חיפוש לפי תחום
חדשות ועדכונים / ענת אבן-חן
פינטק קמעונאי 2024: מגמות עיקריות והזדמנויות לצמיחה
במחצית השנייה של 2024, חלה התאוששות משמעותית בהשקעות הון סיכון בתחום ה"פינטק הקמעונאי", עם השקעות שהגיעו להיקף של 4.5 מיליארד דולר. דוח חדש מצביע על כך שהשוק מזהה הזדמנויות חדשות בחברות המתמקדות במגזר הקמעונאי, ומביא חידושים מרעננים לתחומים אלו.
וובינר: חוק שירותי תשלום - יותר רלוונטי ממה שחשבתם
משרדנו קיים וובינר בשיתוף ארגון יועמ"שים למען יועמ"שים בנושא חוק שירותי התשלום. הוובינר מיועד ליועצים משפטיים בחברות בתחום הפיננסי ובתחום השירותים ובמסגרתו ירצו עורכי הדין צבי גבאי וענת אבן חן ממשרדנו. בנוסף, תתקיים הרצאה של רו"ח יוליה רבוי בקשר להערכות הטכנולוגית הנדרשת לאור החוק.
רגולציה חדשה בפתח: חובות הדיווח לחברות תשלומים ובעלי רישיון ייזום
השנה שהיתה ברגולציה: סיכום השינויים המשמעותיים והצפי להמשך
לאורך השנה פורסמו מספר פרסומים מנחים בתחום הרגולציה, ובפרט בתחום שוק ההון, בסקטור הפיננסי, ובתחום הפרטיות שחשוב להכירם.
על-מנת לוודא שהגורמים העסקיים הפועלים בשווקים השונים פועלים בהתאם להוראות שפורסמו, שחלקן כבר נכנסו לתוקף, וחלקן עתידות להיכנס לתוקף בחודשים הקרובים, סיכמנו את השינויים המשמעותיים שחלו השנה.
הרשות להגנת הצרכן: חובת גילוי שינוי תכונות ומרכיבים של מוצרים
תיקוני חוזרים של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון
גישה למערכות תשלומים והקצאת קוד זיהוי לנותני שירותי תשלום
הגברת האכיפה בסוגיות הקשורות לחוק האריזות
חוק הסדרת העיסוק בשירותי תשלום וייזום תשלום נכנס לתוקף
הגנת הצרכן: הדין הישראלי גובר על תניות שיפוט זרות
ברנע: השתתפות בהאקתון בנושא משפט וסביבה של אוניברסיטת בר-אילן
עו"ד ענת אבן-חן הציגה את ההאקתון בנושאי משפט וסביבה וליוותה את הסטודנטים בתהליך גיבוש ההצעות לפרויקטים שלהם, שהוצגו היום בפני חבר השופטים, ביהם ד"ר צבי גבאי ממשרדנו.
ברנע: וובינר בנושא חוק הסדרת העיסוק בשירותי תשלום או שירותים פיננסיים מוסדרים
משרדנו אירח וובינר שעסק בשירותי תשלום. הוובינר התקיים במסגרת פורום נותני שירותים פיננסים שהשקנו ביחדד עם עו"ד אורית יוסף. בוובינר הרצו ד"ר צבי גבאי ועו"ד ענת אבן חן ודנו בין היתר בתנאי קבלת רישיון, הקשר בין שירותי תשלום ושירותי בנקאות פתוח ועוד.
אסדרת שירותי תשלום מעבר לפינה – התפתחויות אחרונות
ליווי לקוח בתחום הרגולציה הפיננסית
ליווי חברת סומה טכנולוגיות הפועלת בתחום הבנקאות הפתוחה בקבלת רישיון שירות מידע פיננסי מרשות ניירות ערך. זוהי החברה השביעית בישראל שקיבלה רישיון זה. ליוו את הלקוח ענת אבן חן ואלעד רשטיק ואורי רודריגז.
חרבות ברזל וכוח עליון - מה השפעת הלחימה על קיום חוזים?
כיוון שמצב לחימה בישראל לא נחשב כוח עליון, המחוקק והרגולטור ממליצים לנהל דיאלוג בתום לב על תנאי החוזה – במידה שמצב החירום לא מאפשר למלא אחר כל הסעיפים שבו. לצד זה, הכנסת חוקקה את חוק דחיית מועדים, המאפשר לזכאים דחייה של קיום הסכמים בתנאים מסויימים.
הצגת מחיר עסקאות באשראי: מה הן החובות החלות על בעל העסק?
בית המשפט המחוזי אישר לאחרונה בקשה לאישור תובענה ייצוגית הנוגעת לאופן הצגת המחיר בעסקה בתשלומים והריבית המגולמת באותה הצעה. ההחלטה רלוונטית לבתי עסק רבים, אשר מבקשים לגבות תוספת מחיר, כאשר הם מאפשרים ללקוח פריסה של העסקה לתשלומים.
המדריך להימנעות מתביעות בעקבות פרסום ברשתות החברתיות
חברות הבוחרות לפרסם תוכן שיווקי וממומן ברשתות החברתיות והן באמצעות מובילי דעת קהל, צריכות להכיר את המגבלות החלות עליהן, בין היתר, החוק להגנת הצרכן, בשביל להימנע מתביעות. ערכות הדין ענת אבן חן מאירה אור על הנושא ונותנת טיפים מעשיים בכתבה לכלכליסט.
מי הרגולטור המפקח על השקעות זרות בישראל?
לישראל אין כיום מסגרת רגולטורית כללית מחייבת לאישור עסקאות הנוגעות לביטחון לאומי. כתוצאה מכך, גופים זרים יכולים לקנות ולמכור נכסים וניירות ערך בישראל ללא הגבלה – בדרך כלל. הוועדה המפקחת, שקמה ב-2019, מסדירה רק חלק מהסוגיות המתעוררות, ויש לשקול את סמכויותיה לפני כניסה לעסקת השקעה עם גורמים זרים.
הסדרת העיסוק בשירותי תשלום וייזום תשלום: החוק החדש
הוראות חדשות קובעות את המסגרת הרגולטורית למתן שירותי תשלום, מבקשות לעודד כניסת שחקנים חדשים לשוק ותוך מתן הגנה נרחבת לצרכנים. החוק יחול על חברות המעניקות שירותי תשלום, נותני שרותי אשראי, חברות סליקה, ועוד.
הנגשת דיווחי חברות ציבוריות: בית המשפט דחה על הסף את כלל התובענות הייצוגיות
פעילות בישראל באמצעות שותפים מקומיים
על פי חוק, היחסים עם סוכן מקומי מוגדרים כהסכם סוכנות או הסכם הפצה לפי מהות ההסדרים בין הצדדים ולא לפי הכותרת שנתנו הצדדים להסכם. כך, מי שפועל כידו הארוכה של הספק, ומסייע לחתימת הסכם בין הספק לבין הצד השלישי מחד, אך אינו מבצע רכישה ומכירה חוזרת של מוצרי הספק מאידך, ייחשב כסוכן. לעומת זאת, מי שרוכש מוצרים של ספק ואחר כך מוכר אותם, ייחשב כמפיץ של אותו ספק.
