חיפוש לפי תחום
חדשות ועדכונים / גל רוזנט
וובינר בתחום התחרות העוסק בהחמרת האכיפה בתחום המיזוגים
משרדנו קיים הבוקר וובינר בשיתוף עם ארגון היועצים המשפטיים, בנושא החמרת האכיפה בתחום המיזוגים, גם לאור ההחלטה התקדימית במיזוג שטראוס-ויילר. בוובינר הרצה עו"ד גל רוזנט, המוביל את מחלקת התחרות במשרדנו, והשתתפו בו עשרות יועצים משפטיים.
הממונה על התחרות מטילה קנס חסר תקדים בגין "ביצוע בפועל" של מיזוג
האם הרגולטור האמריקאי יאשר את עסקת גוגל-וויז? גל רוזנט בראיון לדה מרקר
עורך דין גל רוזנט, מומחה בתחום התחרות, התראיין לדהמרקר לאור הפרסום על רצונה של גוגל לרכוש את חברת וויז הישראלית והסביר מהי המגמה העכשווית בארה"ב ובאירופה ומה רשויות התחרות יבקשו לבחון בשביל לאשר את העסקה.
למונופולין אסור להעניק הנחות מפלות הפוגעות בתחרות
ברנע: ייצוג אביעד בטון בהחלטה תקדימית בנוגע לגבולות האיסור החל על מונופול להפלות בין לקוחותיו
משרדנו ייצג את יצרנית הבטון אביעד תעשיות בטון וטיט נגד יצרנית המלט נשר בטענות כי נשר ניצלה לרעה את מעמדה בשוק באופן שעלול להפחית את התחרות או לפגוע בציבור. מדובר בהחלטה תקדימית בנוגע לגבולות האיסור החל על מונופול להפלות בין לקוחותיו. את אביעד ייצגו עורכי הדין גל רוזנט ורן כרמי.
לראשונה – צדדים למיזוג יקנסו בגין חילופי מידע רגיש במהלך גיבוש העסקה
ברנע: וובינר בנושא מהלכי האכיפה האחרונים של רשות התחרות
משרדנו אירח וובינר בנושא מהלכי האכיפה האחרונים של רשות התחרות. במסגרת הוובינר עו"ד גל רוזנט, ראש מחלקת תחרות והגבלים עסקיים במשרדנו, עו"ד יונתן צויקל, סגן היועצת המשפטית של רשות התחרות (אכיפה מנהלית) ועו"ד הילה ביטון-ארגוב, סמנכל"ית ויועצת משפטית שוחחו על התבטאויות פומביות כהסדר כובל, פיקוח מוגבר על פגיעה ביבוא המקביל ועוד.
מונופול: מטא תשלם עשרות מיליוני שקלים בשל אי דיווח על מיזוגים
גל רוזנט דורג כעורך דין מוביל בתחום התחרות
מדריך הדירוג WWL דירג את גל רוזנט ברשימה מצומצמת של עורכי דין מובילים בישראל בתחום התחרות וההגבלים העסקים לשנת 2024.
מיזוג לפני קבלת אישור: שטראוס עלולה להיקנס ב-111 מיליון שקלים
לשיטת הממונה על התחרות, תניות שליליות (Negative Covenants) שנכללו בהסכם המיזוג בין שטראוס למשק ויילר העלו חשש לפגיעה בתחרות, והצדדים החלו בביצוע המיזוג לפני קבלת אישור.
היבטי הגבלים עסקיים ותחרות בעסקאות מיזוג ורכישה
הנוכחות בישראל של חברה זרה לצרכי בחינת תחולת דיני המיזוגים על עסקה נבחנת ברמת הקבוצה, כלומר: יש לבדוק את הנוכחות בישראל של כל הישויות המצויות ב"יחסי שליטה", במישרין או בעקיפין, בחברה המתמזגת (חריג לכך עשוי לחול על חברת המטרה, אם המוכר מנתק במסגרת העסקה את כל זיקותיו לעסק הנמכר).
יבואן שיפריע ליבוא מקביל ייקנס בסכום של עד 111 מיליון ₪
החלטה דרמטית חדשה התקבלה במסגרת התיקון לחוק התחרות הכלכלית, עוסקת באיסור פגיעה ביבוא מקביל. התיקון החדש מטיל איסורים שונים על יבואן ישיר, בלא קשר למעמדו בשוק הרלוונטי.
