חיפוש לפי תחום
חדשות ועדכונים / גל ליפשיץ
שינוי צוואה הדדית לאחר פטירת בן.ת הזוג - פסק דין חדש של בית המשפט העליון
מנגנוני נאמנות לא מוסדרים
אנחנו נוהגים לחשוב על "נאמנות" כעל מנגנון חוזי מוסדר שגופים יוצרים באמצעות הסכם, כתב הסמכה לנאמן וכו'. אבל האם יכול להיות שנמצא את עצמנו חלק מהסדר נאמנות, מבלי שהדבר הוסדר באופן פורמלי? התשובה (המפתיעה אולי) היא – חד משמעית כן.
הסכמות בלתי פורמליות או חוזה מחייב?
ברנע: ייצוג ג'נסל בתביעה על סך 16 מיליון ₪
עורכי הדין גל ליפשיץ, יתיר מדר ולירון דהן ממחלקת הליטיגציה של משרדנו מייצגים את חברת ג'נסל בתביעה על סך 16 מיליון ₪ נגד יבואנית הרכב אי.וי מוטורס וכן חברת חולון מוטורס, בגין הפרת הסכמים וחוב כספי בסך כ- 4.5 מיליון דולר, עבור מערכות וציוד.
האם התיקון המוצע לחוק החוזים מבטל את הלכת אפרופים?
בניגוד לכותרות, בחינה שקולה של התיקון מראה שמדובר בעיגון בחקיקה של הלכה של בית המשפט העליון, וביצירת וודאות רבה יותר לגבי פרשנות חוזים במגזר העסקי.
תיקונים בחוק הירושה
לאחרונה נכנסו לתוקף תיקונים בחוק הירושה, שמרחיבים את סמכויות הרשם לענייני ירושה ומפחיתים את מספר העניינים שיועברו לבתי המשפט לענייני משפחה, ומצמצמים את הפיקוח של האפוטרופוס הכללי על מנהלי עיזבון.
ייצוג מיליארדר בסכסוך עם חתנו לשעבר
שבע שנים של סכסוך משפחתי מלא תהפוכות הסתיימו עם מתן פסק דין של בית המשפט העליון, אשר פסק כי כספים שהקצה אדם לטובת בתו ואשר נוהלו על-ידי חתנו (בעלה לשעבר של בתו) בהשקעות שונות - הוחזקו על-ידי החתן בנאמנות, כפי שטען האב, ולא ניתנו במתנה כפי שטען החתן. בית המשפט העליון קבע כי ימונה נאמן שינהל את הנאמנות בהתאם למטרותיה, כי החתן צריך להשיב את הכספים לאותה נאמנות, וכי הנאמן יהיה רשאי לנקוט בכל פעולה לצורך קבלת כלל נכסי הנאמנות לידיו, לרבות ביחס לכספים שנטען שהחתן גזל מהנאמנות. בנוסף נקבע כי החתן יישא בשכר טרחה והוצאות בהיקף של 1.25 מיליון ₪. את האב ייצגו עורכי הדין זוהר לנדה, גל ליפשיץ, עדי שהם, זוהר חיים לוינגר ולירון דהן.
תניות שיפוט ובוררות בישראל
לתניות שיפוט ובוררות ישנה השפעה מכרעת על הפורום בו תביעה תידון. מערכת המשפט בישראל נוטה לכבד תניות המתנות על סמכות השיפוט, כאשר מדובר בתניות ייחודיות ומפורשות.
העליון קבע: צרכנים ישראלים יכולים לתבוע תאגידים בינלאומיים על פי הדין הישראלי, למרות הכתוב בהסכמי השימוש
פסק הדין המשמעותי מגביר את יכולתם של בעלי עסקים קטנים לתבוע תאגידי ענק, בהתאמה למטרות דיני הגנת הצרכן.
נצחון בתביעה נגד עמותת "שבי ישראל"
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי עמותת שבי ישראל פעלה באופן פסול במשך כשני עשורים, כאשר דיווחה במסמכים שהגישה לרשם העמותות כאילו הגב' שרה גרין הייתה חברה בעמותה. זאת, תוך זיוף חתימותיה של הגב' גרין על מסמכי העמותה שהוגשו לרשם העמותות על ידי בעלה לשעבר, מייסד העמותה. את שרה גרין מייצגים עורכי הדין זוהר לנדה, גל ליפשיץ, זוהר חיים לוינגר ונעמה בן ארוש משה ממשרדנו.