ברנע: אירוח יזמים מתכנית JumpTAU
משרדנו אירח יזמים המשתתפים בתכנית JumpTAU של מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב. במסגרת זו, יובל לזי הרצה בנושא הסכם מייסדים ומימון סטארט-אפים וענת אבן-חן הרצתה על הקמת אתר וסוגיות פרטיות אליהם נדרשים יזמים להתייחס כבר בתחילת הדרך.
2022: התפתחויות רגולטוריות לנותני שירותים פיננסיים
ריכוז עיקרי הרגולציה הרלוונטית לנותני שירותים פיננסיים – אשראי חוץ בנקאי ושירות בנכס פיננסי – והצעדים המשמעותיים שראוי שעוסקים בתחום ינקטו בהם לקראת 2023.
סוף עידן שיחות הטלפון השיווקיות?
תיקון חוק הגנת הצרכן, הידוע כ"חוק אל תתקשר אלי" מטיל אחריות על העוסק שהמוצר או השירות שלו מוצע בפניה השיווקית, גם כאשר הפניה נעשה בפועל על-ידי צד שלישי.
רגולציה: מה יכולים להיות המוקשים בעסקת הרכישה של הפניקס על ידי קרן ADQ של אבו דאבי?
ענת אבן-חן, שותפה וראש מחלקת הרגולציה במשרדנו, התראיינה לכלכליסט והאירה אור על הנושא. לדבריה, אין בישראל איסור בחוק על בעלות זרה בחברת ביטוח, אבל בעבר פסלה רשות שוק ההון עסקה שבה קרן בבעלות ממשלת סין רצתה לרכוש את השליטה בחברת הביטוח כלל.
האם מותר למעסיק לבקש מידע רפואי בהליך קבלה לעבודה?
לגישת הרשות להגנת הפרטיות, על המעסיק להימנע מלאסוף מידע רפואי נרחב שאינו רלוונטי לעבודה או למשרה שבה מדובר. המעסיק צריך להיות מסוגל להצביע על הרלוונטיות הישירה של המידע למשרה האמורה. רלוונטיות זו צריכה להיבחן על פי קנה מידה אובייקטיבי והכללים המשפטיים הנוגעים לסבירות ומידתיות. כלומר, עד כמה, ואם בכלל, המידע רלוונטי לעבודה או למשרה.
רגולציה: טיפים לרכישות אונליין לקראת חודש הסיילים
עורכת הדין ענת אבן-חן, ראש מחלקת רגולציה במשרדנו, התראיינה לאתר וואלה וציינה נקודות חשובות לצרכנות נכונה לקראת מבצעי ה- Black Friday.
המלצות חדשות להגנה על פרטיות מטופלים בהעברה דיגיטלית של מידע רפואי
לאחרונה פרסמה הרשות להגנת הפרטיות מסמך להתייעצות עם הציבור בנושא "הגנה על פרטיות מטופלים בהעברת מידע רפואי באמצעות מכשירים דיגיטליים ותוכנות לא ייעודיות". במסמך הרשות מציינת כי האחריות לשמירת המידע הרפואי חלה על המוסד הרפואי כבעל המאגר.
אושרו תקנות למתן פטור מרישוי לשורה של גופים המעניקים אשראי או שירותים פיננסיים
בניסיון להקל על חברות פינטק לפעול בארץ, אישרה וועדת הכספים תקנות למתן פטור מחובת רישוי לשורה של גופים העוסקים במתן אשראי או שירותים פיננסיים. הפטור החדש דומה לפטור שנקבע כהוראת השעה ושהיה בתוקף עד ה-31 בדצמבר 2021, אך כולל גם מספר חידושים מעניינים.
מתקפות כופר – המלצות חדשות של משרד המשפטים
ההמלצות נוגעות לתשלום הכופר עצמו, להיבטים הפליליים של התשלום ולנושא פרסום האירועים בתקשורת.
רשות שוק הון מעדכנת את החובות החלות על נותני שירות בנכס פיננסי
רשות שוק ההון מבקשת להדק את הפיקוח על תחום נכסי הקריפטו, נוכח התרסקות חברת צלסיוס.
החלטת חדשה: ממשלת ישראל מכריזה על עצמאותה של הרשות להגנת הפרטיות שבמשרד המשפטים
ההכרזה בדבר עצמאות הרשות להגנת הפרטיות שבמשרד המשפטים ניתנה לצורך המשך הכרת האיחוד האירופי במדינת בישראל כמדינה שחוקי הגנת המידע שלה הולמים את הסטנדרט האירופי.
לראשונה: חברה קליפורנית נקנסת בגין הפרה של חוקי הפרטיות של קליפורניה
משרד התובע הכללי בקליפורניה קבע כי חברת ספורה, ענקית הקוסמטיקה מבית LVMH, תיקנס ב- 1.2 מיליון דולר על אי עמידה ברגולציות הפרטיות של קליפורניה. הסכם הפשרה שנחתם מחדד את החובות החלות על חברות (גם ישראליות) להן ממשק עם לקוחות בקליפורניה.
יידוע על סיכוני סייבר במכירת מוצרי IOT
על פי טיוטה של הרשות להגנת הצרכן, חובת גילוי סיכוני סייבר בעת מכירת מוצרי IoT חלה לאורך כל שלבי העסקה, ואף במהלך הפרסום והשיווק של המוצר.
רשות הגנת הפרטיות מחדדת את היקף חובת יידוע במסגרת איסוף ושימוש במידע אישי
בין היתר, הרשות מדגישה כי כאשר איסוף מידע אישי מתבצע על ידי מערכות לקבלת החלטות מבוססות אלגוריתמים ובינה מלאכותית, דוגמת בוטים בצ'טים, לא יכולה להיות הסכמה מדעת למסירת המידע ולכן איסוף מידע אישי באופן זה עלול להוות פגיעה בפרטיות.
שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה
הביקוש לשירותי שמירה בנאמנות על נכסי קריפטו, המסופקים על ידי משתתפים מיוחדים בשוק, גבוה מאוד בקרב משקיעים מוסדיים, תאגידים, בורסות, פרטים וכורי קריפטו. שירותים אלה מיועדים לשמור על נכסי הקריפטו של הלקוחות ולמנוע מהם להיאבד או להיגנב.
שירותי קסטודי על נכסי קריפטו והרגולציה עליהם - סקירה
המשך ההתפתחות והצמיחה בתחום הנכסים הדיגיטליים דורש שירותי נאמן משמורת אמינים ומפוקחים.
ההשפעות של הבחירות בתחומי הרגולציה ויחסי העבודה: "האזרח הקטן נאלץ לשלם ובגדול"
נטע ברומברג, ראש מחלקת דיני עבודה וענת אבן חן שותפה ומובילת תחום הרגולציה במשרדנו בראיון למעריב על ההשפעות הקשות של הבחירות, על הכיס וחיי הישראלים.
ניהול סיכוני סייבר וניהול סיכונים לנותני שירותים פיננסיים מוסדרים – הוראות חדשות
שני חוזרים שפרסמה רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון מבקשים להגביר את מאמצי נותני שירותים פיננסים להתגוננות ממתקפות סייבר.
פינטק בישראל: אתגרים ודרכי התמודדות
כדי להצליח לבסס פעילות פינטק מוצלחת בישראל, יש צורך לקחת בחשבון מספר רב של גורמים. חוות דעת משפטית טובה ומלומדת היא בגדר חובה ראשונית, ממנה יגזרו החלטות עסקיות רבות.
