חיפוש לפי תחום
חדשות ועדכונים /
גלובס: דיירים מוגנים ודמי מפתח
כל מה שצריך לדעת על עסקאות בדמי מפתח – היתרונות, החסרונות והחוק.
סטארטאפים: ליווי תכנית מעוף טק צפון הנגב
משרדנו גאה להעניק ליווי משפטי למעוף טק, מאיץ הסטארטאפים בצפון הנגב, ולהעניק שירותים משפטיים למיזמים השונים. "מעוף טק" היא תוכנית שמופעלת על ידי הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, שמטרתה, בין היתר – עידוד, קידום ופיתוח עסקים בשדרות וביישובי עוטף עזה (חבל תקומה).
רשות ניירות ערך: בחינת הרחבת וגיוון אפיקי מימון לתאגידים קטנים ובינוניים
ברנע: ליווי עסקת הנדל"ן היקרה ביותר באוקטובר 2023
עורכי הדין אלון וולנר ושובל מנדל ייצגו עסקת מכירת פנטהאוז בלב ת"א ב-22 מיליון ₪
חברות ללא גרעין שליטה – הצעת חוק לשינויים בממשל התאגידי
בשנים האחרונות הולך וגדל מספרן של חברות ציבוריות שמבנה הבעלות בהן מבוזר, כלומר - שאין בהן בעל שליטה. תיקון חדש קובע סט כללים חדש להבטחת ניהול תקין של חברות אלו ולהגנה על המשקיעים, משנה את כללי המשטר התאגידי בחברות בעלות מבנה החזקות מבוזר.
ברנע: ייצוג קבוצה של כ-120 בעלי דירות במתחם מגורים המיועד לפינוי בינוי בתביעה נגד דיירים סרבנים
משרדנו ייצג קבוצה של כ-120 בעלי דירות במתחם מגורים המיועד לפינוי בינוי בהרצליה, נגד שלושה בעלי דירות במתחם, אשר מתנגדים לפרויקט, בגלל דרישת פיצויים מוגדלים מהיזם. בית המשפט קבע בהחלטה יוצאת דופן כי על הדיירים הסרבנים לשלם פיצויים של לא פחות מ7.8 מיליון ₪ (2.6 מיליון שקל כל אחד) וכמו כן כל אחד מהם חויב בהוצאות משפט בסכום של 20 אלף שקל.
בתיק זה, בית המשפט הטיב עם הדיירים הסרבנים ונתן להם עדיין פתח מילוט, ככל והם יחתמו על הסכם הפינוי בינוי.
התנגדו לפרויקט פינוי בינוי וישלמו 7.2 מיליון ₪ פיצויים
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק באופן תקדימי כי דיירים שהתנגדו לפרויקט פינוי בינוי יפצו את שאר הדיירים בסכום של 7.2 מיליון ש"ח. בית המשפט אפשר לדיירים, לפנים משורת הדין, לחתום על ההסכם, ובכך לפטור עצמם מתשלום הפיצויים.
ניהול משא ומתן במכרזים – פודקאסט
משרדנו השתתף בפודקאסט ACC בדרכים, של ארגון היועצים המשפטיים בישראל. הפודקאסט עסק במכרזים ופרוייקטים בישראל ובו שוחחנו על האם וכיצד ניתן לנהל משא ומתן בהליכי מכרז, מהי הדרך הנכונה לעגן משא ומתן במסמכי המכרז ועוד.
הבורסה משיקה לראשונה שאלון ESG
פרסום השאלון מתכתב עם המגמה העולמית ועם חשיבות הנושא עבור משקיעים. השאלון פותח לאחר בחינה של שאלונים דומים מרחבי העולם והותאם לחברות הנסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
היתרי בנייה שניתנו בניגוד לעמדת הדרג המקצועי זקוקים לנימוק מספק
על פי ועדת הערר המחוזית, על ועדות הבנייה להעדיף ראיה תכנונית רוחבית בבואן לאשר תכניות בנייה, ורק במקרים חריגים לסטות מעמדת הדרג המקצועי.
סיווגן של פליטות גזי חממה: מכלול 1, 2, ו-3
ניהול מעקב אחרי פליטות גזי חממה חשוב לא רק לשמירה על איכות הסביבה, אלא שיש לו יתרונות מסחריים אחרים, כמו מעקב על הוצאות הכרוכות באנרגיה ובשרשרת האספקה, והשתלבות בשווקי המסחר הפחמן.
חוק ההסדרים 2023-2024: פגיעה משמעותית באיכות הסביבה
על אף המודעות הגוברת והצעדים הננקטים לצורך צמצום פליטות גזי החממה (כחלק מההתחייבויות של ישראל במסגרת הסכם פריז), חוק ההסדרים המתגבש עשוי להחזיר את החקיקה הסביבתית אחורנית ולהוביל לפגיעה בשמירה על האוכלוסייה מפני מפגעי הסביבה.
דודי כהן השתתף בפורום Duns 100 השנתי של בכירי שוק ההון והפיננסים
במסגרת הפורום אליו הוזמנו בכירי ענף שוק ההון והפיננסים התקיים דיון בנושאים הבוערים וביניהם פעילות ענף האשראי החוץ בנקאי, ההאטה בפעילות ענפי ההייטק והנדל"ן ועוד.
בדיון, דודי ציין כי "אף שבתקופה הקרובה אנחנו צפויים לראות כנראה גל של חברות שהבינו שאין להן מקום בבורסה והן תימכרנה כשלדים או תמחקנה ממסחר עדיין צריך לזכור שיש גופים שיש להם עניין לגייס הון באמצעות הבורסה”.
הרגולציה המתגבשת לגבי תמחור פחמן בישראל – תמונת מצב
מניתוח מחקרים עולה כי החלת מס פחמן בישראל תוביל לחיסכון של כ-20 מיליארד שקלים בזכות צמצום זיהום האוויר בשנת 2050 ביחס לתרחיש עסקים רגיל. זאת בין היתר, עקב צמצום העלויות החיצוניות של מזהמי אוויר וגזי חממה.
זיהום נחל אשלים - ייצוג בתביעה ייצוגית בגין נזק אקולוגי
בעקבות אירוע זיהום נחל אשלים וסביבתו בשנת 2017, הגישו שלושה תובעים תובענה ייצוגית כנגד רותם אמפרט, חברת בת של כיל. בתביעה בסך 400 מיליון ש"ח, דרשו התובעים פיצוי בגין הנזק האקולוגי שנגרם באיזור. משרדנו ייצג את אחד התובעים בתובענה שהוגשה גם בשם כל תושבי מדינת ישראל כנגד.
הממשלה החליטה: על כל משרדי הממשלה תוטל חובה לגבש "תכנית אקלימית" עד סוף 2023
משרדי הממשלה יחוייבו לגבש תכנית אקלימית. לטובת גיבוש תכנית הפעולה, יעמיד המשרד להגנת הסביבה יועץ מקצועי שיסייע למשרדי הממשלה במיפוי הצרכים ובכתיבת התכנית.
ברנע: ייצוג קבוצת דנאל בגיוס של 130 מיליון שח
משרדנו ליווה את קבוצת דנאל, הנסחרת בבורסה בתל אביב, בגיוס של יותר מ-130 מיליון שקל בדרך של הנפקה פרטית לקרן הגידור נוקד, הפניקס ורידינג קפיטל. את קבוצת דנאל ליוו במהלך עורכי הדין חגית רוס, אלון ענווה ורונית לרר.
גם ללא הסכמה של 100% מהדיירים - ניתן להגיש תכניות פינוי בינוי ישירות לאישור הוועדה המחוזית
לפי מכתב מאת ראש הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, עו"ד אלעזר במברגר, האפשרות להגיש תכניות ישירות לוועדה המחוזית קיימת מאז ספטמבר 2021, אולם רבים עדיין אינם מודעים לכך ומבזבזים זמן יקר ערך בוועדות המקומיות.
רעידת אדמה בענייני הנדל"ן- חלופת שקד אושרה בכנסת
בשבוע שעבר אישרה הכנסת בקריאה שנייה ושלישית את תוכנית ההתחדשות העירונית החדשה של שרת הפנים איילת שקד (חלופת שקד) לתמ"א 38. התוכנית, תחליף את תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה.
מהן עיקרי התוכנית החדשה להתחדשות העירונית? כיצד ייושם ועד מתי ניתן לקדם פרויקטים במסגרת תמ"א 38?
קראו את הכתבה בגלובס
המדריך להכרת מדד ה-ESG
חשיבותם של היבטי ESG בפעילות חברות ברורה לכל, אך התחום נתון לביקורת משמעותית. הביקורת אינה מופנית כלפי הערכים עצמם אלא כלפי הניצול שהחברות מנצלות את הערכים לצרכי תדמית ויחסי ציבור, וכלפי הקושי המהותי בהטמעת שינוי עומק בפעילות העסקית.
האם מתווך שפועל בשירות חברה למכירת דירות רשאי לגבות דמי תיווך גם מהרוכשים?
בית המשפט קבע: חוק המתווכים במקרקעין אינו אוסר על גביית דמי תיווך בנוסף לשכר טרחה. יחד עם זאת, מתווכים נדרשים להודיע מראש ליזם על כוונתם לגבות מקונים דמי תיווך.
מתי כספי רוכשי הדירות שייכים לבנק ולא ליזם?
האם ניתן לקזז פיצוי על איחור במסירה מיתרת תשלום תמורת הדירה, ומה מעמדו של הבנק המלווה בהחלטה?
יפוי כח אינו מתיר לעו"ד לחתום על הסכם התחדשות עירונית
בית המשפט המחוזי בת"א קבע שייפויי כוח לעורכי דין לא בהכרח כוללים את הסמכות לחתום על הסכמים במקום בעלי דירות.
חגית בן משה בכנס השנתי של משק המים ואנרגיות מתחדשות
חגית בן משה, שותפה ומנהלת מחלקת ההתיישבות במשרד, הרצתה היום בנושא האתגרים בהתקשרות בין יישובים ליזמים בפרוייקטים של אנרגיה מתחדשת, במסגרת הכנס השנתי של משק המים ואנרגיות מתחדשות.
האם רכישת זכויות היא רכישת דירה?
בית המשפט המחוזי פסק לאחרונה כי רכישת זכות מחברה בעסקת תמ"א 38 יכולה להיחשב כרכישת דירה.
מתי רכישת מניות של חברה נחשבת כפעולה באיגוד מקרקעין?
לפעולה באיגוד מקרקעין יש השלכות מס משמעותיות, ויש לתת עליהן את הדין ברכישת חברה או מניותיה.
הטסלה היא חשמלית, אבל האם היא אקולוגית?
אילון מאסק הכריז על הקמת מפעל לייצור טסלה בגרמניה כבר ב-2019. הרישיון לפעול התקבל רק כעת. לרגולטור בגרמניה, לארגוני איכות הסביבה ולפוטין יש יד בדבר.
אתגרי כוח אדם והפתרונות הטכנולוגיים הקיימים
ארגונים רבים מתמודדים לאחרונה עם שאלות של כוח אדם הנוגעות לגיוס ושימור עובדים. זה מוביל לעלייה בתחום ה-HR tech שצמח בחדות בתקופה האחרונה. גלובס, ראיינו מומחים בתחום הטכנולוגיה וביניהם את עורך דין דניאל לורבר. בין הדברים שדניאל אמר הפתרונות לאתגרים הקיימים מגוונים: מפלטפורמות של בינה מלאכותית שמאתרות הטיה והפליה של מועמדים או יודעות לקרוא דפוסי עבודה של העובדים, טכנולוגיות של מציאות רבודה שמאפשרות להתהלך בתוך הארגון לפני שמחליטים להצטרף ועד כלים שנותנים לחברה מידע שמזהיר מפני שחיקה או כוונה שלהם לעזוב את החברה.
קרנות חוץ מבורסות נוספות יוכלו להרשם למסחר בבורסה בישראל
עד כה, רק קרנות חוץ ממספר מצומצם של בורסות זרות יכלו להירשם למסחר בישראל. תיקון של משרד האוצר מבקש לשנות את המצב.
פטור מהיטל השבחה לממ"ד יחול גם אם ניתן היה לבנות ממ"ד ללא ניצול ההקלות
על פי פסק הדין, רק במקרה שבמתן ההקלה לבניית ממ"ד נוצרה אפשרות לבניית שטח עיקרי נוסף שלא ניתן היה לבנותו ללא ההקלות, בניית הממ"ד תהיה השבחה חייבת במס. במקרים בהם חלה השבחה אחרת, שלא כלול בה שטח עיקרי, הממ"ד לא ייחשב כהשבחה חייבת במס.
סעיף הבוררות בהסכם פינוי בינוי יחול גם על בעלי דירות שלא חתמו על ההסכם
על פי החלטת בית המשפט המחוזי, בפרויקט פינוי בינוי, גם בעלי דירות שלא חתמו על הסכם עם היזם מחוייבים בסעיף הבוררות
עלות פינוי פולשים מוערכת ב-13.5% משווי הקרקע
במסגרת פירוק שיתוף בעסקת נדל"ן, לפולשים בנכס יש משמעות גדולה הקשר של חלוקת התמורה.
מדברים נדל"ן עם ה-ACC
משרדנו אירח את פורום הנדל"ן של ה-ACC.
עו"ד טרי אלמוזלינו-ארנון הרצתה על עקרונות חשובים בהסכמי נדל"ן מניב. עו"ד מאיה זיסר הרצתה על תכולת הסכמי דיור להשכרה ועו"ד חגית בן משה הרצתה על עסקאות נדל"ן במגזר הקיבוצי.
הזרמת שפכים לים ללא היתר מובילה לקנס משמעותי
מלון בוטיק ביפו הורשע בהזרמת שפכים לים ללא היתר. בית המשפט הכריע ופסק קנס לחברה ולשניים מעובדיה.
מימון המונים לסטארטאפים - כל מה שצריך לדעת
שוק ההון מציין בימים אלו ארבע שנים לכניסתן לתוקף של התקנות שמאפשרות הלכה למעשה גיוס הון וחוב באמצעות מימון המונים. במאמר זה נסקור בקצרה את שוק מימון ההמונים בישראל, נציג את היתרונות והחסרונות של מודל זה ונבדוק למי הוא מתאים.
מהלך משמעותי של המשרד להגנת הסביבה – הבטחת שיקום סביבתי בהתאם לעיקרון "המזהם משלם"
ועדת הכספים של הכנסת, בראשות חבר הכנסת אלכס קושניר (ישראל ביתנו), אישרה לאחרונה מנגנון בטוחות לצרכי שיקום נזקי הפסולת התעשייתית של רותם אמפרט (מקבוצת כימיקלים לישראל), כחלק מהדיון בעניין המשך הזיכיון לכריית פוספטים שמוענק כיום לחברה.
המשרד להגנת הסביבה: עיצום כספי של מיליוני שקלים על חברת שופרסל
משרד להגנת הסביבה פירסם השבוע כי הוא מטיל עיצום כספי בגובה 3 מיליון ש"ח על חברת שופרסל בגין הפרה של הוראות חוק אוויר נקי (בדגש על מניעה וצמצום של זיהום אוויר מצי כלי הרכב של החברה).
הגשת כתב אישום בגין אחריות נושאי משרה לאסון אקולוגי
לפני כשבע שנים התרחש אחד האסונות הסביבתיים החמורים שאירעו בישראל. במהלך עבודות הסטת צינורות נפט, התפוצץ אחד מצינורות הנפט הישנים של החברה הממשלתית קו צינורות אילת-אשקלון (קצא"א) באזור שמורת עברונה. כתוצאה מהפיצוץ, כחמישה מיליון ליטרים של נפט גולמי דלפו מהצינור וזרמו לשטחה של שמורת ערבת עברונה הסמוכה לצינור.
זכויות עובדים בהנפקות SPAC – ראיון בדה מרקר
חברת Gett הודיעה בשבוע שעבר על מיזוג עם חברת SPAC בשווי של 1.1 מיליארד דולר. כתוצאה מההודעה החלה תסיסה בקרב עובדי Gett לשעבר, החוששים מדילול מניותיהם. התראיינו לדה מרקר בנוגע לזכויות עובדים בהנפקות וספאקים.
הרבה יותר מ-66%: השינויים החשובים בהתחדשות עירונית שאתם חייבים להכיר
לאחרונה אושרו תיקונים לחקיקה הנדרשת לקידום מתחמי פינוי בינוי. בעוד כולם מדברים על הורדת הרף ל- 66%, נציין כי יש הרבה שינויים נוספים. כלל השינויים, קטנים כגדולים, חשובים אחד אחד.
ייצוג בתביעת לשון הרע נגד רשת 13 וגיא לרר
משרדנו מייצג את הזמר אייל גולן בתביעת לשון הרע בהיקף של מיליון ₪, נגד רשת 13 ומגיש תכנית הצינור, גיא לרר, בעקבות כתבת תחקיר שעסקה בשיווק קרקעות חקלאיות של חברה בבעלותו של גולן. עו"ד דרור ארד-איילון ועו"ד שיר רוזנצוויג, טענו בכתב התביעה כי החברה של אייל גולן לא קשורה לטענות שהוצגו בכתבה וכי גולן והחברה שבבעלותו לא היו מעורבים כלל בהליך השיווק.
2021: הכלכלה הישראלית על קצה המזלג
מגפת הקורונה הציבה לא רק אתגר בריאותי אלא אתגר כלכלי. בניגוד למדינות רבות, כלכלת ישראל דווקא מראה התאוששות. הכלכלה צמחה בשיעור של 15.4% ברבעון השני של 2021 (על בסיס שנתי), ובשיעור של 5.3% לאורך המחצית הראשונה של השנה. עיקר הצמיחה היתה ברבעון השני, אשר עלתה על קצב הצמיחה במדינות אחרות, בין השאר, ארה"ב, קנדה ובלגיה.
פעמיים כי רע – מה דינה של בקשה לאישור תובענה ייצוגית שמבקש "לרכב" על בקשה קודמת?
הליכים ייצוגיים רבים מסתיימים על דרך הפשרה. הסדר הפשרה נועד, בין היתר, על מנת לאפשר סיום יעיל והוגן של ההליך, באופן שגם מקנה ודאות לכל הצדדים ולמעשה "קונה סיכון" עבור כל הגורמים המעורבים: עבור התובע הייצוגי ובא-כוחו, עבור הקבוצה המיוצגת ועבור הנתבעים. אישור הסדר הפשרה על-ידי בית המשפט מגבש "מעשה בית דין" המבטיח כי לא ניתן יהיה לשוב ולהעלות טענות בעניין מושא הסדר הפשרה.
הפטור מתשלום מס שבח ניתן לדירת מגורים בלבד. כל יתר הזכויות במקרקעין – חייבות במס
ועדת הערר, דחתה ערר בעניין פטור מתשלום מס שבח, במסגרתו טענו העוררים כי יש להתיר להם לנכות מן השבח שכר טרחה רעיוני ודמי תיווך ששילמו.
ביהמ"ש העליון: תפקידה של ועדת הערר אינו מצטמצם ל"בחינה מקצועית ותכנונית בלבד"
בפס"ד שניתן לאחרונה ע"י ביהמ"ש העליון, נקבע כי סמכות ועדת הערר לתכנון ובנייה אינה מוגבלת רק לבחינה תכנונית ומקצועית להחלטת הוועדה המקומית, אלא שהוועדה מוסמכת להידרש לכלל הסוגיות הנובעות מהחלטת הוועדה המקומית, לרבות שאלות משפטיות הקשורות בה, ולהחליט באותן סוגיות מחדש.
כל מה שצריך לדעת על "תו ירוק" לעובדים
ביום 5.10.2021 יכנסו לתוקפן תקנות מעודכנות ליישום ה"תו הירוק" במקומות עבודה. מטה עיקרי התקנות וההנחיות לפיהן יש להתנהל.
ביהמ"ש המחוזי: בעסקאות פינוי בינוי יש להעניק פטור מהיטל השבחה לדירות הבעלים עד 140 מ"ר
בדיון בבית המשפט המחוזי, קבע בית המשפט, כי הפטור החל על פי חוק התכנון ובנייה לעניין הרחבה פרטית של דירת מגורים עד 140 מ"ר, יחול גם בפרויקטים של פינוי בינוי.
חישוב מס רכישה ייעשה לפי שווי המקרקעין נושא המכירה ולא לפי שווי המניות של החברה המוכרת
ביהמ"ש פסק כי חישוב מס הרכישה המופחת בשיעור 0.5%,לפי ההוראות שבחלק ה'2 לפקודת מס הכנסה ייעשה לפי שווי המקרקעין נושא המכירה ולא לפי שווי המניות של החברה המוכרת.
ESG – המושג החדש שצריך להכיר כשעושים בדיקת נאותות
הערכת ESG הפכה לחלק בלתי נפרד מבדיקת נאותות של חברות והיא עשויה לספק לרוכש הפוטנציאלי ניתוח לגבי יכולתה של חברה לפעול בהצלחה בעתיד במציאות של מודעות סביבתית גוברת. הערכות ESG חשובות במיוחד עבור חברות הבוחנות מיזוגים ורכישות והשקעות חדשות, וגם עבור כל חברה המכלכלת את צעדיה העתידיים.
לכן, בנוסף לכל הבדיקות האחרות שיש לבצע, לרבות בדיקות פיננסיות ובדיקות לזהות שחיתות, תהליך בדיקת נאותות מקיף חייב לכלול בחינה מדוקדקת של סוגיות ESG השונות.
ביהמ"ש המחוזי פסק: קרן עזריאלי תהא פטורה מתשלום מס על דיבידנדים
בפסק דין שניתן בימים האחרונים פסק בית המשפט המחוזי כי בניגוד לעמדת רשות המסים, עמותת קרן עזריאלי, המחזיקה כ-5.69% ממניותיה של קבוצת עזריאלי בע"מ, תהא פטורה מתשלום עשרות מיליוני שקלים של מיסים על הדיבידנדים המתקבלים אצלה מדי שנה כתוצאה מהחזקתה במניות החברה הציבורית – מניות אשר הועברו לקרן בתרומה ממר דוד עזריאלי ז"ל לפני פטירתו.
ביהמ"ש המחוזי: בעסקאות פינוי בינוי, חישוב היטל ההשבחה יתבצע על פי שווי מקרקעין של כלל המתחם
לבית המשפט המחוזי הוגש ערעור על החלטת ועדת הערר לפיצויים והיטל השבחה, אשר קבעה כי לצורך חישוב היטל ההשבחה יש להעריך רק את שוויין של דירות הדיירים, שכן להבחנתה זכויות הבנייה העודפות שמקבל היזם מהוות את "נקודת האיזון ... שבלעדיהן לא ייצא הפרויקט מהכוח אל הפועל".
בית המשפט המחוזי, קיבל את הערעור וקבע כי בעסקאות פינוי בינוי יש לחשב את היטל ההשבחה באופן של הערכת שווי המקרקעין בשוק החופשי לפני אישור התוכנית המשביחה ("המצב הקודם") לבין שווי המקרקעין לאחר אישור התוכנית המשביחה ("המצב החדש"). ההפרש בסכומים בין המצב הקודם למצב החדש, הוא שווי ההשבחה ממנו נקבע סכום ההיטל.
ביהמ"ש העליון: משפחה שעשתה שימוש חורג בקרקע חקלאית, תפנה אותה ותשלם 7 מיליון ₪ בגין דמי שימוש ראויים
בית המשפט העליון דוחה את הערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי, במסגרתו התקבלה תביעת רמ"י, ונקבע כי המערערים, החברים באגודה שיתופית, ישיבו לידיה מקרקעין המוחזקים בידיהם כשהם ריקים מכל מבנה בלתי חוקי וישלמו לה דמי שימוש ראויים בסך של 7 מיליון ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית.
בג"ץ: לוועדת הכספים סמכות מצומצמת באישור הטבת מס לעמותות
לאחרונה קבע בג"צ כי ועדת הכספים של הכנסת אינה מוסמכת להפעיל שיקול דעת רחב בבואה להעניק הכרה למוסדות ללא כוונת רווח על-פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה, ולמעשה, אישורה של הוועדה נדרש בהיבט פיקוחי בלבד.
עו"ד דרור ארד-אילון הצטרף למשרדנו
עו"ד דרור ארד-אילון הצטרף למשרדנו כיועץ מיוחד מתחום הצווארון הלבן, אתיקה ולשון הרע. לדרור ניסיון ומוניטין רב בייצוג נאשמים בפרשות פליליות שזכו לסיקור רב.
זהירות, גבול לפניך? הרחבת סמכות השיפוט של בתי המשפט בישראל על נתבעים זרים
החלטה תקדימית חשובה של בית המשפט המחוזי בתל-אביב יפו מרחיבה את זהותו של ה'מורשה לעסקים' - אותו גורם אשר ניתן למסור לידיו את כתב התביעה ובכך להחיל על הנתבע הזר את סמכות בית המשפט בישראל. סוגיית סמכות השיפוט מתעוררת לא פעם כאשר בעלי הדין מגיעים ממדינות שונות עם שיטות משפט שונות. לרוב, ההכרעה איזה בית משפט ידון במחלוקת נגזרת משאלת תוקף המצאת כתב התביעה לנתבע הזר.
אופציות לרכישת מניות בחברה – דברים שחשוב לדעת
מתן אופציות לרכישת מניות בחברה בהנחה, הפכה להטבה לגיטימית גם בחברות שאינן מתחום ההייטק.
כמומחים בתחום התראיינו לגלובס בנושא והסברנו על המשמעויות של קבלת אופציות בחברות.
תזכיר חוק האקלים – יעדים ודרכים להתמודדות
על פי תזכיר חוק האקלים שהתפרסם לאחרונה תתבצע מניעה וצמצום של פליטות גזי חממה, וכן תקודם היערכות מדינית להשפעות משבר האקלים ונזקיו.
העקרונות והתנאים להנפקת SPAC בישראל לפי הרשות לניירות ערך
בשנה האחרונה תחום הגיוס באמצעות חברות SPAC - חברות ללא פעילות שנוצרו רק למטרות מיזוג - הפך לטרנד לוהט בוול סטריט. לאחרונה פרסמה רשות ניירות ערך את התנאים והעקרונות בנוגע להנפקת חברות SPAC בדרך המסורתית, כלומר הנפקה ראשונה לציבור.
כל מה שצריך לדעת בדרך לרישום פטנט
מפתחים מיזם? המיזם כולל קניין רוחני שאתם מעוניינים להגן עליו? התראיינו לגלובס והסברנו ליזמים כל מה שעליהם לדעת בדרך לרישום פטנט.
תוכניות בנייה: זכות התנגדות
פרסום תוכניות בנייה רחבות היקף מעורר לא פעם התנגדויות של תושבי הסביבה. ידיעות אחרונות פרסמו בסוף השבוע כתבה מקיפה על נושא ההתנגדות. אז איך יודעים על הגשת תוכנית? ואיך מגישים? התשובות בכתבה.
חמישה דברים שלא ידעתם על השקעות אימפקט
בעשור האחרון הפכו השקעות האימפקט למגמה בינלאומית להתמודדות עם האתגרים הגלובליים בתחומי הסביבה, הרווחה, הבריאות, התעסוקה והחינוך. על רקע התפתחות תחום השקעות האימפקט, כדאי להכיר מספר מושגים מרכזיים שיכולים לעזור גם לכם בעת בחינת השקעה בכלל, ובתחום האימפקט בפרט.
פורסם להערות הציבור תזכיר לתיקון חוק עידוד מיזמי פינוי בינוי
החוק המוצע מיישם הערות שהתקבלו מהציבור ולאחר שפורסם באפריל 2020, ומטרתו לתקן את חוק פינוי ובינוי (עידוד מיזמי פינוי ובינוי).
מסחר קמעונאי וטכנולוגיה בעולם של אחרי הקורונה
אין ספק שהשנה החולפת הובילה לשינוי בהתנהגות צרכנית. התפשטות מגיפת הקורונה השפיעה רבות על תעשיית המסחר הקמעונאי כאשר סגרים מקומיים והאיום הבריאותי הובילו לצורך של הסוחרים להסתגל במהירה למציאות החדשה.
קריטריונים חדשים ל"גמר בנייה" של דירה חדשה
שר הבינוי והשיכון חתם על תקנות המכר אשר קובעות שלושה קריטריונים מצטברים בכדי שניתן יהיה לקבוע גמר בניה.
יזמים: חובת קיום מטלות ציבוריות
ועדה מקומית לתכנון ובנייה גבעתיים הגישה ערר על החלטת הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה, אשר אישרה תוכנית לפינוי בינוי בשטח של כ- 13 דונם, אך קבעה כי אין היא יכולה לחייב את היזם בביצוע המטלות הציבוריות.
בית המשפט הכלכלי מחזיר את הוודאות למבחן הרווח בחלוקת דיבידנד
בית המשפט הכלכלי בתל-אביב, החזיר את הוודאות לדירקטורים בנוגע למבחן הרווח בחלוקת דיבידנד. בית המשפט קבע כי מבחן הרווח הינו מבחן טכני הצופה פני עבר, אלא אם ידוע לדירקטורים על קיומו של אירוע מהותי שיש בו כדי לשנות את מצבה של החברה.
דרישה לבלעדיות: רשות התחרות מגבירה את האכיפה
ביום 30 בדצמבר 2020 הודיעה רשות התחרות לחברת SOS כי היא מטילה עליה עיצום כספי בסך של כ-6,300,000 ש״ח וכן עיצום כספי על נושא משרה בכירה בחברה בסך 350,000 ש״ח. בעקבות תלונה שהוגשה לרשות על ידי מתחרה של SOS, הגיעה הרשות לכלל מסקנה כי SOS התקשרה עם לקוחותיה בהסכמי בלעדיות ונקטה במדיניות לפיה היא לא תספק שירותי תדלוק ללקוח ככל שזה החל לעבוד במקביל גם עם ספק שירותי תדלוק מתחרה.
הקלה בדרישות הביטוח למנהלי תיקים ויועצי השקעות
לפני מספר ימים הודיעה רשות ניירות ערך כי באופן זמני, היא לא תיזום או תמליץ על נקיטת אמצעי אכיפה כנגד תאגידים בעלי רישיון לניהול תיקים, ייעוץ או שיווק השקעות אשר לא יקיימו את דרישות ביטוח אחריות מקצועית.
הודעה זו באה לאור התייקרות ביטוח האחריות המקצועית בשנים האחרונות, אשר מקשה על בעלי רישיון לניהול תיקים, ייעוץ או שיווק השקעות, המחויבים כחלק מתנאי הרישיון, להחזיק בביטוח.
ביהמ”ש העליון : המועד לתשלום היטלי פיתוח הוא טרם הנפקת היתר הבניה עצמו
המערערת הגישה בקשה לוועדה המקומית בית דגן לקבלת היתר עבור שיפוץ, תחזוקת בניין ותוספות בנייה לו. כתנאי לאישור, הוועדה המקומית הוציאה דרישות לתשלום היטל תיעול ואגרת סלילת רחובות.
