© כל הזכויות שמורות לברנע ג'פה לנדה משרד עורכי דין

Together is empowering

חיפוש לפי תחום

חדשות ועדכונים / אנדרי ינאי

רשות ניירות ערך: הנחיות חדשות בנושא הצעה ותיווך בהסדרי השקעה משותפת

לאחרונה פרסמה רשות ניירות ערך עמדה המתייחסת לסוגיות שונות הנוגעות לפעילות תיווך והצעה של הסדרי השקעה משותפים. העמדה עוסקת בתחולת חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, וחוק השקעות משותפות בנאמנות, על פעילות זו.

הסדרת תחום הקריפטו בישראל: תזכיר חוק חדש

רשות המיסים ומשרד האוצר פרסמו תזכיר חוק להסדרת תחום הנכסים הדיגיטליים בישראל. אחת ההצעות המרכזיות בתזכיר היא להסדיר באופן ברור את מעמדו של "נכס דיגיטלי" כנכס הוני.

חובת רישוי ופיקוח על ברוקרים-דילרים: עיקרי תזכיר החוק החדש

בחודש אוקטובר, פרסמה רשות ניירות ערך תזכיר חוק שנועד להסדיר את פעילות הברוקר דילר בישראל. הערות הציבור יתקבלו עד ליום 21/11/24. 

הנחיות רשות הבנקאות האירופית בנוגע להחלת Travel Rule על שוק הקריפטו

הנחיה בינלאומית חדשה נועדה להגביר את הפיקוח על העברות כספים ולהילחם בהלבנת הון ומימון טרור. ההנחיה מחייבת מוסדות פיננסיים לשמור ולהעביר מידע מזהה על שולחי הכספים והנמנעים שלהם בכל העברה כספית מעל סכום מסוים.

שינוי רגולטורי ברישוי גיימינג בקורסאו

קורסאו, הידועה כאחד מאזורי השיפוט הפופולריים בתעשיית הגיימינג המקוון, עוברת רפורמה משמעותית ברישוי ופיקוח על חברות הגיימינג. השינוי הוא חלק מתהליך חקיקה רחב בשם "הוראת המשחקים הלאומית" .

פסק דין חדש מבהיר את הגבולות המשפטיים להפצת השקעות אלטרנטיביות זרות בישראל

לאחרונה ניתן פסק דין חשוב שמסדיר את פעילותם של גורמים המפיצים השקעות אלטרנטיביות בישראל. במקרים רבים, נלוות לפעילות ההפצה גם שיחות והתכתבויות עם משקיעים פוטנציאלים שמהווים ייעוץ השקעות, וכאן הדברים הופכים להיות מורכבים יותר.

עדכונים חשובים ברפורמת שוק הכסף

בהמשך לתיקוני החקיקה שאישרה הכנסת בקשר עם קידום התחרות בשוק הכסף, ובהמשך לטיוטות הוראה וכללים שפרסמה רשות ניירות ערך לפני כחודשיים, הרשות פרסמה מספר עדכונים נוספים. נזכיר כי רפורמת שוק הכסף נוגעת לקרנות כספיות, פיקדונות ומק"מ (מלווה קצר מועד) אשר מועד הפדיון שלהם לא עולה על שנה אחת.

הרפורמה בשוק הכסף יוצאת לדרך

בחודש יולי האחרון, אישרה הכנסת שורה של תיקוני חקיקה שמטרתם לקדם את התחרות בשוק הכסף - קרנות כספיות, פיקדונות ומק"מ אשר מועד הפדיון שלהם קצר משנה - ולאפשר לציבור הרחב להשיג תשואה גבוהה יותר על חסכונותיו לטווח הקצר.

הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מעדכנת את רשימת המדינות בסיכון של FATF

בעקבות הודעת ארגון ה-FATF, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור פרסמה הודעה הכוללת את רשימות המדינות והטריטוריות המצויות בסיכון גבוה להלבנת הון, מימון טרור ומימון פרוליפרציה.

רגולציה עולמית ו-Prop Trading

טרנד חדש המציע לסוחרים פוטנציאליים התנסות במסחר מאתגר את הרגולציה ומעורר שאלות משפטיות מורכבות הקשורות בקיומה של "זירת סוחר" ובצורך ברישיון ייעוץ השקעות או ניהול תיקים.