איך תראה תעשיית ההייטק בישראל בשנת 2032?
לקראת יום העצמאות, פרסמו בגיקטיים כתבת מומחים המבקשת לחזות איך ישראל תהיה בעוד עשר שנים. כמומחית בתחום הפרטיות, ענת אבן חן התראיינה ואמרה שהיא מאמינה שהחקיקה תמשיך לדאוג לפרטיות האדם הפרטי ושלבסוף תהיה סטנדרטיזציה אחידה בין חברות ומדינות בקשר לנושא הפרטיות.
וורבורג פינקוס משקיעה בחברת MDClone הישראלית
קרן ההשקעות הובילה, יחד עם Viola Growth, את סבב הגיוס, בו גויסו 63 מיליון דולר. MDClone מפתחת פלטפורמות שיתוף וניתוח מידע רפואי.
עורכות הדין אריאלה דרייפוס, טל פרייליך וענת אבן-חן ליוו את ההשקעה.
הנגשת אתרים – החקיקה ומשמעותה
עו"ד ענת אבן חן ועו"ד אייל נחשון, שותפים במשרדנו, הרצו היום בפורום בוני אתרים על הדרישות והחובות של בעלי, בוני ומתפעלי אתרים נוכח חובת ההנגשה.
המלצות הרשות להגנת הפרטיות בנוגע למינויים של ממוני ההגנה על הפרטיות
הרשות להגנת הפרטיות פרסמה מסמך ההמלצות עבור ארגונים וחברות מכלל המגזרים במשק בנוגע למינוי של ממונה להגנת פרטיות בארגון. המסמך פורסם בסוף ינואר 2022 כחלק כחלק משבוע הגנת הפרטיות.
ממשלת ישראל: חוקי פרטיות חדשים
לאחר 40 שנים בהן לא עודכן חוק הפרטיות בישראל, הצעת חוק חדשה מבקשת להתאים את החוק לעידן הדיגיטלי. אחת התכליות המרכזיות של הצעת החוק היא שמירה על מעמדה של הזכות לפרטיות, כזכות יסוד חוקית, ומתן הגנה על מידע האישי הנמצא במאגרי המידע השונים.
jumpTau וברנע - מחזור חדש
מחזור חדש של תכנית האקסלרטור jumpTAU, מבית אוניברסיטת תל אביב, יצא לדרך. האקסלרטור תומך במיזמים רב תרבותיים, לקידום שיתוף פעולה בין יזמים ויזמיות ערבים ויהודים.
משרדנו מלווה את האקסלרטור במסגרת שיתוף פעולה רחב עם אוניברסיטת תל אביב. במפגש שנערך היום הרצו בפני היזמים והיזמיות ארבעה משותפינו:
עו"ד דניאל לורבר הרצה על הסכם מייסדים, עו"ד איתי גורה הרצה על מימון סטארטאפים, עו"ד ענת אבן-חן הרצתה על תקנון אתר ופרטיות ועו"ד עידו פרוינד הרצה על קניין רוחני.
דיני פרטיות בישראל – סיכום 2021 ומבט ל-2022
חקיקת הפרטיות בישראל מעלה הילוך ומתחילה לסגור את הפער מול החקיקה באירופה. צעד משמעותי בתחום נעשה לפני כחודש, כאשר ועדת השרים אישרה שורה של תיקונים שמטרתם התאמת חוק הגנת הפרטיות לצרכים, לטכנולוגיות ולמגמות של שנת 2022.
ייצוג קבוצת עזריאלי נגד מתווה הצמידים שמבקש משרד הבריאות להחיל
משרד הבריאות ביקש להחיל החל מיום שישי הקרוב צמידים ללא מחוסנים בקניונים משרד. קבוצת עזריאלי שלחה באמצעות עורכי הדין זוהר לנדה, ערן וינר, ענת אבן-חן, עידו וקשי וגאיה צרפתי פנייה דחופה לראש הממשלה ולשרי האוצר, הבריאות, הכלכלה, המשפטים וליועמ"ש. בפנייה טענו כי המתווה שאמור להיכנס לתוקף "מפלה, פוגעני, בלתי סביר ובלתי מידתי". לאור הביקורת החליט ראש הממשלה ושר הבריאות כי מתווה הקניונים שיובא לאישור הממשלה לא יכלול הנחיה לסמן בצמידים את המבקרים שיש להם תו ירוק.
בעלי מאגרי מידע? אתם אחראים גם לפעולות שמתבצעות ע"י צדדים שלישיים
הפריצה של Black Shadow לחברת Cyberserve שפורסמה לפני מספר ימים, אשר תוצאותיה, נכון לעת הזו, הן הדלפת מאגר הכולל למעלה מ-800,000 רשומות אודות בני אדם שונים, לצד מאגרים נוספים שנחשפו, מעלה שאלות חשובות הנוגעות ליחסים בין בעלי מאגרי המידע לבין הגורמים שעימם הם מתקשרים ומקבלים שירותים שונים הנוגעים לפעילות העסקית ואגב כך נוגעות במידע שלהם.
משרדנו ייצג את ריף טכנולוגיה בעסקת רכישה של חברת הסטארטאפ הישראלית בונד
משרדנו ייעץ לריף טכנולוגיה, אחת המפעילות הגדולות של מרכזי שילוח לוגיסטיים ומטבחים שכונתיים ניידים בארצות הברית, בעסקת רכישה של הסטארט-אפ הלוגיסטי הישראלי 'בונד', לשעבר Shookit, סטארט-אפ של מכולת ישירה לצרכן. את העסקה הובילו עוה"ד מיקי ברנע, אריאלה דרייפוס וטל פרייליך. נטע ברומברג ייעצה בהיבטי דיני עבודה. הראל פרלמוטר וחנא דאהר ייעצו בהיבטי המס וענת אבן-חן ייעצה בנושא פרטיות ואבטחת מידע ועניינים רגולטוריים שונים.
הרשות להגנת הפרטיות: חוקיות מעקב של מעסיקים אחר המיקום הפיזי של עובדיהם
בעקבות פניות רבות שהגיעו לרשות הגנת הפרטיות בנושא, פרסמה הרשות טיוטה של גילוי דעת להערות הציבור, המציפה את הדילמות המוסריות והמשפטיות שכרוכות בשימוש בטכנולוגיות שונות לצורך איסוף נתוני מיקום של עובדים ע"י מעסיקיהם, כמו גם ניסיון להציב סטנדרטים להפעלת הטכנולוגיות האמורות ע"י מעסיקים.
שינוי כללי התחרות – הכתבת מחירי מינימום
פטור הסוג להסדרים שאינם אופקיים עבר לאחרונה שינוי משמעותי. מעבר לשינוי שמו של פטור הסוג לכללי התחרות הכלכלית, הוכנס בו תיקון משמעותי המתייחס לסוגיית כבילת המחיר בהסדר אנכי.
וובינר: סייבר ופרטיות במשפט הבינלאומי
המועדון למשפט בין לאומי BIU International Law Club & Global Law Forum של אוניבסיטת בר-אילן עורך וובינר בנושא 'סייבר ופרטיות במשפט הבינלאומי'. במסגרת הוובינר עו"ד ענת אבן-חן, מובילת תחום הרגולציה במשרדנו תרצה על ההיבטים המשפטיים הבינלאומיים בתחום הפרטיות והסייבר.