קורונה לא מונעת פינוי שוכר שלא שילם
הקורונה נגעה השנה גם בתחום הנדל"ן המניב, שכן מטבע הדברים, עולות כל העת שאלות ביחס לחובות ולזכויות של משכירי ושוכרי נכסים שונים לצרכי מסחר, בידור, פנאי ועוד, במצב הנוכחי של הגבלות ממשלה על הפעילות בנכסים אלו.
הסדרת פעילות ברוקר-דילר
בניגוד למרבית פעילות התיווך הפיננסי בישראל, תחום הברוקר דילר בישראל פעל עד כה בצורה לא מפוקחת וללא רגולציה ייעודית. לאור כך, פרסמה רשות ניירות ערך תזכיר חוק שמטרתו להסדיר את תחום הברוקר דילר בישראל.
מוצרי השקעה חדשים: קרן גידור בנאמנות ואגד קרנות גידור
במטרה להרחיב את אלטרנטיבות ההשקעה של הציבור פרסמה רשות ניירות ערך טיוטה ראשונה להערות הציבור של מפרט מאפייני ליבה של שני מוצרים פיננסיים חדשים – קרנות נאמנות אלטרנטיביות מסוג קרן גידור ואגד קרנות גידור.
פלטפורמות למימון המונים - רגולציה חדשה באירופה
הפרלמנט האירופי אימץ לאחרונה רגולציה חדשה להסדרת פעילותן של פלטפורמות מימון המונים, שתחול באופן רוחבי על כלל מדינות האיחוד האירופי. בהתאם להוראות הרגולציה החדשה, ניתן יהיה לגייס באמצעות פלטפורמת גיוס המונים עד לסך של 5 מיליון אירו. כמו כן, הוסדרו בה כללי הגנה על ציבור המשקיעים בפלטפורמות, חובות דיווח שחלות על הגופים המגייסים מימון בפלטפורמות ועוד.
COVID -19, ממשבר להזדמנות
משברים בוחנים את העמידות שלנו. הם לרוב לא מאפשרים לנו "לרמות את עצמנו" במקומות שפחות נעים לנו להתעמת עם המציאות. לכן, משבר הקורונה מהווה הזדמנות אמיתית לשדרג את מנגנוני הציות בארגון ואת מעמדו של קצין הציות בארגון, לא רק בשיפור היכולות אלא גם ביכולת להשתלב ולהעמיק את החיבורים להנהלת הארגון.
בית המשפט: הסכם פינוי בינוי עם דיירת מוגנת לא מתבטל עם פטירתה
בית המשפט קובע כי פטירתה של דיירת מוגנת אינו מבטל את הסכם הפינוי בינוי שחתמה מול חברה, וכי כל עוד ההסכם לא בוטל בחייה של הדיירת, אין עילה לבטלו רק כתוצאה מפטירתה.
דיירת מוגנת אשר התגוררה בדירה ביהוד, חתמה עם חברה על הסכם פינוי בינוי עם תנאים מתלים, ולפיו תקבל דירה חדשה בפרויקט ופיצוי כספי בסך 900000 ₪ ובתמורה תוותר על זכויותיה כדיירת מוגנת בדירה.
לאחר פטירתה ובעת השבעה נציגי המערערות ביקשו מהמשיבים לפנות את הדירה, תוך שהם טוענים כי עם פטירתה של המנוחה, הופכים ילדיה לפולשים.
בית המשפט העליון: אי תשלום פיצויים בגין הפקעה אינו מעכב תפיסת חזקה במקרקעין
תושבי שכונת כפר שלם, סירבו לפנות את הקרקע לטובת פרויקט הרכבת הקלה, ולמסור את החזקה ללא קבלת פיצוי. זאת למרות שכבר בשנת 2017 פורסמה הודעה בדבר פינוי הקרקע. בהתאם לה, נתיבי תחבורה עירונית להסעת המונים מונתה כגוף המורשה לעשות שימוש בסמכויותיו לפי פקודת הקרקעות ובכלל זה לתפוס חזקה בלעדית במקרקעין.
הפקעות קרקעות: לא ניתן לסגת מהבטחה לפיצויים
בית המשפט המחוזי דן לאחרונה בסכסוך בין תובעים, אשר המדינה הפקיעה קרקע השייכת לאביהם בשנת 1976 ולטענתם המינהל הפר את ההבטחה שניתנה להם שנתיים אחרי, לפיצוי קרקע במקום אחר.
התובעים דרשו לחייב את המדינה להחזיר לבעלותם את הקרקע או לחילופין לחייב את המדינה בתשלום מלוא הפיצויים בגין הפקעת הקרקע.
הקורונה אינה גורם מסכל כאשר הגעתה לישראל הייתה צפויה
החלטה מעניינת של בית המשפט הנוגעת להשפעות נגיף הקורונה התקבלה לאחרונה במסגרת סכסוך על הסכם שכירות להפעלת מלון.
הסכם השכירות נחתם בפברואר 2020 כאשר חודש מרץ שולם ואילו התשלומים של אפריל ומאי לא שולמו. משכך, התובעת הגישה תביעה לפינוי מושכר בטענה להפרה יסודית של ההסכם. הנתבעת טענה שאינה צריכה לשלם עבור חודשים אפריל-מאי מאחר ולא יכלה להפעיל את המלון בהתאם להסכם השכירות עקב הקורונה. השוכרת טענה כי התקיימה עילת הסיכול לפי סעיף 18 לחוק התרופות ולפי קיימות בעניינה נסיבות שבעטיין קיום החוזה הוא בלתי אפשרי.
הסכם פינוי בינוי אינו מטבע עובר לסוחר
כידוע בפרויקטים של התחדשות עירונית, הדיירים בוחרים את החברה שעימם הם מוכנים לצאת למסע הארוך, על בסיס יחסי אמון אישיים בין הצדדים. יחסי אמון אלו הם אלו מובילים את הצדדים לחתימה על הסכם מחייב, והדיירים מצפים כי החברה שעימם התקשרו לא תשתנה ולא תועבר לידי בעלים אחרים. בהחלטה שניתנה בבית המשפט המחוזי לאחרונה נבחן מקרה בו לאחר שנחתם הסכם בין החברה היזמית לבין בעלי הזכויות בקרקע, מכרה החברה היזמית את השליטה לחברה אחרת.
בית המשפט: לא ניתן לצופף אוכלוסיות רק בשכונות מוחלשות
בית משפט המחוזי דחה לאחרונה את טענת תושבי רמת השרון כי יש לשמור על ייחודה כעיר מושבה ולא לאפשר בנייה רוויה.
תושבי רמת השרון, העירייה והועדה המקומית לתכנון ובנייה עתרו כנגד תוכנית "שכונת שתיל רמת השרון". במסגרת התכנית אמורות להבנות 285 יחידות דיור על שטח אשר יעודו ישונה מקרקע חקלאית לקרקע למגורים.
מעתה מעסיקים חייבים בפרסום פערי שכר בין נשים לגברים
בימים האחרונים אושר תיקון לחוק שכר שווה לעובדת ולעובד, המחייב מעסיקים לערוך ולפרסם דו”ח שכר שנתי המצביע על פערי שכר בין עובדות לעובדים. עיקר התיקון קובע על מעסיקים מסוימים לערוך אחת לשנה דו”ח פנימי המפרט את השכר הממוצע בקרב עובדיהם ומצביע על פערי השכר הממוצע בין גברים ונשים בכל קבוצת עובדים במקום העבודה.
לא כל מקרה של הצעה או התייחסות בעלת אופי מיני של ממונה מהווה הטרדה מינית
פסק דין חשוב בתחום יחסי מרות ומניעת הטרדה מינית במקום העבודה קובע כי לא בכל מקרה של יחסי מרות במקום העבודה יש להניח באופן אוטומטי כי בעל סמכות ניהולית הטריד מינית. בפסק דין זה, ניתן לומר שבית הדין הארצי לעבודה מיתן, במידת מה, את ההנחיה הגורפת בנוגע להטרדה מינית על ידי בעל מרות.
פסיקה חדשה צפויה לצמצם אחריות של מנהלים בעקבות קריסת חברות
בפסק דין חשוב שניתן בימים האחרונים, דחה השופט כבוב תביעת ענק בסך 120 מיליון שקל, שהגישו מפרקי חברת חבס השקעות כנגד מי שניהלו את החברה. התביעה הופנתה כנגד נושאי משרה ובעלי השליטה בחברה, ובין היתר נטען בה כי החברה נוהלה בדרך רשלנית ובלתי זהירה, תוך נטילת סיכונים בלתי סבירים, שהובילו אותה בסופו של יום לקריסתה ולהליכי פירוק. עורך דין אייל נחשון בטור דעה על השלכות פסק הדין.
המפגש שיטיס אתכם לאמריקה
אנו הוזמנו להשתתף במפגש מייסדים המכוונים לשוק האמריקאי ואשר אורגן על ידי Tech7 ו-Nisha Global. שוחחנו על פערי התרבות העסקיים שבין ארה"ב לישראל.
העליון צמצם את ההגנה לרוכשי דירות חדשות
פסיקה חדשה של שופטי העליון קובעת כי הערת אזהרה לא תשמש כבטוחה לרוכשים של דירות בפרויקט תמ"א 38 ברמת גן שהיזם בו פשט רגל.
בית הדין הארצי לעבודה: שימוע גם לעובד קבלן על ידי מזמין השירות
בימים האחרונים ניתן פסק דין חשוב על ידי בית הדין הארצי לעבודה. פסק הדין נוגע למעסיקים רבים במשק המשתמשים בשירותי חברות קבלן. בפסק הדין נדון עניינו של עובד קבלן נקיון, שהוצב בחברת החשמל, ופוטר מעבודתו אצל קבלן הנקיון.
נדל”ן – שינויי חקיקה שאתם חייבים להכיר
תקופה מעניינת של שינויי חקיקה עומדת לעבור עלינו.
בחוק ההסדרים המתוכנן, ישנם מספר רפורמות נדל"ניות משמעותיות מאוד, עליהם דובר רבות במשך שנים. כמו כן, עומד להיות מאושר התיקון לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), אשר מבצע מספר עדכונים חשובים
ניתן להכיר ב"חברת מדף" כנהנה לצורך מתן פטור ממס רכישה וממס שבח
ועדת הערר לפי חוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה) פסקה לאחרונה כי מכירת זכות במקרקעין מחייבת את המוכר במס שבח ואת הקונה במס רכישה, אך חיובים אלה לא יחולו על מכירת זכות במקרקעין מנאמן לנהנה.
חברות פינטק: תכנית חדשה תאפשר הקלות רגולטוריות
אף שישראל היא מהמדינות המובילות בעולם בתחום הפינטק, חברות פינטק נאלצות להתמודד קשיים רגולטורים רבים. תזכיר חוק חדש שפורסם נועד לאפשר הקמה של “ארגז חול” אשר יוקם בהשראה של תוכניות שונות שהונהגו כבר ביפן, אוסטרלי וסינגפור.
עבודות פיתוח טרם בוצעו – האם ניתן לכלול הוצאות פיתוח בשווי המכירה לצורך חישוב מס רכישה?
לאחרונה, קיבלה ועדת ערר החלטה כי אין לכלול את רכיב הפיתוח כחלק ממחיר העסקה לצורך חיוב במס רכישה. הערר התקבל כנגד החלטת מנהל מיסוי מקרקעין חדרה, אשר במסגרת זכייה במכרז של החברה לפיתוח קיסריה, להתקשרות בהסכמי בניה, חייב את העוררות בתשלום מס רכישה על הוצאות פיתוח שנכללו בעסקה. זאת על אף שהן טרם בוצעו במועד חתימת ההסכם.
בנקים וגופים פיננסיים נוספים יחויבו בשיתוף מידע על לקוחות עם גופים נוספים
כחלק מהשינוי המבני אותו מנהיג משרד האוצר, שמטרתו להגביר את התחרות בשוק השירותים הבנקאיים והפיננסיים, פורסמה לאחרונה להערות הציבור תזכיר חוק מתן שירותי מידע פיננסי. מטרת החוק הינה להסדיר את נושא שיתוף מידע פיננסי הקיים בבנקים וחברות כרטיסי האשראי אודות לקוחותיהם עם גופים פיננסיים אחרים (חוץ בנקאיים).
תביעה נגד משה חוגג טוענת לתרגיל עוקץ בגיוס של סטוקס
משרדנו מייצג אזרח קנדי בתביעה נגד משה חוגג, מהיזמים המוכרים בתחום הקריפטו בישראל, והחברה שלו, בסכום על סך חמישה מיליון שקל בטענה שכספי גיוס של סטוקס שימשו את הנתבעים לשימושם הפרטי ולמטרות אישיות, תוך הפרת ההתחייבויות למשקיעים.
אפיקי גיוס הון חדשים בבורסה לניירות ערך בתל אביב
רשות ניירות ערך אישרה לבורסה לניירות ערך בתל אביב להרחיב את פעילות המסחר המתקיימת בפלטפורמת המסחר הנפרדת שלה למשקיעים מוסדיים, כך שיהיה ניתן להנפיק ולסחור בה בסוגי ניירות ערך נוספים.
כמו בארה”ב: רשות הפטנטים תאפשר רישום פטנט זמני מהיר
יוזמה חדשה ומבורכת של רשות הפטנטים באה לאפשר ליזמים, בהליך מקדמי ומהיר, להגיש בקשה זמנית לרישום פטנט. מדובר בצעד משמעותי אשר יכול לחולל מהפכה בחיזוק החדשנות היזמית בישראל ולהקל על ישראלים רבים המבקשים להגן על פטנטים עתידיים. , במסגרת המסלול המהיר הבקשה לא תיבחן במשך שנה, ותאפשר לקבוע תאריך הגשה מוקדם עבור רישום פטנט.
כיצד מסדירים את ירושת המשק החקלאי?
בעלי נחלות רבים במושבים מוצאים עצמם תוהים לגבי עתיד המשק המשפחתי לאחר מותם. כדאי לדעת שהורשת משק חקלאי כפופה לחוקים, הסכמים, נהלים ותקנות ייחודיים למגזר החקלאי בכלל ולנחלות בפרט.
בית המשפט: "קורונה איננה מילת קסם לדחיית תשלום דמי שכירות"
לאור משבר הקורנה, פנתה רב בריח לחברה שהשכירה לה נכס וביקשה לדחות את תשלום דמי השכירות ולשלמם בפריסה. המשכירה התנגדה וביהמ"ש דחה את בקשת רב בריח למנוע מהמשכירה לממש ערבות בנקאית להבטחת השכירות.
היטל השבחה בפרויקטים של פינוי בינוי, יחושב אך ורק ביחס לבעלי הדירות (דירה ישנה לעומת דירה חדשה) ולא ביחס ליזם
החלטה תקדימית של ועדת הערר לתכנון ובנייה פיצויים והיטלי השבחה במחוז תל אביב קבעה כי חישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי בינוי יבוצע באמצעות כימות התועלת שתוכנית הפינוי בינוי מקנה לבעלי הדירות הישנות בלבד (דירה חדשה מול דירה ישנה) וכי יש להתעלם מהדירות העודפות שמקבל היזם ומכל תמורה אחרת שמקבל היזם ולא מקבלים בעלי הדירות הישנות.
הנחה בארנונה בגובה של 25% לעסקים
במסגרת תכנית הסיוע הכלכלית להתמודדות עם נגיף הקורונה, גובש מתווה על ידי משרד הפנים, משרד האוצר ומרכז השלטון המקומי, ובסיוע המשרד להגנת הסביבה, לפיו תינתן לעסקים הנחה בגובה של 25% עד לסוף שנת 2020 בתשלום הארנונה.
הנחת הארנונה תינתן למגזר העסקי – משרדים, שירותים ומסחר, תעשייה, בתי מלאכה, בתי מלון, חניונים ועוד. שר הפנים אריה דרעי יחתום על התקנות לאחר שאלה יופצו להערות הציבור.
החלטה זו הינה בהמשך להנחיית שר הפנים דרעי שאפשרה לרשויות לקבוע הסדרי תשלום אשר דוחים את תשלומי הארנונה ל-1/5. במסגרת הסיכום הוחלט כי תישלח הנחיה מעודכנת לרשויות, לפיה יתאפשר להן לדחות לעסקים את תשלומי הארנונה למחצית השנייה של שנת 2020 ולאפשר להם הסדרי תשלום מקלים אשר יעלו בהדרגה מה – 1/7 ועד סוף השנה.
כספי מכירת הדירה שימשו לרכישת ציוד רפואי - וביה"ח וולפסון ישלם היטל השבחה על דירה
האם דירה בבעלות בית חולים, שמכירתה אפשרה רכישת ציוד רפואי חיוני עבור המוסד הרפואי, מזכה את אותו מוסד בפטור מהיטל השבחה? ועדת הערר המחוזית לתכנון ובנייה במחוז תל אביב קבעה שלא.
יו”ר לשכת שמאי המקרקעין: יש לציין חוסר ודאות מהותית בעת קביעת שווי נכס
מועצת השמאות הבינלאומית מציעה לציין באופן מפורש בשומה לגבי קיום מצב של חוסר ודאות מהותית לגבי שווי הנכס, אם להערכת השמאי זהו המצב. לפי חיים מסילתי – יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, הכוונה לכלול מצבים של משבר פתאומי שפורץ הגורם לכך שלא ניתן להסתמך על עסקות השוואה, שכן כל עסקות ההשוואה קודמות למשבר.
רשות ניירות ערך פרסמה הוראת שעה בנוגע לייעול הליך בירור צרכי לקוח
ב-30 במרץ 2020, פרסמה רשות ניירות ערך הוראת שעה במסגרת ההקלות לבעלי רישיון בשל "משבר הקורונה" בקשר לבירור צרכיו והנחיותיו של הלקוח.
עדכונים בנושא מנהלי תיקים יועצים ומשווקי השקעות לאור משבר הקורונה
לאור משבר הקורונה והשפעותיו, פורסמו לאחרונה על ידי רשות ניירות ערך מספר עדכונים והקלות בקשר עם החובות החלות על מנהלי תיקים יועצים ומשווקי השקעות.
המשך פעילות מוסדות תכנון ארציים ומחוזיים
הצעה של מנהל התכנון להמשך קיום דיונים מסוימים במוסדות התכנון בעת המשבר באמצעות "חיבור מרחוק".
דחיית תשלומים לרשות מקרקעי ישראל
על פי הנחיית משרד האוצר ומשרד השיכון, רשות מקרקעי ישראל הודיעה על דחיית מועדי התשלום.
עדכון על פעילות אגף רישוי ופיקוח של עיריית תל אביב
להלן עדכון על אופי הפעילות באגף רישוי ופיקוח של עיריית תל אביב.
דחיית מועדים בענייני תכנון ובנייה ותנאים למתן תעודת גמר
אושרו תקנות לשעת חירום המורות על הקפאת לוח הזמנים שנקבע בחוק התכנון והבניה ובחוק לקידום הבניה במתחמים מועדפים לדיור וניתן שיקול דעת בהקלה על הוצאת תעודת גמר.
עדכון בנוגע ליישום ההחלטה של מועצת מקרקעי ישראל הנוגעת לשומות
המשנה ליועמ"ש החליט, כי רשות מקרקעי ישראל תפעל באופן מידי לביטול ההחלטה הנוגעות לשומות ואשר התקבלה בתחילת החודש.
אפקט הקורונה: שאלות ותשובות בתחום הנדל"ן
האם המגפה היא כוח עליון בענף הנדל"ן? מי יקבל פיצוי ומי לא, ומה עם עסקאות יד שנייה- כל התשובות בכתבה.
ניתן להעסיק עובדים בשעות נוספות בהיקף חריג
בעקבות משבר הקורונה, שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים פרסם ב-18 במרץ 2020 תקנות חדשות, המתירות למעסיקים להעסיק עובדים בשעות נוספות בהיקף חריג העולה משמעותית על זה שנקבע עד היום.
פודקאסט בנושא זכויות עובדים ביציאה לחל"ת ובבידוד
מהם זכויות עובדים הנמצאים בבידוד או נאלצים לצאת לחופשה ללא תשלום (חל"ת) בשל התפשטות הקורונה? השתתפנו בפודקאסט.
כלים חדשים לעסקים להתמודדות עם קושי תזרימי בשל המיתון הכלכלי עקב נגיף הקורונה
השינויים החוקיים האחרונים נותנים בידי עסקים כלים שלא היו קודם לכן להתמודד עם הקשיים התזרימיים בתקופה זו של משבר הקורונה.
האם איחור במסירת דירה עקב התפשטות מחלת הקורונה מהווה עילה לאי מסירת דירה במועד ללא פיצוי?
מה קורה במצב בו עובדי קבלן לא מגיעים לעבודה בעקבות התפשטות נגיף הקורונה וכתוצאה מכך יהיה איחור במסירת הדירה ? האם הרוכש יהא זכאי לפיצוי או שהאיחור יהווה סיבה מוצדקת לאיחור?
קרנות גידור בנאמנות
כחלק ממהלך של רשות ניירות ערך להנגיש לציבור הרחב את האפשרות להשקיע בקרנות גידור ולפתח מנגנון פיקוח עליהן, פרסמה הרשות להערות הציבור מסמך המפרט את מאפייני הליבה של שני מוצרים פיננסיים חדשים – קרנות נאמנות אלטרנטיביות מסוג קרן גידור ואגד קרנות גידור.
מס רכישה הוטל על גורם מארגן של קבוצת רכישה
ועדת ערר מיסוי מקרקעין קבעה לאחרונה, כי גורם מארגן של קבוצת רכישה שרכש חלקים לצורך מכירתם בעתיד נחשב חלק מקבוצת הרכישה ולכן עליו לשלם מס רכישה בגין הדירות המוגמרות ולא בגין שווי הקרקע.
החלטות סותרות הנוגעות להטבות מס השמורות לדירת מגורים בעלת היתר בנייה שאינו מותר למגורים
שתי החלטות סותרות של מנהל מיסוי מקרקעין בנוגע להטבות מס שבח לדירת מגורים בעל היתר בנייה שאינו מותר למגורים.
דניאל לורבר במיטאפ של Israeli Go Global Forum
עו"ד דניאל לורבר השתתף היום במפגש שארגן Israeli Go Global Forum. דניאל הציג בפני המשתתפים סוגיות שעולות כשבאים להחליט האם לגייס מנהל מקומי לעומת רילוקיישן של מנהל ישראלי לחו"ל.
בית המשפט העליון: היתר בנייה הינו תנאי מקדמי לתחולת תמריצי בנייה מכוח תמ"א 38
בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים בעניינים מנהליים דחה ערעור בעניין סירוב הועדה המקומית למתן היתר לביצוע הריסה ובניה מכח תמ"א 38/2, בטענה, כי המבקשים לא עמדו בשני התנאים המצטברים לצורך קבלת תמריצי הבניה הניתנים על פי התכנית.
עתידה של טכנולוגיית הבית החכם
במהלך מספר השנים האחרונות, בתים חכמים צברו פופולאריות בעקבות חידושים טכנולוגיים שנצפו בכל סקטור של הכלכלה, אך הם חשופים לאיומים מרובים, החל מפריצות מידע ועד שימוש ככלי בלחימה סייבר.
האם ועדה מקומית לתכנון ובנייה רשאית לסטות ממדיניות מהנדס העיר?
בהחלטת ועדת ערר שניתנה לאחרונה, הוחלט כי סטייה ממדיניות מהנדס העיר הנוגעת לזכויות המקסימאליות שאפשר לקבל מכוח תמ"א 38 מחייבת פירוט ונימוק מצד הועדה המקומית לתכנון ובנייה.
בית המשפט המחוזי בחיפה מנע לאחרונה הגבלה על הוצאת היתרים בתקופת הכנת תכנית
בית המשפט המחוזי בחיפה קבע לאחרונה, כי הקפאה מוחלטת ל-3 שנים של כל הבקשות להיתרי בנייה על בסיס רעיון עתידי, כשאין אפילו טיוטה ומבלי לבדוק אם הבקשה סותרת את התכנית העתידית - פוגעת פגיעה חמורה בזכות הקניינית.
בית המשפט העליון קיבל דרישה של המדינה לחייב בדמי שימוש מחזיקים במקרקעין שהופקעו
בית המשפט העליון קיבל עתירה של המדינה לחייב בדמי שימוש מחזיקים במקרקעין שהופקעו, על אף שהמדינה לא העלתה דרישה כזאת במשך 11 שנים (מאז ההפקעה).
בג"ץ דחה עתירה שביקשה להשיב לידי חוכרים קרקע שהושבה לרמ"י
בג"ץ דחה עתירה של חוכרים לדורות אשר עתרו נגד רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) אשר החליטה לסיים חכירה במקרקעין ולהשיבם לידיה, על פי סעיף בחוזה החכירה המאפשר לה לבטלו.
הקרב על הפינוי בינוי: משרד המשפטים רוצה שתקבלו יותר על כל דירה
במשרד המשפטים מתנגדים ליוזמה של הרשות להתחדשות עירונית להגביל את התמורה שמקבלים דיירים בפרויקטים של פינוי בינוי לשטח של 12 מ"ר בלבד. כל הפרטים בכתבה בגלובס.
רשות ניירות ערך במהלך להוזלת עלויות הביטוח של בעלי רישיון
בניסיון להוזיל את עלויות הביטוח של בעלי הרישיון, נקטה לאחרונה רשות ניירות ערך במספר צעדים.
שירות ניהול תיקים 2.0 – פלטפורמה אינטרנטית לניהול השקעות
רגולציה חדשה שתאפשר לחברות ניהול תיקים להעניק ללקוחותיהן שירותי ניהול ושיווק השקעות מותאמים באמצעות פלטפורמה אינטרנטית.
כיצד הפכה ישראל למעצמת פודטק?
בישראל קיימים למעלה מ-200 סטרטאפים וחברות אשר עומדים בחזית החדשנות בתחום. צפו בסרטון המלא כדי ללמוד על הטרנדים החמים בתחומים.
פסקי הדין המשמעותיים בתחום הנדל"ן ב- 2019
מוסף הנדל"ן של גלובס סיכם את פסקי הדין החשובים בתחום הנדל"ן לשנת 2019. משרדנו הציג את אחד מפסקי הדין החשובים ודן בהחלטה השנויה במחלוקת של בית המשפט לבטל הערות אזהרה שנרשמו על שם הרוכשים על מנת לאפשר התקדמות בפרויקט התחדשות עירונית.
החלטה מנהלית ניתן לבטל רק באותה פרוצדורה בה התקבלה
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה, כי כל ביטול החלטה מנהלית צריך להיעשות על ידי הרשות שקיבלה את ההחלטה ובאותה הפרוצדורה שבה התקבלה. במקרה בו הוענק פטור מהיטל השבחה על מנת לבטלו על חברי מועצת העיר לשוב ולהצביע, להבדיל ממצב בו בקשת הפטור מונחת לראשונה לפניהם.
הקלה שאושרה בפרויקט תמ"א שאינה מכוח התמ"א תחויב בהיטל השבחה
ועדת הערר לתכנון ולבניה מחוז תל אביב קבעה, כי הפטור שניתן לעניין תשלום היטל השבחה הינו פטור מפורש וחד משמעי החל אך ורק על זכויות שניתנו במסגרת תכנית תמ"א 38 או מכוח תכנית מפורשת שאושרה לפיה.
נדחתה על הסף תביעת דודי אפל נגד מיכאל צ'רנוי וזאב רום
בית המשפט המחוזי תל-אביב דחה על הסף את התביעה על סך 239 מיליון שקל שהגיש דודי אפל נגד מיכאל צ'רנוי והלקוח שלנו זאם רום מחמת התיישנות וחייב אותו בתשלום שכר טרחה. את זאב רום ייצגו עוה"ד זוהר לנדה ומורן ביקל ממחלקת הליטיגציה.
הנפקה בבורסה – מה חשוב לדעת
חברה פרטית אשר שוקלת לבצע תהליך הנפקה ראשונה לציבור צריכה לדעת שמדובר התהליך ארוך ומורכב, אשר עלול להציב בפניה קשיים רבים. בשל כך, כדאי לבצע בחינה מעמיקה של התהליך.
משרדנו ייצג את Sartorius בעסקה לרכישת השליטה בחברת תעשיות ביולוגיות של קיבוץ בית העמק
משרדנו ייצג את Sartorius שהינו ספק בינלאומי מוביל של מכשירי מעבדה, טכנולוגיה ביו-תרופות וציוד בעסקה לרכישת השליטה בחברת תעשיות ביולוגיות של קיבוץ בית העמק תמורת כ־50 מיליון דולר. במסגרת העסקה נרכשו כל ההחזקות של קרן פורטיסימו וכן מניות בבעלות החברה הכלכלית של בית העמק. בנוסף, לסרטוריוס ולחברה הכלכלית אופציה לרכישת/מכירת אחוזים נוספים בהתקיים התנאים המסחריים הקבועים בעסקה.
תקן 21 אינו מחייב את הועדה המחוזית ובאפשרותה לקבל החלטה מנומקת החורגת מהתקן
המועצה הארצית לתכנון ובנייה דחתה ערר בנוגע להיקף זכויות הבנייה בפרויקט פינוי בינוי ב"שכונת הרומנים" בנתניה וקבעה, כי שיקולי כדאיות כלכלית ורווחיות גבולית אינם מחייבים.
לא כל בקשה לתמ"א 38 תקבל את מלוא הזכויות למרות החשיבות הלאומית
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי קיימת חשיבות לאומית בחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, אולם אין בכך כדי להביא לאישור אוטומטי של כל בקשה להיתר מכוח תמ"א 38 ולקבלת סל הזכויות המרבי האפשרי.
אין לחייב יזם לבנות חניון תת קרקעי
ועדת הערר המחוזית לתכנון ובניה במחוז צפון קבעה, כי על מנת לשמור על הכדאיות הכלכלית של פרויקט תמ"א 38/2 הממוקם מחוץ לאזורי הביקוש, מספיק לבנות חניון עילי ואין לחייב את היזם לבנות חניון תת קרקעי.
שינויים בדירה לבקשת הרוכש אינם מהווים עילה מוצדקת לאיחור במסירתה
בפסק דין שניתן לאחרונה בבית משפט השלום נקבע כי שינויים בדירה שנעשו לבקשת הרוכש אינם מהווים עילה לאיחור במסירתה וכי יש לפצותו בגין האיחור שנגרם.
בית המשפט העליון: דרישה כי דיירי בניין ישתתפו בעלות פרויקט תמ"א 38, הינה תקיפה ישירה של הוראות תמ"א 38
בית המשפט העליון דחה ערעור נגד ועדת הערר המחוזית לאשר בקשה להיתר בניה מכוח תמ"א 38 וקבע, כי דרישה כי דיירי בניין ישתתפו בעלות הפרויקט הינה תקיפה ישירה של הוראות תמ"א 38.
