© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

Together is empowering

חיפוש לפי תחום

חדשות ועדכונים / עמיחי כהן

פרופסור עמיחי כהן התראיין לפודקסט: "אחד ביום"

כמומחה למשפט בינלאומי, פרופסור עמיחי כהן ממשרדנו, התראיין לפודקאסט "אחד ביום" עם אלעד שמחיוף, בפרק שעסק בשאלה: "מה אומרת ההכרה במדינה פלסטינית?"

קטגוריות: משפט בינלאומי

צווי המעצר של האג: פרופסור עמיחי כהן מתראיין לפודקסאט "אחד ביום"

פרופסור עמיחי כהן ממשרדנו והכתב המדיני וירון אברהם התראיינו לפודקאסט "אחד ביום" עם אלעד שמחיוף בנושא - צווי המעצר של האג נגד בכירים ישראלים בצמרת המדינית והביטחונית בשל הנעשה במלחמה מול חמאס בעזה.

קטגוריות: משפט בינלאומי

חשיפה לסיכונים בתחום הסנקציות הבינלאומיות – מה החשיפה ומה הן הסכנות?

סנקציות כלכליות מוטלות על ידי ארצות הברית, האיחוד האירופי ומדינות נוספות מזה זמן רב. הסנקציות שמוטלות בימים אלה כנגד מתנחלים החשודים או שהורשעו באלימות עשויות להיות רק סנונית ראשונה במשטר סנקציות רחב, ויש להבין את השלכותיהן.

פרופסור עמיחי כהן מפרסם סדרת מאמרים באתר Law.com

פרופסור עמיחי כהן, יועץ מיוחד למשפט בינלאומי במשרדנו, פרסם סדרת מאמרים באתר Law.com על המלחמה בישראל והשלכותיה.

קטגוריות: משפט בינלאומי

פרופסור עמיחי כהן בפודקאסט "אחד ביום" עם אלעד שמחיוף

פרופסור עמיחי כהן, יועץ מיוחד במשרדנו ומומחה למשפט בינלאומי, התראיין לפודקסט שדן בסוגית האשמת ישראל ברצח עם בבית הדין הבינלאומי בהאג.

קטגוריות: משפט בינלאומי

מידתיות במלחמה: מאמר של עמיחי כהן

הסכסוך הנוכחי בין ישראל לחמאס מעלה שורה של שאלות משפטיות בתחום דיני שימוש בכח. כדי שעורכי דין יעסקו ברצינות בדיון, חשוב להבין את החוקים בצורה ברורה ומדויקת, טוען פרופ' עמיחי כהן, מומחה ישראלי למשפט בינלאומי במאמר דעה שהתפרסם ב - Law.com.

קטגוריות: משפט בינלאומי

ברנע: וובינר בנושא ההשלכות המשפטיות של המלחמה בישראל

משרדנו קיים וובינר ללקוחות ומשרדי עורכי דין בינלאומיים, בו הרצה פרופסור עמיחי כהן, יועץ מיוחד במשרדנו ומומחה בדיני מלחמה. עמיחי שוחח על המעמד של השבויים והחטופים, המגבלות שהמוטלות על ישראל לאור המלחמה וענה על שאלות.

פרופסור עמיחי כהן מדבר על הרפורמה המשפטית בישראל

פרופסור עמיחי כהן, יועץ מיוחד לענייני משפט בינלאומי במשרדנו וחבר בכיר במכון הישראלי לדמוקרטיה, הוזמן לכתוב סדרת מאמרים על הצעת הרפורמה השיפוטית החדשה והשלכותיה על מערכת המשפט בישראל.


קטגוריות: משפט בינלאומי

עמיחי כהן, התארח בפודקאסט של BDO בנושא: משלוש ברמודה – ישראל, סין, ארה"ב

בפודקאסט, פרופ' עמיחי כהן ניתח את מערכת היחסים המורכבת בין ישראל, סין, וארה"ב מהפן המשפטי, העסקי והפיננסי.

קטגוריות: משפט בינלאומי

לאילו סנקציות חדשות עשויות להיות חשופות חברות ישראליות שעושות עסקים עם סין?

החבל הדק עליו הלכה ישראל במערכת היחסים שבין ארה"ב לסין נמתח לאחרונה עוד יותר, כאשר ארצות הברית ממשיכה לנקוט במדיניות שמטרתה להקשות על שיתוף הפעולה של בעלות בריתה עם סין. עמיחי כהן, יועץ לענייני משפט בינלאומי במשרדנו, מסביר בהרחבה על הקשיים והמגבלות של חברות ישראליות בעשיית עסקים עם סין, בראיון לג'רוזלם פוסט.

קטגוריות: משפט בינלאומי

עד כמה שימוש ב-DeFi פוטר ממחויבות לעמוד בדרישות הרגולטור?

פעילות בדרך של ביזור פיננסי (Decentralized Finance - DeFi) לא פוטרת מדרישות בתחום מניעת איסור הלבנת הון או ציות לסנקציות. מתברר ש-DeFi נתון לאותם "חוקי כבידה" כמו פרויקטים בתעשייה הפיננסית המסורתית.