בנק ישראל - סיכוני ושיקולי סביבה צריכים להיות חלק מניהול הסיכונים של התאגידים הבנקאים
בסקירה השנתית של בנק ישראל אשר פורסמה בסוף חודש מאי עדכן הפיקוח על הבנקים כי הוא מקדם גיבוש רגולציה עדכנית ומקיפה בנושא של ניהול סיכוני סביבה. זהו צעד שננקט על רקע החשיבות הרבה שהפיקוח על הבנקים מייחס לנושא איכות הסביבה.
מעסיקים: כל מה שצריך לדעת על חיסונים
בימים האחרונים ולאור מבצע החיסונים, עולות לא מעט תהיות ביחס למקום ולסמכות של מעסיקים לדאוג לחיסון עובדיהם ולחיסון הנכנסים בשעריהם. ריכזנו בעבורכם רשימת “עשה ואל תעשה” ביחס להשלכות מבצע החיסונים על מקומות עבודה ועל עסקים.
כנס גלובס בנושא סייבר
ענת אבן-חן השתתפה בכנס "חומר למחשבה" של גלובס על תעשיית הסייבר. ענת, המרכזת את תחום הרגולציה במשרד השתתפה בפאנל שדן בהשפעות משבר הסייבר על ארגונים. הפאנל התקיים יחד עם אורי שיין, ראש היחידה לטיפול באירועים במערך הסייבר הלאומי ופרופ' דן עמירם, סגן דקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב.
חקירות אפידמיולוגיות - הנחיות רשות הפרטיות
לאחרונה פרסמה הרשות להגנת הפרטיות דגשים להגנה על פרטיות במסגרת חקירות אפידמיולוגיות לקטיעת שרשרת ההדבקה של הקורונה. במסגרת הפרסום, ניתנו הנחיות ודגשים לאופן ביצוע חקירות אפידמיולוגיות תוך שמירה על פרטיות המתוחקרים, לרבות במקומות עבודה.
הוראות חדשות בנוגע לשיווק וניהול מתן אשראי
בנק ישראל פרסם לאחרונה הוראות חדשות בנוגע לשיווק וניהול מתן אשראי. מטרת ההוראות החדשות למנוע סיכוני אשראי שאינם מותאמים ללקוח, כולל הגבלות על שיווק אגרסיבי ומתן אשראי ללקוחות מסוימים.
עסקים לא יוכלו לערוך שיחות טלפון שיווקיות אלא במקרים חריגים
לאחרונה בוצע תיקון לחוק הגנת הצרכן המתייחס להגבלת שיחות טלפון שיווקיות של עסקים. במסגרת התיקון יוקם על ידי רשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מאגר מספרי טלפון של צרכנים המבקשים להגביל שיחות טלפון שיווקיות מאת עוסקים שונים. עסקים לא יוכלו לפנות לצרכן אשר מספר הטלפון שלו רשום במאגר, למעט בנסיבות ובמקרים חריגים.
רשות הגנת הפרטיות: מינוי ממונה להגנת הפרטיות הוא צעד הכרחי לחברות בישראל
הרשות להגנת הפרטיות פרסמה המלצה למנות בארגונים ממונה הגנת פרטיות. הרשות ציינה כי אומנם החוק הישראלי אינו מטיל חובה כזאת, אולם מדובר בפרקטיקה ראויה ומומלצת לארגונים האוספים ומעבדים מידע אישי. יישום ההמלצה הרגולטורית הזו כולל יתרונות לא מבוטלים עבור הארגון.
הממשלה מתמרצת חברות לפרסם דוחות אחריות תאגידית
המשרד לנושאים אסטרטגיים במשרד ראש הממשלה הכריז על השקתה של תכנית "Impact Nation", אשר מטרתה לעודד חברות לפרסם דוח אחריות חברתית, או דוחות אחריות ESG (Environmental, Social and Government). במסגרת התכנית יחולקו מענקים כספיים לחברות אשר יפרסמו לראשונה דוחות אלה.
מתקפת סייבר על טאואר: מה המשמעות לפעילות החברה
חברת טאואר זיהתה מתקפה על מערכותיה והוציאה הודיעה מסודרת על כך. יובל לזי וענת אבן חן ממשרדנו התראיינו לגלובס והסביר את ההשפעה של הפריצה על פעילות החברה, דרכי הפעולה האפשרויות ומתי והאם חברה צריכה לדווח על הפריצה.
פרטיות: באירופה מקשיחים עמדות ובישראל מקדמים תיקון לחוק
החלטה אירופאית שהתקבלה במהלך חודש יולי קבעה כי לאור העובדה שארה"ב לא מכבדת את פרטיות אזרחיה, בהתאם לסטנדרטים האירופאים, לא ניתן יותר לסמוך על ההסדר מגן הפרטיות בין ארה"ב לאיחוד האירופי. בישראל בינתיים פרסם משרד המשפטים תזכיר חוק שיהווה צעד ראשון בהתאמת החוק הקיים לעידן הדיגיטלי.
שתי התפתחויות בתחום הגנת הפרטיות שלובות זו בזו ומחייבות תשומת לב והערכות מצד החברות הפועלות בישראל.
עדכון חשוב לפועלים בתחום השירותים הפיננסים המוסדרים - טיפול בבקשות רישוי
חברות ועסקים אשר לא ישלימו את הגשת המסמכים הנדרשים במסגרת הליך הרישוי מול רשות שוק ההון, ביטוח וחסכון, בקשתם עלולה להידחות והם לא יקבלו רישיון שיאפשר להם לפעול בתחום.
האם הקורונה מבטלת חוזים?
צוות בין משרדי לגיבוש מדיניות קיום חוזים בעת הנוכחית אשר הקים משרד המשפטים פרסם לאחרונה את המלצותיו.
העסק שלכם לא מונגש? אתם חשופים לתביעה ייצוגית
לאחרונה חלה עלייה דרמטית באכיפת נושאי הנגישות כאשר יותר ויותר חברות נאלצות להתמודד עם בקשות לאישור תובענות ייצוגיות בנושאי הנגשת שירות לבעלי מוגבלויות. הליכים אלו, אשר פטורים מתשלום אגרה, נפתחים על-ידי תובעים ייצוגים נגד גופים גדולים כקטנים, מהמגזר הפרטי והציבורי.
בין אם זו הנגשה פיזית של העסק ובין אם זו הנגשה באתר החברה, חברות נדרשות לעמוד במספר כללים כאשר רבים מבעלי העסקים לא מודעים כלל לחובתם בנושא.
מדריך לעשיית עסקים בישראל באתר Practical Law
גם השנה היינו אחראים לכתיבת המדריך לעשיית עסקים בישראל עבור האתר Practical Law. המדריך מקיף נושאים רבים ביניהם מערכת המשפט בישראל, השקעות זרות, דיני עבודה, מיסוי, תחרות, פרטיות, קניין רוחני ועוד.
ערוץ מענקים מהיר לחברות במשבר
בהמשך לקולות הקוראים הקודמים שפרסמה רשות החדשנות שנועדו לתמוך בחברות שמפתחות טכנולוגיות שיש בהן כדי לסייע להתמודדות עם משבר הקורונה, רשות החדשנות פותחת ערוץ תמיכה בחברות שנקלעו למשבר כלכלי בשל הקורונה.