בפסק דין תקדימי נקבע כי לא ישולם כפל מס רכישה במכירת מניות בין חברות בפרויקטי תמ"א
בית משפט מחוזי מרכז קבע בפסק דין תקדימי, כי לא ישולם כפל מס במכירת מניות לחברה אחרת בפרויקטים של התחדשות עירונית. על פי פסק הדין, במקרה שבו חברת פרויקט העבירה את כלל זכויותיה בפרויקט לחברה אחרת לא ישולם מס רכישה כל עוד לא התקיימו התנאים המתלים לביצוע העסקה של התחדשות עירונית.
הרשות להתחדשות עירונית עצרה לראשונה פרויקטים של פינוי-בינוי בשל "החתמה פוגענית"
כמומחים בתחום, התראיינו לדה מרקר בעקבות החלטה תקדימית של הרשות להתחדשות עירונית לעצור פרויקטים של פינוי-בינוי בעקבות "החתמה פוגענית" מצדו של היזם.
כנס: התחדשות עירונית
משרדנו ארח היום כנס בנושא ההתחדשות העירונית. הכנס עסק בסקירה של שנת 2019 בתחום ובתחזיות לשנת 2020. עו"ד ממשרדנו נתנו סקירה של התיקונים החדשים והחידושים המיסויים בתחום. כמו כן, ארחנו את יו"ר הרשות להתחדשות עירונית וקיימנו פאנל מומחים.
מדיניות התביעה בהעמדה לדין פלילי וענישה של תאגיד
באוקטובר 2019 פרסם פרקליט המדינה הנחיה חדשה הנוגעת מדיניות התביעה בבואה לשקול העמדה לדין של תאגיד וכן בגיבוש עמדתה ביחס לדרכי הענישה של תאגידים.
הבטחת כספי רוכשי דירות
משרד הבינוי והשיכון הטיל לאחרונה עיצום כספי בסך של 6.5 מיליון ש"ח על יזם של פרויקט תמ"א 38 בקריית ביאליק, אשר לא המציא לרוכשי הדירות בפרויקט, בטוחה לכספים ששילמו על חשבון מחיר הדירה, בהתאם להוראות חוק הבטחת השקעות.
העברה של נכס במקרקעין לנאמן לא תיחשב עוד לאירוע מס
ועדת הערר לפי חוק מיסוי מקרקעין קבעה, כי העברת נכס מקרקעין הנמצא בישראל מהבעלים (היוצר) לידי נאמן, לא תחשב לאירוע מס. החלטה המנוגדת לחוזר המס של רשות המיסים, העוסק במיסוי נאמנויות.
בית המשפט העליון מאבחן את היקף השינוי בבקשה להיתר "חדשה" לבקשה "מתוקנת שאושרה בעבר"
בית המשפט העליון ביטל לאחרונה פסק דין של בית המשפט המחוזי מרכז, לפיו נדחתה בקשת היתר בניה מכוח תכנית תמ"א 38/2. בית המשפט העליון קבע, כי נדרש היה להצביע על פגם משמעותי באופן הפעלת שיקול דעתה של ועדת הערר כדי להצדיק את התערבות בית המשפט.
יורשיו של דייר מוגן בפרויקט פינוי בינוי זכאים לקבל את התמורה שסוכמה מול החברה היזמית
בית המשפט קבע לאחרונה כי חוזה בעל תנאי מתלה תקף ומחייב את הצדדים ממועד חתימתו, גם טרם התקיימות התנאים המתלים.
בית המשפט המחוזי אישר פרויקט תמ"א 38 בו ניתנו זכויות הבניה על פי שטח הקומה הרעיונית
בית המשפט המחוזי מרכז בלוד התיר לאחרונה פרויקט תמ"א ברעננה, למרות התנגדותה של ועדת הערר המחוזית.
כיצד בתי המשפט פוסקים במחלוקות הנוגעות לחישוב המס בעסקאות קומבינציה?
כאשר מתבצעות עסקאות קומבינציה כמכר חלקי, מתגלעות לעתים קרובות מחלוקות לגבי קביעת שווי המכירה. שכן, שווי המכירה יכול להיות מחושב באחת משתי דרכים: על פי שווי השוק של המקרקעין שנמכרו לקבלן או לפי שווי שירותי הבנייה שיוענקו למוכר.
מכירת זכויות במקרקעין לצד שלישי טרם תשלום מלוא התמורה על פי חוזה מכר איננה מהווה הפרה שלו
בית המשפט קבע לאחרונה, כי מכירת זכויות במקרקעין לצד שלישי טרם תשלום מלוא התמורה על פי חוזה המכר איננה מהוות הפרה שלו.
בית המשפט העליון: קיזוז רווח הון רק כנגד ירידת ערך שמומשה בפעולת מכירה
בית המשפט העליון פסק לאחרונה, כי ניתן לקזז הפסד כנגד רווח הון רק כשירידת הערך מומשה דרך מכירה.
בג"צ מבהיר בפסק דין נוסף את סמכותו להתערב בהחלטות של רשויות התכנון
בית המשפט העליון דחה לאחרונה את עתירתו של ארגון עמק שווה, שהגיש התנגדות לשינוי בייעוד הקרקע באתר הארכיאולוגי "תל שילה" לועדה להתנגדויות של מועצת התכנון העליונה. בית המשפט בחן את התכנית והליך קבלתה והאם קיימים פגמים המצדיקים את ביטולה.
משרד המשפטים ורשות ני"ע מבקשים להתאים את הממשל התאגידי בישראל לחברות ללא גרעין שליטה
רשות ניירות ערך ומשרד המשפטים פרסמו לציבור קול קורא לצורך התאמות בכללי הממשל התאגידי, כחלק מבחינת דרכי ההתמודדות עם בעיות העלולות להופיע כתוצאה ממעבר החברות הציבוריות למבנה בעלות מבוזר.
רשות ניירות ערך פועלת להקמת שוק איגוח בישראל
רשות ניירות ערך פרסמה לאחרונה מסמך להערות הציבור לקראת פרסום תזכיר חוק להסדרת תחום האיגוח בישראל. הצעד של הרשות נעשה אגב מהלך רחב יותר של יצירת איגוח בישראל, בדומה לקיים בעולם.
חסם נוסף בהוצאתם לפועל של פרויקטי תמ"א 38
ועדת הערר המחוזית בתל אביב אישרה באופן תקדימי את קביעת הועדה המקומית לתכנון ובנייה לפיה במקרה בו נדרשת תב"ע חדשה המעניקה זכויות רבות יותר מאלה הקבועות בכללי התמ"א, נדרשת הסכמת כל הדיירים.
מארגן או יזם על פי חוק המכר - המבחנים הנדרשים בקבוצות רכישה
ממונה חוק המכר הוציא החודש נייר עמדה בקשר לארגון של קבוצות רכישה. בנייר העמדה מפורטים המבחנים שיקבעו האם מארגן קבוצת רכישה ייחשב כיזם או כמארגן לעניין חוק המכר.
מחסן שהוסב למגורים לא ייחשב כדירה לעניין מס שבח מקרקעין
בהחלטה שניתנה לאחרונה על ידי ועדת ערר נקבע, כי מחסן שהוסב למגורים במשך תקופה ארוכה לא יוכר כדירה לצורך חישוב מס שבח. קביעה זו, שהתקבלה פה אחד, נתמכה בנימוקים שונים על ידי חברי הועדה.
מוריס חליווה מגדיל את סכום התביעה נגד ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי
משרדנו ממשיך לייצג את מוריס חליווה, מבעלי מניות בחברת מנור א.ד. בנין והשקעה בע"מ, בתביעה שהגיש נגד ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי. חליווה הגדיל את תביעתו המקורית נגד שותפיו מ-18 מיליון שקל ל-100 מיליון שקל. עוה"ד זוהר לנדה ויתיר מדר מייצגים את הלקוח.
ניתן להצמיד שטחים מגינה משותפת לדירות קרקע כתחליף למרפסת שמקבלות דירות גבוהות
במסגרת פסק דין של המפקחת על הבתים המשותפים בתל אביב, אכפה המפקחת חתימה של הסכם תמ"א 38 על דייר שעיכב את הוצאתו לפועל של הפרויקט. בין היתר פסקה, כי אפשר להצמיד שטחים מהגינה המשותפת לדירות הקרקע, כתחליף למרפסות שמקבלות הדירות הגבוהות. אולם קבעה, כי שטחי הגינה של דירות הקרקע יוקטנו, כך שיהיו זהים לשטחי המרפסות שיתווספו לדירות.
בית המשפט המחוזי קבע כי לא ניתן לבטל תכנית בניין עיר למרות שקיים פגם מנהלי באישורה אלא במקרים חריגים
בית המשפט המחוזי ביושבו כבית משפט לעניינים מנהליים (מחוז מרכז) קבע בתשובה לעתירה, כי על אף התקיימות פגם מנהלי, אשר כביכול עשוי לבסס עילה לביטול תכנית בנין עיר – הרי שבמקרה זה הפכה התכנית למעשה עשוי ועל כן, אין לבטלה.
בית המשפט העליון קבע כי חברה המוכרת מקרקעין לא זכאית לפריסת מס שבח
בית המשפט העליון קיבל לאחרונה את ערעורה של רשות המיסים וקבע, כי הזכאות לפריסת מס שבח נתונה רק לאדם פרטי ולא לחברה.
בית המשפט העליון פסק כי אין לכלול באופן אוטומטי את המע"מ בחישוב היטל השבחה
ביהמ"ש העליון פסק לאחרונה בשאלה האם יש לכלול את רכיב המע"מ בשווי הנכס לצורך חיוב בהיטל השבחה. בית המשפט העליון דחה את החלטת המחוזי ובחר לאמץ את תקן 11 שפרסמה מועצת שמאי המקרקעין ב-2009 הקובע כי היטל ההשבחה מחושב ללא המע"מ.
בית המשפט הורה על ביטול הערות אזהרה לרוכשי דירות בתמ"א 38 מכיוון שהחברה היזמית נקלעה לפירוק
בפסק דין תקדימי של בית המשפט המחוזי בתל אביב נקבע, כי יבוטלו הערות אזהרה שנרשמו לטובת רוכשי דירות בפרויקט תמ"א 38 מכיוון שהחברה היזמית נקלעה לפירוק, והסכמי המכר עם רוכשי הדירות מהווים "נכס מכביד".
זכויות יזם מקורי בהסכם תמ"א 38 לא ניתנות להעברה ליזמים חדשים ללא הסכמת הדיירים
בית המשפט המחוזי בתל-אביב פסק לאחרונה, כי לא ניתן להעביר זכויות יזם מקורי בהסכם תמ"א 38 ליזמים חדשים ללא הסכמת הדיירים.
ברנע מייצגים את חברת אווה פאשן בסכסוך עם חברת אילן ביו
משרדנו מייצג את חברת אווה פאשן בסכסוך מול חברת הקנאביס אילן ביו, המבקשת לבטל הסכם השקעה שנחתם איתה.
ראיון בדהמרקר בנוגע לקבוצות רכישה
עו"ד ממשרדנו התראיין לדה מרקר בנושא קבוצות רכישה. הראיון התקיים בעקבות הפרסום כי רוכשי דירות בפרויקט בלו (Blue) הגישו תביעה כנגד קנדה ישראל. בראיון הוסבר כי "מי שמחליט להצטרף לקבוצת רכישה הופך להיות יזם, יחד עם שאר חברי הקבוצה. כך שלמעשה הוא תלוי בניהולה של הקבוצה. למצטרף לקבוצת רכישה אין מחיר סופי לדירה, אין מועד סופי לאכלוס ואין ערבויות בגין הכספים שהוא משלם. חשוב לזכור כי למרות האפשרות לחיסכון גדול בשווי הדירה העתידית, שמגיע לעתים ל–20%, פרויקטים רבים מנוהלים בצורה שגויה ולעתים חברי הקבוצה שילמו לבסוף יותר כסף ממה שהיו משלמים אם היו קונים דירה ישירות מקבלן".
ברנע מייצגים את קרן ההשקעות הסינית Neng Yang ברכישת החברה הישראלית ADT
משרדנו ייצג את קרן ההשקעות הסינית Neng Yang ברכישת החברה הישראלית ADT. ADT עוסקת בייצור ופיתוח של מכונות ומתכלים לתעשיית המוליכים למחצה והמיקרו אלקטרוניקה. שווי הרכישה נאמד בכ-35 מיליון דולר.
רשות ניירות ערך דורשת לקבל סמכויות פיקוח על חתמים ומפיצים
רשות ניירות ערך פרסמה לאחרונה הצעה לתיקון חוק ניירות ערך בעניין פיקוח על חתמים ומפיצים, הכוללת הוספת סעיף לחוק שיסמיך אותה לקבוע הוראות לחתמים ומפיצים לצורך פיקוח על פעילותם.
ברנע מייצגים את Bridgepoint ברכישת השליטה בחברת קווליטסט
משרדנו ייצג את קבוצת הפרייוט אקוויטי Bridgepoint ברכישת השליטה של החברה הישראלית Qualitest מ-Marlin Equity Partners תמורת סכום של כ-420 מיליון דולר.
ניצחון לזאב רום – גד זאבי ישלם עוד 1.5 מיליון דולר דמי תיווך
בעקבות דיון בבית המשפט העליון, החליטו גד זאבי וזאב רום למשוך את הערעורים ההדדיים שהגישו ולהשאיר על כנה את פסק דינו של בית המשפט המחוזי לפיה גד זאבי ישלם לזאב רום סך של 1.5 מיליון דולר בקשר עם עסקת המימון לרכישת מניות בזק בשנת 2000. זאב רום מיוצג על ידי עוה"ד זוהר לנדה ומורן ביקל ממחלקת הליטיגציה במשרדנו.
החרגת בניין מתכנית פינוי בינוי בשל התנגדות דייריו
כמומחים בתחום התראיינו לכתבה בגלובס בנוגע לפרויקט פינוי בינוי בשכונת קריית יובל בירושלים. דיירים של הבניין האמצעי הגישו התנגדות לתכנית לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים וזו החליטה בסופו של דבר להחריגו מהפרויקט.
המועד המסתמן לסיומה של תמ"א 38: מאי 2020
מנהל התכנון חשף כי המועד המסתמן לסיום תכנית התמ"א 38 הוא מאי 2020. כמומחים בתחום, התראיינו לדה מרקר בקשר לנושא.
השתלמות של משרד הביטחון בנושא הקמת פרויקטי P.F.I
היום קיימנו במסגרת השתלמות בנושא הקמת פרויקטי P.F.I במערכת הביטחון בהשתתפות ראש מנהל מעבר דרומה ובכירים נוספים ממשרד הביטחון וצה"ל.
משרדנו ייצג את קרן הפרייבט אקוויטי Axcel בעסקת הרכישה של חברת Phase One
משרדנו ייצג את קרן הפרייבט אקוויטי Axcel בעסקת הרכישה של חברת Phase One מידיה של Silverfleet Capital. קרן Axcel מתמקדת בחברות בינוניות ויש לה בסיס רחב של משקיעים נורדיים ובינלאומיים.
פרויקט פינוי בינוי ראשון בגבעת אולגה
מחלקת הנדל"ן במשרדנו מייצגת את יזמי הפרויקט וחלק מהדיירים בפרויקט פינוי בינוי ברחוב הגדוד העברי בגבעת אולגה שבחדרה.
הנחיות להאחדת חוזים ומכרזים של חברות תשתית בתחום התחבורה
על רקע העלייה בהיקפי ההשקעה בפרויקטים תחבורתיים, פורסם לאחרונה מסמך הנחיות לחברות התשתית של משרד התחבורה, בו הן התבקשו לאמץ קווים מנחים מחייבים בקשר למספר נושאים הנוגעים לחוזים ומכרזים.
אירוח משלחת של חברות גרמניות מתחום המדיקל
משרדנו ארח משלחת של חברות גרמניות שהגיעה לישראל מטעם Tech 7, קהילת החדשנות והטכנולוגיה בבאר שבע ובשיתוף מכללת SCE והאקסלרטור הבינלאומי BIPA.
משרדנו ייצג את קרן הון הסיכון הסינגפורית VVNP בסבב השקעה בחברת אלף פארמס
משרדנו ייצג את קרן הון הסיכון VisVires New Protein (VVNP) מסינגפור שהובילה סבב השקעה בחברת אלף פארמס המייצרת בשר מתאי בקר.
לראשונה בישראל: החמרת סטנדרט הבחינה במקרה של ניגוד עניינים הוביל למתן צווי עשה זמניים
החלטת בית המשפט בתיק זה מהווה החלטה תקדימית באופן שבו השופטת רונן יישמה את כללי הבחינה וקבעה, כי כלל שיקול הדעת העסקי נסוג בפני החלטות המתקבלות תחת ניגוד עניינים של נושאי המשרה.
ברנע מייצגים את הזוכה במכרז להפעלת מוניות שירות בתל-אביב
משרדנו מייצג את ארגון מוניות קווי 4-5 ת"א בע"מ בעתירה מנהלית שהוגשה נגד זכייתו במכרז של משרד התחבורה להפעלת מוניות שירות באשכול תל-אביב. את ארגון המוניות מייצגים עוה"ד זוהר לנדה, אייל נחשון ועדי שהם ממחלקת הליטיגציה.
חברות המבקשות להעניק שירותי ברוקראז' נדרשות להגיש בקשת היתר
מועמדים המגישים בקשה עד ל-30 במאי 2019 יהיו רשאים להמשיך להציע שירותי ברוקראז' בהתאם לתנאים הקודמים של הרשות, עד קבלת החלטת הרשות לגבי בקשותיהם.
באיזה אופן יכול כוח אדם דיגיטלי לתמוך בפריון העבודה?
האוטומציה היא הלהיט בכותרות האחרונות. הקווים המפרידים בין משימה מעשה ידי אדם לבין משימה מעשה מכונה מיטשטשים. האם הטכנולוגיה החדשה תחסל משרות או שמא תשפר פריון העבודה?
היקף סמכויותיו של המפקח על המקרקעין
פסק דינו של בית המשפט העליון, קבע לאחרונה מהם היקף ההוראות, שהמפקח על רישום המקרקעין מוסמך לתת בכל הנוגע לרכוש המשותף בבית משותף, המוגדר כ"בית מורכב".
משרד ברנע ייצג את קבוצת דנאל בעסקת הרכישה של קבוצת עיניים
משרדנו ייצג את קבוצת דנאל בעסקה לרכישת 51 אחוזים בקבוצת עיניים, המגלמת מהלך אסטרטגי של החברה להתרחבות לתחום הבריאות הפרטית.
ברנע ייצג את חברת Exclusive Networks בעסקת רכישה
משרדנו ייצג את חברת Exclusive Networks ברכישת 70% החברה הישראלית Securewave Ltd, חברת הפצה ישראלית המתמחה בתחום אבטחת המידע ותשתיות ה- IT.
הרגולטור הצרפתי להגנת המידע מטיל קנס על גוגל בגין הפרת ה-GDPR
שמונה חודשים לאחר כניסתן לתוקף של תקנות אבטחת המידע של האיחוד האירופי, הרגולטור הצרפתי (CNIL) הטיל קנס בסך 50 מיליון יורו על גוגל – הקנס הגבוה ביותר שהוטל עד כה מתוקף ה-GDPR.
כמה עצות לפני שחותמים על חוזה שכירות
חוזה שכירות יכול לכלול לא מעט מלכודות, ועל מנת שתתחילו את השכירות שלכם "ברגל ימין", להלן מספר נושאים חשובים אשר כדאי להתעכב ולבדוק אותם.
חברות סטארטאפ ויזמים - כך תשמרו על הקניין הרוחני שלכם
חברות סטארט-אפ רבות, מתוך חיפזון להבאת רעיון במהירות לשוק, שוכחות להגן כיאות על הנכס החשוב ביותר של החברה – הקניין הרוחני. עו"ד דניאל לורבר מפרט בפוסט את הצעדים הבסיסיים שחברות טכנולוגיה יכולות וצריכות לנקוט על מנת להגן על קניינן הרוחני.
ברנע ייצג את חברת עילדב השקעות בסכסוך מול בעלי מניות בחברת איי-ג'אמפ
משרדנו ייצג את חברת עילדב השקעות, בעלי מניות בחברת איי-ג'אמפ, בסכסוך מול בעלי המניות האחרים ברשת.
הזמנה לסמינר: היועץ המשפטי בהתמודדות בחברה במשבר
משרדנו יחד עם איגוד היועצים המשפטיים יקיים ב-6 בפברואר יום עיון, שבמסגרתו נערוך סימולציה בה נבחן את ההתמודדות המשפטית של חברה עם אירוע משברי, רב מערכתי. במסגרת הסימולציה נתמקד בניהול המשבר מול הרגולטורים, תקשורת, שותפים עסקיים ועובדים.
מדריך לעשיית עסקים בישראל באתר Practical Law
מדריך לעשיית עסקים בישראל שנכתב על ידי משרדנו פורסם באתר Practical Law. המדריך מקיף נושאים רבים ביניהם מערכת המשפט בישראל, השקעות זרות, רגולציה, יחסי עבודה, מיסוי, קניין רוחני ועוד.
אירוח סטודנטים מאוניברסיטת ז'נבה
משרדנו אירח היום משלחת של סטודנטים מאוניברסיטת ז'נבה לסשן הרצאות מיוחד בפני קרנות הון סיכון ומומחים מהתעשייה. במסגרת זאת הרצנו לסטודנטים על תעשיית הפינטק בישראל.
אירוח משתתפי תכנית תעשיידע
משרדנו מארח היום את משתתפי תכנית תעשיידע, עמותת החינוך מיסודה של התאחדות התעשיינים. בסמינר שמשרדנו העביר הרצו מספר שותפים מהמשרד על הסכם מייסדים, קניין רוחני וסוגיות מיסויות לסטארטאפים.
נסגר התיק נגד לקוח המשרד בפרשת יוטרייד
ד"ר צבי גבאי, עו"ד מורן ביקל ועו"ד ספיר מלול ממשרד ברנע ייצגו את רפי בר לב, בהליך שימוע מול פרקליטות מחוז תל-אביב, ששקלה להגיש כנגדו כתב אישום בגין עבירות של קבלת דבר במרמה אך החליטה לסגור נגדו את התיק.
בני משפחה אינם בהכרח יחידה כלכלית אחת לצורך תשלום היטל השבחה
ועדת הערר לתכנון ובניה פיצויים והיטלי השבחה מחוז ירושלים קבעה כי בני משפחה שאינם יחידה כלכלית אחת, אינם תא משפחתי אחד לצורך פטור מהיטל השבחה להרחבת דירה עד 140 מ"ר.
נתג"ז תשלם 370 מיליון שקל לאנרג'יאן עבור הקמת מקטע הולכת גז מהים
משרדנו מלווה באופן שוטף את חברת נתיבי הגז. במסגרת זו ליווינו את החברה בחתימת מזכר הבנות עם חברת אנרג'יאן להקמת המקטע להולכת גז טבעי ממאגרי כריש ותנין.
חוזר חדש של מס הכנסה משנה את מדיניות המס הנוגעת לתגמול מבוסס הון שהבשלתו תלוית ביצועים
עו"ד דניאל לורבר, ראש תחום תמריצים הוניים במשרדנו בראיון לגלובס בעקבות החלטת רשות המיסים כי במקום שיעור מס על רווח הוני בגובה 25% שחל על אופציות שהוענקו לעובדים למימוש במקרה של אקזיט או של הנפקה, ההכנסות מהמימוש ייחשבו כהכנסת עבודה ולכן חיוב המס עלול לעלות לכדי 50%.
סמינר: כללים לבניית אתר אינטרנט מוצלח
משרדנו ארח היום יחד עם חברת טיטאן מיתוג סמינר בנושא כללים לבניית אתר אינטרנט מוצלח - קידום אתרים ודיני אינטרנט. במסגרת יום העיון, הרצנו על תנאי שימוש באתר.
דוקטור, אפשר מרשם לבלוקצ'יין?
הבלוקצ'יין לרוב מזוהה עם מטבעות דיגיטליים, אבל לטכנולוגיה זו יש את הפוטנציאל לשנות ולשפר מגוון רחב של תחומים. מאמר זה בוחן כיצד הבלוקצ'יין יכול לגרום למהפכה של ממש בתחום הבריאות (Healthcare).
חברות נדרשות להסדיר מחדש את תכנית האופציות שלהן
חוזר חדש של רשות המיסים קובע תנאים להענקת אופציות לעובדים שהבשלתן תלויה בביצועי העובד או תלוית אירוע אקזיט או הנפקה.
חזון 2/20 – האם קפצנו מעבר לגדר?
קיימות כיום בארץ מעל 100 קרנות גידור מקומיות, מה שמלמד על קצב צמיחה מרשים ביותר בתעשייה זו. במאמר זה ננסה להסביר מה הפך את קרנות הגידור לפופולריות כל כך.
הזמנה לסמינר: כללים לבניית אתר אינטרנט מוצלח
הצטרפו למשרד ברנע ולחברת טיטאן מיתוג לסמינר בנושא כללים לבניית אתר אינטרנט מוצלח - קידום אתרים ודיני אינטרנט. הסמינר מיועד ליזמים, סטארטאפים ולחברות מסחר אלקטרוני.
אנגליה: גם חברה לא אירופאית נדרשת לעמוד ב-GDPR
לאחרונה, החליטה נציבות המידע הבריטית (ICO – Information Commissioner's Office) להפעיל את סמכותה ופנתה לתאגיד קנדי באמצעות הודעת אכיפה בטענת הפרה של ה-GDPR.
התמודדות הארגון עם הטרדות מיניות במקום העבודה
משרדנו ארח היום יחד עם משרד SPB סמינר בנושא הטרדות מיניות במקום העבודה. במסגרת האירוע, סקרנו את ההיבטים המשפטיים המרכזיים בישראל.
פסק דין חדש אוסר על השכרת דירה לטווחים קצרים
בפסק דין תקדימי שניתן בתביעה שהגישה נציגות בית משותף בבנין בתל אביב, אסרה המפקחת על רישום מקרקעין במשרד המשפטים על בעל דירה בבניין להמשיך להשכיר את דירתו לטווח קצר (Airbnb, Booking).
שאלות ותשובות על הזכות להתאגדות עובדים
מותר לעובדים להתאגד במקום העבודה? מה זה בעצם אומר? ענינו במאקו על סדרת שאלות הנוגעת לזכות של עובדים להתאגד במקום העבודה.
משרדנו מלווה את המחזור השמיני של תכנית ההאצה של יבמ
משרדנו ממשיך ללוות את IBM Alpha Zone, ומלווה את המיונים למחזור השמיני של תכנית ההאצה.
מבזק דיני עבודה – אוקטובר 2018
במבזק דיני עבודה הנוכחי אנו מעדכנים לגבי יום השבתון שנקבע לבחירות הכלליות לרשויות המקומיות ולמועצות האזוריות והתיקון לתקנות למניעת הטרדה מינית.
בניין שלא קיבל כלל היתר בנייה אינו יכול לבצע תמ"א 38/2
בית המשפט המחוזי בתל אביב בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים דחה לאחרונה עתירה שהוגשה כנגד ועדת הערר המחוזית לתכנון ובניה, וקבע כי מבנה שלא קיבל היתר בניה אינו יכול לבצע פרויקט של תמ"א 38. לדבריו, השאיפה לחזק מבנים מפני רעידות אדמה לא נועדה להכשיר עבריינות בניה ולא נועדה להלבין בניינים שנבנו ללא קבלת היתר.
ברנע מייצגים את חברת TI Group Automotive Systems SRO הצ'כית
משרדנו מייצג את חברת TI Group Automotive Systems SRO הצ'כית בתביעה על סך 4.5 מיליון יורו כנגד חברת רבל איי. סי. אס. בע"מ בגלל כשל בשסתומים שחייב לבצע ריקול ותיקון של 250 אלף מכוניות מרצדס.
הזמנה לסמינר: הגנה מפני הטרדות מיניות במקום העבודה - מקרי בוחן בבריטניה, ארה"ב וישראל
הצטרפו למשרד ברנע ולמשרד Squire Patton Boggs לסמינר שיעסוק באופן בו ארגונים מתגוננים מפני הטרדות מיניות במקום העבודה תוך בחינה של החוקים הרלוונטים בבריטניה, ארה"ב וישראל.
העסקת עובד שעובד מהבית באופן חלקי או מלא
עבודה מהבית - מה זה אומר? ענינו במוסף ממון על סדרת שאלות לגבי אופן קביעת המדיניות להיקף העבודה המותרת מהבית.
האכיפה בארה"ב מתחזקת: ה-SEC קנסה חברת הפצת מטבעות קריפטו
עו"ד דניאל ישראלי בראיון לכלכליסט בעקבות החלטה של הרשות לניירות ערך האמריקאית לקנוס נותן שירותים להנפקות באמצעות מטבעות וירטואלים.
מה חשוב לדעת לפני שחותמים על בקשת רכישת דירה מקבלן
במרבית הפרויקטים נוהגים המשווקים/הקבלנים/היזמים, להחתים את הרוכשים המתעניינים ברכישת דירה בפרויקט, על טופס בקשת רכישה/הצעת הצטרפות. רגע לפני שאתם חותמים, קראו את חמשת הטיפים הבאים.
ההגרלות של מחיר למשתכן – לא חוקיות
ראש מחלקת האינטרנט במשרדנו, בראיון לדה מרקר בנוגע למנגנון ההגרלות של תכנית מחיר למשתכן, אשר התברר כי לא התקבל היתר כפי שמתחייב מתוקף חוק העונשין.
אקטיביזם של בעלי מניות – מקרי בוחן בישראל
משרדנו יחד עם ארגון היועצים המשפטיים ארח היום סמינר בנושא אקטיביזם של בעלי מניות. מיקי ברנע בחן כיצד באה לידי ביטוי פעילות אקטיביסטית בחברות ישראליות. במסגרת הסמינר הציגו גם אלחנן מעוז, מייסד קרן אוורסט וסטיב ולוסקי ממשרד Olshan Frome Wolosky LLP.
התנהלות מעסיק מול התארגנות עובדים
ראיון לתכנית הכלכלית 'צבע הכסף' ברשת ב' על האופן בו הארגון צריך להתנהל כשהעובדים מבקשים להתאגד (החל מדקה 35:30)
חוקים חדשים בברזיל ובהודו בתחום הגנת הפרטיות
ברזיל והודו מצטרפות למגמה העולמית בתחום של הגנת הפרטיות. חוקים חדשים הצפויים להיכנס שם לתוקף עשויים לחול גם על חברות ישראליות אשר עושות עסקים במדינות אלו.
בנק ישראל מעודד בנקים דיגיטליים חדשים
בחודש יוני 2018, פרסם בנק ישראל מדיניות חדשה בעניין הקלת הדרישות להקמת בנקים קטנים ודיגיטליים חדשים. המפקח על הבנקים הודיע על ההחלטה, שלפיה רף ההון העצמי ההתחלתי של הבנקים החדשים נקבע בהיקף של 50 מיליון שקל – קיטון דרסטי מהרמות שנדרשו בעבר.