בית המשפט העליון הפך את ההחלטה לקצר את תקופת הפטנט של פייזר על ויאגרה
תרופת הוויאגרה הייתה מוגנת בשני פטנטים בישראל. משפקע תוקף הראשון, המחוזי החליט לקצר גם את תוקפו של השני. בית המשפט העליון החליט אחרת
גם תיאור של מוצר באתר אינטרנט יכול להיות מוגן בזכויות יוצרים
בית משפט השלום בבת ים נדרש לאחרונה לשאלה האם תיאור של מוצר באתר אינטרנט מוגן בזכויות יוצרים, וקבע, שטקסט שיווקי מהווה יצירה מוגנת, גם אם הוא מהווה תיאור של מוצר, על פרטיו הטכניים.
שיתפתי באינסטגרם תמונה שהועלתה על ידי מישהו אחר, האם הפרתי זכות יוצרים?
שיתוף תמונה באינסטגרם, או בכל רשת חברתית, הוא דבר נפוץ שאנו עושים אפילו בלי לחשוב עליו יותר מידיי. אבל עלינו להיות מודעים לכך שלשיתוף של יצירה (תמונה, טקסט וכו') יש משמעויות מבחינת דיני זכויות היוצרים. האם כאשר אנחנו משתפים תמונות של אחרים אנחנו מפרים את זכויות היוצרים שלהם? לאחרונה ניתן פסק דין של בית משפט השלום שעסק בנושא.
לתייג או לא לתייג: חברת דלתא נתבעה על שיתוף תמונה באינסטגרם של לקוחה – וזוכתה
בית משפט השלום דן לאחרונה בסוגיה של הפרת זכויות יוצרים הנוגעת לשימוש בתמונה מתוייגת באינסטגרם. עו"ד גל ליפשיץ, שותפה במשרדנו שהתראיינה לישראל היום בנושא אמרה כי: "שיתוף תמונה של הזולת ברשת חברתית הוא דבר נפוץ שאנו עושים אפילו בלי לחשוב עליו יותר מדי, אבל עלינו להיות מודעים לכך שלשיתוף של יצירה (תמונה, טקסט וכדומה) יש משמעויות."
הצעת חוק הבוררות המסחרית הבין-לאומית
בימים אלו נדונה הצעת "חוק הבוררות המסחרית הבין-לאומית" של משרד המשפטים, במסגרתו יאומץ חוק המודל גם בישראל. אם וכאשר החוק יתקבל כדבר חקיקה, הדבר יכניס את ישראל לרשימת המדינות שאימצו את חוק המודל, וצפוי לחזק את מעמדה של ישראל בתחום הבוררות הבין-לאומית.
מהפכה בפסיקת הוצאות ריאליות על ידי בתי המשפט
לאחרונה זכינו בהחלטה תקדימית בתיק אותו ניהלנו וניצחנו בו, אשר משנה סדרי עולם ביחס לפסיקת ההוצאות בהליך. במסגרת ההחלטה, נפסקו לטובת הלקוח שלנו הוצאות ריאליות (קרי, הסכומים אותם הוציא הלקוח לצורך ניהול ההליך). תקנות סדר הדין החדשות, שנכנסו לתוקף ב- 1.1.2021, נועדו להביא שינוי של ממש באופן בו מנוהלים הליכי ליטיגציה אזרחית במדינת ישראל.
פסיקת הוצאות ריאליות - החלטה תקדימית
בהחלטה תקדימית הורה בית משפט לענייני משפחה, לצד שהפסיד בתיק סכסוך משפחתי לשלם לזוכה שכר טרחת עו"ד והוצאות בגובה שלא נראה כמותו - כ־2 מיליון שקל.
החלטה תקדימית זו מלמדת על שינוי הרוחות בעולם המשפטי, שהביאו עמן התקנות החדשות. את התובע ייצגו בהליך זוהר לנדה, גל ליפשיץ, עדי שהם, זוהר חיים־לוינגר ולירון דהן.