הארכת תוקף אישורים רגולטורים לאור משבר הקורונה
במסגרת תקנות שעת חירום אשר התקבלו ב-25.3.2020 אושרה הארכה רוחבית של אישורים רגולטוריים, העתידים לפקוע בתקופה הקרובה.
עדכוני רשות החדשנות לחברות נתמכות ומסלולי תמיכה חדשים
הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית פרסמה הקלה לחברות נתמכות באופן ההכרה בהוצאות בגין עובדים אשר נמצאות בתקופת ביצוע תכנית מאושרת.
כיצד יש לשמור על חוקי הגנת הפרטיות גם בתקופה זו
המאמץ העולמי להילחם בהתפשטות מגפת הקורונה מביא עמו עיסוק קדחתני בסוגיות פרטיות מסביב לעולם. רבות נכתב בעד ונגד שימוש באמצעים הפוגעים בפרטיות לשם שמירה על בריאות הציבור. לכן, בחרנו לרכז עבורכם כמה נקודות הנוגעות ליישום עקרונות הגנה על פרטיות בקרב חברות ועסקים מפרספקטיבות נוספות.
הנחיות המשרד להגנת הסביבה למחזיקי היתרים ורישיונות לתקופה הקרובה
ב-18.3.2020 פרסם המשרד להגנת הסביבה קובץ הנחיות להיערכות והתאמות לעסקים ומפעלים המחזיקים היתרים ורישיונות של המשרד להגנת הסביבה בנושאהיתר רעלים, היתר פליטה ותנאים סביבתיים ברישיון עסק.
קורונה- הכרה בעסק שלכם כשירות חיוני
על מנת לאפשר את המשך הפעילות החיונית למשק במצבי חירום, ניתן להכריז על מפעלים מסויימים כחיוניים. לצד ההכרזה הקבועה על מפעלים מסויימים כמפעלים חיוניים והליכים שונים שנועדו לשמור אותם בכשירות למצבי חירום, ניתן גם לקדם הליך הכרזה אד-הוק, שנועד להתמודד עם צרכים פרטניים של המשק.
רשות התחרות: הבהרות מאת הממונה על רקע ההתמודדות עם נגיף הקורונה בישראל
עסקים רבים מתמודדים בימים אלה עם איומים ואתגרים בלתי צפויים לאור התפשטות נגיף הקורונה והמגבלות המוטלות על הציבור. על רקע זה פרסמה הממונה על התחרות מסמך הבהרות שנועד להקל על גופים עסקיים בעת זו, תוך הדגשה כי הנורמות הרגילות ממשיכות לחול.
כלים משפטיים ליזמים בתחילת הדרך - יום עיון באוניברסיטת תל אביב
במסגרת שיתוף הפעולה של המשרד עם מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב הוזמנו להרצות בפני הסטודנטים על היבטים משפטיים רלוונטים בפעילות יזמית. במסגרת הכלים המשפטיים שהענקנו ליזמים הסברנו מהו הסכם מייסדים ומדוע חשוב לערוך הסכם שכזה. יובל לזי הסביר על הדרכים, האפשרויות והאתגרים של מיזמים לגייס הון - מדרך המעגל הקרוב ועד לאקזיטים. בסוף היום, הרצתה ענת-אבן חן על פעילות אונליין של המיזמים- מה צריך תקנון אתר לכלול ואיך לבנות את העסק נכון כדי לא להיות חשופים להפרות של סוגיות פרטיות.
הגנו על העסק שלך באמצעות טיפול נכון במידע
יש לכם עסק? אם כן, אתם ככל הנראה אוספים מידע על אנשים. בין אם מדובר בלקוחות שלך, ספקים שלך או אפילו העובדים שלך, לכולם יש זכות לפרטיות. על כן, החוק מטיל עליך אוסף של חובות כלפי אותם אנשים. הכנו לכם מדריך קצר שיסייע לכם להבין את העקרונות הבסיסיים באשר לדרכים להגן על הפרטיות שלהם.
מגמות והתפתחויות בתחום הטכנולוגיה והמדיה בישראל
משרדנו נבחר לסקר את העולם המשפטי הנוגע לתחום הטכנולוגיה והמדיה בישראל עבור מדריך הדירוג הבינלאומי צ'יימברס.
בסקירה, עסקו מיקי ברנע, דניאל לורבר וענת אבן-חן בנושאים הקשורים לשיקולים משפטיים הנוגעים לנושאים כמו ביג דאטה, בינה מלאכותית ו- IoT, אתגרים ב- IT Service agreements, פרטיות ועוד.
סטנדרטים חדשים בהגנת סייבר לספקי שירותים של גופי ממשל, תשתית ופיננסים
היחידה להגנת הסייבר בממשלה פרסמה הנחיה חדשה, לפיה ספקי שירות מהותיים של גופי ממשל, תשתית ופיננסים יחויבו להטמיע תקן מקובל ואחיד להגנת סייבר.
התפתחויות אחרונות בתחום התשלומים בישראל
לאחרונה בנק ישראל הוביל מספר התפתחויות חשובות בשוק התשלומים בישראל, שאמורות לעודד את התחרות בשוק שירותי התשלומים ולקדם יישום של טכנולוגיות חדשניות.
משרדנו אירח קהילת יזמיות איקומרס
הבוקר אירחנו מיט אפ של יזמיות הפועלות בתחום המסחר האלקטרוני.
הראל פרלמוטר וענת אבן-חן הסבירו למשתתפות על סוגיות מיסויות ורגולטוריות הנוגעות לפעילות אונליין.
כל מה שצריך לדעת לפני שמשיקים אתר או אפליקציה
כשחברה מבקשת לעלות לאינטרנט באמצעות אתר או אפליקציה עליה לוודא שמערכת היחסים בינה לבין הגולשים מוסדרת לא רק מבחינה שיווקית אלא גם מבחינה משפטית בכל הנוגע לדיני האינטרנט שעשויים לחול. רוצים ללמוד עוד? צפו בסרטון המלא.
כנס: אתגרים ופתרונות בקבלת והעברת תשלומים גלובלית
ארחנו היום את חברי ה-ACC לכנס בנושא העברות כספים גלובליות. ד"ר צבי גבאי העניק סקירה של הרגולציה וההנחיות הקיימות היום בישראל ובעולם המטפלות בהעברת תשלומים. כמו כן, התקיים בפאנל שעסק באתגרים וההזדמנויות העומדים בפני עסקים הנדרשים לדעת לתת פתרון לבעיות העלולות להתעורר. בפאנל לקחו חלק- ענת אבן חלק מרכזת תחום רגולציה במשרדנו, דורון כהן מנכ"ל קוברסי, עידית פרוים יועצת משפטית בחברת קולו, יצחק ראב שותף מנהל בצור מנג'מנט, רמי ששון קצין ציות ראשי בבנק דיסקונט ורונן סימן-טוב מנהל טכנולוגיות ראשי ב IBM Blockchain World Wire.
הנחיית היועמ"ש לקידום המעבר לשירותים דיגיטליים במשרדי הממשלה
באוקטובר 2019 פרסם היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, מסמך הנחיות לקידום המעבר לשירותים דיגיטליים במשרדי הממשלה.
האותיות הקטנות של תנאי השימוש
לאחרונה, בית-המשפט לערעורים בקליפורניה קבע כי כריית נתונים מאתרים פומביים ללא כל אישור מראש, הינה חוקית, גם אם עומדת בניגוד להוראות תנאי השימוש של האתר.