הזמנה לסמינר: אקטיביזם של בעלי מניות – מקרי בוחן בישראל
הצטרפו למשרד ברנע ולארגון היועצים המשפטיים לסמינר בנושא אקטיביזם של בעלי מניות. בסמינר נבחן כיצד באה לידי ביטוי פעילות אקטיביסטית בחברות ישראליות ובבית המשפט, תוך השוואה בין השוק האמריקאי לישראלי.
חוק פרטיות חדש ומקיף נכנס לתוקף בקליפורניה
לאחרונה נחקק חוק בקליפורניה, המרחיב באופן משמעותי את ההגנה המוענקת למי שמידע אישי נאסף לגביו, ומטיל כללים וחובות שונים על עסקים וחברות האוספים ועושים שימוש במידע.
הרפורמה החדשה בתחום הגנת הפרטיות ואבטחת המידע - היום שאחרי והעתיד לבוא...
בחודש מאי האחרון נכנסו לתוקף תקנות הגנת הפרטיות-אבטחת מידע החדשות. מדובר על רפורמה משמעותית המהווה נקודת מפנה בכל הקשור לאבטחת המידע האישי בישראל ושמירה על פרטיותם של אזרחי מדינת ישראל.
חובת גילוי מדיניות משלוחים ומתן שירות לאחר מכירה
הנחיה החדשה של הרשות להגנת הצרכן, קובעת כי חברות ובעלי עסקים, המפעילים חנות או אתר אינטרנט, יחויבו לפרט במיקומים בולטים לאילו אזורים הם מסרבים לספק שירות.
הרפורמה ברשות החשמל יוצאת לדרך
בסוף השבוע שעבר, אושרה בכנסת הרפורמה ההיסטורית במשק החשמל. התחנה הראשונה, אלון תבור, עתידה להימכר עד דצמבר 2019.
הרצאה בעמותה לניהול משאבי אנוש בישראל
הבוקר קיימנו הרצאה על ההיבטים המשפטיים של תהליך ה-Offshore עבור חברות ישראליות במפגש של העמותה לניהול משאבי אנוש בישראל.
עדכונים בדיני הגנת הצרכן
מספר עדכונים בדיני הגנת הצרכן בנושא חובת גילוי מדיניות משלוחים ומתן שירות לאחר מכירה; הרחבת הוראות לעניין תיאום מועד ביקור נותן שירות במענו של הצרכן והקלה בחובת סימון מוצרי הלבשה.
החלטה תקדימית של בית המשפט העליון תאפשר למשתמשי רשתות חברתיות לתבוע בישראל על אף תניית שיפוט זרה בתנאי השימוש
בית המשפט העליון קבע בפסק דין תקדימי כי סכסוך משפטי בין רשת חברתית לבין משתמשיה הישראלים יתברר בבית המשפט בישראל וזאת על אף שבתנאי השימוש קיימת תניית שיפוט המקנה סמכות שיפוט בלעדית לבית המשפט בקליפורניה.
סמינר בנושא ניהול חברות בת ישראליות של תאגידים רב-לאומיים
משרדנו ארח היום, יחד עם משרד הכלכלה, סמינר בנושא דיני תאגידים ועבודה הרלוונטיים לנושאי משרה בחברות בנות ישראליות של תאגידים רב-לאומיים.
יחסי מרות בהסכמה: מה אומר החוק על יחסים רומנטיים בין מנהל לעובדת?
מאמר שלנו במאקו על יחסי מרות בהסכמה במקום העבודה.
פרופטק - טרנספורמציה בשוק הנדל"ן
גם בתחום זה, הנחשב עדיין תחום מסורתי, הטכנולוגיה ורוח היזמות מצאו זו את זו. שחקנים וותיקים וגדולים מתחום הנדל"ן התחברו עם חברות ויזמים צעירים במטרה לפתור את האתגרים הרבים שתחום עסקאות הנדל"ן טומן בחובו.
הרצאה למנהלי משאבי אנוש בחברות הייטק וסטארטאפים
ראש מחלקת דיני עבודה הרצתה היום במסגרת קורס הכשרה מקצועית לאנשי משאבי אנוש על סוגיות שונות של דיני עבודה הנוגעות לחברות הייטק וסטארטאפים.
ברנע ליווה משקיע בהשקעה בחברת הסייבר קלארוטי
משרדנו ליווה משקיע בסבב השקעה של 60 מיליון דולר בחברת הסטארטאפ הישראלית קלארוטי, שפיתחה פלטפורמה לאבטחת רשתות ארגוניות לתשתיות תעשייה כשירותי חשמל, כימיקלים, ייצור, כרייה ועוד.
משרד ברנע סוקר את נושא איסור הלבנת ההון בישראל
ד"ר צבי גבאי ועו"ד דויד גילינסקי ממחלקת שוק ההון כתבו את הפרק על ישראל במסגרת מהדורת 2018 של המדריך ההשוואתי הבינלאומי בנושא איסור הלבנת ההון. הפרק עוסק בסוגיות של אכיפה ורגולציה למניעת הלבנת ההון בישראל.
הגנה על סודות מסחריים
משרדנו יחד עם משרד Bird & Bird מארחים היום סמינר בנושא הגנה על סודות מסחריים מנקודת המבט הישראלית והאירופאית. במסגרת זו, אנו נציג את הסעיפים של סודיות ואי תחרות שיש להכניס להסכמי ההעסקה.
תקנות ה-GDPR – למה הן חשובות?
GDPR, או ה-Protection Regulation General Data היא הרגולציה החדשה של האיחוד האירופי להגנת הפרטיות, שנכנסה לתוקף ב-25 במאי 2018. הרגולציה חלה גם על חברות המציעות שירותים או מוצרים לאנשים באיחוד האירופי, גם אם אין להן נוכחות באיחוד האירופי. לאי עמידה בהוראות הרגולציה יכולה להיות השפעה רבה עליך ו/או על החברה שלך.
ה-GDPR ועדכון תנאי השימוש באתרים
לאור כניסתן לתוקף של תקנות הפרטיות, התראיינו למוסף ממון בנוגע להשלכות של תקנות אבטחת המידע האירופיות ה GDPR על חברות ישראליות.
החלטה תקדימית של בית משפט עצרה עסקה בין שתי חברות אמריקאיות
בית המשפט החליט לעצור עסקת השקעה נוספת בחברת ארקטורוס, וזאת עד לבירור תביעתו של ג'ו פיין, מייסד החברה, הנוגעת לביטול פיטוריו כמנכ"ל. החלטה זו התקבלה למרות שמדובר בחברה המתנהלת בארה"ב עם הנהלה אמריקאית.
צ'ק-קאפ השלימה גיוס מהציבור בנאסד"ק
משרדנו ייצג את החתם האמריקאי, H.C. Wainwright Co., LLC, בהצעה לציבור של מניות וכתבי אופציה של חברת צ'ק-קאפ, באמצעות תשקיף בנאסד"ק. צ'ק-קאפ גייסה 20.2 מיליון דולר באמצעות הנפקת מניות וכתבי אופציה (warrants). חברת צ'ק-קאפ חברה בשלבי פיתוח קליני בתחום הדיאגנוסטיקה והמכשור הרפואי העוסקת בפיתוח גלולה הניתנת לבליעה דרך הפה לאיתור סרטן המעי הגס.
ברנע ליווה את קרן ההשקעות ADM Capital בהשקעה בחברת הסטראט-אפ Rootility
משרדנו ליווה את קרן ההשקעות הבריטית ADM Capital בסבב השקעה בחברת הסטארטאפ הישראלית Rootility .Rootility פיתחה שיטות חדשות להגברת התפוקה של שורשי צמחים בצורה ייחודית ופורצת דרך.
תקנות הגנת הפרטיות בישראל
עו"ד אסף שלו התראיין למוסף ממון בנוגע לתקנות הגנת הפרטיות ואבטחת המידע שנכנסות לתוקף היום בישראל. התקנות קובעות סטנדרט חדש בנוגע לאבטחת מידע אישי המצוי במאגרי מידע.
פרוטרום נמכרת בכ-7.1 מיליארד דולר ל-IFF
משרדנו ייצג את חברת הטעמים האמריקאית IFF בעסקת הרכישה של חברת פרוטרום, יצרנית תמציות הטעם והריח.
מהי מהפכת ה GDPR וכיצד נערכים לה?
התראיינו הבוקר לדה מרקר בנוגע לכניסתן של תקנות אבטחת המידע האירופיות ה-GDPR והאופן בו הן תשפענה על חברות ישראליות. "חברה שרוצה להנפיק, להימכר לחברה אירופית או לגייס השקעה - תגביר את סיכוייה ואת שווייה אם היא תעמוד ב-GDPR."
ראיון עם ד"ר צבי גבאי בנוגע לעתירה של חברת ADR לבית המשפט הכלכלי
ד"ר צבי גבאי, ראש מחלקת שוק ההון, התראיין לדה מרקר בעקבות העתירה שהגישה חברת ADR באמצעות משרדנו לבית המשפט הכלכלי בגין החלטת רשות ני"ע המחייבת את החברה לפרסם תשקיף. חברת ADR מציעה לציבור אפיק השקעה ייחודי: פוליסות ביטוח של אזרחים אמריקאים מבוגרים.
אירוח משתתפי תכנית תעשיידע
משרדנו מארח היום את משתתפי תכנית תעשיידע, עמותת החינוך מיסודה של התאחדות התעשיינים, לסמינר בנושא הסכם מייסדים, קניין רוחני וסוגיות מסויות לסטארטאפים.
הגברת הרגולציה על ענקיות הטכנולוגיה
ממשלות בכל רחבי העולם מתחילות להבין שאין להן ברירה אלא ליצור מסגרות רגולטוריות על מנת להכריח את ענקיות הטכנולוגיה לציית לחוקים. הרשת הרגולטורית מתהדקת. סוגי הרגולציה והבקרות צפויים להתפתח במהלך השנים הקרובות, כמו גם יעילותם.
מדד חדש בבורסה לניירות ערך בתל-אביב: ת"א תעשייה
דירקטוריון הבורסה לניירות ערך בתל אביב אישר ב-23 במרץ, 2018, השקת מדד מניות חדש בשיתוף משרד הכלכלה והתעשייה.
מבזק דיני עבודה – אפריל 2018
תיקון לחוק שעות עבודה ומנוחה לעניין עבודת לילה ולהיתר הכללי להעסקת עובדים בשעות נוספות.
נייטרליות הרשת ומדוע זה צריך לעניין אותך
נייטרליות הרשת מייצגת הדרך שבה התנהלה הפעילות באינטרנט עד כה. היא העיקרון האוסר על ספקי שירות, כגון Verizon, Comcast ו-AT&T, להפלות בשירותים או במחירים בכל הנוגע לגישה לאינטרנט בהתאם לנתונים דוגמת מספר משתמשים, תוכן, פלטפורמה, אפליקציה, הציוד בשימוש או אופן ההתחברות.
מחדל הפרת הפרטיות של פייסבוק
משרדנו התראיין לתכנית טלוויזיה כלכלית בתאגיד השידור הציבורי בעקבות מחדל הפרת הפרטיות של פייסבוק (החל מדקה 13.55).
צו הרחבה בדבר קיצור שבוע עבודה
שר העבודה חיים כץ חתם לאחרונה על צו ההרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה. בהתאם לצו ההרחבה, יקוצר שבוע העבודה מ-43 שעות ל-42 שעות, ללא הפחתה בשכר.
טיפ לסטודנטים לקראת הראיונות להתמחות במשפטים
לקראת שבוע הראיונות להתמחות במשפטים, ראש מחלקת דיני עבודה והאחראית על המתמחים במשרדנו סיפרה מהם הדגשים לראיון מוצלח.
קניית דירה בפרויקט תמ"א 38
במידה ואתם מעוניינים לרכוש דירה מקבלן במסגרת פרויקט תמ"א 38, כדאי לדעת כי ההליך שונה לחלוטין מקניית דירה חדשה מקבלן או מקניית דירה יד-שנייה.
שוקלים לפטר עובד? כללי אצבע שיעזרו לכם לא להסתבך
החלטתם לפטר עובד. הנה 5 כללי אצבע לגבי הליך השימוע שיעזרו לכם לצלוח אותו ביתר קלות ולהקטין את הסיכוי לתביעות ודרישות העובדים לפיצוי כספי בגין פיטורים שלא כדין.
נכשל ניסיון של בעלי משרדים במרתף בניין בתל-אביב להסב את המשרדים לדירות
ועדת הערר המחוזית בתל אביב, ביטלה לאחרונה היתר בנייה שנתנה עיריית תל אביב לבעלים של משרד שביקש להסב אותו למגורים, בבניין המיועד להריסה במסגרת תמ"א 38.
עיריית גבעתיים מקפיאה את כל הפרויקטים העתידיים של תמ"א 38 במזרח העיר למשך שנתיים
עיריית גבעתיים מתכננת לשנות את פני מזרח העיר בשורה של פרויקטי פינוי בינוי, שיוקמו לאורך רחוב בן גוריון שבגבול גבעתיים-רמת גן. על מנת לקדם את התכנית, הועדה המחוזית לתכנון ובנייה של מחוז תל אביב אישרה את בקשת העירייה לעצור הוצאת היתרים לתמ"א 38 בשטח התכנית למשך תקופה של שנתיים.
הרצאה על תקנות ה-GDPR : כנס אורקל
במסגרת כנס של חברת אורקל שעסק בתקנות הפרטיות החדשות באיחוד האירופי (GDPR) הוזמנו לדבר על ההשלכות המשפטיות של התקנות על ארגונים. הכנס אורגן על ידי חברת אורקל והשתתפו בו כ-200 משתתפים.
העיר החכמה – הטכנולוגיות החדשניות של ישראל
העתיד כבר כאן, והטכנולוגיות הישראליות החדשניות של "עיר חכמה" מתוות את הדרך קדימה עבור העולם כולו. המפתח לטכנולוגיה החיונית הזו הוא שיתוף הפעולה יוצא הדופן בין המגזר הפרטי והממשלה.
מבזק דיני עבודה – פברואר 2018
מספר עדכונים חדשים בנושא הגברת האכיפה בגין עבירות בטיחות בעבודה ושינוי בגיל פרישת חובה מיוחד למי שילדו נפטר.
הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים לדיור (הותמ"ל) אישרה לראשונה תכנית התחדשות עירונית
הותמ"ל החליטה לראשונה, כי בשכונת המגורים קריית משה ברחובות תופקד תכנית להתחדשות עירונית הכוללת הקמת 9,500 יחידות דיור במקום 1,300 יחידות המצויות בשכונה כיום.
עיקרי תכנית רובע 3 בתל אביב תאפשר הקמת 8,000 דירות חדשות במסגרת תמ"א 38
הועדה המחוזית לתכנון ובנייה בתל אביב אישרה לאחרונה באופן סופי את תכנית רובע 3 בתל אביב שתאפשר הקמת 8,000 יחידות דיור חדשות. הדרך לאישורה הסופי של התוכנית, אשר הוכנה במסגרת סעיף 23 לתמ"א 38, הייתה ארוכה ורבת מכשולים.
מעסיק, יש לך קופה מרכזית לפיצויים? - כדאי לך לקרוא את זה
בשנת 2017 פרסמה רשות המיסים חוזר בנוגע לשימוש ביתרות הצבורות בקופות הפיצויים המרכזיות, ומעסיקים רבים פנו לפרק את קופות הפיצויים הללו. חשוב לדעת, כי לפירוק הקופה המרכזית לפיצויים ישנן גם השלכות על תחום יחסי העבודה עם העובדים.
הדרך ליהנות מחדשנות הבלוקצ'יין – מאמר דיעה לדה מרקר
עו"ד דניאל ישראלי ממחלקת שוק ההון במשרדנו במאמר דיעה לעיתון דה מרקר על הצורך ביצירת סביבה רגולטורית מתאימה לתהליכי ההנפקה של מטבעות דיגיטליים.
דו"ח מבקר המדינה בנושא מימון מפלגות
מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, פרסם דו"ח ביקורת בנושא מימון מפלגות בנוגע לסיעות בכנסת ה-20 לתקופה שהחל מחודש אפריל 2015 ועד לתום שנת 2016.
סמינר בנושא אבטחת מידע ופרטיות לאיגוד הדירקטורים
משרדנו מארח היום את איגוד הדירקטורים לסמינר בנושא אבטחת מידע ופרטיות. במסגרת הסמניר נקיים הרצאות על רגולציית הפרטיות האירופאית החדש, על חשיפות דירקטורים בעידן הפרטיות ועל תקנות אבטחת המידע הישראליות החדשות.
הצד המשפטי של הסטארט-אפ
כל חברת סטארט-אפ צריכה להחזיק בארסנל שלה מגוון של הסכמים משפטיים חיוניים, שיאפשרו לה לסלול לעצמה את הדרך להצלחה. כדאי לדאוג שיהיו ברשותך הסכם מייסדים, הסכם סודיות, מסמך תנאים כלליים, תכנית אופציות לעובדים ותכנית עסקית.
פינוי בינוי – המדריך המשפטי המלא
עסקת פינוי בינוי היא שם נפוץ לעסקאות קומבינציה, אשר במסגרתן מפונות שכונות מגורים קיימות וישנות לטובת בניה מחדש של שכונה חדשה באותו מתחם. במסגרת עסקת הפינוי בינוי הדיירים מקבלים דירה חדשה במקום דירתם הישנה, בשכונה מודרנית עם תשתית סביבתית מפותחת וחדשה. גודל הדירה במסגרת העסקה יקבע במשא ומתן עם הקבלן.
הרצאה: סוגיות משפטיות בקבלה לעבודה
ראש מחלקת דיני עבודה של משרדנו מרצה היום בתכנית ההכשרה "מקצוענות בגיוס" של העמותה לניהול משאבי אנוש, על סוגיות משפטיות בקבלה לעבודה.
כרטיסים נטענים ותעשיית ההימורים המקוונים: עבירה על החוק על פי בית משפט מחוזי בישראל
בית משפט מחוזי בישראל דחה ערעור שהגיש אדם שהיה מעורב בשיווק ומכירת כרטיסים נטענים (pre-paid) לביצוע תשלום עבור הימורים באתרי הימורים מקוונים. בית המשפט קבע כי פעילות זו מהווה מתן סיוע לפעילות בלתי חוקית של הימורים מקוונים וכן עבירה על חוק איסור הלבנת הון הישראלי.
המותג הצרפתי הקולינרי פושון מגיע לבית המשפט
רוני ליש, בעל מניות המיעוט בחברה הזכיינית של המותג הצרפתי פושון, תובע את שותפו בזכיינית בטענה כי הוא פעל להפחתת ערך החברה כדי להשתלט עליה בסכום נמוך ולנשל אותו מהחברה. רוני ליש מיוצג על ידי עוה"ד זוהר לנדה וגילי כהן-ארזי ממחלקת הליטיגציה במשרדנו.
בג"ץ מקפיא את תהליך הבדיקה מחדש של הצעת RGE במכרז ערוץ הכנסת
בג"ץ קבע בצו זמני כי על מועצת הכבלים והלוויין לנמק מדוע לא הכריזה על חברת RGE כזוכה במכרז להפעלת ערוץ הכנסת, וזאת לאחר פסילת הצעתו של ערוץ 20. חברת RGE מיוצגת על ידי עוה"ד זוהר לנדה, רונן ריינגולד, עדי שהם ואיתי חתם ממשרדנו.
ספורט-טק – כשספורט פוגש חדשנות טכנולוגית
בשנים האחרונות חלה התקדמות אדירה בכל הקשור להחדרת ידע וטכנולוגיה לעולם הספורט, אשר נחשב עולם שמרני החושש מכניסה של כוחות חדשים העלולים לפגוע ב"רוח הספורט".
- ראיון הטלת מגבלות על שיחות טלמרקטינג
ראיון לאתר Nymity בהמשך לפרסום של תזכיר חוק המטיל מגבלות על ביצוע שיחות שיווק טלפוניות של משרד הכלכלה והתעשייה
תביעה נגד מייסד מיזם המטבעות הדיגיטליים CoinDash
משרדנו ייצג את גיא אהרונובסקי בתביעה נגד שותפו לשעבר במיזם CoinDash בטענה כי הוא נישל אותו מחלקו במיזם המשותף, הקים מאחורי גבו את חברת קוין-דאש וערך הנפקה של מטבע וירטואלי בשם CDT .
תוטלנה אגרות גבוהות על הגשת בקשה לאישור ייצוגית
ועדת החוקה, חוק ומשפט בכנסת אישרה הצעה מתוקנת לתקנות בתי המשפט (אגרות), לפיהן תוטל אגרה על המבקשים להגיש בקשה לאישור תובענה כייצוגית. מדובר בשינוי מהותי בתחום התובענות הייצוגיות, שכן אלה היו פטורות מאגרות עד כה.
ברנע ייצגה את EXO Technologies בעסקת הרכישה של החברה על ידי התאגיד האמריקאי Lear
משרדנו ייצג את חברת הסטארטאפ הישראלית Technologies EXO המפתחת פתרונות מבוססי GPS בהליך הרכישה על ידי התאגיד האמריקאי Lear.
האם עמותה, אשר הינה ארגון ללא כוונת רווח, יכולה להשקיע כספים בנכסים פיננסיים
האם עמותה, אשר הינה ארגון ללא כוונת רווח, יכולה להשקיע כספים בנכסים פיננסיים (אג"ח, מניות וכיו"ב); ואם כן – מהן אפשרויות ההשקעה והמגבלות החלות על העמותה בקשר לכך? אסף שלו, במאמר לגלובס בנושא
שימוע רשות החשמל: הליך תחרותי למתקנים סולאריים במתח גבוה ונמוך
רשות החשמל פרסמה שימוע המזמין להציע הצעות לקביעת תעריף לייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו וולטאית במיתקנים שיחוברו למתח גבוה ולמתח נמוך.
החממות והאקסלרטורים המוצלחים של ישראל מפתחים את העתיד
ישראל ידועה בהישגים הטכנולוגיים שלה אשר הוכיחו את עצמם כבין המובילים והחזקים בעולם היזמות. בסיוע של חממות טכנולוגיות ואקסלרטורים, סטארטאפים יכולים לקבל מימון בשלבים המוקדמים ביותר של המיזם, או ארגז כלים ותובנות עסקיות שמאיצים את קצב התקדמותם בכל הנוגע לכישורי ניהול, פיתוח עסקי ויכולות השיווק של המיזם.
פרטיות - הנחיה חדשה לגבי שימוש במצלמות במקום העבודה
הרשות להגנת הפרטיות פרסמה בסוף אוקטובר הנחיה לגבי השימוש במצלמות מעקב במקומות עבודה ובמסגרת יחסי עבודה.
משרדנו מייצג את מנורה מבטחים בהצעה שהתקבלה לרכישת אחזקות שיכון ובינוי בפרויקט מנהרות הכרמל
משרדנו ייצג את קבוצת מנורה מבטחים בהליך תחרותי שניהלה שיכון ובינוי למכירת אחזקותיה בחברות הפרויקטים של מנהרות הכרמל ונתיבי הצפון.
איחוד אירופאי: למי ניתנת הסמכות לפעול במקרה של הפרת חוקי הפרטיות
בחוות דעת שהוגשה לבית הדין האירופי לצדק, ציין הפרקליט הראשי של בית הדין כי בהתאם לחקיקה שבתוקף כיום, לכל רשות להגנת מידע באיחוד האירופי יש את הסמכות לפעול במקרה של הפרת חוקי הפרטיות שעל אכיפתם אמונה אותה רשות, גם אם המפר נמצא במדינה אחרת באיחוד.
עדכון שכר המינימום
ב- 30 באוקטובר 2017, אושר בקריאה שניה ושלישית בכנסת תיקון לחוק שכר המינימום. תיקון החוק יכנס לתוקף רק לאחר פרסומו הרשמי ברשומות.
העברת מידע בין ארצות הברית לאיחוד האירופי- "מגן הפרטיות"
לפני כשבועיים פרסמה מועצת האיחוד האירופי דוח המסכם את תפקודו של ההסדר של מגן הפרטיות אשר אפשר העברת מידע אישי מהאיחוד האירופי לארצות הברית.
נדחתה בקשה לתביעה ייצוגית נגד אספרסו קלאב בגין הטעיית צרכנים
בית המשפט המחוזי מרכז דחה את הבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה בשנת 2015 כנגד אספרסו קלאב בגין הטעיית צרכנים בנוגע לחבילה הנרכשת של קפסולות קפה. בנוסף, בית המשפט חייב את התובע בהוצאות. את חברת אספרסו קלאב ייצגו עוה"ד זוהר לנדה ואיתי חתם ממחלקת הליטיגציה במשרדנו.
מעסיק עובדת בהיריון - הנה כמה דברים שחשוב לדעת!
מעסיקים עובדת בהריון? הנה מספר נקודות חשובות שכדאי להכיר.
הרצאה: סיום יחסי עבודה בכנס משאבי האנוש של הצפון
משרדנו משתתף בכנס משאבי אנוש של הצפון ותרצה בנושא הליך תקין של פיטורים ושימוע.
מפלה לרשות ניירות ערך בהליך אכיפה מינהלי נגד מנהל תיקים שיוצג ע"י עו"ד צבי גבאי
ועדת האכיפה המנהלית דחתה תביעה מנהלית, שהוגשה על ידי רשות ניירות ערך, כנגד מנהל התיקים רן אמיתי על כך שעשה שימוש במידע פנים על עסקה בחברת הביוטכנולוגיה קומפיוג'ן. את רן אמיתי ואת חברת כרמים ייצגו עו"ד צבי גבאי ועו"ד ספיר מלול.
ביהמ"ש המחוזי דחה את קיום הצבעת קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את בקשתם של כ-50 מחברי קבוצת הרכישה של יונייטד שרונה, המיוצגים על ידי עו"ד זוהר לנדה, ראש מחלקת הליטיגציה במשרדנו, למניעת הצבעה באסיפה שתוכננה להתקיים היום. בבקשה שהוצגה נטען כי בהליך כינוס האסיפה נפלו פגמים מהותיים הכוללים החסרת מידע מחברי הקבוצה.
העובדים מתחילים להתארגן – ממה כדאי להיזהר?
העובדים מתחילים להתארגן? מספר דברים שכדאי להכיר.
רביזיה בהנגשת אתרי אינטרנט ואפליקציות עבור אנשים עם מוגבלות
לאחרונה, אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת עדכון כולל לתקנה 35 לתקנות הנגשת שירותי אינטרנט הנקראות תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), התשע"ג-2013.
חקיקה ישראלית חדשה – חסימת אתרי אינטרנט להימורים מקוונים
הכנסת אישרה חוק חדש אשר מסמיך את בתי המשפט בארץ להוציא צווי חסימה שיחולו, בין השאר, על אתרי אינטרנט להימורים מקוונים.
Cookies ופרטיות – האיזון החדש מבית אפל
חברת אפל תגביל באופן משמעותי את היכולת של מפרסמים לאסוף ולהשתמש במידע פרטי. התכונה החדשה שתוכנס לדפדפן הספארי נקראת Intelligent Tracking Prevention (ITP – מניעת מעקב אינטליגנטית), והיא מטילה הגבלת זמן בת 24 שעות על שימוש ב-cookies של צדדים שלישיים, והגבלת זמן בת 30 יום על שימוש ב-cookies על ידי אתרי אינטרנט בהם מבקר הגולש.
רישום לאפליקציה כחוזה מחייב
בית המשפט הפדרלי לערעורים בניו-יורק פסק לאחרונה כי כאשר משתמש חדש מאשר במסך ההרשמה של אפליקציה את "תנאי השירות" ו"מדיניות הפרטיות", גם מבלי להיכנס למסמכים המשפטים אשר נמצאים בקישורים אלה - אישורו מספיק על מנת לשכלל את התקשרותו המשפטית עם החברה כחוזה מחייב.
ספרד הטילה קנס על פייסבוק בגין איסוף מידע ללא קבלת הסכמה
הרשות להגנת מידע הספרדית הטילה קנס בסך 1.4 מיליון דולר על חברת פייסבוק בגין שלושה מקרים בהם החברה אספה מידע אישי לגבי אידיאולוגיה, מגדר, אמונות דתיות, העדפות אישיות והיסטוריית חיפוש מבלי להודיע למשתמשים באופן נאות לשם מה נאסף המידע.
מה נחשב מידע אישי בהתאם לדין באיחוד האירופי? הדוגמא של מחברת המבחן
בתביעה שהופנתה לאחרונה לבית הדין האירופי לצדק, הביעה הפרקליטה הראשית כי מחברת המבחן של מועמד, לרבות ההערות שנכתבו בתוך המחברת על-ידי הבוחן, מהוות מידע אישי שהמועמד זכאי לקבלו.
נקודות שיש לשים לב בפרוייקט תמ"א
על אף היתרונות הרבים בפרויקטי תמ"א 38, יוזמות רבות לא יוצאות אל הפועל משלל סיבות. בסקירה כאן מספר נקודות שכדאי לשים לב אליהם שרוצים לקדם פרויקטי תמ"א 38.
הודו: הזכות לפרטיות הינה זכות חוקתית
בית המשפט העליון של הודו קבע לאחרונה שהזכות לפרטיות הינה חלק בלתי נפרד מהזכות לחיים ולחירות המוגנות בחוקה ההודית, ועקב כך, היא זכאית לאותה הגנה משפטית.
משרד התקשורת הקים וועדת מכרזים להקצאת תדרי סלולאר חדשים
שר התקשורת מינה לאחרונה וועדת מכרזים שתפעל לגיבוש ועריכת מכרז להקצאת תדרים לאספקת שירותי סלולאר מתקדמים.
הרצאה: סוגיות משפטיות בשלב קבלה לעבודה
הרצנו הבוקר בפורום משאבי אנוש של הצפון על סוגיות משפטיות בשלב קבלה לעבודה: מרכזי הערכה, תשובה שלילית והחוק למניעת אפליה.
מי מחזיק בתוצרים שיצר עובד במסגרת עבודתו – העובד או המעסיק?
סוגיית הבעלות על דף פייסבוק של תכנית טלוויזיה פופולרית עלה לדיון. האם קניין רוחני שנוצר על ידי העובד במסגרת ובהקשר העבודה - שייך למעסיק?
הממשלה אישרה מדיניות לאומית להזדהות בטוחה
לאחרונה התקבלה החלטת ממשלה שבה אושרו עיקרי מדיניות לאומית ל"הזדהות בטוחה". ההחלטה נועדה לקבוע את האופן בו תאומת זהותו של אדם בעת קבלת שירותים ממשלתיים במתכונת דיגיטלית, לצורך שיפור השירותים הניתנים לתושבים והנגשתם בצורה פשוטה.