עתירה מנהלית כנגד חברת מקסימה, שבשליטת המיליארדר ג'ורג' חורש, שזכתה במגרש ללא מכרז
באפריל האחרון זכתה חברת מקסימה, שבשליטת המיליארדר ג'ורג' חורש, לקבל ללא מכרז מרשות מקרקעי ישראל, מגרש בשטח 34 דונם באשדוד.
שלושה בעלי קרקעות פרטיים המחזיקים במפעלים סמוכים לשטח, עתרו באמצעות משרדנו בדרישה לביטול החלטת רמ"י להקצות את הקרקע ללא הליך מכרזי. את הלקוחות מייצגים עורכי הדין זוהר לנדה, גל ליפשיץ ועדי שהם.
האם העסק שלכם מוכן ליום שאחרי הקורונה?
התקופה שאחרי משבר הקורונה צפויה להיות רצופה בסכסוכים משפטיים רבים, שכן חברות רבות לא תוכלנה לעמוד בהתחייבויות חוזיות-עסקיות שלהן. מומלץ לכן להיערך מראש גם לסכסוכים המשפטיים שהחברה צפויה למצוא עצמה בתוכם למשך תקופה ארוכה.
על ההבדל בין מפיץ וסוכן בראי החוק
אתם פועלים למכור, לשווק או להפיץ סחורה של גורם אחר בישראל? השיוך של העבודה שאתם עושים – כמפיץ או כסוכן – משפיעה על הזכויות המגיעות לכם לפי חוק.
פרשת מג'די חלבי: המדינה לא מעל החוק
עו"ד גל ליפשיץ, שותפה במחלקת הליטיגציה במאמר דיעה לכלכליסט בנוגע לניסיונה של המדינה להתחמק מתשלום הפרס למוצאי גופתו של החייל מג'די חלבי ולפסק הדין של העליון שחייב אותה בתשלום.
תיקון חקיקה המרחיב את הגופים שניתן לתבוע בישראל
תזכיר חוק לתיקון סדרי הדין שפורסם כעת מציע להוסיף אפשרות לתבוע בישראל חברות זרות בגין נזק שנגרם בישראל כתוצאה ממעשה או מחדל שלהן שנעשה מחוץ לישראל.
כל מה שצריך לדעת על תשלום דמי תיווך בעסקה
הפגשתם בין מוכר לקונה ואכן הושלמה העסקה. עכשיו נותר רק להבטיח שבאמת תקבלו את עמלת התיווך המגיעה לכם. מספר כללי אצבע אשר יקלו עליכם בגביית העמלה, וייסעו לכם לקבל תשלום דמי התיווך.
לבקשת רוני מאנה המיוצג על ידי ברנע הוטל עיקול על כספי ארנה ממכירת הקניון בהרצליה
רוני מאנה, המיוצג על ידי עוה"ד זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממשרד ברנע, תובע מחברת ארנה גרופ תשלום על דמי תיווך בגין עסקת המכירה של קניון ארנה בהרצליה. בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל היום את בקשתו של מאנה למתן צווי עיקול זמניים על כספים שהחברה קיבלה בגין מכירת הקניון.
ברנע מייצגים את מתווך הנדל"ן רוני מאנה וחברת התיווך שבשליטתו, רו.מ. אינטרנשיונל גרופ
עוה"ד זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממחלקת הליטיגציה במשרד ברנע מייצגים את מתווך הנדל"ן רוני מאנה וחברת התיווך שבשליטתו, רו.מ. אינטרנשיונל גרופ בתביעה שהגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בגין אי תשלום עמלת תיווך על סך 5.88 מיליון ש"ח כנגד ארנה גרופ שבשליטת מרכוס וובר, ונגד מנכ"לית החברה מיכל פוקס.
לאחר 9 שנות התדיינות, נדחתה תביעתו של דוד גלר כנגד יצחק עומר, אשר יוצג על ידי עורכי הדין ממשרד ברנע
כזכור, גלר הגיש תביעה בטענה של תרמית בסך של קרוב ל- 70 מיליון ₪. תביעתו העיקרית נדחתה, אולם בית המשפט המחוזי חייב את עומר להשיב לגלר מיליוני ₪ בטענה כאילו המדובר בהלוואה.