רגולציית השווקים בנכסי קריפטו (MiCA) ושידול הפוך

היבט קריטי עבור חברות קריפטו שאינן מאוגדות באיחוד האירופי הוא הפטור משידול הפוך. פטור זה מאפשר לחברות מחוץ לאיחוד להציע שירותים בנכסי קריפטו ללקוחות באיחוד האירופי ללא צורך באישור מתוקף רגולציית MiCA.

ה-SEC מאשרת קרנות סל מחקות ביטקוין

האישור מעורר התרגשות גדולה בקרב אנשי תעשיית הקריפטו והביטקוין בפרט, אולם יש לשים לב לכך שמדובר באישור פרטני שאינו גורף, ושה-SEC עדיין מתייחסת לסקטור כאל סקטור הפכפך הדורש משנה זהירות מצד המשקיעים.

רשות ניירות ערך האמריקאית: עלייה בפעולות אכיפה בתחום ה-NFT

ה-SEC נוקטת בקו של רגולציה דרך אכיפה בתחום ה-NFTs, ויוצרת חוסר ודאות משפטית בתחום. האם רשות ניירות ערך הישראלית תלך בעקבותיה?

ניירות ערך, נכסים דיגיטליים ונכסים פיננסיים: ההגדרות החדשות

לאחר קבלת הערות הציבור, רשות ניירות ערך מפרסמת הצעת חוק מתוקנת המבקשת לאסדר את תחום הנכסים הדיגיטליים.

קריפטו כנייר ערך – יישום מבחן האווי ביחס לנכסים קריפטוגרפיים

הרגולציה באמצעות אכיפה (regulation by enforcement) מגבשת מבחנים כדי להחליט אלו נכסים קריפטוגרפיים עונים על ההגדרה של "נייר ערך" בעניין XPR - מטבע הקריפטו.

לראשונה, התייחסות נרחבת לנכסים דיגיטליים במסגרת חוק ההסדרים

ההתייחסות המעמיקה לתחום הנכסים הדיגיטליים בתכנית הכלכלית 2023-2024 כוללת פרק לקידום הרגולציה בנכסים דיגטליים, התייחסות למטבעות יציבים, לסוגיות מיסוי, למערכת הבנקאית, להתאגדויות DAO ועוד.

נכסים דיגיטליים או ניירות ערך?

רשות ניירות ערך פרסמה לאחרונה הצעה לשורת תיקוני חקיקה הקשורים לתחום של נכסים דיגיטליים (קריפטוגרפיים), שהשלכותיה חורגות מתחום הנכסים הדיגיטליים ושאינה נושאת בשורה של ממש למיזמי הקריפטו הישראליים.

ברנע: ליווי השקת מטבע DJED

משרדנו ליווה את חברת COTI בהשקת מטבע חדש, המספק למשתמשים שלו מאגר ערך מבוזר ומאובטח ומאפשר עסקאות חלקות ב-Cardano blockchain .

קטגוריות: שוק הון

2022: השנה המטלטלת של עולם הקריפטו

מצד אחד, תעשיית הקריפטו עדיין מצויה במשבר לאחר שורה של פשיטות רגל ואחת השערוריות הגדולות בעולם הפיננסים. מצד שני, חלופות שקופות ומבוזרות לעולם הריכוזי מוכיחות מדוע הן כה חשובות, ואת יכולתן לתפקד ביעילות גם בתקופות משבר.

עד כמה שימוש ב-DeFi פוטר ממחויבות לעמוד בדרישות הרגולטור?

פעילות בדרך של ביזור פיננסי (Decentralized Finance - DeFi) לא פוטרת מדרישות בתחום מניעת איסור הלבנת הון או ציות לסנקציות. מתברר ש-DeFi נתון לאותם "חוקי כבידה" כמו פרויקטים בתעשייה הפיננסית המסורתית.

רשות שוק הון מעדכנת את החובות החלות על נותני שירות בנכס פיננסי

רשות שוק ההון מבקשת להדק את הפיקוח על תחום נכסי הקריפטו, נוכח התרסקות חברת צלסיוס.

שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה

הביקוש לשירותי שמירה בנאמנות על נכסי קריפטו, המסופקים על ידי משתתפים מיוחדים בשוק, גבוה מאוד בקרב משקיעים מוסדיים, תאגידים, בורסות, פרטים וכורי קריפטו. שירותים אלה מיועדים לשמור על נכסי הקריפטו של הלקוחות ולמנוע מהם להיאבד או להיגנב.

שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה

המשך ההתפתחות והצמיחה בתחום הנכסים הדיגיטליים דורש שירותי נאמן משמורת אמינים ומפוקחים.

ברנע: ייצוג סטארטאפ הפועל בתחום ה- NFT בגיוס בסך של 24 מיליון דולר

עורכי הדין צבי גבאי, אריאלה דרייפוס, אנדרי ינאי וטל פרייליך ייצגו את חברת הסטארט-אפ הישראלית GameChain העוסק בתחום הקריפטו וה-NFT, בגיוס של 24 מיליון דולר כחלק מסבב גיוס Round A.

הגיוס הובל על-ידי גריפין גיימינג פרטנרס, והצטרפו אליהם החברות ויי-גיימס, Maverick Ventures Israel, MaxStealth, דרייב מבית דרפט-קינגס ו-6th Man Ventures.

 

קטגוריות: גיימינג | הייטק | סטארטאפים | עסקאות השקעה

כתב אישום ראשון בארה"ב הקשור לעבירות סחר פנים ב-NFT

כתב האישום עשוי לענות על השאלה החשובה: האם וכיצד יש ליישם חוקים שנועדו להגן על צרכנים בשוק הפיננסי הקונבנציונלי במרחב הנכסים הדיגיטליים.

רגולציית שירותי תשלום לפועלים במטבע וירטואלי

בנק ישראל מציע להסדיר מתן שירותים לנותני שירות במטבעות וירטואליים שקיבלו רישיון, כך שהבנקים לא יוכלו למנוע מתן שירות באופן גורף, ויצטרכו לקבוע מדיניות ניהול סיכונים. נותני שירות אלה הם פלטפורמות מסחר בקריפטו (Crypto Exchanges).

מחזיקים בקריפטו? צו איסור הלבנת הון חל גם על מטבעות דיגיטליים

לראשונה, חברות המספקות שירותים בתחום המטבעות הווירטואליים, יידרשו לעמוד בהוראות של איסור הלבנת הון. זאת בעקבות תיקון לצו איסור הלבנת הון אשר נכנס לתוקף לאחרונה. הצו יחול על נותני שירותים בנכס פיננסי, החייבים ברישיון לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים.

המוסדות הפיננסיים החשובים בעולם מבקשים לפעול בתחום הקריפטו

בעוד שבישראל הבנקים לא ממהרים לאמץ את תעשיית הבלוקצ'יין, ומנסים להתרחק כמו מאש ממטבעות הקריפטוגרפיים, המצב בעולם שונה. לאחרונה, ארגוני-גג של המוסדות הפיננסיים החשובים בעולם, פנו לבנק להסדרי סליקה בינלאומיים (Bank for International Settlements - BIS), אשר עוסק בפיתוח סטנדרטים ואמות מידה לפיקוח על בנקים, בבקשה לאמץ רגולציה שתאפשר את מעורבותם בעולם הקריפטו.

חברות דואליות – אחריות בדין הישראלי לדיווחים

פסק דין מחוזי שניתן לאחרונה בעניין Ceragon Networks Ltd קבע כי חברות דואליות תהיינה חשופות לתביעות לפי כללי האחריות של הדין הישראלי.

 

 

העקרונות והתנאים להנפקת SPAC בישראל לפי הרשות לניירות ערך

בשנה האחרונה תחום הגיוס באמצעות חברות SPAC  - חברות ללא פעילות שנוצרו רק למטרות מיזוג - הפך לטרנד לוהט בוול סטריט. לאחרונה פרסמה רשות ניירות ערך את התנאים והעקרונות בנוגע להנפקת חברות  SPAC בדרך המסורתית, כלומר הנפקה ראשונה לציבור.

 

 

 

רשות ניירות ערך: ניתן לסווג מטבע קריפטוגרפי כנייר ערך

לאחרונה, רשות ניירות ערך קבעה קווים מנחים מתי מטבע קריפטוגרפי (טוקן) ייחשב נייר ערך. לפי הרשות הטוקנים של חברת קירובו, עונים על ההגדרה של נייר ערך, בעיקר משום שהיא סבורה כי יהיו משקיעים שירכשו טוקנים למטרות פיננסיות, ומציפייה לעליית ערך בגין החזקה זו.

ביזור פיננסי (Decentralized Finance - DeFi) – עתידו של ענף הפיננסיים?

