק.