© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

Together is empowering

חיפוש לפי תחום

חדשות ועדכונים / אביחי טל

הסדרת תחום הקריפטו בישראל: תזכיר חוק חדש

רשות המיסים ומשרד האוצר פרסמו תזכיר חוק להסדרת תחום הנכסים הדיגיטליים בישראל. אחת ההצעות המרכזיות בתזכיר היא להסדיר באופן ברור את מעמדו של "נכס דיגיטלי" כנכס הוני.

הנחיות רשות הבנקאות האירופית בנוגע להחלת Travel Rule על שוק הקריפטו

הנחיה בינלאומית חדשה נועדה להגביר את הפיקוח על העברות כספים ולהילחם בהלבנת הון ומימון טרור. ההנחיה מחייבת מוסדות פיננסיים לשמור ולהעביר מידע מזהה על שולחי הכספים והנמנעים שלהם בכל העברה כספית מעל סכום מסוים.

חובת רישוי ופיקוח על ברוקרים-דילרים: עיקרי תזכיר החוק החדש

בחודש אוקטובר, פרסמה רשות ניירות ערך תזכיר חוק שנועד להסדיר את פעילות הברוקר דילר בישראל. הערות הציבור יתקבלו עד ליום 21/11/24.  מדובר ביוזמה שרשות ניירות ערך ומשרד האוצר מנסים לקדם כבר מספר שנים, כאשר תזכיר חוק קודם פורסם בשנת 2020.   רקע בעוד שמרבית פעילות התיווך הפיננסי (כגון פעילותם של מנהלי השקעות, יועצי השקעות, חתמים, […]

שינוי רגולטורי ברישוי גיימינג בקורסאו

קורסאו, הידועה כאחד מאזורי השיפוט הפופולריים בתעשיית הגיימינג המקוון, עוברת רפורמה משמעותית ברישוי ופיקוח על חברות הגיימינג. השינוי הוא חלק מתהליך חקיקה רחב בשם "הוראת המשחקים הלאומית" .

רגולציה עולמית ו-Prop Trading

טרנד חדש המציע לסוחרים פוטנציאליים התנסות במסחר מאתגר את הרגולציה ומעורר שאלות משפטיות מורכבות הקשורות בקיומה של "זירת סוחר" ובצורך ברישיון ייעוץ השקעות או ניהול תיקים.

רגולציית השווקים בנכסי קריפטו (MiCA) ושידול הפוך

היבט קריטי עבור חברות קריפטו שאינן מאוגדות באיחוד האירופי הוא הפטור משידול הפוך. פטור זה מאפשר לחברות מחוץ לאיחוד להציע שירותים בנכסי קריפטו ללקוחות באיחוד האירופי ללא צורך באישור מתוקף רגולציית MiCA.

ה-SEC מאשרת קרנות סל מחקות ביטקוין

האישור מעורר התרגשות גדולה בקרב אנשי תעשיית הקריפטו והביטקוין בפרט, אולם יש לשים לב לכך שמדובר באישור פרטני שאינו גורף, ושה-SEC עדיין מתייחסת לסקטור כאל סקטור הפכפך הדורש משנה זהירות מצד המשקיעים.

רשות ניירות ערך האמריקאית: עלייה בפעולות אכיפה בתחום ה-NFT

ה-SEC נוקטת בקו של רגולציה דרך אכיפה בתחום ה-NFTs, ויוצרת חוסר ודאות משפטית בתחום. האם רשות ניירות ערך הישראלית תלך בעקבותיה?

ניירות ערך, נכסים דיגיטליים ונכסים פיננסיים: ההגדרות החדשות

לאחר קבלת הערות הציבור, רשות ניירות ערך מפרסמת הצעת חוק מתוקנת המבקשת לאסדר את תחום הנכסים הדיגיטליים.

לראשונה, התייחסות נרחבת לנכסים דיגיטליים במסגרת חוק ההסדרים

ההתייחסות המעמיקה לתחום הנכסים הדיגיטליים בתכנית הכלכלית 2023-2024 כוללת פרק לקידום הרגולציה בנכסים דיגטליים, התייחסות למטבעות יציבים, לסוגיות מיסוי, למערכת הבנקאית, להתאגדויות DAO ועוד.

נכסים דיגיטליים או ניירות ערך?

רשות ניירות ערך פרסמה לאחרונה הצעה לשורת תיקוני חקיקה הקשורים לתחום של נכסים דיגיטליים (קריפטוגרפיים), שהשלכותיה חורגות מתחום הנכסים הדיגיטליים ושאינה נושאת בשורה של ממש למיזמי הקריפטו הישראליים.

עד כמה שימוש ב-DeFi פוטר ממחויבות לעמוד בדרישות הרגולטור?

פעילות בדרך של ביזור פיננסי (Decentralized Finance - DeFi) לא פוטרת מדרישות בתחום מניעת איסור הלבנת הון או ציות לסנקציות. מתברר ש-DeFi נתון לאותם "חוקי כבידה" כמו פרויקטים בתעשייה הפיננסית המסורתית.

שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה

המשך ההתפתחות והצמיחה בתחום הנכסים הדיגיטליים דורש שירותי נאמן משמורת אמינים ומפוקחים.

מחזיקים בקריפטו? צו איסור הלבנת הון חל גם על מטבעות דיגיטליים

לראשונה, חברות המספקות שירותים בתחום המטבעות הווירטואליים, יידרשו לעמוד בהוראות של איסור הלבנת הון. זאת בעקבות תיקון לצו איסור הלבנת הון אשר נכנס לתוקף לאחרונה. הצו יחול על נותני שירותים בנכס פיננסי, החייבים ברישיון לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים.

המוסדות הפיננסיים החשובים בעולם מבקשים לפעול בתחום הקריפטו

בעוד שבישראל הבנקים לא ממהרים לאמץ את תעשיית הבלוקצ'יין, ומנסים להתרחק כמו מאש ממטבעות הקריפטוגרפיים, המצב בעולם שונה. לאחרונה, ארגוני-גג של המוסדות הפיננסיים החשובים בעולם, פנו לבנק להסדרי סליקה בינלאומיים (Bank for International Settlements - BIS), אשר עוסק בפיתוח סטנדרטים ואמות מידה לפיקוח על בנקים, בבקשה לאמץ רגולציה שתאפשר את מעורבותם בעולם הקריפטו.