גלר ועומר הגישו ערעורים לבית המשפט העליון, אולם ערעורו של גלר נדחה במלואו ואילו בית המשפט העליון, קיבל את ערעורו של עומר והתיק הוחזר לדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
השבוע, בית המשפט המחוזי דחה את התובענה במלואה, קיבל את טענות עומר, כי הכספים הועברו אליו במסגרת עסקת מכר מניות, ופסק, כי בנסיבות העניין, עומר אינו חב בהשבה של הכספים ולא בהעברה של המניות.
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את תביעתה של מליבו נגד משפחת הר-גיל
עו"ד זוהר לנדה ועו"ד גל ליפשיץ ממשרד ברנע ייצגו את משפחת הר גיל בתביעה בהיקף של 13 מיליון ש״ח, שהוגשה נגדם על ידי חברת הנדל"ן מליבו. בתביעה דרשה מליבו תשלומים הנוגעים לתוכנית מתאר לחטיבת קרקע בהיקף של אלפי דונמים בחדרה. בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את התביעה במלואה תוך חיוב בהוצאות לטובת משפחת הר-גיל.
משרד ברנע מייצג את חיים לוי, מחבר "נדל"ן בג'ינס"
חיים לוי, שנודע בעיקר כמחבר הספר "נדל"ן בג'ינס", הגיש לאחרונה באמצעות משרד ברנע, תביעה בסך מיליון דולר לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, כנגד שני שותפיו העסקיים בחברה שהקימו במשותף ושמשווקת לישראליים עסקאות נדל"ן בארה"ב.
בתביעה שהגיש לוי, באמצעות עורכי הדין זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממשרד ברנע, נטען כי שותפיו של לוי בחברת בטרפליי, עמית הלר ועמי אברהמי, דחקו אותו ופועלים מאחורי גבו לשווק לישראלים עסקאות נדל"ן בארה"ב, מבלי לשתפו ברווחים.
בית המשפט העליון בפסק דין תקדימי: ״ניתן לפרק חברה זרה בישראל״
שופטי בית המשפט העליון פסקו כי ניתן לפרק חברה זרה בישראל. השופטים קבעו למעשה שאם החוב אותו גייסה החברה מהווה אמצעי למימון פעילותה העסקית של החברה, הוא עשוי לשמש בסיס ליצירת נכסים בישראל ולשפר את השתכרות החברה לכן ניתן לראות בו מעין "נכס קריירה".
עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע מסר בתגובה: "בית המשפט העליון הרחיב את הגבולות הקיימים של תחולת דיני הפירוק הישראלים על חברות זרות. הכללתם של חובות תחת הגדרת הביטוי נכסים אינה טריוויאלית בכלל ועל כן, פסק הדין צריך שיעמוד לנגד עיניה של כל חברה זרה ששוקלת גיוס כספים בישראל".
משרד ברנע מייצג את TDT Specialist SRL
אלי רייפמן, מנכ"ל אמבלייז בעבר, ומנהליו בחברת MCE סיסטמז נתבעים בידי חברת TDT הרומנית ב־63 מיליון שקל. את התביעה הגישו עורכי הדין זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממשרד ברנע.
משרד ברנע מייצג את שרגאי ובניו בע"מ
לאחר מספר שנות התדיינות, עורכי הדין זוהר לנדה וגל ליפשיץ הביאו לדחייתה של תביעה בהיקף של 10 מיליון ₪ שהוגשה כנגד לקוחות המשרד על ידי חברה קבלנית. המחלוקת סבבה סביב פרויקט מגורים באיזור ירושלים וכללה מספר חברות נדל"ן מובילות במשק הישראלי.
נדחתה תביעת הענק של דיוויד גלר נגד קבוצת LR וחברת אין ספיי אייר
בית המשפט המחוזי דחה את תביעת הענק שהוגשה על ידי דיוויד גלר, איש עסקים קנדי, נגד קבוצת LR וחברת הסטארט אפ אין ספיי אייר בטענה כי הנתבעות הסתירו ממנו במכוון ובמרמה מידע מהותי הנוגע להיעדר טכנולוגיה בחברה בה השקיע.חברת הסטארטאפ יוצגה על ידי עורכי הדין זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממשרד ברנע.