ביטקוין, המטבע הדיגיטלי הראשון, ביקש לייצר כסף מבוזר, שאינו נתון לשליטה מרכזית כלשהי, ולהנגישו לכל. למרות שהביטקוין לא הצליח לעמוד בהבטחה זו, נראה כי ה DeFi ממציאה מחדש את ענף הפיננסיים. ה- DeFi, מערכת פיננסית מבוזרת, שמהווה אלטרנטיבת קוד פתוח לכל שירות פיננסי – חסכונות, הלוואות, מסחר וכלה בביטוחים. המערכת מופעלת על ידי אפליקציות נגישות לכל הנקראות  DApps ובנויות על רשת בלוקצ׳יין, ובעיקר על האית'רום.  

 

רשות שוק הון: למפיצים עשויה להיות אחריות לנכתב בתשקיף

לראשונה, קובעת הרשות כי לגופי הפצה עשויה להיות אחריות לנכתב בתשקיף. בנייר עמדה שפורסם בסוף חודש יולי משנה הרשות את כללי משחק בענף החיתום על ידי קביעה כי מפיץ, או גוף מקורב למפיץ, הרוכש בהנפקה ניירות ערך ומוכר אותם תוך זמן קצר (שישה חודשים או פחות), ייחשב מבחינת הרשות כחתם בהנפקה ויישא באחריות לתשקיף.

 

כך תזהו שימוש חשוד במטבעות וירטואלים

על רקע שימושים במטבעות דיגיטליים לצורך מימון טרור ופעולות עברייניות שונות, פרסמה הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור מסמך אשר נועד לסייע לגופים פיננסיים ולגורמי האכיפה לאתר פעילות לא כשרה בתחום המטבעות הדיגיטליים.

ליברה 2.0 - ממטבע גלובאלי לאמצעי תשלום בפלטפורמות הפייסבוק

לאחר שהמיזם השאפתני של פייסבוק, מטבע דיגיטלי גלובלי ליברה, נתקל בהתנגדות עזה של רגולטורים ברחבי העולם, פייסבוק מודיעה על "ליברה 2.0". המיזם עתיד לעבור שינויים מרחיקי לכת שמצד אחד צפויים להוציא את העוקץ מבעייתיות המיזם בעיני הרגולטורים, אבל מצד שני לוותר על החזון – העברה מהירה ופשוטה של מטבע דיגיטלי בין בערך מקובל משתמשים ברחבי העולם, ללא צורך בחשבון בנק.

רשות לניירות ערך מקדמת הטמעת חדשנות טכנולוגית בשוק ההון הישראלי

הועדה לבחינת הרגולציה הנדרשת לקידום שווקים דיגיטליים ברשות לניירות ערך פרסמה לאחרונה דו"ח המתמקד בפלטפורמות להנפקה, למסחר ולסליקה של ניירות ערך אשר עושות שימוש בטכנולוגית הבלוקצ'יין.

ד"ר צבי גבאי ואנדרי ינאי במאמר דעה: ישראל מפספסת את מהפכת הנכסים הדיגיטליים

ד"ר צבי גבאי ואנדרי ינאי ממחלקת שוק הון במאמר דעה בגלובס על החסמים הרגולטורים שישראל מציבה בפני מהפיכת הבלוקצ'יין והנכסים הדיגיטליים.

קטגוריות: בלוקצ’יין | שוק הון

העברת מטבע דיגיטלי – החזון ושברו

התנגדות רגולטורית והליכים משפטיים שמתנהלים על ידי רשות ניירות ערך האמריקאית (ה-SEC) חוסמים כעת את מימוש אחת ההבטחות הגדולות של טכנולוגיית הבלוקצ'יין - העברת מטבעות ונכסים קריפטוגרפיים בין משתמשים ללא גורם מתווך.

מגבלות חדשות על קרנות הגידור

רשות ניירות ערך פרסמה לאחרונה עמדת סגל בעלת משמעויות מהותיות לתעשיית קרנות הגידור בישראל וציבור המשקיעים בהן, ביניהן אופן ההתאגדות קרן גידור ומגבלת מספר המשקיעים בה.