ברנע: כנס בנושא מכרזים בשיתוף ארגון היועצים המשפטיים
אתמול קיימנו כנס שעסק בהיבטים שונים הקשורים למכרזים בישראל ובארה"ב. במסגרת הכנס, קיימנו הרצאה על אסטרטגיות משא ומתן במכרזים, הרצנו על היבטי תחרות בעת הגשת מכרזים. לאחר מכן, שי אבניאלי, שותף במשרדנו, שוחח עם ג'וי סטרום, שותפה במשרד Hogan Lovells, על הזדמנויות לחברות ישראליות במכרזים אמריקאיים. גל סומך, היועץ המשפטי של נמל חיפה דיבר על הפרטת נמל חיפה וממשק דיני המכרזים בין ציבורי לפרטי וגל רוזנט, הרצה על היבטי התחרות במכרזים.
חוק המזון: הממונה על התחרות נוקטת לראשונה בהליך אכיפה רוחבי נגד ספקי מזון גדולים
כחלק משורת צעדי מאבק ביוקר המחיה, הממונה על התחרות נוקטת לראשונה בצעדי אכיפה רוחביים בגין הפרת חוק המזון בידי ספקי מזון גדולים. בין היתר אוסר חוק המזון על הסדרים מסחריים שונים בין ספקי מזון לבין קמעונאים, שעלולים לחסום תחרות מצד ספקים או קמעונאים קטנים.
רשות התחרות: עיצום חסר תקדים בגין אי-מסירת מענה מלא לדרישת נתונים
זו אינה החלטה ראשונה בדבר הטלת עיצומים על מי שנמנע מלהשיב כיאות לדרישות מידע מאת הממונה. אולם מדובר בסכום הגבוה ביותר שיוטל אי-פעם בגין הפרה כזו, הקרוב לעיצום המירבי שרשאית הממונה להטיל בגין ההפרה.
תמחור מבוסס אלגוריתמים – האתגר הבא של דיני התחרות?
בכל הקשור בתמחור, לאלגוריתמים יש יתרונות משמעותיים: אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית מסוגלים לבצע אנליזות מורכבות בצורה קלה, יעילה ומהירה, באמצעות עיבוד כמות אדירה של מידע. הכוח החישובי שלהם עולה עשרות ומאות מונים על יכולת האדם בכל הנוגע לאיסוף, לארגון ולניתוח המידע, ומאפשר קבלת החלטות זריזות ומדויקות בהרבה בהתאם לתנאי השוק המשתנים, והכול בזמן אמת. אולם, בה בעת שימוש בהם טומן בחובו חשש לפגיעה בתחרות, בעיקר בשווקים ממועטי מתחרים.
גל רוזנט השתתף בכנס השנתי של דיני התחרות
גל רוזנט, ראש מחלקת התחרות וההגבלים העסקיים במשרדנו, הרצה השבוע בכנס השנתי לדיני התחרות. בכנס נכחו בכירים בתחום התחרות בישראל ועו"ד מהמשרדים המובילים בארץ.
משרד הכלכלה נגד קוקה קולה: ראיון עם גל רוזנט
לאחר שהחברה המרכזית למשקאות – קוקה קולה ישראל הודיעה על העלאת מחירים, משרד הכלכלה הודיע לחברה למשקאות על כוונתו לבחון את הצורך בפיקוח על מוצריה. כמומחה בתחום התחרות, גל רוזנט התראיין לדהמרקר בנושא.
מגבלות חדשות על יבואן ישיר
הממשלה ממשיכה לתקן את חוק התחרות מתוך כוונה לרסן את יוקר המחייה. על הכוונת: יבואנים ישירים, שעם קבלת התיקונים יעמדו תחת ביקורת קפדנית. לתקנות החדשות צפויות להיות השלכות על התקשרויות מסחריות בין היבואן הישיר לבין גורמים כגון היצרן בחו"ל או הקמעונאי בישראל.
צעדים דרסטיים להפחתת הריכוזיות והגברת התחרות בשוק מוצרי המזון והטואלטיקה
משרד האוצר ורשות התחרות מקדמים במסגרת חוק ההסדרים מגבלות משמעותיות על יבואנים וספקים של מותגים גדולים, במטרה לצמצם את הריכוזיות ולהגביר את התחרות בשוק המזון והטואלטיקה בישראל.
ברנע: כנס דיני תחרות ודיני עבודה
עו"ד גל רוזנט ונטע ברומברג הרצו בכנס שאירחנו במשרד למנכ"לים של חברות הניקיון המובילות בישראל. בכנס, שנערך בשיתוף ארגון חברות הניקיון בישראל הרצנו על סוגיות ואתגרים בתחומי דיני עבודה ודיני תחרות.
לראשונה: חברה זרה תשלם לאוצר המדינה בשל אי מתן מענה לדרישת נתונים של רשות התחרות
לגישת רשות התחרות, סמכותה לדרוש נתונים ומידע אינה מוגבלת לחברות ישראליות, וגם חברות זרות ללא זיקה לישראל כפופות לסמכות זו ולקנסות בגין הפרת החובה.