מבזק דיני עבודה – ספטמבר 2017
מספר עדכונים חדשים בנושא הרמת מסך ההתאגדות, חישוב פיצויי פיטורים לעובדים שעתיים ומסירת תלוש שכר אלקטרוני.
חוק הגנת הצרכן קובע הסדר כללי לביטול עסקאות
לאחרונה, בוצע תיקון בחוק הגנת הצרכן, שבו נקבע הסדר בדבר הדרכים הניתנות לצרכנים לבטל עסקאות, ובדבר חובות הגילוי המוטלות על העוסקים כלפי הצרכנים לעניין הדרכים לביטול עסקאות.
העברת מאגרי מידע במסגרת עסקאות מיזוגים ורכישות
הרשות למשפט, טכנולוגיה ומדע (רמו"ט) פרסמה לאחרונה טיוטת הנחיה חדשה ביחס לאופן הטיפול במידע אישי של לקוחות המוחזק על ידי חברה נרכשת והמועבר לחברה רוכשת. זאת במסגרת עסקאות מיזוגים ורכישות.
סיכונים בעבודת הדירקטוריון
"איך הדירקטוריון אישר?" – כותרות בנוסח זה צצות בהמוניהן לאחר כל פרסום כי רשות ני"ע חוקרת עסקה של חברה ציבורית עם בעל השליטה בה, כדוגמת הידיעות האחרונות על החשדות בעניינה של חברת בזק ובעל השליטה בה. אך השאלה שיש לשאול היא, האם לדירקטוריון ניתנו הכלים לבצע את עבודתו?
אתגרים בגיוס כוח אדם בסטארטאפים
עו"ד מרי ציון, ראש מחלקת דיני עבודה, תרצה היום בפני יזמים בשלבים מתקדמים, המשתתפים בתכנית היזמות של Startau. ההרצאה תעסוק בגיוס כח אדם והאתגרים השונים הקיימים בגיוס כוח אדם בחברות סטארטאפ.
האם ובאיזו מידה פעילות של חברה ישראלית עשויה להיות כפופה לדין זר?
אחת מהסוגיות המרכזיות הנוגעת לפרטיות בישראל היא האם ובאיזו מידה פעילות של חברה ישראלית עשויה להיות כפופה לדינים זרים בתחום הגנת הפרטיות. סוגיה זו הפכה לבעלת חשיבות קריטית, עם התקנתן של התקנות החדשות בתחום הגנת הפרטיות באיחוד האירופי.
הבנק המרכזי של סינגפור יתחיל לפקח על הנפקת מטבעות וירטואליים
עו"ד דניאל ישראלי ממחלקת שוק ההון במשרדנו התראיין לדה מרקר בעקבות ההודעה של הבנק המרכזי בסינגפור כי כל הנפקה של מטבעות וירטואלים (ICO) תבוצע תחת הפיקוח של הבנק המרכזי. דניאל ציין, כי סינגפור שימשה עד היום יעד נוח להנפקה של מטבעות וירטואליים ולכן החלטה זו של הבנק המרכזי בסינגפור תשנה את כללי המשחק בתחום.
תכניות לחקיקת חוקי הגנת נתונים חדשים אושרו בבריטניה
ממשלת בריטניה התחייבה לאחרונה, לחוקק חוק חדש להגנת נתונים. הצעת החוק היא חלק מהתחייבותה של ממשלת בריטניה ליישם למרות תהליך הברקזיט את עקרונות הפרטיות שנקבעו ברגולציה האירופאית החדשה להגנת מידע General Data Protection Regulation (GDPR).
הכנסת אישרה את ביטול האגרות המוטלות על מאגרי מידע
ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת אישרה בתחילת יולי 2017 את ביטול תשלומי האגרה לרישום מאגרי מידע ואגרות תקופתיות, אותם נדרש בעל מאגר מידע לשלם.
לראשונה: פיקוח על מטבעות דיגיטליים בארה"ב
ראיון בדהמרקר לאחר הודעת רשות ניירות הערך האמריקאית כי מטבעות דיגיטליים ייחשבו לניירות ערך ויהיו כפופים לרגולציה.
מה קורה לתביעה כשהתובע הלך לעולמו? התראיינו לתכנית הרדיו "צבע הכסף"
כאשר תובע הולך לעולמו, עולה שאלה מה קורה עם תביעתו – האם היא ממשיכה להתקיים על ידי היורשים או מנהל העיזבון. לראיון בנושא בתכנית 'צבע הכסף' לחצו מטה
חלה חובה לעמוד בתנאי חוק המכר בעסקאות התחדשות עירונית
ביום 24.7.2017 פרסם הממונה על חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון שתי הבהרות הנוגעות לחוק המכר ופרויקטים של התחדשות עירונית.
בג"צ עצר את העברת ערוץ הכנסת לערוץ 20
RGE המיוצגת על ידי עוה"ד זוהר לנדה, רונן ריינגולד ועדי שוהם ממשרד ברנע עתר לבג"צ בענין תוצאות המכרז הנוגע להפעלת ערוץ הכנסת החדש ובבקשה לצו ביניים שימנע את ההתקשרות עם ערוץ 20, הזוכה במכרז, לפני בירור העתירות. בדיון שהתקיים היום בבג"צ, הוצא צו ביניים שהקפיא את תוצאות המכרז.
בקשה לתביעה ייצוגית נגד המכללה למינהל
משרדנו מייצג עוזרת הוראה לשעבר בבית הספר למינהל עסקים במכללה למינהל בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה לבית הדין לעבודה.
תנאים חדשים לקבלת הסכמה בשירותי דיוור ישיר
לאחרונה פרסמה הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע הנחייה חדשה העוסקת בפרשנות ויישום הוראות חוק הגנת הפרטיות בעניין דיוור ישיר ושירותי דיוור ישיר. הנחיה זו מבקשת להסדיר, בין היתר, את סוגית ההסכמה לשימוש במידע לצורך דיוור ישיר ושירותי דיוור הישיר.
העסקת בני נוער
עם תחילת החופש הגדול מקומות רבים מבקשים להעסיק בני נוער. מה מותר ומה אסור? מאמר שלנו בדה מרקר.
היעד הבא - אנרגיה מתחדשת
במשך שנים הובילה ישראל את העולם בתחום הטכנולוגיה ובפיתוח יזמות וצמיחתה. אחרי שהשיגה מעמד מוביל בתחומי אבטחת הסייבר וביוטכנולוגיה, הציבה לעצמה המדינה יעד חדש – העצמת יכולותיה בתחום האנרגיה המתחדשת. לא מכבר הכריזה ממשלת ישראל על יוזמה חדשה שתתמקד בהנעת הפיתוח של תחום האנרגיה המתחדשת, כחיל חלוץ במאה הנוכחית. יוזמה זו יוצרת הזדמנות פז עבור חברות האנרגיה הישראליות, ועבור משקיעים המבקשים לקחת חלק בצמיחה הצפויה בשנים הבאות.
ברנע ייצג את חברת אבגול במכירת זכויותיה במפעל בברקן
משרד ברנע ייצג את חברת אבגול במכירת זכויותיה במפעל בברקן בתמורה לסך של כ-52.5 מיליון שקל. חברת אבגול פועלת להעברת מרכז הייצור בישראל לדימונה.
הרצאה של אסף שלו בקורס יזמות עילית של Startau מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב
עו"ד אסף שלו ירצה היום בקורס יזמות עילית של Startau מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב בנושא הסכם מייסדים וקנין רוחני.
חברות אינטרנט: היזהרו מהחלת סמכות שיפוט ישראלית מנדטורית
בחוות דעת משפטית שהגיש היועץ המשפטי לממשלה לבית המשפט העליון לאחרונה במסגרת ערעור שהוגש על-ידי פייסבוק, סבר היועץ המשפטי שחברות זרות (בייחוד כאלה העושות עסקים דרך האינטרנט) לא יכולות להתחמק מהחלת סמכות שיפוט ישראלית, גם אם תנאי השימוש באתרי האינטרנט שלהן קובעים אחרת.
עדכונים והקלות לכללי שפכי תעשיה
לאחרונה נכנסו לתוקף כללים חדשים המהווים תיקון ועדכון לכללים העיקריים העוסקים בשפכי תעשייה שמקורם במפעלים והמוזרמים למערכת הביוב.
סין מגדילה את השקעותיה בישראל בתחום הטכנולוגיות
ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בתחומי הטכנולוגיה והחדשנותהמייצרת בעקביות מספר מרשים של סטארט-אפים. מטכנולוגיות למל"טים, אפליקציות המציעות שירותי תחבורה שיתופית, דרך פלטפורמות ייחודיות לקניות מקוונות ועד טכנולוגיות פורצות דרך בתחום מדעי החיים. לכן, אין זה מפתיע שמשקיעים סיניים מפגינים עניין רב בהזדמנויות והאפשרויות שמציבות חברות טכנולוגיה ישראליות.
פסק דין תקדימי בנושא מיסוי מחירי העברה
החלטת בית המשפט החדשה בנושא מיסוי מחירי העברה עלולה לגרום לשינוי מבנה של עסקאות מיזוגים ורכישות ממניות לנכסים.
ברנע מייצגים את אפריקה ישראל-אירופה בפרויקט מסחר ומגורים בסרביה
משרדנו מלווה את חברת אפריקה ישראל בהקמת פרויקט מסחר ומגורים חדש בסרביה בשם “Skyline Belgrade” בעלות מוערכת של 200 מיליון יורו.
עו"ד רונית אופיר מונתה לשיפוט בבית משפט השלום בתל-אביב
עו"ד רונית אופיר, שותפה במחלקת הליטיגציה במשרדנו מונתה לשיפוט בבית משפט השלום בתל-אביב. עו"ד אופיר הצטרפה למשרדנו בשנת 2010 והינה בעלת ניסיון רב בייצוג חברות ישראליות ובינלאומיות בהליכי ליטיגציה מורכבים בפני בתי המשפט המחוזיים, בית המשפט העליון והליכי גישור ובוררות.
ניצחון לזאב רום: גד זאבי ישלם עוד 1.5 מיליון דולר כדמי תיווך בעסקת בזק
בית המשפט המחוזי בחיפה קבע כי איש העסקים גד זאבי יצטרך לשלם לאיש העסקים זאב רום 1.5 מיליון דולר כדמי תיווך בעסקה שבה רכש זאבי 20% ממניות חברת בזק בשנת 2000. עוה"ד זוהר לנדה ומורן ביקל ממחלקת הליטיגציה במשרד ברנע, ייצגו את זאב רום.
כנס בשיתוף ה-ACC בנושא פרטיות
משרדנו מקיים היום כנס בשיתוף Association of Corporate Counsel (ACC) בנושא פרטיות. במהלך הכנס יתקיימו מספר הרצאות ביניהן: התקנות חדשות של האיחוד האירופי בדבר הגנה על פרטיות ומידע ; זכות לפרטיות פיננסית בישראל והתקנות החדשות שפורסמו לאחרונה, המחייבות אבטחה של מאגרי מידע. לאור הביקוש הנוסף, משרדנו יקיים כנס נוסף ב-11/06.
הרגולטורים גילו את התאווה להימורים
ראיון לדה מרקר עם משרדנו, בעקבות המגמה המסתמנת בעולם של הידוק הרגולציה על חברות הימורי אונליין.
מרכז היזמות של האוניברסיטה העברית: הרצאה בנושא הסכמי השקעה
במסגרת שיתוף הפעולה של משרדנו עם HUstart, מרכז היזמות של האוניברסיטה העברית, עו"ד איתי גורה ממשרד ברנע ירצה היום בנושא הסכמי השקעה וסוגיות שונות של קנין רוחני. ההרצאה מתקיימת במסגרת סמינר היזמות Startup Science Innovation.
אספרסו קלאב מבקשת הגדלת הוצאות המשפט לסכום של חצי מיליון שקל
לאחר דחיית תביעת נספרסו ונסטלה נגד אספרסו קלאב בעניין הקמפיין שבו הוצג כפיל של הפרזנטור ג'ורג' קלוני, חברת אספרסו קלאב, המיוצגת על ידי משרדנו, הגישה הבוקר ערעור. הערעור הינו ביחס לסכום ההוצאות שקבע בית המשפט המחוזי, בטענה כי סכום ההוצאות אינו סביר ביחס להוצאות בפועל.
חדלות פרעון – על קצה המזלג
הליכי חדלות פרעון הינם חלק אינטגרלי מפעילות עסקית-מסחרית, כאשר יתכן ובמהלך חיי הפעילות העסקית יידרשו אדם או תאגיד לנקוט בהליכים לשם הבראת הפעילות העסקית או אף לעתים להביא לחיסולה. חדלות פרעון משקפת מצב עובדתי שבו חייב (אדם או תאגיד) נקלע לקשיים כלכליים ותזרימיים באופן שאינו מאפשר לו לשלם את חובותיו לנושים במועד.
בית המשפט הכלכלי במסר לבעלי השליטה – אל תתערבו באופן פרטי בתגמול נושאי משרה
מה דינם של תשלומים שמעניק בעל שליטה בחברה ציבורית מכיסו הפרטי לנושאי משרה עבור עבודתם בחברה? האם רשאי בעל שליטה להבטיח אישית לנושאי משרה בחברה תגמול נוסף שאינו עולה בקנה אחד עם מדיניות התגמול של החברה? - שאלות אלה נדונו לאחרונה בהחלטתו של בית המשפט הכלכלי (מפי כב' השופטת רות רונן) בעניין דה לנגה נ' החברה לישראל בע"מ ואח'.
הכנס החצי שנתי של פורום משאבי האנוש של הצפון
עו"ד מרי ציון, ראש מחלקת דיני עבודה במשרדנו, תשתתף היום בכנס החצי שנתי של פורום משאבי האנוש של הצפון ותרצה בנושא שמירה על פרטיות העובד במקום העבודה.
רישום חברה בארץ מגן על הסטארט-אפ
כבר זמן רב נהנית ישראל מהכרה בתרבות הסטארט-אפ התוססת שלה, המטופחת על-ידי מדיניות ממשלתית התומכת בהשקעות ובעסקים. ההתמקדות הלאומית בהקמת עסקים יזמיים הובילה לבניית מבנה רגולטורי המגן על בעלי עסקים בפני נושים אך גם שומרת על מבנה נכון המגן על הציבור. כדי לנצל את המבנה התאגידי, כדאי לוודא כי תהליך הרישום מבוצע באופן נכון וכי סוג החברה הנבחר מתאים למודל העסקי.
הרגולטור נכנס לקזינו
ראיון לדה מרקר בעקבות המגמה המסתמנת של הידוק הרגולציה על חברות הימורי האונליין ובו אמרנו בין היתר כי "הרגולציה בתחום באה בצורה של הסדרת השוק והטלת דמי רישיונות, מסי הימורים ומס חברות. צורה אחרת של רגולציה היא אכיפת איסור על פעילות אונליין, הטלת קנסות והגשת כתבי אישום".
משרד ברנע שמח להשתתף זו השנה השניה בכנס החדשנות של אוניברסיטת תל אביב
משרד ברנע לוקח זו השנה השנייה חלק בכנס החדשנות של אוניברסיטת תל אביב. במסגרת הכנס, עו"ד מיקי ברנע, שותף מנהל, ירצה על האתגרים המשפטיים של סטרטאפים בשלבים מתקדמים ויכהן כשופט בגמר תחרות הסטרטאפים בהשתתפות מנטורים נוספים מחברות Shazam, Prezi, Capsula קבוצת שטראוס והתעשייה האווירית. דעו"ד יובל לזי ועו"ד אריאלה דרייפוס, שותפים במשרדנו, ישמשו כשופטים בתחרות הסטרטאפים בתחומי ה-Fintech, Gaming ו-IoT. כמו כן עו"ד יובל לזי ישתתף בפאנל העוסק במימון חברות סטארטאפ. בין משתתפי הפאנל נציג של משרד המדען הראשי, מנכ"ל Tau Ventures ומנכ"ל תכנית הסטרטאפים Cockpit של אלעל.
ועדת ההשקעות של עמותת יוניסטרים
כחלק משיתוף הפעולה עם עמותת יוניסטרים, משרדנו לוקח חלק בועדת ההשקעות של העמותה, אשר במהלכה יציגו בני נוער מיזם עסקי אותו פיתחו במהלך התוכנית ודימו תהליך של גיוס הון בפני משקיעים.
במסגרת זאת, שותפי המשרד ייקחו חלק בחבר השופטים, המורכב ממנכ"לים ובכירים בתעשייה, מנהלי השקעות ומנהלי קרנות הון סיכון.
תיקון חדש לחוק המכר קובע כי היזם לא יפקיד ערבות מע"מ
לאחרונה, אישרה הכנסת תיקון חדש (תיקון 9) לחוק מכר דירות, לפיו יזמים הבונים דירות למכירה יוכלו לא להפקיד בטוחה עבור מרכיב המע"מ בעסקה, וכך יקטן הסכום המופקד על ידם.
ביטול חובת הגשת דוחות רבעוניים לתאגידים קטנים
בחודש מרץ 2017 פורסם תיקון לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים), , לפיו, "תאגידים קטנים" מדווחים שהציבור אינו מחזיק תעודות התחייבות שהונפקו על ידיהם, יוכלו לפרסם דוחות כספיים על בסיס חצי שנתי. לעניין זה תשמש הגדרת "תאגיד קטן" הקבועה בתקנות האמורות.
הרצאה בתחום דיני עבודה במרכז היזמות AtoBe
משרדנו הרצה היום בנושא סוגיות משפטיות בתחום דיני עבודה הנוגעות לסטאטראפים. ההרצאה התקיימה בפני יזמים הלוקחים חלק באקסלרטור של מרכז היזמות בעזריאלי המכללה האקדמית להנדסה.
משרדנו ייצג את חברת אבגול בהנפקת סדרת אגרות חוב חדשה
משרד ברנע ייצג את חברת אבגול תעשיות 1953 בהנפקת סדרת אגרות חוב חדשה (סדרה ד') של החברה בסך של כ-197 מיליון ש"ח. אבגול היא אחת היצרניות הגדולות בעולם של מוצרי בד לא ארוג לשוק ההיגיינה וניירות הערך שלה נסחרים במדדים המובילים בבורסה בתל-אביב.
כנס במשרדנו: טעויות נפוצות בעת גיוס עובדים בחו"ל
ברנע ביחד עם חברת נישה גלובל מארחים היום סמינר עבור מנכ"לים וסמנכל"לים, אשר יעסוק באופן בו ניתן להימנע מטעויות ועלויות מיותרות בעת פתיחת פעילות חדשה בחו"ל.
תקנות אבטחת מידע חדשות המכילות חובות חדשות על מנהלי מאגר מידע
וועדת חוק חוקה ומשפט אישרה לאחרונה את תקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע), התשע"ז - 2017, שבהן נקבעו נורמות חדשות ומקיפות לפעילותם של מי שמנהלים או מחזיקים במאגרי מידע בכל הנוגע לנהלי אבטחת מידע. למעשה, התקנות נוגעות לגופים רבים במשק הישראלי, בין אם מדובר בעסקים קטנים המנהלים מידע על לקוחותיהם ובין אם מדובר בתאגידי ענק.
ברנע ייצג את קרן ההשקעות ויולה פרייבט אקוויטי בהשקעה בחברת סימיליאר-ווב
ברנע ייצג את קרן ההשקעות ויולה פרייבט אקוויטי בהשקעה בסך של כ-50 מיליון דולר בחברת סימיליאר-ווב, הפועלת בשוק הדיגיטלי והמספקת אינפורמציה לאתרים ויישומים.
ייצוג חתמים בהנפקת מדיגוס בנאסד"ק
משרד ברנע ייצג קבוצה של חתמים אמריקאים, בראשות H.C. Wainwright and Co., LLC, בתהליך פרסום תשקיף הצעה לציבור ורישום למסחר ב Nasdaq של ניירות ערך של חברת מדיגוס. במסגרת הרישום למסחר ב- Nasdaq גייסה מדיגוס סך של 7.5 מיליון דולר. מדיגוס היא חברה ציבורית ישראלית שמניותיה נסחרות בבורסה בתל-אביב, והיא עוסקת במחקר ופיתוח של טיפול רפואי בדרכי העיכול.
מובילות ישראלית בתחום הניידות החכמה (Smart Mobility)
בכל יום, בכל רחבי העולם, נולדים פתרונות טכנולוגיים בתחומים שונים כאשר גם ענף התחבורה הוא אחד מהם. באופן טבעי, הצמיחה בערים מגיעה לנקודת רוויה ואנשים צריכים להעתיק את מקום מגוריהם או לנסוע רחוק יותר לעבודה, דבר המוביל להוצאות גבוהות יותר, ומוסיף לבעיות הבטיחות בדרכים. תחום הניידות החכמה פועל למען תחבורה בטוחה ויעילה יותר, נוחה יותר, וגם ידידותית יותר לסביבה. בארץ, ניתן לראות דוגמאות מרשימות של חדשנות בענף התחבורה. ישראל תפסה עמדה מובילה בפיתוח חברות וטכנולוגיות השואפות להגשים את מטרה זו.
תמ"א 38 - המדריך המלא
ממשלת ישראל החליטה לאשר תכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, המכונה גם תמ"א 38, ולהוציאה לפועל. על אילו מבנים חלה התכנית ומה חשוב לדעת טרם החתימה על הסכם חוזי עם הקבלן?
פסק דין חדש של בית הדין לעבודה בנושא אפליית גיל
לאחרונה, נושא האפליה בשוק העבודה בכלל ונושא הגילנות בפרט, תופס יותר ויותר מקום בדיון הציבורי. בהקשר זה, מצאנו לנכון להביא לידיעתכם פסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בעניין בת שבע שמחי נ' מוצרי מעברות בע"מ, הנוגע לנושא זה.
פסק דין תקדימי ניתן בנושא אחריות דירקטורים
לאחרונה, ניתן פסק דין תקדימי ומשמעותי, על ידי בית המשפט העליון בנושא הביקורת השיפוטית שיש להחיל על החלטות עסקיות בחברה.
פסק הדין מאמץ באופן רשמי את כלל "שיקול הדעת העסקי" במשפט הישראלי באשר לסטנדרט הביקורת שיש להחיל על החלטות דירקטוריון. כן נקבע בפסק הדין כי יש מקום לאמץ גם את כלל ה"בחינה המוגברת" בנסיבות בהן כלל שיקול הדעת העסקי אינו מספק מענה הולם. בנוסף, עוסק פסק הדין בנושאים שטרם זכו להתייחסות בית המשפט ובהם סוגיות של חלוקת דיבידנד, רכישה ממונפת, חובות נושאי משרה בחברה והיחס ביניהם.
תוכניות Carve-out עבור עובדי החברה, מה זה, איך עושים את זה וכיצד ניתן להימנע ממנה?
אחת משיטות התגמול המקובלות בסטארטאפים וחברות טכנולוגיה הינה הענקת אופציות לעובדים, אשר מתקיימת בנוסף או לעיתים על חשבון מרכיב התגמול המסורתי – שכר במזומן.
המשמעות המעשית של אופציות הינה מתן אפשרות עתידית לעובד לרכוש מניות בחברה, במחיר קבוע וידוע מראש.
רשם מאגרי המידע מחיל זכות עיון על מידע דיגיטלי
במסגרת הנחיה חדשה שפרסם לאחרונה רשם מאגרי המידע ברשות למשפט טכנולוגיה ומידע, גופים כגון ספקי שירותים אשר שומרים הקלטות משיחות טלפון או תכתובות צ'ט עם לקוחותיהם, יאלצו לאפשר ללקוחותיהם (נושאי המידע) לעיין גם במידע מסוג זה, על פי זכות העיון הקבועה בחוק הגנת הפרטיות והתקנות שהותקנו מכוחו.
הקרב על ג'ורג' קלוני: אספרסו קלאב ניצחה את נספרסו
בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את התביעה שהגישו חברת Nespresso, ותאגיד המזון העולמי Nestle נגד חברת אספרסו קלאב הישראלית. בבסיס התביעה עמדה טענה, כי הפרסומת של אספרסו קלאב, בה נעשה שימוש בכפיל של ג'ורג' קלוני, פוגעת בקנין הרוחני של נספרסו ומתחרה באופן לא הוגן. בית המשפט דחה את טענותיה של חברת נספרסו ואף חייב אותה בהוצאות משפט בסך של 110,070 ש"ח. אספרסו קלאב יוצגה על ידי עוה"ד זוהר לנדה, איתי חתם וגילי כהן-ארזי ממשרד ברנע.
התערבות שיפוטית בשיקול הדעת העסקי של תאגיד
עו"ד זוהר לנדה ועו"ד גילי כהן ארזי ממחלקת הליטיגציה במשרד ברנע במאמר למדריך הדירוג המשפטי היוקרתי Chambers and Partners, על המגמות האחרונות בפסיקה הישראלית המצביעים על שינוי אפשרי בגישת בתי המשפט בהתערבות שיפוטית בשיקול הדעת העסקי של תאגיד.
קיפוח המיעוט והפרת חובת אמונים: אושרה ייצוגית על סך 400 מיליון שקל נגד קבוצת דלק
המחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בתל אביב אישרה לאחרונה בקשה לאישור הגשת תובענה כתובענה ייצוגית של בעלי מניות המיעוט כנגד בעל השליטה ונושאי משרה בחברת דלק מערכות אנרגיה בע"מ. בית המשפט דן בשאלה האם חל איסור על בעל מניות שליטה בחברה ציבורית שנסחרת במדדים לבצע פעולות של רכישת מניות בחברה, כאשר פעולות אלה עתידות להביא לכך שמנית החברה לא תיסחר עוד במדדים.
האם הבלוקצ'יין יוביל לסוף עידן הנייר
בהרבה מובנים, התקשורת האלקטרונית שולטת בעולם כפי שאנו מכירים אותו היום. אנו "מדברים" דרך האימייל, הודעות טקסט ובמדיה החברתית, עד למצב שבו כבר עבר זמנו של המכתב הכתוב. אבל עדיין יש כמה תחומים שעדיין משתמשים בנייר. תחום הנדל"ן, למשל, מתפקד באמצעות מסמכי נייר כדי לאשר אמיתות. בדומה, תאגידים רבים מסתמכים על רישומים כתובים כדי להוכיח ציות רגולטורי.
הפעילות העסקית באינטרנט – הדין והסמכות המשפטית
ראש מחלקת האינטרנט במשרד ברנע, במאמר לעיתון דה מרקר למוסף ה E-Commerce בשאלת אופן הכפפת המסחר האלקטרוני לחקיקה הנובעת ממערכות משפט שונות המכילות על פי רוב כללים שאינם תואמים ואף סותרים, לרבות בנושאי רישוי ורגולציה.
מפגש נטוורקינג בשיתוף לשכת המסחר ישראל-דרום אפריקה
ברנע ביחד עם לשכת המסחר ישראל-דרום אפריקה מארחים היום מפגש נטוורקינג לקידום הקשרים בין אנשי עסקים מדרום אפריקה החיים בישראל לתעשייה המקומית.
ההשפעה האפשרית של אשרור תוכנית ויזת המשקיעים E2 לארה"ב על השוק המשפטי
עו"ד מרי ציון, שותפה וראש מחלקת דיני עבודה במשרד ברנע, התראיינה למגזין The Lawyer, בנוגע להשפעה של אשרור תוכנית ויזת המשקיעים E2 לארה"ב על השוק המשפטי. מרי ציינה, כי ויזת המשקיעים תאפשר ליותר חברות, יזמים ועובדים אמריקאים להתחיל בפעילות עסקית בישראל ותגדיל את היקף הפעילות שלהם בארץ.
היבטי מיסוי בתחום המסחר האלקטרוני
הזינוק במסחר האלקטרוני ב-15 השנים האחרונות הקל על ניהול הלוגיסטיקה בכל הקשור לעשיית עסקים חוצי גבולות. יחד עם זאת, התפתחות זו הביאה לריבוי סוגיות מס הנוגעות לתחום. ראשית, יש לברר איזה הן המדינות בעלות הסמכות לחייב אותך ואת הפעילות העסקית שלך במס ובאילו מיסים תחויב. מקום ההתאגדות של חברתך ומקום המשרדים של חברתך, כמו גם המיקום של לקוחותיך עשויים להשפיע על המס שיוטל עליך ועל המדינה שתטיל את המס. במקביל, ייתכנו גורמים נוספים שעליך לקחת בחשבון בהקשר זה. ניהול נכון של נושא המיסוי הוא קריטי להמשך פעילויותיך בתחום המסחר האלקטרוני.
משרד ברנע סיקר את השוק הישראלי במדריך המשפטי - Practical Law
מחפשים לעשות עסקים בישראל? מדריך לעשיית עסקים בישראל שנכתב על ידי משרדנו פורסם באתר Practical Law. המדריך מקיף נושאים רבים ביניהם מערכת המשפט בישראל, השקעות זרות, רגולציה, יחסי עבודה, מיסוי וכו'.
אליעזר פישמן לא לבד: בכל שנה 19 אלף ישראלים מוגדרים כפושטי רגל
מחלקת הליטיגציה במשרדנו המתמחה בתחום פשיטות רגל התראיינה למעריב סופ"ש בעקבות פשיטת הרגל עליה הכריז אליעזר פישמן. ציינו, כי ישנן דרכים למנוע את אובדן כל נכסי המשפחה, גם במקרה של פשיטת רגל וכי יש להימנע מלערב את נכסי המשפחה עם הנכסים העסקיים.
הלוואות בערבות מדינה לעמותות חברתיות (וללא ערבות אישית)
לראשונה, עמותות חברתיות יכולות ליהנות מהתנאים הנוחים והאטרקטיביים של הלוואה בערבות המדינה למימון השקעה או הון חוזר בעמותה וללא העמדת ערבות אישית.
לפרסם בלי ספאם
"ספאם" – אותו כינוי שניתן להודעות טקסט, מיילים, פקסים או שיחות באמצעות חיוג אוטומטי הנשלחות לאנשים למטרות מסחריות מבלי שהזמינו זאת – הוא לא סתם מטרד (בדרך כלל), אלא עלול להוות פגיעה ממשית בפרטיות.
סוגיית הספאם, המגיעה לתיבות הדואר האלקטרוניות, נפוצה בעיקר עקב הקלות והעלות הנמוכה הכרוכה בשליחתו. כך למעשה נהפכו המיילים לאמצעי פרסומי שכיח.
החששות הרציניים שמעלה השימוש בדואר זבל לגבי פגיעה בפרטיות – הן בקשר לעצם המשלוח של הודעות מייל לא רצויות, והן בקשר לדרך שבה גורמים שונים משיגים ואוספים כתובות דואר אלקטרוני של אנשים לצורך משלוח המיילים – מחייבים מתן מענה ראוי לתופעה הזו.