מענקי רשות החדשנות – מה כדאי לדעת לפני?
רשות החדשנות מפעילה שורה של תכניות תמיכה ביזמים וחברות בשלבים שונים של חיי המיזם. חשוב להכיר את המגבלות שקבלת מימון מרשות החדשנות מטילה על המיזם ובראש וראשונה – החובה לשמור את הקניין הרוחני, הידע והייצור בישראל.
ניהול סיכונים והמילה האחרונה בתחום ה-KYC ומניעת הלבנת הון בינ"ל
יחד עם משרד Clifford Chance ערכנו סדנה לקציני הציות ואנשי מחלקת ניהול הסיכונים בבנק דיסקונט ובנק לאומי בה דנו במגמות האכיפה בתחום הלבנת ההון, החובות המוטלות על הבנקים ואיך בכל זאת ניתן לנהל את הסיכון ולספק שירות.
מאמר: רגולציה דורסנית וכוחנית היא לא הדרך לבנות שוק יציב ומתפקד
עו"ד ענת אבן-חן במאמר דיעה בגלובס, הקורא לשיתוף פעולה בין רשות שוק ההון לשוק הפרטי על מנת לייצר רגולציה טובה יותר עבור חברות הפינטק והשירותים הפיננסיים.
גם מי שמחזיק בנתח שוק קטן יחסית עשוי להיחשב בעל מונופולין
חצי שנה לאחר כניסתו לתוקף של התיקון לחוק התחרות הכלכלית, פרסמה רשות התחרות את עמדתה ביחס לנסיבות בהן גם גורם בעל נתח שוק הנמוך מ-50% עשוי להיחשב ל"בעל מונופולין".
אפליקציות התשלומים יכנסו לעסקים הקטנים
בנק ישראל פרסם נייר עמדה בנושא פעילות אפליקציות התשלומים של הבנקים בעסקים. נייר העמדה מסיים מאבק ארוך, שניהלו חברות כרטיסי האשראי מול הבנקים.
כשכלבי השמירה של הפרטיות חושפים שיניים
חודש יולי 2019 מסמן עליית מדרגה באכיפה של הפרות פרטיות אצל חברות בעולם. אירועים אלו מחדדים את המגמה שהחלה עם כניסת ה-GDPR לתוקף וצריכים להוביל כל גוף עסקי שבא במגע עם מידע אישי.
ברנע מייצגים את Bridgepoint ברכישת השליטה בחברת קווליטסט
משרדנו ייצג את קבוצת הפרייוט אקוויטי Bridgepoint ברכישת השליטה של החברה הישראלית Qualitest מ-Marlin Equity Partners תמורת סכום של כ-420 מיליון דולר.
שוק התשלומים בישראל נשאר מאחור
שוק התשלומים בעולם צועד לקראת מהפכה. עם זאת, מדינת ישראל נמצאת הרחק מאחור בהשוואה למתרחש בעולם, וקצב אימוץ החדשנות בתחום שירותי התשלום איטי מאוד.
מאמר: שוק התשלומים בישראל נשאר מאחור
עו"ד ענת אבן-חן, שותפה ומרכזת תחום רגולציה, במאמר דעה בגלובס המתאר את קידום שוק התשלומים בישראל ופתיחתו לתחרות המחייב צעדים אמיצים מצד הרגולטורים - רשות שוק ההון ובנק ישראל.
הזמנה לכנס: תקנות הפרטיות - האם העסק שלכם מוכן?
כניסתן לתוקף של תקנות הפרטיות האירופאיות ותקנות אבטחת המידע הישראליות הן ללא ספק בין האירועים המשפטיים החשובים של התקופה האחרונה. השפעתן על פעילות ארגונים ועסקים נוגעת לא רק לחברות מקומיות אלא לכל חברה המבקשת לפעול באותם איזורי שיפוט. אנו מזמינים אתכם לכנס בו ניתן הנחיות וטיפים חשובי לאופן הטמעת החובות שחלות עליכם בתחום.
חקירה באירלנד נגד גוגל: הפרה פרטיות משתמשים לטובת פרסום ממוקד
עו"ד ענת אבן-חן בראיון לדה מרקר בעקבות החקירה שפתח הרגולטור להגנת המידע באירלנד נגד גוגל על הפרת תקנות ה-GDPR. לדבריה של ענת החקירה מתמקדת בשירות הפרסום באינטרנט וממצאיה עשויים להשליך על חברות רבות ברחבי העולם ובישראל הפועלות בתחום האדטק.
משרד ברנע ייצג את קבוצת דנאל בעסקת הרכישה של קבוצת עיניים
משרדנו ייצג את קבוצת דנאל בעסקה לרכישת 51 אחוזים בקבוצת עיניים, המגלמת מהלך אסטרטגי של החברה להתרחבות לתחום הבריאות הפרטית.
משלחת של נציגי חברות צרפתיות מתחום התחבורה
משרדנו ארח היום משלחת חברות צרפתיות מתחום התחבורה של הסוכנות הממשלתית הצרפתית Business France שמגיעה לארץ לסדרת פגישות והיכרות עם השוק המקומי.
איך הפך מספר הטלפון שלנו לאמצעי זיהוי מסוכן
עו"ד ענת אבן-חן, שותפה ומרכזת תחום רגולציה, בראיון לדה מרקר במסגרת כתבה העוסקת בהסתמכות הגוברת על מספר הטלפון כאמצעי לאימות זהות, דבר המעלה את הסיכונים הקשורים לאבטחת מידע ופרטיות.
"כדי לתת גישה לפעולות מסוימות ורגישות אדם נדרש לאמת באמצעות שלושה גורמים", מסבירה ענת "משהו שאתה יודע (סיסמה למשל), משהו שיש לך (כמו טלפון) ומשהו שהוא חלק ממך (כמו זיהוי ביומטרי של טביעות אצבע ופנים). אנחנו בישראל עדיין מאחור. הגופים השונים לא ישקיעו בתחום ללא לחץ מהרגולטור — לחץ שכרגע אינו קיים".
הזמנה לסמינר: דיני התחרות החדשים והשפעתם על העסק שלכם
משרדנו יערוך ב-18/03 כנס, שיעסוק באופן שבו התיקונים האחרונים לחוק ההגבלים העסקיים פוגשים את חיי היום יום של התאגיד ונושאי המשרה בו. בכנס ייקח חלק נציג של רשות התחרות.
הזמנה לסמינר: היועץ המשפטי בהתמודדות בחברה במשבר
משרדנו יחד עם איגוד היועצים המשפטיים יקיים ב-6 בפברואר יום עיון, שבמסגרתו נערוך סימולציה בה נבחן את ההתמודדות המשפטית של חברה עם אירוע משברי, רב מערכתי. במסגרת הסימולציה נתמקד בניהול המשבר מול הרגולטורים, תקשורת, שותפים עסקיים ועובדים.
תיקון לחוק ההגבלים העסקיים
ב-1 בינואר 2019 אישרה הכנסת את תיקון חוק ההגבלים העסקיים. התיקון מבקש מחד להעמיק ולמקד את פעילותה של רשות ההגבלים העסקיים, בפעילויות שטמון בהן נזק פוטנציאלי לתחרות ולציבור, ומצד שני להקטין את הנטל הבירוקרטי והרגולטורי שמייצרים מנגנוני הפיקוח שקדמו לתיקון החוק.