ההשפעות של הסכם הסחר בין ישראל ויפן - פרופסור עמיחי כהן במעריב

ישראל ויפן הודיעו על משא ומתן לחתימת הסכם סחר חופשי. כמומחה בתחום המשפט הבינלאומי, פרופסור עמיחי כהן הסביר למעריב כיצד הסכם הסחר יכול להשפיע על הכלכלה הישראלית.

קטגוריות: משפט בינלאומי

החומה הסינית – קשיים נוספים נערמים על עשיית עסקאות עם סין

המגבלות שהוטלו על ידי ארצות הברית רלוונטיות לחברות ישראליות לפחות בשני מובנים. ראשית, המגבלות מוטלות על כל מי שמחזיק באזרחות אמריקאית או שגר בארצות הברית, ואשר בדרך כלשהי עוסק בפיתוח, מכירה או העברה של מוצרים מפוקחים. שנית, וחשוב מכך, לגבי חלק מהמוצרים המפוקחים, ולגבי שורה של חברות סיניות, החילו האמריקאים את "כללי התוצר הישיר הזר".

האיחוד האירופי מציע לפקח על חברות הזוכות לתמיכה ממשלתית זרה - כיצד הדבר ישפיע על חברות ישראליות?

התקנה המוצעת מעניקה לנציבות האירופית סמכות להתערב בכל מקרה שבו תמיכה ממשלתית מעוותת את התחרות בשוק. כלומר, התערבות במקרים שבהם התמיכה הממשלתית מאפשרת לחברה לשפר את מצבה התחרותי, וכתוצאה מכך להשפיע בצורה שלילית על מצבן התחרותי של חברות אחרות בשוק.

רפורמת היבוא יוצאת לדרך- מי ירוויח ממנה, ומי לא? עמיחי כהן לג'רוזלם פוסט

כחלק מהתוכנית הכלכלית של ישראל לשנים 2021-2022, נכנסה בחודש יוני לתוקף הרפורמה הגדולה ביבוא. רפורמה זו נועדה בין היתר לעודד תחרות בין יצרנים ישראלים, על ידי מתן אפשרות ליבוא זול יותר של מוצרים מחו"ל.
מה הם שלבי כניסתה, ומי אמור להרוויח? קראו את טור הדעה של פרופ' עמיחי כהן, יועץ מומחה במשפטיים בינלאומיים במשרדינו, בג'רוזלם פוסט.

 

קטגוריות: משפט בינלאומי | רגולציה

הוועדה המייעצת לבחינת היבטי ביטחון לאומי בהשקעות זרות: בין בטחון לאומי לחוסר ודאות כלכלי

להשקעות זרות יש יתרונות משמעותיים מבחינת המשק הישראלי, אך להשקעות אלו נלווים גם חששות. בתחומים רבים של פעילות המשק בישראל יש היבטים של ביטחון לאומי וסודיות. חששות כאלו הושמעו במיוחד ביחס להשקעות של חברות ממדינות שבהן לממשלה מעורבות רבה בפעילות במשק, דוגמת סין.

החמרה בסנקציות על רוסיה

צו נשיאותי חדש של הנשיא ביידן מחמיר את המגבלות על עשיית עסקים עם רוסיה ובכלל זה ייצוא והשקעות.

הפרות שניוניות וסוגיות נוספות – פרופסור עמיחי כהן בטור דעה בגלובס

פרופסור כהן מפרט על המעגלים הרחבים שמשטר הסנקציות כנגד רוסיה מייצר, ועל מה שחשוב שאנשי עסקים ישראלים ידעו.

קטגוריות: משפט בינלאומי

לסנקציות הבינלאומיות על רוסיה השפעה ניכרת על השוק הפרטי הישראלי

לאור הסנקציות הבינלאומיות, גם עסקאות רבות בשוק הישראלי הנעשות בדולרים צריכות לעבור בשלב כלשהו דרך בנקים אמריקאים, ולכן הן כפופות לסנקציות האמריקאיות. בכלל, לפי עמיחי כהן

לסנקציות הבינלאומיות יש השפעה ניכרת על השוק הישראלי, ונדמה שהגיעה העת שממשלת ישראל תכיר בכך. טור דעה של עמיחי התפרסם בכלכליסט Dun's100

המלחמה באוקראינה וסנקציות כלכליות בינלאומיות

חברות ישראליות הנמצאות באזור הסיכון חייבות לוודא האם הן כפופות לסנקציות ולאמץ תכנית ציות משמעותית בהקשר זה. התמונה תשתנה עוד אם וכאשר ישראל תאמץ לפחות חלק מהסנקציות.

השלכות אפשריות של סנקציות על רוסיה על קהילת העסקים הישראלית

חברות ישראליות העושות עסקים עם אוקראינה או רוסיה צריכות לבצע הליך מסודר של הערכת סיכונים, שיכלול בירור מקיף של השפעת הסנקציות על מהלך עסקיהן.

משפט בינלאומי: עמיחי כהן התראיין לפודקאסט "אחד" ביום

כמומחה למשפט הבינלאומי, פרופסור עמיחי כהן ממשרדנו, והכתב המדיני ירון אברהם, התראיינו לפודקאסט "אחד ביום" עם אלעד שמחיוף ודיבר על הסנקציות נגד המתנחלים.

קטגוריות: משפט בינלאומי