דברים שחשוב לדעת על מס ריבוי דירות
החוק החדש קובע כי, החל מיום 1.1.2017, חייב במס ישלם, בכל שנת מס (ינואר עד דצמבר), מס בסכום שנקבע בהתאם להוראות החוק, בעד כל דירת מגורים שבבעלותו, למעט 2 דירות, לפי בחירתו. כלומר, בעלים של 3 דירות ומעלה יחויב בתשלום מס בגין הדירה השלישית ומעלה, בהתאם לאחוז בעלותו בדירות הנוספות כאמור.
ברנע יחד עם ארגון היועצים המשפטיים בתאגידים ה-ACC יקיימו ב-17/01 כנס בנושא חוקי הגנת הפרטיות
ברנע יחד עם ה-ACC יארחו ב-17/01 כנס בנושא חוקי הגנת הפרטיות המשפיעים על עובדים במקומות עבודה. מטעמנו נקיים הרצאה על חוק הגנת הפרטיות בישראל.
האם הסכם סודיות באמת מעניק הגנה לסטארטאפ?
משקיעים בחברת סטארטאפ חייבים לבחון לעומק את טיב החברה בה הם מעוניינים להשקיע, ולשם כך על החברה הנבחנת להעמיד לרשותם את כל המידע אותו הם מבקשים לצורך קבלת החלטה בדבר השקעה. עם זאת, על חברת הסטארטאפ להגן על הקניין הרוחני ועל המידע הסודי שלה, על מנת שאלו לא ייחשפו ויציבו את החברה מול שוקת שבורה במצב בו טכנולוגיית החברה נחשפה לצדדים שלישיים בטרם עלה בידי החברה להשיק פתרון חדשני בשוק.
מאמר לגלובס: השבת כספים לנפגעי הרצת מניות
גלובס פרסם מאמר דעה בו עסקנו בנושא השבת כספים לנפגעי הרצת מניות. במאמר דנו בשאלה האם חלה חובה על המדינה להשיב חלק מכספי הקנס ישירות לנפגעים באמצעות מנגנון חלוקה.
חידושים בתחום השותפויות
על מנת לשכלל את שוק השותפויות הישראלי, ועל מנת לגשר על פער מהותי שקיים בין דיני השותפויות בארץ לבין דיני השותפויות בעולם, פרסם משרד המשפטים בחודש דצמבר 2016 נוסח להערות הציבור של תזכיר לחוק השותפויות.
משרד ברנע ייצג את חברת בילקטריק ישראל במסגרת המשא ומתן על הסכמי ההקמה והתפעול של פרויקט להקמת תחנת כח סולארית פוטו וולטאית באשלים
מחלקת התשתיות במשרד ליוותה את חברת בילקטריק ישראל, שנבחרה להקים ולתפעל את תחנת הכח הסולארית באשלים. חברת בילקטריק ישראל הינה חברת המסונפת לחברת בילקטריק מגרמניה העוסקת בפיתוח ושיווק של מערכות פוטו-וולטאיות בכל העולם.
סיכום שנת 2016 במגזר החברתי ומגמות לשנת 2017
השנה האחרונה התאפיינה בעיקר בהבשלה של מספר תהליכים ויוזמות שקודמו בשנים האחרונות, בעיקר בנוגע לתחומי המיסוי והכרה בארגונים ללא כוונת רווח כמוסדות ציבוריים הזכאים להטבות מס בגין קבלת תרומות.
כתיבת תנאי שימוש לאתר אינטרנט
אתר האינטרנט שלך קיים בכדי לסייע ללקוחות שלך לאתר אותך וליצור עימך קשר. האתר עשוי לכלול רכיבים של מסחר אלקטרוני או שהוא ישמש בעיקר בכדי ליידע אנשים על החברה שלך, וכן על השירותים והמוצרים שלך. בכל מקרה עליך לעמוד על המשמר; אנשים נוטים להסתמך על האמור ברשת האינטרנט. זה עשוי להיות דבר טוב, אך עליך לקבוע פרמטרים ברורים לגבי ההסתמכות של אנשים על המידע הכלול באתר וכן ביחס לפעולות שאנשים יכולים או לא יכולים לבצע בהסתמך על האתר שלך.
סיכום שנת 2017 בדיני עבודה
זכות העובד לפרטיות במקום העבודה עמדה במוקד הדיון בשנה החולפת והיא תמשיך להידון גם בשנה הקרובה. לקראת סוף השנה התראיינו לדה מרקר והצגנו את ההתפתחות החשובה בתחום דיני העבודה בשנת 2017.
עדכון אופציות בינאריות - רגולציה על זירות סוחר
לפני כשנה וחצי נכנס לתוקפו משטר רגולטורי חדש המחייב מפעילים של זירות סוחר לקבל רישיון כתנאי לפעילותן, ומטיל איסור על הפעלת זירת סוחר ללא רישיון. במסגרתו של אותו משטר רגולטורי, החליטה רשות ניירות ערך, שהוסמכה כרגולטור האחראי על זירות הסוחר, שלא לאשר מסחר באופציות בינאריות בזירות סוחר בשל המאפיינים של האופציות ושל הזירות.
שולחן עגול בנושא העסקת מתמחים ועורכי דין ערבים
עוה"ד מיקי ברנע ישתתף במפגש שולחן עגול בהשתתפות משרדי עורכי הדין המובילים בנושא העסקת מתמחים ועורכי דין ערבים. המפגש נערך ביוזמת דיקאני הפקולטות למשפטים באוניברסיטאות.
מבזק דיני עבודה: שכר מינימום,חופשה, שנתית פנסיה
שלושה עדכונים בנושא זכויות עובדים נכנסו לתוקפם בחודש יולי האחרון, וכעת העדכון הנוסף לגבי אותן שלוש זכויות צפוי להיכנס לתוקף ביום 1.1.2017.
הליך תחרותי ראשון מסוגו לחיפושי נפט וגז טבעי בתחומי הים התיכון של ישראל
בחודש נובמבר פרסם משרד התשתיות האנרגיה והמים הליך תחרותי (call for bids) ראשון מסוגו לקבלת הצעות עבור 24 רישיונות ל- 24 שטחים (בלוקים) במימי הים התיכון של ישראל. במרחק של 7 קילומטר לפחות מהחוף.
פרסום שימוע של הרשות לשירותים ציבוריים – חשמל בדבר מכסות חדשות למתקנים סולאריים
בחודש אוקטובר פרסמה רשות החשמל הצעת החלטה לשימוע להסדרת הליך תחרותי לקביעת תעריף לייצור חשמל בטכנולוגיה פוטו-וולטאית.
גיוס המונים: מימון חברות באומת הסטארטאפ
מימון המונים – שיטה פיננסית למימון המבוססת על השקעות קטנות שניתנות על-ידי ציבור רחב של משקיעים, ומאפשרת לעסקים קטנים ברחבי העולם לפתוח ולפתח את פעילותם העסקית. למעשה, השיטה פוסחת על הצורך במציאת משקיעים מוסדיים גדולים המוכנים לקחת סיכון. תיק המשקיעים במימון המונים הינו מגוון, ומורכב מטווח רחב של שיטות החזר השקעה. אפשר שמשקיעים תורמים לקידום מטרות ספציפיות, או מבקשים החזר עם ריבית או דורשים זכויות בחברה.
סקירה השוואתית – רגולציית מימון המונים בישראל, ארה"ב ובריטניה
ד"ר צבי גבאי, שותף וראש מחלקת שוק ההון במשרד ברנע בסקירה השוואתית על אסדרת תחום מימון ההמונים עבור Butterworths Journal of International Banking and Financial Law. המאמר מתאר את הגישות הרגולטוריות שננקטו בישראל, ארה"ב ובריטניה בתחום מימון המונים מבוסס הון.
פחות גמול יותר אחריות
נושא אחריות נושאי משרה בכלל, ודירקטורים בפרט, הינו אחד הנושאים המרכזיים בדיני החברות ודיני ניירות הערך בישראל. נושא זה נדון, נותח והורחב בהדרגה לאורך השנים, ואין ספק כי במצב המשפטי כיום, על הדירקטור רובצת אחריות רחבה וכבדה. כיום קיימת אנומליה, שנדמה שרק מתרחבת, בין היקף האחריות המוטל על הדירקטור מחד, לבין הגמול והיקף ההגנה המוענק לו מאידך.
משרד ברנע מייצג את חברת הפורקס iTrader
משרד ברנע מייצג את חברת הפורקס iTrader הנתונה תחת חקירה של הרשות לניירות ערך. עורכי הדין זוהר לנדה ומורן ביקל, ממחלקת הליטיגציה, המייצגים את החברה התראיינו לדה מרקר וציינו כי הם מקווים שחקירת רשות ניירות ערך המתמקדת בפעילות החברה בתקופה שבה רשאית היתה החברה לפעול כזירת סוחר בארץ, תסתיים במהרה ותאפשר לחברה ולעובדיה לשוב לפעילות בהקדם.
פרישה מרצון – למי זה טוב
בעקבות פרסומים אודות תכניות פרישה מרצון שמקדמים הבנקים הגדולים בישראל, התראיינו לגלובס. מרי ציינה כי תכנית פרישה מרצון מוצלחת היא תכנית היוצרת מצב שבו מבחינת המעסיק הופרשו העובדים שהוא היה מעוניין בפרישתם, בלי לפגוע בתפקודו של הארגון שנשען פעמים רבות על הידע והניסיון של הוותיקים.
משרד ברנע ייצג את חברת האחים חדד
משרדנו ייצג את חברת האחים חדד, העוסקת ביצור כלי יודאיקה, בתביעה על ידי נותן שירותים בעל עסק עצמאי, אשר לאחר התקשרות ארוכה בת 17 שנים טען להכרה ביחסי עובד מעביד והגיש תביעה בגין זכויות סוציאליות שונות של עובדים ע"ס 1,500,000 ₪. לאחר כשנתיים וחצי בהן משרדנו מלווה את החברה בכל ההליך המשפטי, התקבל השבוע פסק דין הדוחה את התביעה במלואה.
יום עיון לסטודנטים מהקליניקה להנגשת המשפט לסטארטאפים בבינתחומי הרצליה
משרדנו מארח היום את הסטודנטים מהקליניקה להנגשת המשפט לסטארטאפים בבינתחומי הרצליה ליום עיון בנושאים שונים, ביניהם: הסכם מייסדים, סוגיות של דיני עבודה, סוגיות מס, מדיניות פרטיות, יזמות ועוד. שיתוף הפעולה נעשה במסגרת הפעילות ההתנדבותית של המשרד.
אבטחת סייבר: כך תגן על השקעותיך
בכל יום חברתך ניצבת מול איומים פוטנציאליים מצד האקרים ופושעי סייבר למיניהם. בין אם כוונתם של פושעי הסייבר היא גניבת כספים, גניבת מידע או פשוט הטרדה וגרימת מבוכה לחברה, עליך להיערך נכונה כדי לעצור אותם. אמנם, אפשר להשיג מידה מסוימת של הגנה על-ידי רכישת תוכנות אנטי-וירוס וכלים להסרת תוכנות זדוניות (anti-malware), אך הדרך היעילה ביותר להגן על חברתך היא שילוב אסטרטגיית אבטחת סייבר נבונה ומקיפה בתוך התשתיות הטכנולוגיות עצמן של החברה, כמו גם גיבוש האמצעים ומשאבי האנוש הדרושים לטפל במקרה של מתקפת סייבר, והמשבר הנגרם ממנה.
האקתון לחדשנות עירונית ירוקה
עו"ד אסף שלו ישמש כמנטור וילווה את הקבוצות המשתתפות בהאקתון של עיריית הרצליה בנושא מוביליות ותחבורה עירונית המתקיים ב-27 באוקטובר בשיתוף האיחוד האירופי.
מדינת ישראל מובילה בתחום טכנולוגיות מים
על אף שכ-75% משטח כדור הארץ מכוסה במים, מדינות בכל רחבי העולם סובלות כיום ממחסור במים, בעוד מדינות אחרות נערכות לקראת מחסור עתידי. צריכת המים העולמית גוברת על ההיצע באופן משמעותי, במיוחד במדינות צחיחות המתקשות לספק את דרישות המים לצורכי חקלאות. מדינת ישראל, שבה יותר מ-50% מהאדמה היא מדבר, מתמודדת עם בעיה זו מאז הקמתה. הטכנולוגיות שפיתחה ישראל במענה לבעיה זו, מאפשרות לה לפרוח וכל שנה משקיעה ישראל עוד ועוד מאמצים כדי לייצא את טכנולוגיות המים שלה למדינות אחרות ברחבי העולם.
ייצוג קרן הפרייבט אקוויטי IGP ברכישת מניות בחברת Jacada
משרד ברנע ייצג את קרן הפרייבט אקוויטי IGP בעסקה של רכישת 300 אלף מניות ג'קדה (כ-7%) מידי חברת ההשקעות Kinetic Catalyst Partners של המשקיע רוברט (בוב) אשטון.
ברנע מייצגים את רפי בר-לב
ברנע ייצגה את רפי בר-לב, איש מכירות לשעבר בבית ההשקעות יוטרייד של אביב טלמור שפעילותו הוקפאה על ידי רשות ניירות ערך, בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בת"א.
תובענות ייצוגיות בישראל
חוק התובענות הייצוגיות הישראלי, שנכנס לתוקף בשנת 2006, נועד להסדיר את הליכי התובענות הייצוגיות בארץ באופן פורמלי. תביעה מסוג זה היתה אפשרית בארץ גם לפני שנת 2006, אבל כל הנושא אז היה פחות מפותח. מאז כניסת החוק לתוקף, הפכה התובענה הייצוגית לערוץ המועדף לתובענות בהן הנזק לתובע יחיד אינו מהותי, ואילולא התובענה הייצוגית, הגשת תביעות אישיות הייתה לא יעילה ולא כדאית. מרבית התובענות הייצוגיות המוגשות בישראל כיום הינן תביעות נגד תאגידים, בעניינים צרכניים.
ברנע מייצגים את חברת המרוצים הבריטית GBI
משרד ברנע, מייצג את חברת המרוצים הבריטית GBI, העוסקת בהפעלת ההימורים על מרוצי סוסים מטעם הטוטו. החברה, באמצעות עו"ד לנדה, פנתה החברה לשר האוצר משה כחלון, בבקשה לבחון מחדש את החלטתה להפסקת ההימורים על מרוצי סוסים, שהתקבלה במסגרת הועדה לבחינת ייעול שוק ההימורים בראשות מנכ"ל שר האוצר, שי באב"ד. לטענת החברה, לא רק שהוועדה לא זימנה אותה לשימוע, אלא שהמלצותיה לא התבססו על המתרחש בשוק.
הארכת המועד האחרון להנגשת אתרי אינטרנט ואפליקציות מובייל לאנשים בעלי מוגבלויות
לפני מספר ימים, אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת תיקון לסעיף 35 לתקנות הנגישות לשירות (אתרי אינטרנט), הנקראות תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.
איך יציאתה של בריטניה מהאיחוד עשויה להשפיע על חוקי הסביבה והאנרגיה בה
לפרישת בריטניה מהאיחוד האירופי לא רק השלכות כלכליות, אלא גם השלכות בתחום הסביבה.
עד היום ובמסגרת פעילות האיחוד האירופי, למדינות האיחוד הייתה מדיניות סביבתית אחידה שהוגדרה ויושמה החל משנת 1992. אולם, תוצאות משאל העם בממלכה המאוחדת לגבי יציאתה של בריטניה מהאיחוד, עלולות להשפיע על הדרך שבה בריטניה תפעל בנוגע למבנה הרגולטורי והמשפטי שלה בתחומי האנרגיה ואיכות הסביבה, וכך להשפיע לא רק על בריטניה עצמה, אלא גם על השווקים האירופאיים והעולמיים.
קריסת החניון בתל אביב
ראיון ל-Ynet בעקבות קריסת החניון ברמת החייל. לדבריו, הפונקציה של מנהל פרויקט בכלל לא מוגדרת בדיני התכנון והבנייה. יש עודף של תחומי אחריות ולא יודעים מי אחראי על מה.
לראשונה אושרה הקלה במס על תרומות לעמותה ישראלית הפועלת בחו"ל
באופן תקדימי הכירה לאחרונה ועדת הכספים בארגון הפועל בחו"ל – כ'מוסד ציבורי' לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. הכרה המעניקה הטבת מס, בדרך של זיכוי מס לתורמים בגין תרומות המוענקות על-ידם לאותו ארגון.
על הזכויות ההוריות של הגברים
ראש מחלקת דיני עבודה במשרדנו במאמר דעה לוואלה עסקים בעקבות התיקון לחוק שהתקבל לאחרונה והמאפשר לאבות להיעדר מהעבודה לרגל לידת ילדם על חשבון ימי המחלה וימי החופש הצבורים שלהם.
תיקון ראשון לחוק הספאם
הכנסת קיבלה תיקון לחוק התקשורת החל גם על "דבר פרסומת" שהינו מסר המופץ לציבור הרחב שמטרתו בקשת תרומה או הפצת תעמולה.
הגנת סימן מסחר: רישום ואכיפה
יצירת מותג עם שם קליט היא מרכיב מהותי בתהליך בניית חברת הזנק שתצמח ותשגשג. באמצעות המותג, שכולל כמובן לוגו (היכול לכלול כיתוב, צורה או שילוב של שניהם) וגרפיקה ייחודיים לך, הלקוחות מכירים אותך ומבדלים אותך מחברות אחרות. כדי למנוע מאחרים להשתמש בלוגו שלך או דומה לו, חייבים להשיג הגנת סימן מסחר, אלא אם המותג שלך נהנה ממוניטין מוכר מה שכמעט לא קורה בחברות הזנק.
הכנס החצי שנתי של פורום משאבי האנוש של הצפון
העסקת עובדים במנוחה השבועית הינו נושא שמעסיק מעסיקים רבים. בכנס החצי שנתי של פורום משאבי האנוש של הצפון, המתקיים ב-14 בספטמבר נקיים הרצאה בנושא.
צו הרחבה בדבר הגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק ותיקון חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים
לאחר תקופה של כשנה, במהלכה שרר חוסר בהירות בסוגיית שיעורי ההפרשות לביטוחים הפנסיוניים - זאת בעקבות תיקון מספר 12 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) מחודש אוגוסט 2015, לאחרונה הוסדר הנושא ובא על פתרונו.
מובילות של ישראל ב- IoT
בעשור האחרון, המונח IoT- the Internet of Things הפך למונח פופולרי. אך כמו שקורה פעמים רבות עם ביטויים כאלה, השימוש בו נעשה אופנתי במיוחד, גם אם לא תמיד מבינים בדיוק מה פירושו. אבל IoT הוא לא עוד דוגמא לטרמינולוגיה אופנתית חסרת משמעות. תחום ה-IoT כבר הספיק להתפשט בשוק הצרכנות, ויש בו שפע של הזדמנויות צמיחה.
הצעות חוק – עדכונים לחוק המכר
לאחרונה פורסמו שינויים עיקריים המוצעים בהצעת החוק לחוק המכר. השינויים העיקריים המוצעים בהצעת החוק כוללים:
ברנע ייצג את חברת Stride Gaming
משרד ברנע ייצג את חברת Stride Gaming, חברה זרה הנסחרת בבורסת AIM בלונדון והפעילה בתחום הבינגו באינטרנט, בעסקה המשלבת רכישת נכסים ומניות של חברת Tarco ושל חברת Netboost Media, בתמורה לסך של עד 40.2 מיליון ליש"ט; 22 מיליון ליש"ט מן התמורה ישולמו בהתאם ל- EBITDA בשנת 2017 של העסקים שנרכשו.
חברת הביומד סלקט ביוטכנולוגיה ביצעה הנפקה בנאסד"ק
חברת הביומד סלקט ביוטכנולוגיה הודיעה ב 31.7.16 כי היא ביצעה הנפקה בנאסד"ק, ומעתה תיסחר בנאסד"ק במקביל למסחר בת"א. משרד ברנע ייצג קבוצה של חתמים אמריקאים, בראשות H.C. Wainwright and Co., LLC, בתהליך פרסום תשקיף הצעה לציבור ורישום למסחר ב-Nasdaq של ניירות ערך של חברת סלקט ביוטכנולוגיה בע"מ. במסגרת הרישום למסחר ב-Nasdaq גייסה סלקט סך של 8.4 מיליון דולר. סלקט ביוטכנולוגיה היא חברה ציבורית ישראלית שמניותיה נסחרות בבורסה בתל-אביב, והיא מפתחת טכנולוגיה להפרדת תאי גזע בצורה יעילה ובטוחה יותר.
טכנולוגיות חקלאיות ולמה פעילות בישראל כדאית
אם נחשוב על אדמה פוריה לפיתוח חקלאי, קרוב לוודאי שישראל היא לא המדינה הראשונה שתעלה לנו בראש. אבל אולי כן כדאי לחשוב עליה. למרות האקלים המדברי וגילה הצעיר יחסית של המדינה, הפיתוחים הטכנולוגים של ישראל הובילו לזינוק בחדשנות בתחומי החקלאות השונים – חדשנות שכוללת פתרונות העוזרים לחקלאים ולחברות לגדל ולייצר יותר מזון, לייצר מזון במקומות שבעבר נחשבו בלתי ניתנים לגידול, תוך שהמזון המיוצר הופך בריא יותר ובאיכות גבוהה יותר. בהתחשב באתגרים המוצבים בפני השווקים החקלאיים הגלובליים, מציעה המדינה הקטנטונת שלנו הזדמנויות רבות להתקדם דווקא בתחום האגטק.
ברנע מייצגים את מוריס חליווה
עוה"ד זוהר לנדה ויעקב גרשוני מייצגים את מוריס חליווה, מבעלי מניות בחברת מנור א.ד. בנין והשקעה בע"מ, בתביעה שהגיש נגד ג'קי בן זקן ואברהם נניקשווילי על סך 18 מיליון שקל.
קפריסין מגבירה את האכיפה על חברות הפורקס הישראליות
רשות ני"ע הקפריסאית החלה להגביר את האכיפה על חברות ישראליות הפעולות בתחומי הפורקס ומסחר באופציה בינאריות ואף מקדמת רפורמה שעשויה להקשות על פעילותן. ראש מחלקת האינטרנט במשרד ברנע התראיין לכלכליסט בנושא וטען כי חברות ישראליות הפועלות מקפריסין החלו לבחון מקום פעילות חלופי כדוגמת מלטה או מדינות במזרח אירופה שנמצאות באיחוד האירופי.
עיתון כלכליסט בחר באלעד פלפל כעו"ד מבטיח בתחום בנקאות ושוק ההון לשנת 2016
מערכת משפטיפ של עיתון כלכליסט בחרה בעו"ד אלעד פלפל, ממחלקת שוק ההון וניירות ערך במשרד ברנע, כעורך הדין בתחום בנקאות ושוק ההון שכדאי להכיר.
ברנע ייצג את חברת פרמה קוסמטיקס מעבדות בע"מ בתביעה בבית משפט בה נפסק כי תמונות וטקסטים על מוצרי טיפוח מוגנים לפי חוק זכויות היוצרים
מחלקת הליטיגציה של משרדנו ייצגה את חברת הקוסמטיקה פרמה קוסמטיקס מעבדות בע"מ בתביעה שהגישה החברה נגד קוסמטיקאית ובן זוגה בגין הפרת זכויות יוצרים. בית משפט השלום בראשון לציון פסק לאחרונה לטובת החברה פיצויים ודחה את טענת הנתבעים כי חוק זכויות היוצרים אינו חל על התמונות והטקסטים שהם העתיקו מאתר החברה.
קרנות הגידור לא צריכות רגולציה
ד"ר צבי גבאי ועו"ד ספיר מלול ממחלקת שוק ההון במשרד ברנע טוענים במאמר לדה מרקר שהנזק הכרוך בהחלת משטר רגולטורי על קרנות הגידור גדול לאין שיעור מהתועלת שתופק מכך, באופן שעלול להביא לקריסת הענף.
היפרדות בריטניה מהאיחוד האירופי צפויה להשפיע גם על חברות הימורים באינטרנט
בריטניה הודיע על הפרדות מהאיחוד האירופי, מה שישפיע על פעילות חברות הימורים באינטרנט. שוחחנו עם כלכליסט בנושא. בין היתר אמרנו כי "מלטה עשויה להפוך לתחליף לחברות שיחפשו להפעיל הימורים ממדינה אירופית".
"לא כדאי עכשיו להשקיע בנדל"ן בבריטניה"
ראיון לאולפן Ynet בנוגע להשלכות הכלכליות האפשריות של תוצאות משאל העם בבריטניה על מחירי הנדל"ן והאם כדאי להמתין לפני ביצוע השקעת נדל"ן במדינה.
ישראל: אומה של טכנולוגיה נקייה
במהלך 20 השנים האחרונות השתנה עולמנו באופן ניכר. הדאגה לגבי שינויי האקלים עלתה לסדר היום העולמי, וכך נוצרו הזדמנויות חדשות עבור משקיעים ויזמים בתחום האנרגיה המתחדשת והנקייה.
מדינת ישראל כחלק מקידום הטכנולוגיה כנטבח מהותי בהכנסותיה מקדמת טכנולוגיות רבות, לרבות בתחום האנרגיה והמים. כפועל יוצא, ישראל, נחשבת לאחת ממעצמות המים הגדולות בעולם, והטכנולוגיות שפותחו בא ועוד מפותחים בא מהווים חוד החנית בתחום זה. גם בתחום האנרגיה, ישראל, פועלת לקדם טכנולוגיות חדישות בתחום.
הקלות חדשות לחברות ציבוריות
בחודשים האחרונים רשות ניירות ערך קידמה סדרת הקלות נוספת בכללי הממשל התאגידי החלים על חברות ציבוריות ובמסגרתן
עיסקת השנה: מיקרוסופט קונה את לינקדאין
מייקרוסופט רוכשת את הרשת החברתית העסקית בסכום של 26 מיליארד דולר . ראש מחלקת האינטרנט במשרד ברנע, התראיין לתכנית הבוקר "בוקר טוב ישראל" של גל"צ ולישראל היום בנושא. בין הדברים שאמר: " אין ספק כי הרכישה של לינקדאין על ידי מייקרוסופט מדגישה את החשיבות שניתנת לרשתות חברתיות ואת הציפיה כי ניתן יהיה להפיק רווחים משמעותיים מן הרשתות הללו. כמובן, ההצלחה של הרכישה תיבחן בעיקר לאור היכולת של מייקרוסופט לבצע מונטיזציה ולמצוא דרכים נוספות ומגוונות ליצור הכנסות מן הרשת החברתית ומן המנויים ברשת””
האם היתה פגיעה בפרטיות זוכי מחיר למשתכן על ידי מכירת מידע ופרטים אישיים לצד שלישי?
זוכים בפרויקט מחיר למשתכן בעפולה טוענים כי בימים האחרונים קיבלו טלפונים ומיילים מחברת ייעוץ המשכנתאות בקרה משכנתאות, אף על פי שלא נתנו את הסכמתם לכך. חוק הגנת הפרטיות מגדיר כי שימוש בפרטים אישיים במאגרי מידע וכן מסירת פרטים אלו ללא הסכמת הפרט אינה חוקית. בראיון לכלכליסט הסברנו את חומרת העניין ואמרנו כי "צריך לקבל את הסכמתו של הפרט להצעה לעסקה מסחרית".
4 דברים שכדאי לדעת על הכלכלה השיתופית
בשנים האחרונות, בעיקר הודות לרשתות חברתיות ייעודיות, נולדו יותר ויותר פלטפורמות המאפשרות למשתמשיהן לייצר, להפיץ ולקיים מסחר בין משתמשים.
אין ספק שמדובר במהפכה צרכנית אשר משנה את השוק החופשי הכולל מודל עסקי שיתופי מעצים ומודל ששם דגש על הפרט וצומח באופן מהפכני עקב הנגשת המידע.
רשות ניירות ערך: אופציות בינאריות – לא ניתנות לרישוי
רשות ניירות ערך בוחנת בקשות שהוגשו לקבלת רשיון עבור מסחר פיננסי מקוון בחשבון נוסטרו כאשר כחלק מתהליך רישוי זה, הרשות מפרסמת מעת לעת הודעות לעיתונות המבהירות סוגיות שונות הקשורות להיקף החקיקה בנושא.
ברנע מייצגים את קבוצת חנן מור
משרד ברנע מייצג את החברה הציבורית וחברות נוספות מקבוצת חנן מור - העוסקת בתחום יזמות הנדל"ן - בתביעה שהוגשה נגדן על-ידי הקבלן המבצע ביחס למספר פרויקטים נדל"ניים. במסגרת התביעה הועלו טענות לנזקים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים וכן נתבקש צו למניעת חילוט ערבויות בנקאיות. לאחר דיון שהתקיים בבית המשפט נדחתה בקשת הצד שכנגד למתן צו למניעת חילוט ערבויות בנקאיות שנמסרו לקבוצת חנן מור. בית המשפט קיבל במלואן את הטענות שהועלו על-ידי משרדנו ומתח ביקורת קשה על התנהלות הצד שכנגד, תוך שהוא מציין כי גירסת הצד שכנגד "מעוררת סימני שאלה של ממש". לטובת קבוצת חנן מור נפסקו הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 12,000 ₪. את קבוצת חנן מור מייצגים עו״ד זוהר לנדה, עו״ד איתי ויגודה ועו"ד שחר פרנס ממחלקת הליטיגציה של המשרד.
היחסים בין ישראל וסין: כל מה שצריך לדעת
במשך אלפי שנים סין הסתגרה והתבודדה מהשפעות חיצוניות, ומאמצי הקהילה הבינלאומית לאורך השנים לשכנע את סין לשנות את מדיניותה לא צלחו. אולם במהלך העשורים האחרונים המצב התהפך וכיום סין הינה מובילה עולמית בייצור וייצוא מוצרים והיא ממקדת את מאמציה כדי לחזק את כלכלתה ולהגדיל את מעורבותה כשחקנית עולמית בתחום החדשנות הטכנולוגית. מאמצים אלה הובילו את סין להגדיל את פתיחותה לשאר העולם, ובמסגרת מדיניות זו, סין התחילה ליצור מגעים עם ישראל.
אופציות ככלי איכותי לגיוס כוח אדם בחברות טכנולוגיה
הענקת אופציות היא כלי איכותי לפתרון בעיית גיוס כוח אדם איכותי ומאפשרת שימור עובדים עם התפתחות החברה. הקליקו למאמר המלא שפורסם לראשונה ב – IDC Legal Clinic for Start Ups
5 מיתוסים לגבי אנרגיות מתחדשות
במהלך השנים גברה התלות של בני האדם במקורות אנרגיה עד שקשה לראות כיצד ניתן להתקיים כיום ללא מקורות אנרגיה חדשים וזמינים. לאור החסרונות של מקורות האנרגיה הנוכחיים, העולם נדרש למצוא מקורות אנרגיה ידידותיים לסביבה, אשר ישימו קץ לנזק המתמשך לסביבה של מקורות האנרגיה הנוכחית.