הממונה על התחרות קונסת מונופול שקבע מחיר מופרז ובלתי הוגן
לגישת רשות התחרות, סמכותה לדרוש נתונים ומידע אינה מוגבלת לחברות ישראליות, וגם חברות זרות ללא זיקה לישראל כפופות לסמכות זו ולקנסות בגין הפרת החובה.
דיני תחרות: האם תמחור מבוסס AI מהווה פגיעה בתחרותיות?
השימוש המסחרי ההולך וגובר במנועי תמחור מבוססי אלגוריתמים (מבוססי בינה מלאכותית – AI) עתיד להניח לפתחן של רשויות התחרות אתגרים חדשים, גם בשל יצירת חששות לתיאומים בין מתחרים באמצעים חדשים, וגם – ואולי בעיקר – משום שמנועי תמחור כאלה מעצימים את כשלי התחרות הקיימים ממילא בשווקים דלי מתחרים. על אתגרים אלה מפרטים גל רוזנט ורן כרמי בכתבה בכלכליסט.
תחרות והגבלים עסקיים: איך הרשעה בתיאום מכרז עשויה להוביל להרשעה בהלבנת הון?
אישומים בהלבנת הון כנגד מי שמתאם מכרז (הנלווים לאישומים בעבירות על חוק התחרות ובמרמה) עשויים להוביל להחמרה בענישה ביחס לעונשים המוטלים על עבריין "רגיל" של הגבלים עסקיים, והסמכות להקפיא ולחלט נכסים מכוח חוק איסור הלבנת הון מפעילה לחץ כבד – כלכלי ונפשי – על נחקרים ונאשמים. עו"ד גל רוזנט ורן כרמי ממשרדנו עושים סדר בנושא לכתבה בכלכליסט.
התבטאויות פומביות: חגית רוס וגל רוזנט השתתפו בוובינר של איגוד החברות הציבוריות
חגית רוס, שותפה במחלקת שוק ההון והחברות הציבוריו וגל רוזנט, שותף במחלקת התחרות וההגבלים העסקיים, במשרדנו,
השתתפו היום בפורום היועמ"שים של איגוד החברות הציבוריות, בהרצאה משותפת בנושא: "התבטאויות פומביות של נושאי משרה בחברות ציבוריות- עשה ואל תעשה".
חברות זרות: היבטי הגבלים עסקיים ותחרות בעסקאות מיזוג ורכישה
על כל חברה זרה השוקלת מיזוג עם חברה ישראלית (או עם חברה בינלאומית הקשורה לחברה ישראלית) להקדיש תשומת לב רבה למאפיינים השונים של הפיקוח על מיזוגים בישראל.
תאגידים ציבוריים והתבטאויות פומביות – בין פטיש דיני התחרות לסדן דיני ניירות ערך
בעוד שחוקי ניירות הערך מחייבים חברות ציבוריות לדווח באופן מלא ושקוף על פעילותן, הרי שרשות התחרות עלולה להעמידן לדין בדיוק בשל כך.
בית המשפט העליון קובע לראשונה – ניתן לתבוע מונופולים בגין גביית מחיר מופרז
בתי המשפט המחוזיים כבר הכירו באפשרות לתבוע מונופול בגין גביית מחיר מופרז בלתי הוגן, אולם, הכרת בית המשפט העליון בעילת תביעה זו סותמת על הגולל על טענות אפשריות של נתבעים כי יש להתנגד לעצם קיומה.
בית המשפט מצמצם את האפשרות להסתמך על ליווי עורך דין כהגנה מפני כתב אישום
פסיקה חדשה של בית המשפט העליון משנה פסיקה קודמת וקובעת כי אין מקום לגישה הפוטרת מכתב אישום מי שעבר עבירה פלילית, על בסיס העובדה שעורך הדין לא התריע על כך שהפעולה היא פלילית.
הצעת חוק חדשה לחייב מונופולים לפרסם דוחות כספיים
הרקע להצעה, על פי מחבריה, הוא ההתייקרויות במשק, והריכוזיות וריבוי המונופולים המאפיינים את המשק הישראלי. החידוש הדרמטי בהצעה הוא שמרגע אישורה, מונופולים – גם אם אינם מוכרזים – יהיו חייבים לפרסם לציבור את דוחותיהם הכספיים, גם אם אינם חברות מדווחות.
שינוי משמעותי במתכונת הדיווחים על מיזוגים לרשות התחרות
המתכונת החדשה מבשרת צמצום בהיקף העסקאות החייבות בדיווח והכבדה ניכרת על צדדים לעסקאות החייבות בדיווח, גם במיזוגים שאינם מעלים כל חשש תחרותי.