תיקון פקודת סמים מסוכנים מקדם את ההסדרה בשוק הקנאביס לצרכים רפואיים, מחקר ויצוא
ב-25 בדצמבר 2018 אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את תיקון פקודת הסמים המסוכנים (מתן סמכויות פיקוח ואכיפה לעניין עיסוק בקנאביס לצרכים רפואיים ומחקר). התיקון מהווה שלב חשוב בהסדרתו ופתיחתו של שוק הקנאביס הרפואי ליצוא, על-ידי הסדרת סמכויות הפיקוח והאכיפה במתן רישיונות שונים לעיסוק בקנאביס רפואי, ובין היתר, ליצוא קנאביס רפואי.
עדכון פטורי סוג בדבר מיזמים משותפים וכבילות נלוות למיזוגים
לאחרונה, עודכנו שני פטורי סוג מרכזיים – הפטור למיזמים משותפים והפטור לכבילות נלוות למיזוגים. התיקונים מעבירים את בחינת עוצמת הפגיעה בתחרות של אותם הסדרים מרשות ההגבלים למגזר העסקי באמצעות מודל של הערכה עצמית (self-assessment).
כתובות דואר אלקטרוני הן מידע אישי לפי חוק הגנת הפרטיות
לאחרונה פרסמה הרשות להגנת הפרטיות גילוי דעת לפיו גם אוסף של כתובות דואר אלקטרוני לצד שמות בעליהן מהווה מאגר מידע.
מדיניות המס עלולה לערער את הקניין הרוחני של ישראל
עו"ד ענת אבן-חן בראיון לבלומברג BNA בעקבות ההוראות החדשות של הרשות לחדשנות המתירות לחברות להוציא ידע מחוץ לישראל.
משלחת של נציגי חברות צרפתיות מתחום האווירונאוטיקה
משרדנו ארח היום משלחת של נציגי חברות צרפתיות מתחום האווירונאוטיקה, שהגיעה לארץ לפגישות עם נציגי ענף האווירונאוטיקה הישראלי.
רשות החדשנות פרסמה הוראות חדשות למתן הרשאה לשימוש בידע בתאגידים רב-לאומיים
רשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי) פרסמה הוראות חדשות למתן הרשאה לשימוש בידע מחוץ לישראל בתאגידים רב-לאומיים.
הגברת האכיפה בתחום הפרטיות
בימים האחרונים החלה הרשות להגנת הפרטיות לשלוח שאלוני עומק לגופים עסקיים שונים שנועדו לבחון את עמידתם בתקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע),אשר נכנסו לתוקף ב-8 במאי 2018.
פלטפורמות P2P יהיו רשאיות להעמיד הלוואות מכספי הנוסטרו
ביולי 2018 פרסמה הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון טיוטת הנחיה המפרטת הוראות שנועדו לאפשר למפעילי מערכות לתיווך באשראי (P2P) להציע הלוואות מכספי הנוסטרו שלהן, באמצעות המערכת המופעלת על-ידם.
תחרות בשוק התקשורת ומניעת צמצום מרווחים
לאחרונה הורה משרד התקשורת לחברת בזק להתחיל ביישום "השוק הסיטונאי" ולמכור למתחרות שירותי תשתית בטלפוניה הקווית במחיר מפוקח. הנחיה זו נועדה להרחיב את התחרות בשוק הטלפוניה הקווית ולבסס את ההפרדה בין שוק התשתית הקווית לבין שירותי התקשורת הנרכשים על ידי הצרכנים.
פיקוח על שירות בנכס פיננסי - עדכון
רגע לפני כניסתו לתוקף של משטר הפיקוח החדש על נותני שירות בנכס פיננסי ב-1 ביוני 2018, חתם שר האוצר על צו שדוחה את מועד כניסתו לתוקף למועד המוקדם מבין השניים: 1 באוקטובר 2018 או מועד פרסומו של צו איסור הלבנת הון העוסק בנותני שירות בנכס פיננסי.
דחיית כניסתו לתוקף של חוק נותני שירותים פיננסיים
עו"ד ענת אבן-חן בראיונות שונים לתקשורת בעקבות החלטתה של ועדת הכספים על דחיית כניסתו לתוקף של חוק נותני שירותים פיננסיים, שאמור היה להסדיר לראשונה את המסחר במטבעות דיגיטליים.
"חוק הספאם" יורחב – איסור להציע שיחה חוזרת
לאחרונה, אישרה מליאת הכנסת הצעת חוק פרטית שנועדה לתקן ולהרחיב את "חוק הספאם". התיקון לחוק מבקש למנוע את התופעה שבה נשלחים מסרים שאינם דווקא מסחריים לציבור הרחב, בעיקר באמצעות מערכת חיוג אוטומטי.
האם העסק שלי חייב רישיון נותן שירות בנכס פיננסי?
ב-1 ביוני 2018 ייכנס לתוקף נדבך נוסף ומרכזי של חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), העוסק בהוראות החלות על נותני שירות בנכס פיננסי.
מנכ"ל אפל ישראל נחקר ברשות להגנת הצרכן
עו"ד ענת אבן-חן התראיינה למספר כלי תקשורת בעקבות חקירתו של מנכ"ל אפל ישראל ברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן בפרשת ההאטה במכשירי האייפון.
החוק לצמצום השימוש במזומן
לאחרונה הכנסת אישרה את החוק לצמצום השימוש במזומן, אשר עניינו החלת איסורים ומגבלות על מתן וקבלה של תשלום במזומן ובשיקים בסכומים הקבועים בחוק.
משרד ברנע ייצג את חברת סלברייט במכירה של חטיבת מובילוגי לקרן אמריקאית
משרדנו ייצג את חברת סלברייט במכירה של חטיבת מובילוגי לקרן ESW Capital האמריקאית. חטיבת Mobilogy שפעלה כמותג נפרד, מציעה פתרונות טכנולוגיים למפעילי סלולריים, ספקי שירות והתקנות, וארגונים בשוק התקשורת הניידת.
פינטק ופרטיות
התקדמות טכנולוגית מלווה בסיכונים רבים. הדבר נכון במיוחד בתחום הטכנולוגיה הפיננסית (פינטק). אירועים של פריצת נתונים מרחשות כיום בהיקף רחב ובתדירות גוברת. עבור חברות הפינטק, היכולת לעמוד באתגרי אבטחת הנתונים והגנת הפרטיות היא אתגר מרכזי.
הפיקוח על נותני שירות בקשר עם מטבעות דיגיטליים
בעוד שלעניין המשטר הרגולטורי שחל על הצעה לציבור של מטבעות דיגיטליים (ICO) קיימת מידה של אי-וודאות, דומה כי דווקא בתחום השירותים קיימת הסדרה שצפויה להיכנס לתוקף ב-1 ביוני 2018 במסגרת חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים.
התפתחויות ביחסי בנקים – חברות פינטק
לאחרונה נתן בית המשפט המחוזי בתל-אביב החלטה בהליך המתנהל בפניו מזה מספר חודשים ובמסגרתו ביקשה חברת פינטק צו מניעה אשר יורה לבנק להימנע מלשנות את תנאי ניהול החשבון שלה באופן חד-צדדי.