ברנע ייצג את מזרח ומערב מזון בע"מ
משרד ברנע ג’פה לנדהייצג את אחת מיבואניות המזון הגדולות מהמזרח הרחוק - חברת מזרח ומערב מזון בע"מ, בסכסוך הנוגע לשימוש בשם המסחרי "מזרח ומערב" ולסימני מסחר.
בדיון שהתקיים בבית המשפט העליון בעקבות הערעור שהוגש על-ידי משרדנו, בוטל פסק הדין שניתן כנגד החברה על-ידי בית המשפט המחוזי (הליך בו משרדנו לא ייצג), אשר אסר על החברה לעשות שימוש בשם המסחרי "מזרח ומערב" בשווקים מסויימים. כמו כן בוטלה ההחלטה על ביזיון בית המשפט שניתנה כנגד החברה.
את מזרח ומערב ייצגו עו״ד זוהר לנדה ועו״ד איתי ויגודה ממחלקת הליטיגציה של המשרד. עו״ד אילן בלומנפלד סייע בצד המסחרי.
אפליקציות מובייל לחברות הזנק, או: כך תטיסו למעלה את ההכנסות שלכם
אחד מכללי הברזל של חברות הזנק, הוא ההכרח למצוא מנועים יעילים ליצירה וצמיחה של הכנסות. אמנם, בשלבים ההתחלתיים, חברתך עשויה ליהנות מכספים הנובעים מן המימון של המשקיעים, אולם בדרך כלל, פרק הזמן בו החברה נדרשת לייצר הכנסות הוא קצר למדי והמימון של המשקיעים אינו בלתי מוגבל.
פיתוח של יישומים ייעודיים למכשירים ניידים היא דרך יעילה ביותר להשיג את ההצלחה המיוחלת של חברת ההזנק שלך.
חברות אינטרנט זרות הפועלות בישראל יחוייבו בתשלום מס ומע"מ
הנחיות החדשות של רשות המיסים קובעות כי חברות אינטרנט זרות הפועלות בישראל (לדוגמא פייסבוק, גוגל ואמזון) יחוייבו בתשלום מס ומע"מ.
מיסוי מסחר אלקטרוני: חוזר חדש של רשות המסים הישראלית
בתחילת חודש אפריל, פרסמה רשות המסים הישראלית חוזר חדש בנושא מיסוי תאגידים זרים הפועלים בישראל באמצעות האינטרנט. החוזר מתמקד במס חברות, אבל גם מתייחס בקצרה לנושא רישום אצל רשות המע"מ; בהתאם, החוזר סוקר עניינים שונים כגון מוסד קבע, סוכן תלוי, המקום בו מתנהלת הפעילות העסקית, וכו'.
רשות ניירות ערך לא תאשר שיווק אופציות בינאריות בישראל
במכתב שהופץ אתמול לחברות העוסקות בתחום האופציות הבינאריות הודיע סגל הרשות סופית לחברות כי לא ינתן כלל רישיון לשיווק אופציות בינאריות בישראל
כל מדינה במשבר היא הזדמנות?
במדינות השרויות במשבר כלכלי טמונות הזדמנויות כלכליות רבות. משרדנו השתתף בכתבה נרחבת הנושא יחד עם כלכלנים ועו"ד בכירים אשר סקרו שש מדינות הנמצאות במשבר כלכלי ובדקו האם מומלץ להשקיע בהן.
הרחבת ההגדרה של לקוח כשיר
המגזין היוקרתי "בלומברג BNA" פרסם מאמר מאת רון שוחוטוביץ, בנוגע לתיקון הצו של הרשות לנירות ערך אשר הרחיב את הההגדרה ללקוח כשיר
מע"מ בישראל על מסחר אלקטרוני ושירותים דיגיטליים המתקבלים מחו"ל
אמש התפרסם תזכיר לתיקון חוק מס ערך מוסף. התזכיר עוסק בהטלת מע"מ על ספקי שירותים על מסחר אלקטרוני ושירותים דיגיטליים שנמצאים מחוץ לישראל ומספקים מוצרים אלקטרוניים ושירותים דיגיטליים ללקוחות בישראל. זאת, אפילו שספקים אלה אינם בעלי נוכחות במדינת ישראל.
העלאת גיל הפרישה לנשים- ראיון לגלובס
העלאת גיל הפרישה לנשים הינה מהלך עם חשיבות הן לקידום השוויון בין המינים והן למעמדן של נשים בשוק העבודה. למאמר המלא בגלובס הקליקו מטה
יוזמה חדשה של הקמת קזינו בישראל
במהלך 20 השנים האחרונות, היוזמה של בחינת הקמה של קזינו בישראל חוזרת מדי פעם לכותרות. עם זאתת, נושא זה לא זכה עד כה לקידום של ממש על ידי הממשלות השונות, מטעמים שונים, כגון ההתנגדות של המפלגות הדתיות, החשש מפני עלייה בהתמכרויות להימורים, התנגדות אידיאולוגית לקזינו ועוד.
מגזין IT מבית גלובס ערך שולחן עגול בנושא דיני אינטרנט
כמומחים למסחר אלקטרוני ומסחר פיננסי מקוון, משרדנו השתתף בשולחן עגול של מגזין IT של גלובס שעסק בדיני אינטרנט, בהשתתפותם של חמישה שותפים ממשרדי עו"ד בכירים.
השולחן העגול עסק במספר נושאים מרכזיים בדיני אינטרנט, כמו פרטיות במידע, הגנת סייבר ובהשפעות טכנולוגיות (עמודים 28-29)
יום עיון למעסיקים בנושא רילוקיישן
משרדנו יערוך בתאריך ה- 9.3 יום עיון מקצועי למעסיקים בנושא רילוקיישן. במסגרת יום העיון יידונו ההיבטים השונים של תהליך זה דוברים שונים וביניהם צבי קן תור, שותף במשרד רו"ח קן תור ומיכל דליות וחני בן שימול ממשרד Relocation. הכנס יתקיים במשותף עם משרד קן-תור ומשרד Relocation.
כניסתן של קרנות נאמנות זרות לשוק הישראלי
בשנת 2014 נחקק פרק לחוק השקעות משותפות בנאמנות אשר עיקרו הינו הצעת יחידות של קרנות נאמנות זרות בישראל. תוקפו של התיקון לפרק זה הותנה בכניסתם לתוקף של תקנות ייעודיות בנושא.
הבורסה עוזרת למשקיעים: אדיסון תבצע ניתוח של חברות היי-טק שנסחרות בת"א
משרדנו מייצג את חברת המחקר הבינלאומית אדיסון בהסכם מול הבורסה בתל אביב לקידום משותף של מודל ייחודי שטרם נוסה בשוק ההון הישראלי. המודל יכלול ביצוע אנליזה בלתי תלויה על חברות הייטק וחברות ביומד הנסחרות בבורסה בת"א, בחסותה ובמימונה החלקי של הבורסה.
איך עובדת מכונת ההימורים הישראלית- ראיון
מגזין דהמרקר סוקר את תחום הימורי האונליין בישראל. מהתדמית השלילית, דרך המשכורות ועד סוגיות הרגולציה.
מגזר חברתי – עדכון 'כללי ניהול תקין' של עמותות
לפני כשבועיים פרסם משרד המשפטים מהדורה מעודכנת חדשה של חוברת "הנחיות להתנהלות עמותות", וכן מהדורה מעודכנת וחדשה של חוברת ההנחיות המשלימה לעניין "רישום עמותות, שם מטרות ותקנון". חוברות אלה כוללות מספר עדכונים והבהרות לנוסחן הקודם.
ברנע מייצגים את אספרסו קלאב
עו"ד זוהר לנדה, עו"ד איתי חתם ועו"ד גילי כהן ארזי, מייצגים את חברת אספרסו קלאב בתביעה שהוגשה נגדה על ידי נספרסו. התביעה הוגשה כנגד יצרנית הקפה בשל כפיל של ג'ורג' קלוני שהופיע בפרסומת טלויזיונית של החברה.
אירוח ועדת ההשקעות של עמותת יוניסטרים
כחלק משיתוף הפעולה עם עמותת יוניסטרים, אירח משרדנו את ועדת ההשקעות של העמותה, אשר במהלכה הציגו בני נוער מיזם עסקי אותו פתחו במהלך התוכנית ודימו תהליך של גיוס הון בפני משקיעים.
עו"ד מיקי ברנע עו"ד ורונית אופיר נבחרו לקחת חלק בחבר השופטים אשר הורכב ממנכ"לים ובכירים בתעשייה בניהם מנכ"ל מיקרוסופט, מנהלי השקעות ומנהלי קרנות הון סיכון.
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את תביעתה של מליבו נגד משפחת הר-גיל
עו"ד זוהר לנדה ועו"ד גל ליפשיץ ממשרד ברנע ייצגו את משפחת הר גיל בתביעה בהיקף של 13 מיליון ש״ח, שהוגשה נגדם על ידי חברת הנדל"ן מליבו. בתביעה דרשה מליבו תשלומים הנוגעים לתוכנית מתאר לחטיבת קרקע בהיקף של אלפי דונמים בחדרה. בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה את התביעה במלואה תוך חיוב בהוצאות לטובת משפחת הר-גיל.
שיימינג באינטרנט וברשתות החברתיות – ההיבט העסקי
השקעתם זמן, כסף ומאמץ רב בכדי להקים בית עסק ולפתח אותו, וסוף סוף אתם רואים ברכה בעמלכם ואולי אפילו מתחילים להרוויח. אתם עושים את מירב המאמצים בכדי לספק מוצרים או שירותים לקהל הלקוחות, וכל הזמן תוך כדי התנהלות שירותית ככל האפשר.
וכל זה יכול להיעלם בהינף קולמוס. לקוח אחד בלתי מרוצה מעלה לפורום כלשהו או לרשתות החברתיות פוסט העוין את בית העסק שלכם, וזה הופך לויראלי ומתפשט ברחבי האינטרנט כשריפה בשדה קוצים;
עו"ד אייזיק חנניה ישתתף כשופט בפאנל משקיעים
עו"ד אייזיק חנניה ישתתף בפאנל משקיעים אשר יתקיים במסגרת שיתוף פעולה בין StarTAU מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב לבין קהילת היזמות של עיריית פתח תקווה. במהלך האירוע יציגו כ- 10 יזמים את המיזם העסקי שלהם ויקבלו חוות דעת מחברי הפאנל.
סיכום שנת 2015 בדיני עבודה
השנה החולפת התאפיינה ביוזמות חקיקה ופסיקות מעניינות בתחום עולם העבודה בישראל – מתן חיוב מעסיקים פוטנציאליים למסור הודעות בכתב למועמדים לעבודה, בין אם התקבלו ובין אם לא, סוגיית משחקי הכדורגל בשבת ועוד. הנה כמה נקודות שחשוב לזכור מהשנה החולפת.
משחקים טקסס הולד'ם? פסק דין חשוב ניתן לאחרונה בנושא
לאחרונה דן בית המשפט המחוזי בחוקיותו של משחק הפוקר טקסס הולד'ם. זאת במסגרת ערעור פלילי על פסק דינו של בית משפט השלום בנוגע לכתב אישום אשר הוגש נגד המערערת ובעלה, בגין ניהול של טורניר פוקר טקסס הולד'ם בדירתם. הערעור נסב על שאלה אחת בלבד – האם משחק הפוקר טקסס הולד'ם הוא משחק אסור אם לאו; וביתר דיוק – האם רכיב המזל גובר על רכיב הכישורים במשחק הזה, כפי שטענה המדינה או האם הכישורים גוברים על המזל, כפי שטענה המערערת.
מימון המונים לחברות סטארט-אפ ללא תשקיף
אף שמודל מימון ההמונים מיושם הלכה למעשה בישראל מזה למעלה משנה, החוק שעבר בכנסת שבוע שעבר מסדיר לראשונה בישראל את תחום גיוסי המונים בפטור מתשקיף באמצעות גיוס המונים. מאמר דעה של אריאלה דרייפוס בנושא פורסם ב- The Lawyer.
משרד ברנע גאה להכריז על מינוי שותפים חדשים
אנו שמחים לבשר על מינוי של שותפים חדשים: עו"ד אילן בלומנפלד שמתמחה בליווי חברות וייעוץ בתחום ההגבלים העסקיים, המגזר הקיבוצי ונושאים תאגידיים, עו"ד ליאת קיסרי, מתמחה בליווי לקוחות פרטיים וייעוץ בנושא נדל"ן ועו"ד אריאלה דרייפוס, המלווה חברות טכנולוגיה ועסקאות מיזוגים ורכישות.
נושא משרה בעמותה? פטור מאחריות, ושיפוי וביטוח נושאי משרה בעמותות - האם אפשרי, וכיצד?
סוגיות של פטור מאחריות, שיפוי וביטוח נושאי משרה בעמותות (ובחברות לתועלת הציבור) צוברים תאוצה בעת האחרונה, הן מצד נושאי המשרה בארגונים , המבקשים לחסות תחת ההסדרים הללו, בדומה לאלה המקובלים בחברות עסקיות, והן מצד חברות הביטוח הרואות בארגוני המגזר השלישי כשוק פוטנציאלי עסקי גדול ולא ממומש דיו.
סיכום 2015 בתחום העבודה בישראל
שנת 2015 תיזכר בזכות יוזמות חקיקה ופסיקה מעניינת בתחום חוקי העבודה איך הן ישפיעו על סביבת העבודה שלנו ב-2016?
מגמות בתעשיית ה- TMT
תחום הטכנולוגיה, מדיה ותקשורת עובר ללא ספק שינויים – חברות רבות קמות בתחום, ישנם המצאות של מוצרים חדשים וטכנולוגיות חדשניות. לקראת סיומה של שנת 2015 שכמעט ומגיעה לקיצה – החלטתי לנסות ולצפות מה יתרחש בתחום ה TMT (טכנולוגיה, מדיה ותקשורת) בשנת 2016.
פטור מאחריות, ושיפוי וביטוח נושאי משרה בעמותה - האם אפשרי, וכיצד?
הסדרי פטור מאחריות, שיפוי וביטוח נושאי משרה בעמותות (ובחברות לתועלת הציבור) צוברים תאוצה בעת האחרונה, הן מצד נושאי משרה בארגונים אלה, המבקשים לחסות תחת ההסדרים הללו, בדומה לאלה המקובלים בחברות עסקיות, והן מצד חברות הביטוח הרואות בארגוני המגזר השלישי כשוק פוטנציאלי עסקי גדול ולא ממומש דיו.
עו"ד אסף שלו, שמוביל את תחום המגזר החברתי במשרדנו, פרסם מאמר בנושא בגלובס.
הפרלמנט ההונגרי החליט על הורדת שיעור מע"מ לרכישת דירה
בניסיון לפתור את משבר הדיור בהונגריה החליט השבוע הפרלמנט ההונגרי להוריד את שיעור המע"מ על רכישת דירה מ־27% ל־5%. מהלך זה נועד לנסות ולעודד את ההשקעות בנדל"ן במדינה, אשר בעבר היו קטר משמעותי במשק ההונגרי, אך דעכו מאז המשבר הגלובלי של 2008 בד בבד עם כלכלת המדינה.
לראשונה חברות יכולות להגיש את התקנון ואת מסמכי השעבוד שלהן לרשם החברות באנגלית
לאחר שנים ארוכות של סירוב רשם החברות לקבל מחברות דיווחים ערוכים באנגלית, התפרסם בתחילת החודש תזכיר חוק המאפשר לחברות להגיש את התקנון ומסמכי השעבוד שלהם באנגלית.
הימורים במובייל – קשיים והזדמנויות
תעשיית ההימורים המקוונים מגלגלת מיליארדי דולרים מדי שנה והינה בין התעשיות הפורחות כיום באינטרנט. התפתחותה של התעשייה הביאה את מפעילי ההימורים באינטרנט לחפש אחר ערוצי פעילות נוספים, מעבר למחשבים נייחים וניידים, דוגמת אפליקציות מותאמות למכשירי טלפון ניידים ומכשירי handheld בהם ניתן יהיה לעשות שימוש במסגרת של אתרים סגורים (דוגמת בתי קזינו).
בואו להיסחר בישראל
בין Mylan N.V, חברה ציבורית זרה אשר מניותיה נסחרות בנאסד"ק, לבין Perigo Company Plc. , חברה זרה שמניותיה רשומות למסחר בבורסת New York Stock Exchange ובבורסה לניירות ערך בתל אביב התנהלו מגעים לעסקה במסגרתה תרכוש מיילן את מניותיה של פריגו. לאחר שמגעים אלה לא צלחו, הודיעה מיילן בארה"ב על התחייבותה לפרסם הצעת רכש למניותיה של פריגו וזאת חרף התנגדותו של דירקטוריון פריגו להצעה (Hostile Takeover).
פריגו מצידה, ביקשה להתגונן בפני ההצעה בין היתר באמצעות קבלת צו מניעה זמני מבית משפט בישראל בטענה כי הצעתה של מיילן נעשתה שלא כדין.
תחום ההימורים המקוונים בישראל – שאלות ותשובות
שאלות ותשובות בנושא תחום ההימורים המקוונים בישראל.
הגברת חובות שקיפות על ארגוני המגזר השלישי בעניין קבלת תרומות
בתחילת החודש פורסמה להערות הציבור הצעת חוק ממשלתית חדשה תחת השם - חוק חובת גילוי לגבי מי שנתמך על ידי ישות מדינית זרה (תיקון) (הגברת השקיפות לגבי נתמך שעיקר מימונו מתרומות של ישויות מדיניות זרות).
הצעת החוק נועדה להגביר את השקיפות בפעילותן של עמותות וחברות לתועלת הציבור, שעיקר מימונן מתרומות של ישויות מדיניות זרות, מעבר לזו החלה על כלל הנתמכים שמקבלים תרומות כאמור.
יצוג הולם של בעלי המוגבלויות בקרב העובדים
בחלוף שנה מכניסת צו ההרחבה בדבר עידוד והגברת התעסוקה של אנשים עם מוגבלות וקליטתם במקומות עבודה לתוקף – על כל מעסיק המעסיק למעלה מ- 100 עובדים למנות אחראי מטעמו אשר יפעל לכך שיהיה ייצוג הולם של בעלי מוגבלויות בקרב עובדיו.
רפורמת 'רישוי ירוק' - רגולציה סביבתית משולבת במפעלי תעשייה
המשרד להגנת הסביבה פרסם לאחרונה את תזכיר חוק רישוי סביבתי משולב.
התזכיר מבוסס על עקרונות הדירקטיבה של מועצת האיחוד האירופי בדבר פליטות מתעשייהוהינו חלק ממאמצי ממשלת ישראל לטיוב הרגולציה הסביבתית ולקידום צמיחה ירוקה.
מטרתו של החוק המוצע היא לטייב את מערכי הרישוי הקיימים, הן בפן הרגולטורי והן בפן הסביבתי. זאת באמצעות רפורמה כוללת המבוססת על התאמה לסטנדרטים המקובלים באיחוד האירופי, תוך איחוד מספר הליכי רישוי סביבתי קיימים להליך אחד, שיבוצע על-פי לוקחות זמנים ברורים ולפי קריטריונים מקובלים. כך, תחול רגולציה סביבתית חדשה על מפעלים ופעילויות בסקטורים שהם בעלי השפעה ניכרת על הסביבה בישראל, באמצעות הליכי רישוי סביבתי משולב לביצוע פעולות ועיסוקים המתבצעים כיום על-פי היתרים ואישורים שונים.
התביעה נגד אורי יוגב: "הציג תחזית כוזבת ומצג שווא"
אחרי קרוב לשלוש שנות משפט מגיע שלב הסיכומים בתביעת המשקיע הקנדי אדווין טיש נגד מנהל רשות החברות, אורי יוגב.
את אדווין טיש מייצגים עורך דין זוהר לנדה ועורך דין איתי ויגודה.
פסק דין תקדימי של בית משפט העליון קובע כי יש לראות בהסכמי ההלוואה הצעה אחת המחייבת תשקיף
שנה לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים, נתן פסק דין המאפשר לחברות יזמיות לגייס מימון ללא תשקיף - הפך בית המשפט העליון את ההחלטה. בית המשפט העליון פסק כי הסכמי הלוואה שהציע יזם למשקיעים מן הציבור מהווים ניירות ערך ולפיכך מחייבים פרסום תשקיף בהתאם להוראות חוק ניירות ערך.
כל מה שאתה צריך לדעת על חוזה עבודה
ככל שהחוזה ברור ומפורש יותר, כך יקטן חוסר הוודאות והסיכוי למחלוקת ולפרשנות לזכויות אלה על ידי בית הדין. אז מה צריך לדעת על חוזה עבודה בישראל? ריכזנו את הדברים החשובים.
התיקון לתקנות הדוחות
כחלק מסדרת הקלות שמקדמת רשות ניירות ערך על מנת להקל בעול הרגולציה החל על הגורמים המפוקחים על-ידה, פורסמו לאחרונה ברשומות מספר תיקונים לתקנות ניירות ערך (דוחות תקופתיים ומיידיים).
התיקון לתקנות הדוחות כולל בין היתר הקלות בנוגע למועדי הדיווח, דיווחים אודות שינויים בהחזקות בעלי עניין, הקלה בהכללת מידע על דרך הפניה, דיווחים אודות משא ומתן ועיכוב פרסום ועוד. התיקון לתקנות הדוחות יכנס לתוקף במהלך חודש ינואר 2016
משרדנו ירצה בפורום משאבי אנוש
ב- 18/11/15 משרדנו יקח חלק בפורום מנהלי משאבי אנוש בקיסריה. הפורום מתכנס אחת לחודש, ובו חברים וחברות מנהלים ומנהלות משאבי אנוש של חברות רבות מאזור הצפון. הרצאתנו תהיה בנושא: חשיבות הסכם העבודה
השלכות ביטול הסדר Safe Harbor על משטר הגנת הפרטיות בישראל
בימים האחרונים פורסמה הודעה רשמית מטעם הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע שבמשרד המשפטים לפיה בעקבות החלטת בית הדין לצדק של האיחוד האירופי על ביטול הסדר ה-‘Safe Harbor’ בנוגע להעברת מידע אישי מאירופה לארה"ב – לא ניתן בשלב זה להעביר מידע אישי מישראל לארגונים בארה"ב על בסיס אותו הסדר.
כללי "עשה ואל תעשה" בהסכמי העבודה: הסעיפים שנפסלו בבית הדין ואלה שכדאי להכניס
ראש מחלקת דיני עבודה במשרד ברנע התראיינה לגלובס בנוגע לחשיבות של חוזה עבודה.
תיקון לתקנות ניירות ערך - משא ומתן ועיכוב פרסום
כחלק מניסיונה של רשות ניירות ערך להקל את עול הרגולציה, פורסם השבוע תיקון לתקנות ניירות ערך, העוסק בדוחות תקופתיים ומיידיים. במצב הקיים, במקרים מסויימים ישנה חובה להגיש דוח מיידי כבר בשלב משא ומתן להסכם. עם זאת, ניתן לעכב את פרסום הדוח המיידי כל עוד המידע לא פורסם ברבים, ובתנאי שהגשת הדוח עלולה למנוע השלמת פעולה או עסקה שהתאגיד צד לה או שיש לו עניין זה, או שקיים חשש שפרסומו עלול למנוע השלמת העסקה או להרע באופן ניכר את תנאיה.
ברנע מייצגים את אפריקה ישראל
חברת אפריקה ישראל מקימה בימים אלה את שני בנייני המשרדים האחרונים על הקרקע שלה ברומניה. משרדנו מלווה את החברה בהקמה ומימון הפרוייקט שעלותו הינה כ- 50 מיליון יורו.
משרד ברנע ייצג את Bruker Nano
משרדנו ייצג את חברת ברוקר האמריקאית, הנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ-2.9 מיליארד דולר, בעסקה לרכישת חברת ג'ורדן וואלי הישראלית.
ברוקר המתמקדת בעיקר בייצור ושיווק ציוד מתקדם לתעשיית מדעי החיים, ומעסיקה כ-6,000 עובדים, רכשה את מלוא הון המניות של ג’ורדן וואלי בתמורה כוללת בסך של עד כ-53 מיליון דולר
דיני עבודה בישראל - לקסולוג'י
משרדנו נבחר לכתוב את הפרק הישראלי הסוקר את תחום דיני העבודה בישראל באתר היוקרתי לקסולוג'י.
לקסולוג'י הינו פלטפורמת מחקר המספקת מידע משפטי ועדכונים ליועצים משפטיים בכל העולם.
חוזר מס הכנסה חדש, אוגוסט 2015
ביום 16 באוגוסט 2015 פרסמה רשות המיסים חוזר חדש (מספר 8/2015) אשר נכנס לתוקף מיידי, המציג את אמות המידה והתבחינים המהותיים החדשים כתנאי להכרה בארגון כמוסד ציבורי לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. אישור הניתן לארגון לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה מעניק הטבת מס, בדרך של זיכוי מס לתורמים בגין תרומות המוענקות על-ידם לאותו ארגון, בשיעור הנעמד כיום ב-35% לתורם יחיד ו-26.5% לתאגיד (בהתאם למס החברות).
החוזר החדש, המחליף את החוזר הקודם בנושא זה משנת 2001, הינו תוצר של מסקנות שגיבשה וועדה ציבורית בראשות השופטת בדימוס, שרה פריש בחודש מאי 2014, אשר הוקמה בעקבות הנחיות בית המשפט העליון בבג"צ ויפאסנה שניתן בחודש אוגוסט 2012 (בג"צ 10893/08), אשר הורה לקבוע מדיניות ברורה בנוגע להליך האישור לפי סעיף 46.
בעקבות החוזר הנ"ל צפוי להתפרסם חוזר נוסף של רשות המיסים בנוגע להיבטים טכניים-פרוצדוראליים לבחינת זכאות לאישור לפי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. בהקשר זה יצוין, כי חלק מאותם היבטים טכניים-פרוצדוראליים אשר נכללו בהמלצות ועדת פריש כבר מיושמים הלכה למעשה אד-הוק במסגרת נוהל שאומץ לפני מספר חודשים על-ידי וועדת הכספים (עוד במהלך המושב של הכנסת ה-19) בשיתוף פעולה עם רשות המיסים. חלק מהמלצות ועדת פריש כרוך בתיקון החקיקה הקיימת (כגון הרחבת המטרות הציבוריות שבסעיף 9(2) לפקודה), וסביר שזה יבוצע בעתיד הקרוב, ובעקבותיו - ייכנסו לתוקף חידושים נוספים בנושא זה.
להלן סקירת עיקר החידושים המהותיים אשר נכללו בחוזר החדש של רשות המיסים. החוזר מייצר בהירות ומחדד את הכללים והתבחינים המהותיים עליהם נסמכת רשות המיסים בבואה לבחון הכרה בארגון, כמוסד ציבורי לצורכי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. בנוסף לכך, מקריאת החוזר החדש ניתן לראות בברור את המגמה של הגברת כללי הפיקוח, הבקרה והשקיפות החלים על ארגוני המגזר השלישי, מגמה המקבלת ביטוי גם בחקיקה בתחום מהעת האחרונה וגם בכללים והנחיות של רגולטורים נוספים, כגון רשות התאגידים במשרד המשפטים, המתעדכנים בתכיפות מעת לעת.
קיבוץ שפיים מבקש להכריז על הגזבר שמעל בכספיו פושט רגל
הקיבוץ ביקש מבית המשפט המחוזי בתל אביב להכריז על יהודה דורון כפושט רגל אם לא ישלם בתוך שבוע 14.6 מיליון שקל, מרבית סכום הכסף שהורשע בגניבתו. הקיבוץ מיוצג על ידי עו"ד זוהר לנדה.
כוננות חגים: מי זכאי לחופשה ומתי - ומי חייב להגיע לעבודה?
שאלות ותשובות: מי זכאי לתשלום על חופשה בחג? האם ניתן לחייב אדם לעבוד בחג? ומה הדין לגבי עבודה בחול המועד? כל התשובות בראיון לגלובס
ניהול השקעות ממוחשב (אלגו-טריידינג) ורשות ניירות ערך – במסלול התנגשות?
לאחרונה נכנס לתוקף המשטר הרגולטורי החדש בארץ בכל הנוגע לזירת סוחר לחשבונו העצמי. זאת לאחר תהליך חקיקתי שארך מעל ארבע וחצי שנים מאז חקיקתה של החקיקה הראשית הרלוונטית. בהתאם לחקיקה זו, מונתה רשות ניירות ערך לתפקיד הרגולטור הממונה על רישוי בעלי העניין הרלוונטיים וכמפקחת העל על יישום ואכיפת דבר החקיקה.
חופש בא, לעבודה
מאיזה גיל אפשר להעסיק בני נוער בחופשת הקיץ? מה הזכויות שלהם? מהן שעות העבודה שלהם? כל המידע במדריך שהכנו עבור מעסי'קים לקיץ של מוסף ממון של ידיעות האחרונות
פסק דין הרתעתי - הטלת אחריות אישית על נושאי משרה בעמותה וחיובם בתשלום חובות העמותה
בחודש מאי 2015 ניתן פסק דין של בית המשפט המחוזי בירושלים, לפיו מנכ"ל עמותה ומורשה חתימה שלה, וכן עזבונו של אביו ז"ל, מי שהיה יושב ראש ועד העמותה, יחויבו אישית נוכח התנהלות העמותה בסך כולל של כ-13 מיליון ש"ח.
מדובר על עמותה, שעל-פי מטרותיה הוקמה לצורך עזרה לנפגעי סמים, הגברת המודעות בציבור לנגע הסמים והסברה בתחום, וכן הגברת המודעות בציבור לסכנות הנובעות משימוש באלימות.
קודם לפסיקה זו של בית המשפט המחוזי, ניתן בשנת 2011 צו לפירוק העמותה בעקבות בקשה לפירוק שהוגשה על-ידי רשם העמותות, לאחר שנתגלו ממצאים חמורים בדוח חוקר אודות העמותה אשר התמנה על-ידי הרשם. בית המשפט קבע אז, בהתבסס על דוח החוקר, כי קיים אינטרס ציבורי ברור שפירוק העמותה ייעשה על-ידי בית המשפט. בעקבות צו הפירוק, נתמנה מפרק לנכסי העמותה.
על-פי ממצאי דוח החוקר אודות העמותה עלו ממצאים חמורים, על-פיהם מוסדות העמותה לא תיפקדו כראוי ולא פיקחו על פעולותיהם של מנכ"ל העמותה, שפעל בניגוד לטובת העמותה, ושלא להגשמת מטרותיה, תוך הטעיית התורמים של העמותה וניצול תמימותם ורצונם הטוב. כך, ממצאי הדוח העלו, כי העמותה התרימה מהציבור סכומים, בהיקף נרחב, בלא שפעלה לקידום מטרותיה ובפועל עיקר פעילותה של העמותה הסתכם בגיוס תרומות על מנת לשלם תשלום משכורות עובדי העמותה.