לראשונה, הנפקת מטבעות דיגיטליים מפוקחת בארה"ב

לאחר המתנה ממושכת, רשות ניירות הערך האמריקאית אישרה לחברת סטארט-אפ לגייס כספים מהציבור הרחב באמצעות הצעת טוקנים תחת רגולציית + Reg A. למעשה, מדובר בפעם הראשונה, שהנפקת טוקנים ככלי לגיוס כסף מהציבור, קיבלה אישור רגולטורי בארצות הברית ותיעשה באופן מפוקח.

ICO 2.0, מודל הגיוס ב-IEO

לאחר שהספידו את עידן ה- Initial Coin Offering ICO כלי גיוס חדש - Initial Exchange Offering IEO - תופס את תשומת הלב. הכלי מאפשר שיטת גיוס שקופה, בטוחה ואמינה יותר למשקיעים, ליזמים ולבורסות אשר נותנת מענה מסוים לחולשות הרבות שנחשפו בגיוסי ה-ICO.

עדכון בנושא חברות דואליות

רשות ניירות ערך פרסמה נייר עמדה, המרכז את המידע המעודכן לגבי תהליכי הרישום למסחר ומחיקה ממסחר של חברות הרשומות ברישום כפול בבורסה בתל אביב ובבורסה נוספת מחוץ לישראל, הנפקת ניירות ערך על-ידן ומתכונת הדיווח שלהן. נייר העמדה מיועד לחברות דואליות וחברות השוקלות רישום כפול.

פסק דין עקרוני בהתנהלות הבנקים עם כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים

בית המשפט המחוזי בתל-אביב, פסק לאחרונה בסוגיה הנוגעת להתנהלות של בנקים עם כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים. בית המשפט קבע במפורש כי מדיניותו הגורפת של הבנק אשר אוסרת פתיחת חשבון ללקוח העוסק במטבעות דיגיטליים - אינה סבירה.

רשות ניירות ערך קבעה לראשונה כיצד תוסדר הנפקת נכסים קריפטוגרפים

הועדה לבחינת אסדרה של הנפקת מטבעות קריפטוגרפים מבוזרים לציבור פרסמה את מתווה המדיניות הרגולטורית שלה בדו"ח סופי אותו הגישה ליו"ר רשות ניירות ערך. הועדה המליצה להתמקד באפשרויות הסדרה הנהנות מגמישות מובנית.

ייצוג חתמים בהנפקת מדיגוס בנאסד"ק

משרד ברנע ייצג קבוצה של חתמים אמריקאים, בראשות H.C. Wainwright and Co., LLC, בתהליך פרסום תשקיף הצעה לציבור ורישום למסחר ב Nasdaq של ניירות ערך של חברת מדיגוס. במסגרת הרישום למסחר ב-  Nasdaq גייסה מדיגוס סך של 7.5 מיליון דולר. מדיגוס היא חברה ציבורית ישראלית שמניותיה נסחרות בבורסה בתל-אביב, והיא עוסקת במחקר ופיתוח של טיפול רפואי בדרכי העיכול.

קטגוריות: הנפקות וגיוס הון | שוק הון

חברת הביומד סלקט ביוטכנולוגיה ביצעה הנפקה בנאסד"ק

חברת הביומד סלקט ביוטכנולוגיה הודיעה ב 31.7.16 כי היא ביצעה הנפקה בנאסד"ק, ומעתה תיסחר בנאסד"ק במקביל למסחר בת"א. משרד ברנע ייצג קבוצה של חתמים אמריקאים, בראשות H.C. Wainwright and Co., LLC, בתהליך פרסום תשקיף הצעה לציבור ורישום למסחר ב-Nasdaq של ניירות ערך של חברת סלקט ביוטכנולוגיה בע"מ. במסגרת הרישום למסחר ב-Nasdaq גייסה סלקט סך של 8.4 מיליון דולר. סלקט ביוטכנולוגיה היא חברה ציבורית ישראלית שמניותיה נסחרות בבורסה בתל-אביב, והיא מפתחת טכנולוגיה להפרדת תאי גזע בצורה יעילה ובטוחה יותר.

קטגוריות: הנפקות וגיוס הון | שוק הון

הצעה לעדכון מודל הפיקוח של הרשות לניירות ערך על שוק ההון בישראל

מאמרם של עוה"ד צבי גבאי ואנדרי ינאי לכתב העת המשפטי Debate העוסק בהצעה לעדכון מודל הפיקוח של הרשות לניירות ערך על שוק ההון בישראל.

קטגוריות: ליווי חברות ציבוריות | ציות | שוק הון