הנגשת אתרי אינטרנט ואפליקציות – איך לעשות את זה נכון
עו"ד ענת אבן-חן בהרצאה על הנגשת אתרי אינטרנט ואפליקציות – על מי חלות תקנות ההנגשה, מהן ההנחיות ומה נדרש להנגיש, על מי נופלת האחריות המשפטית, מהן הסנקציות הקבועות בתקנות ואלו דגשים כדאי ליישם.
ברנע ייצגה את EXO Technologies בעסקת הרכישה של החברה על ידי התאגיד האמריקאי Lear
משרדנו ייצג את חברת הסטארטאפ הישראלית Technologies EXO המפתחת פתרונות מבוססי GPS בהליך הרכישה על ידי התאגיד האמריקאי Lear.
ברנע ייצגו אתHP בעסקה לרכישת עסקי ההדפסה של סמסונג
HP רכשה את עסקי ההדפסה של סמסונג תמורת 1.05 מיליארד דולר. HP יוצגה על ידי ברנע.
חוק אשראי הוגן אושר סופית
לאחרונה אישרה הכנסת תיקון לחוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, אשר יכונה "חוק אשראי הוגן". זאת לאחר שנים ארוכות של דיונים בנושא ובהמשך להמלצות הצוות לבחינת הגברת התחרותיות במערכת הבנקאית אשר הוגשו עוד במהלך שנת 2013.
רגולציה חדשה בתחום פלטפורמות התיווך להלוואות
לאחרונה הכנסת אישרה תיקון לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים, המסדיר את פעילותן של פלטפורמות אינטרנטיות המתווכות בין אנשים ועסקים לשם הלוואות המונים במתכונת P2P.
אופציות בינאריות בישראל – הסוף?
ביוני 2017 אישרה ממשלת ישראל הצעת חוק לתיקון חוק ניירות ערך, למאבק בתחום המסחר הפיננסי באופציות בינאריות.
הוראות חדשות של הרשות לחדשנות בעניין תשלום תמלוגים והעברת ידע
הרשות לחדשנות ("הרשות") הודיעה על התקנת הוראות חדשות הנוגעות לתשלום תמלוגים והעברת ידע ("הוראות למתן הרשאה לשימוש בידע מחוץ לישראל" ו-"הוראות לעניין שיעור התמלוגים וכללים לתשלומם"). מדובר בהוראות המהותיות הראשונות שהתקינה הרשות לחדשנות מאז הקמתה בינואר 2016 והעברת פעילות המדען הראשי אליה.
הצעת אסדרה להתרת מימון הלוואות המונים לתאגידים בפטור מתשקיף
בשבוע שעבר פרסמה רשות ניירות ערך להערות הציבור הצעת אסדרה להתרת מימון הלוואות המונים לתאגידים בפטור מתשקיף. הצעת האסדרה פורסמה בהמשך לתיקון לחוק ניירות ערך מחודש דצמבר 2015 שנועד לאפשר בנסיבות מסוימות לחברות לגייס חוב או להנפיק מניות במודל מימון המונים Crowd Funding.
ברנע ייצגו את חברת המרוצים הבריטית GBI בישיבת ועדת הרפורמות בכנסת
משרד ברנע מייצג את חברת המרוצים הבריטית GBI, העוסקת בהפעלת ההימורים על מרוצי סוסים מטעם הטוטו. עו"ד זוהר לנדה השתתף בישיבת ועדת הרפורמות שדנה בהחלטה להפסיק את ההיתר לטוטו להנהיג מרוצי סוסים כפי שמוצע בחוק ההסדרים.
פורסם חוק השירותים הפיננסים המטיל חובת רישוי על העוסקים במתן אשראי או מתן שירותים בנכס פיננסי
חוק השירותים הפיננסיים מטיל חובת רישוי על העוסקים בשירותים פיננסים - מתן אשראי או מתן שירותים בנכס פיננסי. אחד החידושים העיקריים בחוק הוא הכפפתם, לראשונה, של נותני שירותים פיננסיים לפיקוחו של רגולטור פיננסי חדש אשר יסדיר את ענף נותני שירותי המטבע, ואת ענף האשראי החוץ מוסדי.
ברנע מייצגים את חברת המרוצים הבריטית GBI
משרד ברנע, מייצג את חברת המרוצים הבריטית GBI, העוסקת בהפעלת ההימורים על מרוצי סוסים מטעם הטוטו. החברה, באמצעות עו"ד לנדה, פנתה החברה לשר האוצר משה כחלון, בבקשה לבחון מחדש את החלטתה להפסקת ההימורים על מרוצי סוסים, שהתקבלה במסגרת הועדה לבחינת ייעול שוק ההימורים בראשות מנכ"ל שר האוצר, שי באב"ד. לטענת החברה, לא רק שהוועדה לא זימנה אותה לשימוע, אלא שהמלצותיה לא התבססו על המתרחש בשוק.
רפורמות חדשות בתחום הפיננסי
במהלך חודש יולי הושלם הליך החקיקה של חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים) . החוק הינו סנונית ראשונה במלאכת האסדרה של הפיקוח על נותני השירותים פיננסים אשר לא היו מפוקחים עד כה, זולת אסדרה ופיקוח חלקיים בהיבטים של הלבנת הון, וכן תחת חוק הסדרת הלוואות חוץ בנקאיות, חרף חשיבותם לכלכלה ואיחוד הטיפול בכלל הנושאים הנוגעים לפיקוח על שירותים אלה תחת קורת גג אחת.
הגבלים עסקיים – תיקונים לתשעה פטורי סוג
פטורי סוג, אותם מתעתדת הממונה על הגבלים עסקיים לחדש את תוקפם ולתקן, הם כלי מרכזי המשמש את הממונה על מנת לפטור קבוצות של הסדרים מסחריים נפוצים מן החובה לקבל את אישורו של בית הדין להגבלים עסקיים. מדובר בהסדרים אשר לא מעוררים חשש לפגיעה ממשית בתחרות וזאת על אף שהם נכנסים להגדרה של "הסדר כובל" הקבועה בחוק ההגבלים.
חוק מחקר ופיתוח חדש – יותר גמישות בתמיכה הממשלתית בחדשנות טכנולוגית
בסוף חודש יולי האחרון, אישרה הכנסת תיקון לחוק עידוד מחקר ופיתוח בתעשייה.
התיקון נועד לאפשר למדינת ישראל להמשיך בתמיכתה בחברות השונות הפועלות בתחום החדשנות הטכנולוגית, תוך ניצול היכולות שהתפתחו בישראל, וכן להתמודד עם האתגרים המוצבים כיום בפני הענף, ובכלל זה תחרות גוברת מצד מדינות רבות, זאת לאור חשיבותה של תעשיית ההיי-טק לכלכלת ישראל.
תיקון לחוק ההגבלים העסקיים
לפני כחודש פורסם תיקון לחוק ההגבלים העסקיים. התיקון ייכנס לתוקפו ביום 25 באוגוסט 2015. במסגרת התיקון לחוק, בוטל סעיף 3(6) לחוק ההגבלים העסקיים, אשר החריג הסדרי בלעדיות הדדית מתחולת חוק ההגבלים העסקיים.
משרד ברנע ממשיך להתרחב
משרד ברנע ממשיך את מגמת ההתרחבות. עם הצטרופתם של שלושה עורכי דין למחלקה המסחרית -אילן בלומנפלד, ענת אבן חן וקרין קשי, מונה המשרד 35 עורכי דין.