מאותו דוח עלו ממצאים נוספים, לפיהם בעמותה התקיים, בנוסף למערך ההתרמה הרגיל, גם מערך תרומות נפרד בהיקף נרחב, אשר לא בא לידי ביטוי בספרי העמותה, וכי כספים שנאספו באמצעות קופות התרמה (כ-500 קופות צדקה שהוצבו בבתי עסק שונים) ושוברי תשלום לא הגיעו לקופת העמותה אלא נלקחו שלא כדין, על-ידי בעלי תפקידים בעמותה לשם תשלום משכורות. בנוסף, עלה מהדוח, כי בוצעו תשלומים במזומן לעובדים ללא דיווח לרשויות המס.
לאור כל זאת, ובעקבות בקשת המפרק, קבע בית המשפט כי מנכ"ל העמותה, וכן עזבונו של אביו ז"ל, מי שהיה יושב ראש ועד העמותה, יחוייבו להשיב לעמותה סך של כ-6.5 מיליון ש"ח כל אחד, וביחד כ-13 מיליון ש"ח. עוד נפסק, כי אותו מפרק שנתמנה בעקבות צו הפירוק כאמור, יתמנה ככונס נכסים על נכסי הנדל"ן וזכויות במקרקעין של אותו מנכ"ל ועל כל נכסי העיזבון של יושב הראש לצורך מימוש פסק הדין וסכום החוב הפסוק. על-פי הוראות חוק העמותות, הכספים שיתקבלו בקופת הפירוק של העמותה כתוצאה ממימוש הנכסים יועברו לעמותות בעלות מטרות דומות על מנת לממש את המטרות שלשמן הכספים נתרמו במקורם על-ידי הציבור.
פסק דין זה מהווה דוגמה להטלת אחריות אישית על נושאי משרה בעמותה וללא צורך בהרמת מסך תאגידית. זאת בהתאם להוראות הדין המאפשרות לחייב אדם בתשלום חובות העמותה בגין אחריות אישית במקרה בו העמותה התנהלה תוך מרמה או עשתה שימוש בלתי הוגן בכספים מצד האחראים לה, תוך הפרת חובת האמונים וחובת הזהירות החלה עליהם (על-פי סעיפים 373-374 לפקודת החברות החלים על עמותה שבפירוק מכוח סעיף 54 לחוק העמותות).
כמו כן, פסק הדין מעורר את החשיבות של פעילות עמותה בהתאם למטרותיה. על-פי הוראות הדין, עמותה אינה רשאית לבצע פעולות שאינן במסגרת מטרותיה הרשומות. כמו כן, על עמותה להשתמש במשאביה (כספים, נכסים, ציוד וכיו"ב) אך ורק לצורך קידום מטרות העמותה. במידה והעמותה קיבלה כספים, בין כתרומות ובין כתמיכות לצורך קידום מטרה מסוימת, עליה להשתמש באותם כספים למטרה לשמה ניתנו ולא למטרות אחרות (ואף אם המטרות האחרות הינן במסגרת מטרות העמותה). בנוסף, אם המצג שהוצג כלפי התורמים הוא כי יעשה שימוש מסוים בכספי העמותה, יש להשתמש בכספים לאותו שימוש, ולא לצבור אותם או להעבירם לשימושים אחרים (גם אם הם במסגרת המטרות).
פעילות עמותה שלא בהתאם למטרותיה, עלולה להוביל לפירוקה, להטלת אחריות אישית על נושאי משרה ובעלי תפקידים בה, ואף במקרים מסוימים להטלת סנקציות פליליות.
הדרישות המוגזמות מהדירקטורים
רשות ניירות ערך פירסמה דו"ח על חלוקת דיווידנדים, המתייחס גם לרכישה עצמית של מניות, ובפרט לגבי הליך קבלת ההחלטה בדבר אישור החלוקה.
ההשפעה של החלטת בית המשפט בישראל בתביעה נגד פייפאל על חברות האונליין הזרות
בשנה האחרונה קיבל בית המשפט המחוזי בישראל החלטה שעשויה להשפיע באופן מרחיק לכת על חברות ויזמים הפעילים בתחום המסחר האלקטרוני בישראל. על חברות יפניות המבקשות לפעול בישראל בתחום המסחר האלקטרוני להיות מודעות להשלכות של ההחלטה של בית המשפט.
משרד ברנע מייצג את TDT Specialist SRL
אלי רייפמן, מנכ"ל אמבלייז בעבר, ומנהליו בחברת MCE סיסטמז נתבעים בידי חברת TDT הרומנית ב־63 מיליון שקל. את התביעה הגישו עורכי הדין זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממשרד ברנע.
רגולציה – למה זה טוב ומהן השלכותיה?
יתרונות הנובעות מפעילות מורשית תחת משטר רגולטורי: ערך - ערך גבוה יותר עבור המפעיל, בשל הוודאות הגדולה יותר המוענקת למשקיעים ולשוק כולו. לפעילות "נקיה יותר" מיוחס ערך גבוה יותר, למרות שלעיתים עסקים מורשים גורפים פחות הכנסות. רשוי עתידי - מונע מכשולים רגולטוריים מול הרגולטורים: מפעילים הפועלים ללא רשיון רגולטורי מסכנים את יכולתם לקבל רשיונות בעתיד, הן בתחום שיפוט בו הם פועלים והן בתחומי שיפוט אחרים.
חברות רבות מתחום המסחר הפיננסי המקוון נפגשו עם בתי השקעות ומשקיעים בכנס ייחודי לתחום
בכנס הייחודי שהתקיים ב 5.5 נפגשו חברות המסחר הפיננסי המקוון עם משקיעים בטכנולוגיות ובחברות בתחום, לרבות מנהלי קרנון הון-סיכון, מנהלי אקסלרטורים ומנטורים בעולם ההייטק והיזמות. בכנס, שאורגן על ידי ה- IVC ומשרד ברנע דנו באתגרים ובהזדמנויות בתחום זה, ברגולציה והשפעותיה
"פרישה מרצון" - פיטורים בהסכמה: מה העובד צריך לדעת?
בשבוע האחרון פורסם כי חברות סלקום מציעות לעובדיהן "פרישה מרצון". במסגרת התוכניות, המיועדות לפרק זמן קצר, יוכלו עובדים שירצו לפרוש מהחברה בתנאים מיטיבים; הצעירים יקבלו מענקי פיצויים; והמבוגרים, כמו בתוכניות פרישה מוקדמת, יקבלו פנסיית גישור עד גיל הפרישה. מרי ציון, בראיון לגלובס בנושא, מתארת את השיקולים של המעסיק בהצעת תכנית שכזו: "ברור שאצל מעסיק שעובדיו לא היו מאורגנים היו פיטורי צמצום, ואז כל החבילה הייתה נתונה לשיקול דעתו ורצונו הטוב של המעסיק". עוד מציינת מרי כי "ברגע שיש ועד ומפגש אינטרסים - תוכנית פרישה מרצון היא פתרון שטוב לכולם. מעסיק מבין שבדרך הזו הוא ישיג את מרב התוצאות וישלם פחות, בסופו של דבר. אם המנכ"ל מרגיש שיש לו פרטנר הוא תמיד יעדיף את ההידברות".
"רוצים תרומה? תחשבו כמונו"
לפי פרסומים שונים, כחלק מהמשא ומתן הקואלציוני, מתנה מפלגת "הבית היהודי" את כניסתה לממשלה בתיקון חוק העמותות. התיקון אותו דורשת המפלגה הוא שכל תרומה מישות מדינית זרה על-ידי עמותה ישראלית תחויב בקבלת היתר מאת שר החוץ ושר הביטחון, על מנת לוודא, כי התרומה אינה משמשת ככלי בידי ממשלות זרות להתערבות בענייני החוץ והביטחון של מדינת ישראל. כמו כן, לאחר קבלת אישור משרי החוץ והביטחון, יובא הדבר גם לאישורה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת. תרומה של תקבל את האישורים הנדרשים כאמור תיחשב כעבירה על החוק ואף תוכל להוות עילה לפירוק העמותה ותטיל עליה חבות מס שעשויה להגיע עד ל-90% מגובה אותה תרומה אסורה.
טור דעה מאת אסף שלו, משרד ברנע, פורסם היום במעריב
מבזק דיני עבודה - אפריל 2015
לאחרונה פורסם תיקון לחוק שכר מינימום, אשר עתיד להתעדכן באופן הדרגתי תוך התיחסות לארבע תקופות. התקופה הראשונה תחל ביום 1 ביום 1 באפריל 2015 ובה יתעדכן שכר המינימום ל-4,650 ש"ח (ברוטו). בשכר אפריל 2015, המשולם בתחילת חודש מאי 2015, יש לכלול את העדכון הראשון.
כל המעסיקים במשק, לרבות מי שאינם מעסיקים עובדים בשכר מינימום, חייבים לציין בכל תלושי השכר את גובה סכום שכר המינימום. לאור זאת, חובה לעדכן את תלושי השכר בהתאם.
על פי החוק, לצורך חישוב העמידה בשכר המינימום יש לקחת בחשבון שכר יסוד/שכר משולב, תוספות יוקר ותוספות קבועות המשולמות לעובד עקב עבודתו.
עדכוני שכר המינימום הבאים יהיו:
- ביום 1 באפריל 2016 יתעדכן השכר לגבוה מבין 4,650 ₪ או 47.5% מהשכר הממוצע במשק כפי שיהא באותו מועד.
- ביום 1 ביולי 2016 יתעדכן השכר לגבוה מבין השכר בתקופה השניה או 4,825 ₪.
- ביום 1 בינואר 2017 שכר המינימום יתעדכן ל-5,000 ₪.
ככל שיידרשו פרטים נוספים, או בדיקה למול נסיבות ספציפיות, ניתן לפנות למחלקת דיני העבודה של משרדנו.
יום הבחירות: מתי אפשר לחייב אתכם לעבוד?
מי נדרש על פי חוק לעבוד ביום הבחירות, מי זכאי לקבלת יום חופש, מה ניתן לעשות במידה ודורשים מכם להתייצב בעבודה על אף שאינכם חייבים. ענינו ב- Ynet על שאלות שעוסקות בזכויות העובדים ביום הבחירות.
נוהל חדש: היתרי עבודה למומחים זרים
נוהל ניסויי חדש של הנפקת אשרות עבודה עבור מומחים זרים פורסם לאחרונה על-ידי רשות האוכלוסין וההגירה הישראלית. הנוהל החדש מקצר את התהליך הקיים ומאפשר לנושאי האשרות לעבוד בישראל עד 30 יום בשנה (ברציפות או במצטבר).
בעבר, נדרשו חברות רב-לאומיות, שביקשו לשלוח בעלי מקצוע לארץ לתקופות קצרות ובלוח זמנים קצר, למטרת עבודה במרכזי המו"פ הישראליים שלהן או עבודה עם השותפים אסטרטגיים, להגיש בקשה ולקבל היתר עבודה (ממשרד הכלכלה) ולאחר מכן לעבור תהליך לקבלת אשרת עבודה מקונסוליה ישראלית בחו"ל – הכל לפני הכניסה לישראל.
בהתאם לנוהל החדש, בקשות להיתרי עבודה עבור עובדים מומחים יטופלו על ידי משרד הכלכלה בהליך מזורז, כך שיושלמו במלואן, ברוב המקרים, תוך ששה ימים. לאחר קבלת היתר העבודה, יוכל המומחה להיכנס לארץ כתייר, בתנאי שתוך שני ימי עסקים מיום כניסתו לארץ, הוא יתייצב ברשות ההגירה על מנת להחליף את אשרת התייר באשרת עבודה.
תהליך חדש זה צפוי להקל על חברות זרות, המבקשות לשלוח עובדים מומחים שלהן לארץ על מנת לנהל את פעילויותיהן בארץ, וכן לאפשר להן לשלוח מומחים לארץ באופן דחוף לטפל בענייניהן.
פורום מנהלי משאבי אנוש עמק יזרעאל
ב- 16/3/15 תתארח ראש מחלקת דיני עבודה של משרד ברנע בפורום מנהלי משאבי אנוש בעמק יזרעאל. הפורום מתכנס אחת לחודש במכללת עמק יזרעאל, ובו חברים וחברות מנהלים ומנהלות משאבי אנוש של חברות רבות מאזור הצפון. מרי תעניק הרצאה בנושא: סוגיות בחוזי עבודה..
תיקון מספר 14 לחוק העמותות - חיזוק כללי ממשל תאגידי
התיקון נכנס לתוקפו בחודש פברואר 2015 ועוסק בחידוד כללי הממשל התאגידי החלים על עמותות. התיקון כולל הוראות, שעיקרן חיזוק אופי הביקורת בעמותות, הגברת השקיפות וחיזוק סמכויות הפיקוח והחקירה של רשם העמותות.
אחד השינויים העיקריים שנקבעו בתיקון הינו, כי עמותה שמחזורה עולה על 10 מיליון ש"ח (או על סכום גבוה יותר שייקבע על-ידי שר המשפטים) - מחויבת במינוי מבקר פנימי אשר עיקרי תפקידו הם לבדוק את תקינותן של פעולות העמותה מבחינת השמירה על החוק ונוהל עסקים תקין, הכנת תכנית עבודה שנתית או תקופתית שתאושר על-ידי וועד העמותה, וכן עריכת ביקורת פנימית בנושאים נוספים לפי צורך בנוסף על תכנית העבודה כאמור.
מינויו של המבקר הפנימי בעמותות הרלוונטיות הינו בנוסף על גופי הביקורת הפנימיים הקיימים והמוסדרים על-פי חוק בעמותה (ועדת ביקורת / גוף מבקר ורואה חשבון מבקר). על-פי הוראות התיקון, המבקר הפנימי יהיה כפוף לוועדת הביקורת (או לגוף המבקר, לפי העניין) בכל הקשור למישור המקצועי, ולוועד העמותה במישור ההיררכי-ארגוני.
התיקון קובע הוראות גם בנושאים נוספים: הרחבת סמכויות וועדת הביקורת (או הגוף המבקר לפני העניין) של עמותה; מתן סמכויות פיקוח והסמכת מפקחים על-ידי רשם העמותות; הרחבת סמכויות הפיקוח של רשם העמותות באמצעות הסתייעות בבודקים חיצוניים; הרחבת סמכויות רשם העמותות בנוגע לחקירה עצמית של עמותה (וללא מינוי חוקר חיצוני); וכן הוראות כלליות שונות במספר תחומים הנוגעים לקשר בין רשם העמותות לבין העמותות, ובין העמותות, בינן לבין עצמן.
הצעת חוק להסדרת מעמדה של מדינת ישראל באזוריים ימיים
החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים בעניין מונופול הגז עוררה ביתר שאת את העדרה של מסגרת חקיקתית מסודרת בכל הקשור לתחום חיפושי והפקת נפט וגז בישראל.
בהקשר זה, לפני כחודש - עוד לפני החלטת הממונה - הניחה הממשלה על שולחן הכנסת את הצעת חוק האזורים הימיים.
הצעת החוק נוסחה באופן שמאמץ את ההוראות המנהגיות של אמנת הים הבינלאומית משנת 1982, זאת אף שמדינת ישראל אינה חתומה על האמנה.
הצעת החוק מגדירה חמישה אזורים ימיים, ובכלל זה את האזור הכלכלי הבלעדי של מדינת ישראל. לצד הגדרת גבולות האזור הכלכלי הבלעדי, מוסיפה הצעת החוק וקובעת את סמכויות המדינה ואת החוקים שיחולו באותו אזור. אימוצה של הצעת החוק על ידי הכנסת תיצור וודאות ותפחית את העמימות בכל הקשור לחיפוש, הפקה, ניצול וניהול של נפט וגז טבעי במים הכלכליים של ישראל.
ברנע נמנה בין משרדי עורכי הדין המובילים והמנוסים בישראל בתחום התשתיות ומימון פרויקטים. במסגרת זו, המשרד מספק ללקוחותיו ייעוץ שוטף לכל הסוגיות המשפטיות השונות בתחום הגז לרבות בנושאים רגולטוריים שונים, השגת רישיונות, כתיבת ועריכת מכרזים, היבטי מימון שונים ועוד.
בית המשפט השלום פסק שבוע שעבר כי על ווייטווטר לשלם סכום של כ-127 אלף שקל לחברת "מיקה בנרוי"
בית המשפט השלום פסק שבוע שעבר כי על ווייטווטר לשלם סכום של כ-127 אלף שקל לחברת "מיקה בנרוי".
זאת בגין שירותים שהעניקה לווייטווטר ושהתמורה בגינם לא שולמה.
בית משפט השלום בתל-אביב קיבל במלואה את תביעתה של חברת "מיקה בנרוי" בבעלותו של אביעד כספי. כספי, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח העסקי של ווייטווטר, וחתנו של איש העסקים, אדווין (בני) טיש, הגיש תביעה נגד חברת ווייטווטר, שאורי יוגב הוא מייסדה והיה יו"ר הדירקטוריון שלה.
את התביעה הגישו עורכי הדין זוהר לנדה, שי שרביט ואיתי ויגודה ממשרד ברנע.
מבזק דיני עבודה
לפני כשבועיים, פורסם תיקון לחוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), המחייב מעסיקים פוטנציאליים במסירת הודעות בכתב למועמדים לעבודה הנמצאים בהליכי מיון והשמה אצלם. מטרת התיקון הינה לצמצם, במידת מה, את פערי המידע שבין המעסיק הפוטנציאלי לבין המועמד לעבודה, בכדי לאפשר למועמד לעבודה לכלכל את צעדיו בצורה מושכלת בעת חיפוש העבודה.
התיקון לחוק מטיל על מעסיקים הפוטנציאליים שתי חובות:
- החובה למסור הודעה בכתב למועמד בנוגע להתקדמות הליכי המיון לעבודה, אחת לחודשיים החל מיום תחילת השתתפות המועמד בהליכי המיון.
- החובה למסור הודעה בכתב בנוגע לאי קבלתו של המועמד לתפקיד אליו עבר הליך מיון, וזאת לא יאוחר מ-14 יום לאחר שאדם אחר התקבל לתפקיד זה.
החוק קובע את הפרטים שעל המעסיק לכלול בהודעות: שם המעסיק ושם המועמד, מועד תחילת הליכי המיון, זהות הגורם שעורך את הליכי המיון (ככל שלא מדובר במעסיק עצמו), התפקיד לגביו נערכים המיונים, שם שולח ההודעה מטעם המעסיק ותפקידו.
חשוב לציין, כי הגדרת המחוקק להליך מיון היא רחבה, וכוללת בתוכה כל ריאיון או בחינה שנעשו למועמד. לפיכך, החובות החדשות יחולו בכל מקרה של הליכי הגיוס והמיון, גם כאשר לא מדובר בהליכי מיון ארוכים, הכוללים מבדקים ומכוני מיון.
החוק לא יחול על שלושה סוגי מעסיקים - מעסיק המגייס עובדים זמניים לתקופת הקצרה מ-30 ימים, מעסיק בענף ההסעדה, ומעסיק "קטן", אשר מועסקים אצלו לא יותר מ-25 עובדים.
החובות החדשות יחולו על המעסיקים מיום 30.01.2015 ויחולו גם לגבי הליכי גיוס ומיון שהתחילו לפני מועד זה. כך, מועמדים שמצויים במהלכם של הליכי הגיוס במועד כניסת החוק לתוקף יהיו זכאים לקבל הודעה לגבי מידת התקדמותם בהליכי המיון תוך חודשיים מיום כניסת התיקון לתוקף.
הסנקציה בגין הפרת החובות החדשות הינה כספית. מעסיקים שיפרו את חובותיהם כלפי המועמדים לעבודה יהיו חשופים לפסיקת פיצוי כספי לטובת המועמדים על ידי בית הדין לעבודה, בשיעור אשר ייראה לו לנכון בנסיבות העניין, מבלי שהמועמד יצטרך להוכיח כי נגרם לו נזק ממשי כלשהוא.
התיקון לחוק מטיל על מעסיקים חובות חדשות ביחס לאוכלוסיית המועמדים לעבודה, כחלק ממגמה מסתמנת בשוק העבודה לפיה הוחלו על המעסיקים חובות באשר לאוכלוסיה זו. הדבר מחייב את המעסיקים לבחון את נהלי העבודה מול המועמדים לעבודה ולעצב פרקטיקות עבודה חדשות, התואמות את דרישות הדין.
ככל שיידרשו פרטים נוספים, או בדיקה למול נסיבות ספציפיות, ניתן לפנות למחלקת דיני עבודה במשרדנו.
פורום מנהלי משאבי אנוש גליל עליון
ב- 12/2/15 תתארח ראש מחלקת דיני עבודה של משרד ברנע בפורום מנהלי משאבי אנוש של אזור הצפון. הפורום מתכנס אחת לחודש במועצה אזורית גליל עליון בקרית שמונה, ובו חברים וחברות מנהלים ומנהלות משאבי אנוש של חברות רבות מאזור הצפון. מרי תעניק הרצאה בנושא: סוגיות בחוזי עבודה.
המדריך המלא לטיפול בפסולת אלקטרונית
החוק לטיפול סביבתי בפסולת של ציוד חשמלי, אלקטרוני וסוללות נכנס לתוקפו לאחרונה. אז מה החוק אומר ומה דרכי הטיפול? קראו את הראיון בו השתתפנו
טיפול בפסולת אלקטרונית
לאחרונה נכנס לתוקף החוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות וכן תקנות שהותקנו מכוחו. החוק והתקנות קובעים הסדרים לעניין טיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני, סוללות ומצברים בישראל, על מנת לעודד שימוש חוזר בציוד חשמלי ואלקטרוני, סוללות ומצברים, ועל מנת להקטין את ההשפעות הסביבתיות והבריאותיות השליליות של ציוד וסוללות כאמור ושל פסולת הנוצרת מהם.
ברנע מייצגים את נתיבי הגז לישראל
מחלקת הנדל"ן של משרד ברנע, בראשות אריאל נדלר, ליוותה את נתיבי הגז לישראל בעתירה שהוגשה בין היתר כנגדה על ידי קיבוץ רגבים ונדחתה. את דחיית העתירה נימקה השופטת בכך שלא ראתה מקום להתערב בהחלטות מוסדות התכנון או בהחלטת הממשלה לאשר את התוכנית. לדעתה, לאחר שחששות הבטיחות הופגו, צריך היה הקיבוץ לחזור בו מן העתירה, אך הוא לא עשה כן. הקיבוץ חויב בהוצאות העתירה בסך 40 אלף ש"ח.
הקמת ועדת ששינסקי 2 אינה עילה לבוררות
לאחרונה ניתנה החלטה על ידי בית המשפט המחוזי בירושלים בעניין מפעלי ים המלח בע"מ נ' מדינת ישראל. במסגרת ההליך נדונה עתירה של חברת מפעלי ים המלח שביקשה להפעיל תניית בוררות בהתאם להסכם זיכיון עליו חתמה עם מדינת ישראל. העתירה הוגשה לאחר שהמדינה סירבה למנות בורר בהתאם לסעיפי הבוררות שנקבעו בהסכם.
Time to Start-Up! Follow the Challenging Road
ברנע, בשיתוף פורום MIT ליזמות, מזמין אתכם לסמינר ייחודי שיעסוק בנושא האתגרים העומדים בפני סטארטפיסטים. במסגרת הסמינר, תתקיים הרצאה של עו"ד מרי ציון, ראש מחלקת דיני עבודה במשרד, בנושא: גיוס ההון האנושי- זיהוי המכשולים שבדרך.
משרד ברנע ממשיך להתרחב
משרד ברנע ממשיך את מגמת ההתרחבות. עו"ד עזרא קצן הצטרף כשותף למחלקת הטכנולוגיה, עו"ד דניאל לורבר ועו"ד מאיר וינקלר הצטרפו למחלקה המסחרית.
רשות ההגבלים מרחיבה את הרגולציה התחרותית על בדיקות נאותות
רשות ההגבלים העסקיים פרסמה לאחרונה גילוי דעת, המרחיב את הרגולציה התחרותית כבר לשלב בדיקות הנאותות הנערכות אגב משא ומתן לקראת התקשרות בעסקה.
כחלק ממגמה בינלאומית, מגבירה רשות ההגבלים הישראלית את התערבותה לשלב המשא ומתן לקראת ביצוע עסקאות בין מתחרים.
כנס דיני עבודה בינלאומי
משרדנו הוזמן להשתתף בפאנל בינלאומי שעוסק בדיני עבודה אשר התקיים בתל-אביב. בפאנל השתתפו עורכי דין מובילים.
בג"צ דחה עתירה להחלת חבות במע"מ על תאגידים בינלאומיים
לאחרונה דן בית המשפט הגבוה לצדק בעתירה שביקשה להורות לשר האוצר ומנהל רשות המסים להטיל מס ערך מוסף על תאגידים בינלאומיים כגון גוגל ופייסבוק, לגביהם נטען שהם מספקים שירותים ומוכרים סחורות בישראל דרך רשת האינטרנט, וזאת מבלי שהם נדרשים לשלם מע"מ דבר שנותן להם יתרון בלתי הוגן על פני מתחרים ישראליים.
כיצד מכניסים שיקולי תחרות לבתי הדין לעבודה
טור דעה בדמרקר לאור הפרסום כי מדינת ישראל פועלת כדי להרחיב את סמכויות בית הדין להגבלים עסקיים לדון בסכסוכי עבודה קיבוציים במידה והם נוגעים לעובדי המונופולים.
המו"ל ישראל מזרחי תובע את שותפו לשעבר
המו"ל ישראל מזרחי, תובע באמצעות משרד ברנע את שותפו לשעבר ליאור שרף בסכום של כ-11 מיליון שקל. בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, טוען מזרחי כי ליאור שרף ביצע מעשי טיוח והסתרה בכל הנוגע להכנסותיה והוצאותיה של חברת אגם.המו"ל ישראל מזרחי, תובע באמצעות משרד ברנע את שותפו לשעבר ליאור שרף בסכום של כ-11 מיליון שקל. בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, טוען מזרחי כי ליאור שרף ביצע מעשי טיוח והסתרה בכל הנוגע להכנסותיה והוצאותיה של חברת אגם.
נדחתה תביעת הענק של דיוויד גלר נגד קבוצת LR וחברת אין ספיי אייר
בית המשפט המחוזי דחה את תביעת הענק שהוגשה על ידי דיוויד גלר, איש עסקים קנדי, נגד קבוצת LR וחברת הסטארט אפ אין ספיי אייר בטענה כי הנתבעות הסתירו ממנו במכוון ובמרמה מידע מהותי הנוגע להיעדר טכנולוגיה בחברה בה השקיע.חברת הסטארטאפ יוצגה על ידי עורכי הדין זוהר לנדה וגל ליפשיץ ממשרד ברנע.
הצעה לציבור בישראל של ניירות ערך של תאגיד זר כפופה לחוק ניירות ערך הישראלי – גם כאשר קיימת תניית דין זר
לפני כשבועיים ניתנה החלטה על-ידי המחלקה הכלכלית של בית המשפט המחוזי בת"א-יפו המבהירה כי הצעה של ניירות ערך של חברה זרה בישראל כפופה להוראות חוק ניירות ערך, זאת גם כאשר בהסכם ההשקעה נכללת תניית דין ושיפוט זר.
נכשל הגישור בסכסוך המיליונים בין אורי יוגב לבני טיש
איש העסקים הקנדי בני טיש המיוצג על ידי משרד ברנע, תובע מאורי יוגב, כיום מנהל רשות החברות הממשלתיות, 15 מיליון שקל בטענה כי הונה אותו וגרם לו להשקיע מיליונים בחברה, שנמצאת בהליכי פירוק וחייבת לנושיה 19 מיליון שקל
משרד ברנע מייצג את בעל השליטה בוויטה
בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי אין להמציא למר איאן דיוויס, בעל השליטה לשעבר של חברת ויטה פרי הגליל, המתגורר בלונדון, כתב תביעה מחוץ לגבולות ישראל.
איאן דיוויס יוצג על ידי עו"ד זוהר לנדה ועו"ד מורן ביקל
הצעת ניירות ערך במסגרת פלטפורמה אינטרנטית
בשנים האחרונות, גובר העניין בגיוס הון באינטרנט, וזאת נוכח הפיכת האינטרנט לאפיק מקובל ונפוץ לפניה לקהלים רחבים. בדרך זו, ניתן ליצור הזדמנות למיזמים קטנים, שאינם חשופים בדרך כלל לאפיקי מימון מגוונים, להרחיב את מעגל המשקיעים בהם.
נדחתה בקשתו של אורי יוגב לסלק על הסף תביעה אישית נגדו
בית המשפט המחוזי בת"א דחה את בקשתו של אורי יוגב, יו"ר דירקטוריון חברת ויטווטר ובעל מניות בה (29%), לסלק על הסף תביעה בגובה 15 מיליון שקל נגדו. את התביעה נגד יוגב, מקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, הגיש בחודש ינואר בני טיש באמצעות משרד ברנע.
בית המשפט, דחה את טענות יוגב וויטווטר והוחלט להמשיך לדון בתביעה. בנוסף פסקה השופטת כי "אינני מקבלת את הטענה ביחס להסכם הבוררות. יוגב וויטווטר לא עתרו כי בית המשפט יעכב את ההליכים לאור קיומו הנטען של הסכם בוררות, ולכן לא ניתן לקבל את טענתם ה'עוקפת'".
רילוקשיין: איך תדאגו להיות בחצי הנכון
ישראלים רבים קופצים על המציאה ועוברים לארץ זרה למטרות עבודה, אולם במקרים רבים המעברים הללו נוחלים כישלון. מדוע זה קורה, איך זה קשור למעסיק ומה כדאי לכם לדעת רגע לפני שאתם טסים - כדי להחזיק מעמד בצד השני של הארץ? מדריך שלנו YNET
בקשה דחופה להטלת עיקולים זמניים הוגשה נגד גד זאבי
בשבוע שעבר הגישו עו"ד זוהר לנדה ואיתי ויגודה ממשרד ברנע בקשה דחופה להטלת עיקולים זמניים ולמתן צו איסור דיספוזיציות נגד גד זאבי. הצו נועד על מנת להבטיח כי גד זאבי ישלם את אשר נפסק נגדו בתביעה שהגיש זאב רום.
ברנע מייצגים את קבוצת ICC
קבוצת איי.סי.סי שנתבעה על ידי כונס הנכסים הרשמי ב-150 מיליון שקל, העלתה בבית המשפט טענה כי הנאמנים נהגו ברשלנות חמורה בשעה שביטלו את פוליסת ביטוח אובדן הרווחים של המפעל . הקבוצה מיוצגת על ידי עורכי הדין זוהר לנדה, שי שרביט, איתי ויגודה ולוי מצ'ניק ממשרד ברנע.